X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wy serio już kupujecie pieluszki? I w ogóle cokolwiek dla dziecka? Ja myślałam, że zajmę się tym jakoś pod koniec ciąży, jak już będzie bardziej pewne, że to się może dobrze skończyć... Teraz raptem mam kupiony jeden większy stanik i koleżanka pożyczyła mi ciuchy ciążowe, ale jeszcze się mieszczę we wszystkie swoje... W ogóle jeszcze nie myślałam o zakupie pieluch (nawet nie wiem, czy będziemy używać jednorazowych czy ekologicznych). Czasem tylko oglądam mebelki w katalogu IKEI, bo czeka nas przeprowadzka i urządzanie pokoju dla dziecka od zera.

małaMyszka lubi tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie kupuję. Ciuchy ciążowe pożyczyłam od siostry. A na zakupy jeszcze będzie czas.

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • czarnaruda Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam parę sztuk ubranek w ciuchlandach i na razie to tyle.
    Zaczynam też myśleć o wózku. Niestety ze mną jest tak, że zanim się obejrzę to już jest za późno, więc tym razem chcę być bardziej zapobiegliwa.

magda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

f2w3rjjgtyrmnqs7.png

Córcia 2015
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planowałam kupować po połówkowym ale jak widzę pampersy 78 szt. za 19 zł to grzech nie skorzystać, z resztą taka wyprawka z łóżeczkiem, laktatorami, wózkami itp. to jest kilka tysięcy wiec lepiej to rozłożyć na miesiące niż na ostatni miesiąc bo na widok paragonu można dostać skurczy porodowych w sklepie :)

małaMyszka, mamasia, Hermiona, bosa, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf udało się przeczytać:) 3 dni przerwy to zdecydowanie za dużo!

Ja też jeszcze nic nie kupuję.. Kupiłam tylko malutkie spodenki w lidlu i 2 większe staniki :) na pampersach się nie znam nie wiem ile i jakie rozmiary trzeba kupić, nie wiem jakie są ceny wiec nie odróżnie promocji ;) ale na wszystko przyjdzie czas na razie jeszcze o tym nie myślę ;)

jutro wizyta! Nie mogę się doczekać:)

olinka, niecierpliwa, małaMyszka, mamasia, Cassie, psioszka11, 0na88, Maniuś lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Właśnie dzwoniłam na infolinię, żeby umówić się na pobranie krwi i pani mi powiedziała, że w ogóle nie ma opcji, żeby szkoła rodzenia była w abonamencie, że oni prowadzą to tylko odpłatnie. Ale jak się zapytałam ile kosztuje to oczywiście pani nie wiedziała... Podała mi bezpośredni numer telefonu do tej szkoły oraz maila - napisałam 3 tygodnie temu i nikt mi nie odpisał, dzwoniłam teraz i też nikt nie odebrał. Jak będę w środę w laboratorium to się zapytam... Dziadostwo.
    Dziś jak siedziałam w poczekalni w Lux medzie to na ekranie były osobne informacje o szkole rodzenia i osobno o tych kursach prowadzonych przez wykwalifikowane polozne I przy tych Kursach było napisane,że są bezpłatne,ale powinno się wybrać placówke medycyny rodzinnej jako te pierwszego kontaktu na NFZ i wybrać położną,ale nie wiem czy dobrze doczytałam

bzkxskf.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Ofka kochana wszystko najlepszego na nowej drodze życia :) dużo szczęścia, miłości i cierpliwości ;)

Jeśli chodzi o seriale to jestem maniaczką ;) uwielbiam: Chirurdzy, Gra o Tron, Breaking Bad, Spartacus, Przyjaciele , Jak poznałem waszą matkę, Dr House... Teraz czekamy na Better Call Saul ;)

Dziś wyszłam ze szpitala ale bez sensu bo nawet mi nie zrobili badania żadnego :( Lekarz spytał się jak się czuje i czy chce iść do domu . Dostałam luteinę i mg i mam kategorycznie leżeć a za 2 tyg zgłosić się na kontrolę. Ale wkurzyłam się,bo kazali mi opuścić łóżko o 11 a wypis był o 13 więc 2 h siedziałam na korytarzu. Koleżanka z mojego pokoju dostała wypis godzinę wcześniej bo akurat jej lekarka miała dyżur a ja jak idiotka siedziałam na tym korytarzu i mówię im-lekarzom,że przecież kazali mi leżeć a chyba siedzenie nie jest wskazane w moim stanie ale oczywiście byli "bardzo zajęci" więc mnie olali :( ehh chamstwo

Jeszcze raz dziękuję Wam za słowa wsparcia, miło było Was czytać w szpitalu,podnosiłyście mnie duchu :) Kochane jesteście :*

małaMyszka, lys, gianna88, niecierpliwa, psioszka11, chcebycmama, mamasia lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Nie bylo mnie tu ponad tydzien i juz kolejny dzien nadrabiam zaleglosci ;) Ale juz skonczylam :p
    I mnie szpital nie ominal niestety. W ubiegly poniedzialek, nagle, bez zadnych symptomow, boli czy czegos takiego zaczelam krwawic po 22. W 3 minuty bylam ubrana i jechalismy na IP. Zostawili mnie na oddziale. Zrobili badanie ginekologiczne, usg - nie znalezli przyczyn krwawienia. Lykalam swoje leki i tak sobie lezalam na obserwacji. Ale to dziwne bylo, bo krwawilam przez noc i jeszcze troche rano, w dzien czysto, a nastepnego dnia o tej samej porze powtorka. Na szczescie wszystko z maluszkiem jest dobrze. Od kad wyszlam ze szpitala jestem jakas taka ospala. Z pt na sb spalam od godz 19:30 do 9:30 nastepnego dnia :p Normalnie niedzwiedz, a o 20 znowy chcialo mi sie spac :p
    Dzisiaj ok 13 wypelzlam z domu i poszlam na turnee po lumpexach ;) W pierwszym od razu trafilam spodnie ciazowe za 9 zl, a w drugim kupilam dwa sliczne bodziaki dla maluszka za cale 5 zl - nie dosc, ze sliczne, to wygladaja jakby nawet nie zdazyli je zalozyc na dzieciatko. W sobote tez wybralam sie na male zakupy, tez kupilam jedne body dla maluszka i dla siebie wiekszy stanik, niestety za luzny pod biustem. Jak przymierzalam wydawalo sie ok, ale teraz mnie wkurza, bo podciaga mi sie do gory buuuu. No ale coz jak na 80 najwieksza miseczke mieli F, a mnie w G ciezko biust zmiescic. Normalnie bieda z nedza. Moze wybiore sie do jakiejs krawcowej, to cos na to poradzi :)

bosa, małaMyszka, Cassie, magda sz, czarnaruda, psioszka11, mamasia lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://ciaza.siostraania.pl/prawa-kobiet-w-ciazy-i-na-porodowce/

Cos co warto wiedziec, jakie mamy prawa i czego mozemy sie domagac w szpitalu :)

PS odnosnie szkoly rodzenia, to my wlasnie od 21 tygodnia bedziemy mieli spotkania indywidualne z polozna srodowiskowa. Podczas takiej luznej rozmowy wlasnie powiedziala mi, ze bedziemy sie umawiac raz- dwa razy w tygodniu i bedziemy sie przygotowywac do porodu, macierzynstwa/tacierzynstwa tak jak w szkole rodzenia ;)

małaMyszka, niecierpliwa, psioszka11, bosa, mamasia lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam Was ale nie mam sily odpisac ;)

Ja robie zakupy powoli, co miesiac cos. Pod koniec ciazy bede miala wystarczajco innych obowiazkow zeby jeszcze myslec co musze dla maluszka kupic.
    Wszystko bylo jest i bedzie dobrze :)

Kupilam hustawke BrightStarts :) I na ten miesiac zakupy zakonczone ;)

Ktoras pytala dlaczego dzieci maja tyle wolnego, w Niemczech jest karnawal i te dwa dni szkoly sa pozamykane :)
    Nie, nie wchodza mi na glowe, sa dobrze wychowane i wiedza ze jesli mamusia potrzebuje spokoju to potrafia sie soba grzecznie zajac ;)

Uciekam spac. Dobranoc!

małaMyszka, magda sz, Sana, mamasia lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie jeszcze nie spotkałam takich dzieci, jak Ty to robisz? Niedziela z moim chrześniakiem 2,5 roku i męża chrześnicą 6lat działała na nas jak najlepszy środek antykoncepcyjny :) podobno do swoich ma się więcej cierpliwości...

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpadam... Czas spać. Do jutra...śpijcie dobrze!

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sie wkurwiam !! maż je lizaka i co raz cmoka, a mnie kurwica zalewa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zaraz mu go wyrwe w tyłek wcisne!

małaMyszka, magda sz, lys, mamasia, Zetka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam ten ból mi się nóż w kieszeni otwiera jak ktoś mlaska,ciapie,siorbie itp. licz do 10 od tyłu a jak nie pomoże to od 100 :)

małaMyszka, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Ale mialam okropny sen, krwawilam w nim tak mocno jak przy @, masakra jakas :/ Jak tylko sie obudzilam oczywiscie polecialam do wc ehh myslalam, ze na zawal zejde.

Griszanka dzieki za stronke, juz ja sobie zapisalam w komorce. No, ale nie bardzo rozumiem jak to jest z ta polozna?? W szpitalu, w ktorym chce rodzic jest prowadzona platna 20 zl za 1 spotkanie szkola rodzenia. Zajecia sa 3 razy w tyg i mozna wybrac 1 z 3 poloznych, do ktorej chce sie chodzic na zajecia, ale to nie sa wszystkie polozne pracujace w szpitalu wiec jak mam dokonac wyboru "swojej" poloznej?? Zreszta to sa wakacje okres urlopowy wiec pewnie polowa kadry bedzie na urlopach...powiem Wam, ze troche mnie to wszystko przeraza

• Sana Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja dziś nie śpię od 3, wstałam na siku i już nie mogę zasnąć. Przed chwilą czułam bardzo intensywnie bąbelki po lewej stronie brzusia, poniżej pępka - chyba moje bobo też nie może spać :)

Co do wyprawki to ja już mam sporo ciuszków kupionych, niebawem będę kupowała pampersy, na maj zostawiam zakup wózka, łóżeczko dostanę także to z głowy :)
    Tylko że mi tp dogonił tp wg owu i teraz mam na 22.07, a wiadomo może być wcześniej, także do czerwca chcę mieć wszystko ogarnięte, a że teraz jest sporo promocji to korzystam :) obiecałam sobie czekać z zakupami do badań prenatalnych które miałam w 12tc i tyle wytrwałam, teraz już staram się myśleć pozytywnie i korzystać z okazji :)

Dziewczyny a czy któraś idzie na warsztaty Bezpieczny Maluch i Mamo To Ja w Katowicach? Ja na BM idę sama bo narzeczony wtedy w pracy, ale już na MTJ idzie ze mną :)

Jutro jadę zrobić badanie na konflikt płytkowy. Deklaracja wydrukowana więc trzeba jechać bo czas nagli :)

Dobrego dnia :)

sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja Sana ! Jutro zaczynasz 19tc!:o juz prawie polowa ciazy!
    Ja jutro dopiero 14 i 2 trymestr:p
    Jak.brzuszek? Pokazny?
    Pamietam brzuszki kolezanek z 20tc to juz pokazne :p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina no właśnie nie! :) pod ubrankem nic nie widać, jak jestem w samej bieliźnie to trochę brzuszek wystaje. Wrzucę później fotki :)
    Właśnie większość w połowie ciąży ma już pokaźne brzuszki, a u mnie brzuszek malutki, ale jeszcze nadrobimy :P

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny leze w lozku i nie'wierze w to co widze!! Brzuch mi faluje!! Jak klade reke i wstrzymuje oddech wszystko sie rusza! Uczucidm takie jakbym dolozyla reke do serca po ogromnym wysilku. Mozliwe, ze to ruchy dziecka juz tak wczesnie czuje????????? Niee to jest niemozliwe bo brzuch faluje mi nad pepkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 08:48

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Siostry!
    Wczoraj już byłam padnięta tym lataniem z mieszkania na mieszkanie,żeby pisać jeszcze do Was.
    Mieszkań sporo, ale zawsze "coś" nam nie pasowało, a już nie wspomnę o cenach, mamy jeszcze jeden pomysł,ale na razie nie będę się chwalić.
    Mamasia, super pomysł,żebyśmy poszły razem. Może wcześniej jakaś herbatka we Wro koleżanki?
    Wczoraj przyszła poduszka- spało się lepiej, ale dupy mi nie urwało :)Może kwestia czasu i wypróbowania.
    A no i do poduszki dostałam pieluchę- pierwsza rzecz jaką mam (dostałam/kupiłam) dla naszego Leona.Nadal mam obawy co do zakupów. Ciekawe kiedy to przejdzie?!
    Miłego wtorku!

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ