X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Jest!!! Zarezerwowałam nam 10 dni wakacji w gospodarstwie agroturystycznym :-) jedziemy w sierpniu :-) powiem wam, że znaleźć coś fajnego w normalnej cenie dla rodziny takiej jak nasza to wcale nie jest proste zadanie...

Pulpecja ja już jestem załamana szukaniem, jak już znajdę coś fajnego to albo nie ma miejsc albo cena z kosmosu.. ja mogę zapłacić ale kuźwa za co? przecież to polskie morze a nie Karaiby!!

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Pulpecja ja już jestem załamana szukaniem, jak już znajdę coś fajnego to albo nie ma miejsc albo cena z kosmosu.. ja mogę zapłacić ale kuźwa za co? przecież to polskie morze a nie Karaiby!!

Aga a gdzie szukasz? W jakiej miejscowości? My jedziemy do Jastarni na tydzień w niedzielę, po powrocie chętnie podzielę się wrażeniami.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Jest!!! Zarezerwowałam nam 10 dni wakacji w gospodarstwie agroturystycznym :-) jedziemy w sierpniu :-) powiem wam, że znaleźć coś fajnego w normalnej cenie dla rodziny takiej jak nasza to wcale nie jest proste zadanie...

A gdzie? Pochwal się :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zgadzam a Agatą w kwestii zdrowego odżywiania małych dzieci. Wiadomo, czasem się uda a czasem nie, ale myślę że warto próbować.
    Ja jako dziecko nie jadłam w ogóle chipsów, paluszków, precli, krakersów. Jak pierwszy raz spróbowałam chipsy to wcale mi nie smakowały i suma sumarum nie jadłam ich przez kolejne naście lat, jakoś chyba do 20 roku życia. Już dokładnie nie pamiętam. Teraz też nie przepadam za takimi przekąskami.
    To samo z McDonaldem nie jadałam za dzieciaka, nie polubiłam jak spróbowałam i nadal nie lubię, mimo że czasem z braku czasu w CH podczas zakupów szybko wciągnę, żeby z głodu na ryjek nie paść.

Agaata, Paula_071, Martucha86 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    A gdzie? Pochwal się :-)
    napiszę na fb, bo jeszcze jacyś niepowołani mnie namierzą ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 22:53

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Aga a gdzie szukasz? W jakiej miejscowości? My jedziemy do Jastarni na tydzień w niedzielę, po powrocie chętnie podzielę się wrażeniami.

Po przemyśleniach raczej zachodnie wybrzeże, wolałabym właśnie Łebę, Jastrzębią Górę,Jastarnię, coś w okolicach Trójmiasta tylko mąż mi marudzi że jak będą takie korki na A1 jak w tamtym roku to będzie dramat bo ludzie stali kilka godzin w .. poza tym z Wro to jest jednak kawał drogi w tamtym kierunku, dużo lepszy mamy dojazd właśnie na zachód.. teraz rozglądam się za czymś w Pobierowie, znalazłam fajne apartamenty blisko morza ale został tylko 2 pokojowy w cenie uwaga: 330 zł od osoby! fakt że z wyżywieniem ale kuźwa chyba trochę przesada.. no i tak jak już mi coś wpadnie w oko to chcą jakieś durne pieniądze.. pod namiot pojedziemy i z głowy.
    A jak będziesz w Jastarni to daj znać bo pewnie dalej nic nie będę miała a może jednak zdecydujemy się na inny kierunek..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja się zgadzam a Agatą w kwestii zdrowego odżywiania małych dzieci. Wiadomo, czasem się uda a czasem nie, ale myślę że warto próbować.
    Ja jako dziecko nie jadłam w ogóle chipsów, paluszków, precli, krakersów. Jak pierwszy raz spróbowałam chipsy to wcale mi nie smakowały i suma sumarum nie jadłam ich przez kolejne naście lat, jakoś chyba do 20 roku życia. Już dokładnie nie pamiętam. Teraz też nie przepadam za takimi przekąskami.
    To samo z McDonaldem nie jadałam za dzieciaka, nie polubiłam jak spróbowałam i nadal nie lubię, mimo że czasem z braku czasu w CH podczas zakupów szybko wciągnę, żeby z głodu na ryjek nie paść.
    A jesteś dzięki temu faktycznie super zdrowa?

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaSad z namiotem to bys mogła sobie zmoim męzem rekę podac, co on mi sie oględził o namiocie to ja pierduuu, oczywiscie nie teraz z dzieckiem ale wczesniej, :)
    Pulpecja ja mysle że nie mozna dac się zwariowac i nie do końca jestemm przekonana czy to oby napewno sie tak przekłada na nasze zdrowie, znam osoby które mega o siebie dbały, zdrowe odzywianie a choroby że szkoda słów..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam iśc wczesniej spac a zbieram sie dopiero pod prysznic.. wyszło jak zwykle..

wiecie, tak mnie bolą plecy ze nawet nie dam rady sie na brzuchu połozyc w łózku

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pod namiot z takim rocznym dzieckiem to by było wyzwanie... zwłaszcza jakby lało przez tydzień:)

Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, ja po prostu nie chcę umrzeć zdrowa :-)

AgaSad, my zazwyczaj jeździmy właśnie w okolice trójmiasta, Władysławowa i Helu.
    Teraz w maju w Łebie płacimy 100 zł za dobę za pokój 4 osobowy bez wyżywienia. A w sierpniu już trochę więcej, ale też chyba inny standard, ale nie nad samym morzem (napisałam na fb).

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    A jesteś dzięki temu faktycznie super zdrowa?

Ja na to patrzę z innej strony - może dzięki temu nie jest chora na jakieś choroby na które by była chora jakby jadła.
    Dużo narzekamy na nowotwory, otyłość, nadciśnienie, choroby serca itp. I ok, nie tylko odżywianie ma na nie wpływ, bo to wypadkowa ogólnego stylu życia, powietrza którym oddychamy, stresu, ogólnego zużycia organizmu. Ale jeśli nie musimy sobie "dokładać do pieca" to po co?

Pulpecja, lys, Paula_071 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, nic Ci się nie pomyliło???? 330 zł od osoby? Nie no, to aż niemożliwe! A na jaki termin szukasz?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sierpniu płacimy 80 zł za pokój dwuosobowy plus 10 zł za malucha :)
    Dostęp do kuchni w razie gdyby coś, chociaz stołowac sie bedziemy na miescie:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    No pod namiot z takim rocznym dzieckiem to by było wyzwanie... zwłaszcza jakby lało przez tydzień:)
    Ale wiesz że jezdza niektórzy ? Odważni:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My teraz w kwietniu płacimy 400 zł za pokój czyli 200 od osoby - generalnie to uważam, że płacimy dużo, sami zwykle braliśmy sporo tańsze noclegi ale z dzieckiem chcemy pojechać w miejsce, które jest przystosowane i będzie jakaś alternatywa w razie kiepskiej pogody.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ja na to patrzę z innej strony - może dzięki temu nie jest chora na jakieś choroby na które by była chora jakby jadła.
    Dużo narzekamy na nowotwory, otyłość, nadciśnienie, choroby serca itp. I ok, nie tylko odżywianie ma na nie wpływ, bo to wypadkowa ogólnego stylu życia, powietrza którym oddychamy, stresu, ogólnego zużycia organizmu. Ale jeśli nie musimy sobie "dokładać do pieca" to po co?
    dla przyjemności? no powiedz mi jeszcze, ze lody są niezdrowe i nie powinnam ich jeść :-/ pierniczę życie bez lodów. nawet najzdrowsze

niecierpliwa lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łeb mnie rozbolał, najbardziej wkurza mnie że ja siedzę po nocach i szukam a mąż tv ogląda a jak coś wybiorę to marudzi, za daleko, za drogo, a może gdzie indziej.. noż kuźwa.. właśnie sobie przypomniał że jego kuzyn ma domek nad morzem w Białogórze, byliśmy tam zaraz po ślubie i naprawdę świetne miejsce, blisko do morza i przy stadninie koni - to akurat dla mnie byłby git hehe.. tyle że oni zazwyczaj tam sami są w sezonie ale zapytamy, a nóż widelec w tym terminie będzie wolny..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    dla przyjemności? no powiedz mi jeszcze, ze lody są niezdrowe i nie powinnam ich jeść :-/ pierniczę życie bez lodów. nawet najzdrowsze

E tam, lody to można całkiem zdrowe znaleźć :-) Można też samemu zrobić :-)

Pulpecja lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    My teraz w kwietniu płacimy 400 zł za pokój czyli 200 od osoby - generalnie to uważam, że płacimy dużo, sami zwykle braliśmy sporo tańsze noclegi ale z dzieckiem chcemy pojechać w miejsce, które jest przystosowane i będzie jakaś alternatywa w razie kiepskiej pogody.

A można wiedzieć gdzie jedziecie? może być na fb:)

1usawn15ju6q9qwm.png
‹‹ 3522 3523 3524 3525 3526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ