SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Pulpecja wrote:Jest!!! Zarezerwowałam nam 10 dni wakacji w gospodarstwie agroturystycznym
jedziemy w sierpniu
powiem wam, że znaleźć coś fajnego w normalnej cenie dla rodziny takiej jak nasza to wcale nie jest proste zadanie...
Pulpecja ja już jestem załamana szukaniem, jak już znajdę coś fajnego to albo nie ma miejsc albo cena z kosmosu.. ja mogę zapłacić ale kuźwa za co? przecież to polskie morze a nie Karaiby!! -
AgaSad wrote:Pulpecja ja już jestem załamana szukaniem, jak już znajdę coś fajnego to albo nie ma miejsc albo cena z kosmosu.. ja mogę zapłacić ale kuźwa za co? przecież to polskie morze a nie Karaiby!!
Aga a gdzie szukasz? W jakiej miejscowości? My jedziemy do Jastarni na tydzień w niedzielę, po powrocie chętnie podzielę się wrażeniami. -
Pulpecja wrote:Jest!!! Zarezerwowałam nam 10 dni wakacji w gospodarstwie agroturystycznym
jedziemy w sierpniu
powiem wam, że znaleźć coś fajnego w normalnej cenie dla rodziny takiej jak nasza to wcale nie jest proste zadanie...
A gdzie? Pochwal się -
Ja się zgadzam a Agatą w kwestii zdrowego odżywiania małych dzieci. Wiadomo, czasem się uda a czasem nie, ale myślę że warto próbować.
Ja jako dziecko nie jadłam w ogóle chipsów, paluszków, precli, krakersów. Jak pierwszy raz spróbowałam chipsy to wcale mi nie smakowały i suma sumarum nie jadłam ich przez kolejne naście lat, jakoś chyba do 20 roku życia. Już dokładnie nie pamiętam. Teraz też nie przepadam za takimi przekąskami.
To samo z McDonaldem nie jadałam za dzieciaka, nie polubiłam jak spróbowałam i nadal nie lubię, mimo że czasem z braku czasu w CH podczas zakupów szybko wciągnę, żeby z głodu na ryjek nie paść.Agaata, Paula_071, Martucha86 lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Aga a gdzie szukasz? W jakiej miejscowości? My jedziemy do Jastarni na tydzień w niedzielę, po powrocie chętnie podzielę się wrażeniami.
Po przemyśleniach raczej zachodnie wybrzeże, wolałabym właśnie Łebę, Jastrzębią Górę,Jastarnię, coś w okolicach Trójmiasta tylko mąż mi marudzi że jak będą takie korki na A1 jak w tamtym roku to będzie dramat bo ludzie stali kilka godzin w .. poza tym z Wro to jest jednak kawał drogi w tamtym kierunku, dużo lepszy mamy dojazd właśnie na zachód.. teraz rozglądam się za czymś w Pobierowie, znalazłam fajne apartamenty blisko morza ale został tylko 2 pokojowy w cenie uwaga: 330 zł od osoby! fakt że z wyżywieniem ale kuźwa chyba trochę przesada.. no i tak jak już mi coś wpadnie w oko to chcą jakieś durne pieniądze.. pod namiot pojedziemy i z głowy.
A jak będziesz w Jastarni to daj znać bo pewnie dalej nic nie będę miała a może jednak zdecydujemy się na inny kierunek.. -
lys wrote:Ja się zgadzam a Agatą w kwestii zdrowego odżywiania małych dzieci. Wiadomo, czasem się uda a czasem nie, ale myślę że warto próbować.
Ja jako dziecko nie jadłam w ogóle chipsów, paluszków, precli, krakersów. Jak pierwszy raz spróbowałam chipsy to wcale mi nie smakowały i suma sumarum nie jadłam ich przez kolejne naście lat, jakoś chyba do 20 roku życia. Już dokładnie nie pamiętam. Teraz też nie przepadam za takimi przekąskami.
To samo z McDonaldem nie jadałam za dzieciaka, nie polubiłam jak spróbowałam i nadal nie lubię, mimo że czasem z braku czasu w CH podczas zakupów szybko wciągnę, żeby z głodu na ryjek nie paść. -
agaSad z namiotem to bys mogła sobie zmoim męzem rekę podac, co on mi sie oględził o namiocie to ja pierduuu, oczywiscie nie teraz z dzieckiem ale wczesniej,
Pulpecja ja mysle że nie mozna dac się zwariowac i nie do końca jestemm przekonana czy to oby napewno sie tak przekłada na nasze zdrowie, znam osoby które mega o siebie dbały, zdrowe odzywianie a choroby że szkoda słów.. -
Migotka, ja po prostu nie chcę umrzeć zdrowa
AgaSad, my zazwyczaj jeździmy właśnie w okolice trójmiasta, Władysławowa i Helu.
Teraz w maju w Łebie płacimy 100 zł za dobę za pokój 4 osobowy bez wyżywienia. A w sierpniu już trochę więcej, ale też chyba inny standard, ale nie nad samym morzem (napisałam na fb). -
Pulpecja wrote:A jesteś dzięki temu faktycznie super zdrowa?
Ja na to patrzę z innej strony - może dzięki temu nie jest chora na jakieś choroby na które by była chora jakby jadła.
Dużo narzekamy na nowotwory, otyłość, nadciśnienie, choroby serca itp. I ok, nie tylko odżywianie ma na nie wpływ, bo to wypadkowa ogólnego stylu życia, powietrza którym oddychamy, stresu, ogólnego zużycia organizmu. Ale jeśli nie musimy sobie "dokładać do pieca" to po co?Pulpecja, lys, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
My teraz w kwietniu płacimy 400 zł za pokój czyli 200 od osoby - generalnie to uważam, że płacimy dużo, sami zwykle braliśmy sporo tańsze noclegi ale z dzieckiem chcemy pojechać w miejsce, które jest przystosowane i będzie jakaś alternatywa w razie kiepskiej pogody.
-
Agaata wrote:Ja na to patrzę z innej strony - może dzięki temu nie jest chora na jakieś choroby na które by była chora jakby jadła.
Dużo narzekamy na nowotwory, otyłość, nadciśnienie, choroby serca itp. I ok, nie tylko odżywianie ma na nie wpływ, bo to wypadkowa ogólnego stylu życia, powietrza którym oddychamy, stresu, ogólnego zużycia organizmu. Ale jeśli nie musimy sobie "dokładać do pieca" to po co?pierniczę życie bez lodów. nawet najzdrowsze
niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
Łeb mnie rozbolał, najbardziej wkurza mnie że ja siedzę po nocach i szukam a mąż tv ogląda a jak coś wybiorę to marudzi, za daleko, za drogo, a może gdzie indziej.. noż kuźwa.. właśnie sobie przypomniał że jego kuzyn ma domek nad morzem w Białogórze, byliśmy tam zaraz po ślubie i naprawdę świetne miejsce, blisko do morza i przy stadninie koni - to akurat dla mnie byłby git hehe.. tyle że oni zazwyczaj tam sami są w sezonie ale zapytamy, a nóż widelec w tym terminie będzie wolny..
-
Agaata wrote:My teraz w kwietniu płacimy 400 zł za pokój czyli 200 od osoby - generalnie to uważam, że płacimy dużo, sami zwykle braliśmy sporo tańsze noclegi ale z dzieckiem chcemy pojechać w miejsce, które jest przystosowane i będzie jakaś alternatywa w razie kiepskiej pogody.
A można wiedzieć gdzie jedziecie? może być na fb:)