SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, Wy serio już kupujecie pieluszki? I w ogóle cokolwiek dla dziecka? Ja myślałam, że zajmę się tym jakoś pod koniec ciąży, jak już będzie bardziej pewne, że to się może dobrze skończyć... Teraz raptem mam kupiony jeden większy stanik i koleżanka pożyczyła mi ciuchy ciążowe, ale jeszcze się mieszczę we wszystkie swoje... W ogóle jeszcze nie myślałam o zakupie pieluch (nawet nie wiem, czy będziemy używać jednorazowych czy ekologicznych). Czasem tylko oglądam mebelki w katalogu IKEI, bo czeka nas przeprowadzka i urządzanie pokoju dla dziecka od zera.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam parę sztuk ubranek w ciuchlandach i na razie to tyle.
Zaczynam też myśleć o wózku. Niestety ze mną jest tak, że zanim się obejrzę to już jest za późno, więc tym razem chcę być bardziej zapobiegliwa.magda sz, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
Córcia 2015 -
Planowałam kupować po połówkowym ale jak widzę pampersy 78 szt. za 19 zł to grzech nie skorzystać, z resztą taka wyprawka z łóżeczkiem, laktatorami, wózkami itp. to jest kilka tysięcy wiec lepiej to rozłożyć na miesiące niż na ostatni miesiąc bo na widok paragonu można dostać skurczy porodowych w sklepie
małaMyszka, mamasia, Hermiona, bosa, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Uf udało się przeczytać
3 dni przerwy to zdecydowanie za dużo!
Ja też jeszcze nic nie kupuję.. Kupiłam tylko malutkie spodenki w lidlu i 2 większe stanikina pampersach się nie znam nie wiem ile i jakie rozmiary trzeba kupić, nie wiem jakie są ceny wiec nie odróżnie promocji
ale na wszystko przyjdzie czas na razie jeszcze o tym nie myślę
jutro wizyta! Nie mogę się doczekaćolinka, niecierpliwa, małaMyszka, mamasia, Cassie, psioszka11, 0na88, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Właśnie dzwoniłam na infolinię, żeby umówić się na pobranie krwi i pani mi powiedziała, że w ogóle nie ma opcji, żeby szkoła rodzenia była w abonamencie, że oni prowadzą to tylko odpłatnie. Ale jak się zapytałam ile kosztuje to oczywiście pani nie wiedziała... Podała mi bezpośredni numer telefonu do tej szkoły oraz maila - napisałam 3 tygodnie temu i nikt mi nie odpisał, dzwoniłam teraz i też nikt nie odebrał. Jak będę w środę w laboratorium to się zapytam... Dziadostwo.
-
Hej dziewczyny,
Ofka kochana wszystko najlepszego na nowej drodze życiadużo szczęścia, miłości i cierpliwości
Jeśli chodzi o seriale to jestem maniaczkąuwielbiam: Chirurdzy, Gra o Tron, Breaking Bad, Spartacus, Przyjaciele , Jak poznałem waszą matkę, Dr House... Teraz czekamy na Better Call Saul
Dziś wyszłam ze szpitala ale bez sensu bo nawet mi nie zrobili badania żadnegoLekarz spytał się jak się czuje i czy chce iść do domu . Dostałam luteinę i mg i mam kategorycznie leżeć a za 2 tyg zgłosić się na kontrolę. Ale wkurzyłam się,bo kazali mi opuścić łóżko o 11 a wypis był o 13 więc 2 h siedziałam na korytarzu. Koleżanka z mojego pokoju dostała wypis godzinę wcześniej bo akurat jej lekarka miała dyżur a ja jak idiotka siedziałam na tym korytarzu i mówię im-lekarzom,że przecież kazali mi leżeć a chyba siedzenie nie jest wskazane w moim stanie ale oczywiście byli "bardzo zajęci" więc mnie olali
ehh chamstwo
Jeszcze raz dziękuję Wam za słowa wsparcia, miło było Was czytać w szpitalu,podnosiłyście mnie duchuKochane jesteście :*
małaMyszka, lys, gianna88, niecierpliwa, psioszka11, chcebycmama, mamasia lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
Witajcie,
Nie bylo mnie tu ponad tydzien i juz kolejny dzien nadrabiam zaleglosciAle juz skonczylam :p
I mnie szpital nie ominal niestety. W ubiegly poniedzialek, nagle, bez zadnych symptomow, boli czy czegos takiego zaczelam krwawic po 22. W 3 minuty bylam ubrana i jechalismy na IP. Zostawili mnie na oddziale. Zrobili badanie ginekologiczne, usg - nie znalezli przyczyn krwawienia. Lykalam swoje leki i tak sobie lezalam na obserwacji. Ale to dziwne bylo, bo krwawilam przez noc i jeszcze troche rano, w dzien czysto, a nastepnego dnia o tej samej porze powtorka. Na szczescie wszystko z maluszkiem jest dobrze. Od kad wyszlam ze szpitala jestem jakas taka ospala. Z pt na sb spalam od godz 19:30 do 9:30 nastepnego dnia :p Normalnie niedzwiedz, a o 20 znowy chcialo mi sie spac :p
Dzisiaj ok 13 wypelzlam z domu i poszlam na turnee po lumpexachW pierwszym od razu trafilam spodnie ciazowe za 9 zl, a w drugim kupilam dwa sliczne bodziaki dla maluszka za cale 5 zl - nie dosc, ze sliczne, to wygladaja jakby nawet nie zdazyli je zalozyc na dzieciatko. W sobote tez wybralam sie na male zakupy, tez kupilam jedne body dla maluszka i dla siebie wiekszy stanik, niestety za luzny pod biustem. Jak przymierzalam wydawalo sie ok, ale teraz mnie wkurza, bo podciaga mi sie do gory buuuu. No ale coz jak na 80 najwieksza miseczke mieli F, a mnie w G ciezko biust zmiescic. Normalnie bieda z nedza. Moze wybiore sie do jakiejs krawcowej, to cos na to poradzi
bosa, małaMyszka, Cassie, magda sz, czarnaruda, psioszka11, mamasia lubią tę wiadomość
-
http://ciaza.siostraania.pl/prawa-kobiet-w-ciazy-i-na-porodowce/
Cos co warto wiedziec, jakie mamy prawa i czego mozemy sie domagac w szpitalu
PS odnosnie szkoly rodzenia, to my wlasnie od 21 tygodnia bedziemy mieli spotkania indywidualne z polozna srodowiskowa. Podczas takiej luznej rozmowy wlasnie powiedziala mi, ze bedziemy sie umawiac raz- dwa razy w tygodniu i bedziemy sie przygotowywac do porodu, macierzynstwa/tacierzynstwa tak jak w szkole rodzeniamałaMyszka, niecierpliwa, psioszka11, bosa, mamasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNadrobilam Was ale nie mam sily odpisac
Ja robie zakupy powoli, co miesiac cos. Pod koniec ciazy bede miala wystarczajco innych obowiazkow zeby jeszcze myslec co musze dla maluszka kupic.
Wszystko bylo jest i bedzie dobrze
Kupilam hustawke BrightStartsI na ten miesiac zakupy zakonczone
Ktoras pytala dlaczego dzieci maja tyle wolnego, w Niemczech jest karnawal i te dwa dni szkoly sa pozamykane
Nie, nie wchodza mi na glowe, sa dobrze wychowane i wiedza ze jesli mamusia potrzebuje spokoju to potrafia sie soba grzecznie zajac
Uciekam spac. Dobranoc!małaMyszka, magda sz, Sana, mamasia lubią tę wiadomość
-
Cassie jeszcze nie spotkałam takich dzieci, jak Ty to robisz? Niedziela z moim chrześniakiem 2,5 roku i męża chrześnicą 6lat działała na nas jak najlepszy środek antykoncepcyjny
podobno do swoich ma się więcej cierpliwości...
-
Dzien dobry! Ale mialam okropny sen, krwawilam w nim tak mocno jak przy @, masakra jakas
Jak tylko sie obudzilam oczywiscie polecialam do wc ehh myslalam, ze na zawal zejde.
Griszanka dzieki za stronke, juz ja sobie zapisalam w komorce. No, ale nie bardzo rozumiem jak to jest z ta polozna?? W szpitalu, w ktorym chce rodzic jest prowadzona platna 20 zl za 1 spotkanie szkola rodzenia. Zajecia sa 3 razy w tyg i mozna wybrac 1 z 3 poloznych, do ktorej chce sie chodzic na zajecia, ale to nie sa wszystkie polozne pracujace w szpitalu wiec jak mam dokonac wyboru "swojej" poloznej?? Zreszta to sa wakacje okres urlopowy wiec pewnie polowa kadry bedzie na urlopach...powiem Wam, ze troche mnie to wszystko przerazamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Ja dziś nie śpię od 3, wstałam na siku i już nie mogę zasnąć. Przed chwilą czułam bardzo intensywnie bąbelki po lewej stronie brzusia, poniżej pępka - chyba moje bobo też nie może spać
Co do wyprawki to ja już mam sporo ciuszków kupionych, niebawem będę kupowała pampersy, na maj zostawiam zakup wózka, łóżeczko dostanę także to z głowy
Tylko że mi tp dogonił tp wg owu i teraz mam na 22.07, a wiadomo może być wcześniej, także do czerwca chcę mieć wszystko ogarnięte, a że teraz jest sporo promocji to korzystamobiecałam sobie czekać z zakupami do badań prenatalnych które miałam w 12tc i tyle wytrwałam, teraz już staram się myśleć pozytywnie i korzystać z okazji
Dziewczyny a czy któraś idzie na warsztaty Bezpieczny Maluch i Mamo To Ja w Katowicach? Ja na BM idę sama bo narzeczony wtedy w pracy, ale już na MTJ idzie ze mną
Jutro jadę zrobić badanie na konflikt płytkowy. Deklaracja wydrukowana więc trzeba jechać bo czas nagli
Dobrego dniasylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
Karolina no właśnie nie!
pod ubrankem nic nie widać, jak jestem w samej bieliźnie to trochę brzuszek wystaje. Wrzucę później fotki
Właśnie większość w połowie ciąży ma już pokaźne brzuszki, a u mnie brzuszek malutki, ale jeszcze nadrobimymałaMyszka lubi tę wiadomość
Julia07.2015
-
Dziewczyny leze w lozku i nie'wierze w to co widze!! Brzuch mi faluje!! Jak klade reke i wstrzymuje oddech wszystko sie rusza! Uczucidm takie jakbym dolozyla reke do serca po ogromnym wysilku. Mozliwe, ze to ruchy dziecka juz tak wczesnie czuje????????? Niee to jest niemozliwe bo brzuch faluje mi nad pepkiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 08:48
małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość
-
Cześć Siostry!
Wczoraj już byłam padnięta tym lataniem z mieszkania na mieszkanie,żeby pisać jeszcze do Was.
Mieszkań sporo, ale zawsze "coś" nam nie pasowało, a już nie wspomnę o cenach, mamy jeszcze jeden pomysł,ale na razie nie będę się chwalić.
Mamasia, super pomysł,żebyśmy poszły razem. Może wcześniej jakaś herbatka we Wro koleżanki?
Wczoraj przyszła poduszka- spało się lepiej, ale dupy mi nie urwało :)Może kwestia czasu i wypróbowania.
A no i do poduszki dostałam pieluchę- pierwsza rzecz jaką mam (dostałam/kupiłam) dla naszego Leona.Nadal mam obawy co do zakupów. Ciekawe kiedy to przejdzie?!
Miłego wtorku!małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015