SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ona, jak ja Cię rozumiem! Mam identycznych teściów..
U nas wieczne sprzeczki związane z noszeniem, sadzaniem i karmieniem MOJEGO dziecka.. niestety niektórzy za bardzo wczuwają się w rolę dziadków!
Rozmiesza mnie jak jesteśmy u teściów jak babcia męża ciągle poucza moją teściową (swoją synowa)a ja się wtedy nie odzywam chociaż wiem, że babcia nie ma racji..
-
Dzien dobry. Obiadek juz prawie zrobiony, babcia z Karolem na spacerze, a ja leze.
Ona, moje dziecko wcale nie jest ostrozne.
Swoja droga to dziwne, ja sie martwie, ze Karolek jest taki hop do przodu, a inne z nas martwia sie, ze ich dzieci czegos nie robia. Ja wolalabym, zeby sobie jeszcze tak troche polezal albo choc posiedzial. A ten moj czort tylko by stal, w ostatecznosci moze sie wspinac -
Kurcze myślałam że ten 360 będzie spoko. Może jeszcze jednak trzeba poczekać z miesiąc.
Wróciłam od promotora, 1 rozdział sprawdzi ale generalnie jest ok, w przyszłym tyg ankietkę zrobię i piszę 2 rozdział. Maja ciągle mu zabierała długopis i się śmiała, jak nigdy tego człowieka nie widziałam uśmiechniętego to ciuciał do niej jak wariat.... może będe miała dzięki niej fory na obronie hahaha
Namówiłyście mnie na naleśniki, kupiłam mąkę gryczaną i myślę żeby na oleju kokosowym- wyjdą?
mamasia lubi tę wiadomość
-
Ja od urodzin Tomka przemywalam mu dziasla gaza rano, a wieczorem szczoteczka silikonowa. Odkąd ma duze zeby gaza nie wchodzi w gre, bo nitki zostaja na zebach a szczoteczke tak zaciska, ze gryzie bolesnie moj palec. Uzywam szczoteczki z miekkim wlosiem do mycia, dodatkowo tez daje mu do zabawy te szczoteczke co mamasia.
Tomek w domu nie jest noszony, bardzo lubi podloge, chociaz teraz porzucil ja na rzecz stania. Ostatnio ma jednak wscieklizne i nie chce siedzic w foteliku samochodowym ani wozku. Na spacerach nosze go w tuli, jak zasypia przekladam do wozka. Mam nadzieje, ze mu to przejdzie.
Bylam u pediatry, dostalam skierowanie do alergologa. Tylko ponoc badania do 2 roku zycia na nietolerancje nie refunduje NFZ. Musze jutro przejsc sie z Tomkiem do luxmedu.mamasia lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Agata, podasz przepis na 6 nalesnikow?
1 szklanka mąki
1 szklanka mleka
1/3 szklanki wody (lepiej gazowanej)
1 jajko
szczypta soli
opcjonalnie łyżeczka cukru
łyżeczka oleju
Wychodzi mi 6 cienkich naleśnikówPaula_071 lubi tę wiadomość
-
Paula, u nas ostatnio z wózkiem też trochę na bakier. Pewnie mu się nudzi. Jak będzie cieplej to będę zabierać kocyk i niech raczkuje po kocyku i trawie, ale teraz Jeszce za wcześnie. Teraz dopóki nie zaśnie w wózku to marudzi a śpi tylko godzinę a nie dwie jak wcześniej.
Paula_071 lubi tę wiadomość
-
Uhh Aga właśnie miałam pytać jak tam. Widzę, że ostro. Wiesz co jak jutro też Ci będzie tak wysoko gorączkował to weź zbadaj siuśki. Tanie a dobre badanie. Choć to pewnie ząbki... U nas widać już drugą dolną jedynkę, myślę, że jeszcze parę dni i się przebije. Natalia wieczorem była marudna i poszła spać dopiero pół godziny temu. Od paru dni ma drzemkę ok 17 i śpi wtedy godzinę.
AgaSad lubi tę wiadomość
-
No może faktycznie zbadam jak dalej tak będzie.. przy 2 dolnych jedynkach nic się nie działo, ciekawe czy teraz przy każdym ząbku będą takie cyrki..szkoda mi go bo przy 39 to już płakał strasznie i widać było że się męczy.. 38,5 nie robiło na nim wrażenia, wręcz był bardziej pobudzony..
-
Zrobilam kaszke na moim mleku i dupa, nie byla gesta wiec dalam w niekapku- nie, przelalam do butelkinz otworkiem Y - pogryzla smoczek, no to odkrecilam wzielan lyzke i lyzka, tez nie. Deserku tez nie, jedyne co to wody dzis w autobusie sie napila bo duszno bylo. Szlak mnie trafia i pieruny siarczyste ogniste...
Wlasnie zdalam sobie sprawe ze przejechalysmy dzis dwa razy warszawe na gape..zapomnialam biletow skasowac -
Współczuję Magda, wiem jakie to frustrujace gdy dziecko nie chce jeść
Niestety z tego co wiem i co czytałam wynika, że nie można dziecka zmuszać czy już w ogóle karmić na siłę. Nie to nie. Może właśnie trochę odpuść, może to da jakiś efekt.A jak wyniki?
-
apaczka wrote:Uhh Aga właśnie miałam pytać jak tam. Widzę, że ostro. Wiesz co jak jutro też Ci będzie tak wysoko gorączkował to weź zbadaj siuśki. Tanie a dobre badanie. Choć to pewnie ząbki... U nas widać już drugą dolną jedynkę, myślę, że jeszcze parę dni i się przebije. Natalia wieczorem była marudna i poszła spać dopiero pół godziny temu. Od paru dni ma drzemkę ok 17 i śpi wtedy godzinę.
U nas też druga już widoczna i nawet czuję twarde pod palcem, ale jeszcze nie przebita. A w niedzielę nad morze jedziemy - jedynka ma czas do soboty wieczorem na wyjście, a jak tego nie zrobi to niech lepiej się jakoś zahibernuje na tydzień...