X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Bardzo lubię tą naszą różnorodność na forum :)! Nawet bardziej niż lubię...cenię. Nie znam tematu ale wiem ze emocje opadną i będzie jak dawniej :).

Agata trzymam kciuki za samopoczucie Huberta!

Krzysiek kupił łuk (zawsze marzył ) i ćwiczy właśnie strzały "na sucho". Podziwiam go za pomysły i fantazje. Zawsze jak coś wymyśli to realizuje. Ostatnio wspomniał coś o szyciu i maszynie. Ja to mam wesoło :) :) :)!!!
    Martucha, przypomniałaś mi historię, którą opowiadał mój kolega... mieli po 9-11 lat i był szal na Robin Hooda i oczywiście każdy chło[ak chciał mieć łuk... Jednemu tatuś kupił taki porządny - zabawka, ale full wypas. Pierwsze co wymyślili chłopcy - zabawa w Wilhelma Tella.... cud, ze nikomu nic się nie stało.

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    hmmm nawet nie wpadłam że tak można zrobić domowo :) ja my slałam o tych tabletkach właśnie altacet do zrobienia roztworu, ale w aptece jak poprosiłam o kwaśną wodę dla niemowlaka to dali mi altacet żel
    a ja nie wiedziałam, ze są takie tabletki...

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    A to wampirzyca :-D

Lys, Ty sobie za dużo nie przypisuj. Ty jesteś negatywnie nastawiona. Od razu byś wszystkie rozumy chciała, phi.

Absolutnie ja sobie nic nie przypisuje :p gdziezbym śmiała. Negatywne komentarze muszą być. A co :D Zaraz tu Wam pokomentuje a później sobie też co by sobie ulżyć.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja ja też nie pomyslałam że można samemu zrobic,:)

a nasza paczke kocham najabardziej na Świecie !
    I nie mam zamiaru stad uciekać:)

Pulpecja, lys, zabka11, mamasia lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:

Moim zdaniem to kiedyś nie było altacetu w żelu, tylko w tabletkach. I się rozpuszczało w wodzie i robiło okład.

Ale można chyba też zrobić okład z sody po prostu.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Katarka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadam. Spokojnej nocy!

lb17w98.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja uwielbiam Twoje poczucie humoru :-) czytając oplułam się ze śmiechu drinkiem :-D

Pulpecja lubi tę wiadomość

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Martucha, przypomniałaś mi historię, którą opowiadał mój kolega... mieli po 9-11 lat i był szal na Robin Hooda i oczywiście każdy chło[ak chciał mieć łuk... Jednemu tatuś kupił taki porządny - zabawka, ale full wypas. Pierwsze co wymyślili chłopcy - zabawa w Wilhelma Tella.... cud, ze nikomu nic się nie stało.
    Zawsze mówię że jestem uległa żona;)...ale jak mąż poprosi żebym stanęła pod ścianą z jabłkiem na głowie to chyba mu odmowie....nieeee? ?
    ;) ;) ;)

Pulpecja, lys, AgaSad, Aska87, zabka11, aaaaga, Paula_071, mamasia lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:

Są są. Kiedyś bardzo popularne. Tabletkę do wody potem moczysz wate czy kompres i przykladasz na opuchlizne. Teraz jest altacet w żelu. Kupiłam bo też mi na szczepieniu mówili żeby altacetem okladac ale w końcu nie użyłam bo w ulotce było napisane jeśli dobrze pamiętam żeby nie stosować u dzieci poniżej roku czy coś w ten deseń.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 23:15

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Zawsze mówię że jestem uległa żona;)...ale jak mąż poprosi żebym stanęła pod ścianą z jabłkiem na głowie to chyba mu odmowie....nieeee? ?
    ;) ;) ;)
    no ja bym nie zaryzykowała chyba :-)

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Są są. Kiedyś bardzo popularne. Tablet do wody potem moczysz wątek czy kompres i przykladasz na opuchlizne. Teraz jest altacet w żelu. Kupiłam bo też mi na szczepieniu mówili żeby altacetem okladac ale w końcu nie użyłam bo w ulotce było napisane jeśli dobrze pamiętam żeby nie stosować u dzieci poniżej roku czy coś w ten deseń.

Pisz tak, żeby każdy zrozumiał, bo znowu będziesz posądzona nie wiadomo o co :-D Tablet do wody a potem moczysz wątek :-D Haha

Pulpecja, Martucha86, lys, Katarka, Paula_071 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Pisz tak, żeby każdy zrozumiał, bo znowu będziesz posądzona nie wiadomo o co :-D Tablet do wody a potem moczysz wątek :-D Haha
    to wiedza tajemna tylko dla wtajemniczonych :-)

lys lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:

top secret

lys lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny a ja tak do tylu jestem z belly i fb , stety lub nie zaczęłam pracować z domu, nie jest lekko bo klientów trzeba nazbierac a najlepiej z polecenia a to wymaga czasu, jednak nie chcę jeszcze angażować opiekunki chcę do przedszkolnego wieku być z dzieckiem w domu. Mam nadzieję że się rozkręci.

Cenię belly za to ze rzeczywiście możemy się dużo dowiedzieć, poradzić. Szkolimy siebie nawzajem. Mnie ominęła gorąca dyskusja , może i dobrze.
    Ja was czytam jak mam czas odpowiem. Z wieloma rzeczami się zgadzam a z wieloma nie. Każda z nas ma inne doświadczenia , a punkt widzenia zależy od punktu siedzenia lub jest wprost proporcjonalny jak ktoś woli ;-)
    Dodatkowo powiem wam że w pierwszej ciąży nawet nie wiedziałam że można się tak wspierać online a szkoda bo wiele razy chętnie bym się wygadala , chodziłam do parku rozmawiałam z kolezankami ale to za mało. Tutaj mamy podobne tematy i nikogo to nie nudzi, bo każda z nas jest na podobnym etapie.
    Byłoby mi szkoda gdyby grupa się rozpadła, pewnie jak zaczniecie pracę i tak się uszczupli ale do tego czasu niech trwa :-)

Agaata, lys, zabka11, Martucha86, Paula_071, mamasia lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:

Hahahahshs zawsze można mnie jeszcze o debilizm tudzież imbecylizm posadzić. Co kto woli :D
    Głupia autokorekta :p

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałabym uzyc brzydkiego zwrotu żeby Was określic kobity ale nie bede :)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:

To taki gryps był :) o albo slang młodzieżowy.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Musiałabym uzyc brzydkiego zwrotu żeby Was określic kobity ale nie bede :)

Nie używaj, bo się obrażę :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Nie używaj, bo się obrażę :-)
    Dlatego nie bede:)

Agata pewnie przez sprawcę żółtko nie pytałaś mamy o to pocenie głowy?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys ten kot z avatarku to Twój ? Bo tak siedze i myslę :) a nigdy chyba swojego nie pokazywałas:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3538 3539 3540 3541 3542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ