X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • bosa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina mi też strasznie podoba się Lilianka i Alicja :)
    Co do Niny do Niecierpliwa ma rację, porozmawiaj szczerze z kuzynką, albo przynajmniej przypadkowo zacznij temat o imionach i wybadaj sytuację. Ciężka sprawa, w takich sytuacjach trzeba być delikatnym i wykazać się empatią.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja nie dalabym dziecku imienia, ktore nosi bliski czlonek rodziny, a co do tej sytuacji z kuzynka sa 2 opcje, albo zrobi jej sie cholernie przykro albo wrecz odwrotnie cieplo na sercu. To wszystko zalezy od tego jaka jest osoba, moze lepiej gdybys z nia wczesniej o tym porozmawiala??

No właśnie ciezko mi samej okreslic jak moze sie zachowac, dziwnie mi w ogole bedzie o to zapytac, mimo ze to bylo juz 5 lat temu, albo i 6..juz nie pamietam, ma teraz juz 4 letniego synka, widze sie z nią raz w roku bo meiszka 600km ode mnie i ogolnie mamy słaby kontakt, to jednak to byla jej córeczka ..

Moze najpierw do cioci zagadam (jej mamy) albo drugiej kuzynki (siostry) bo z nimi mam bardzo dobre relacje, jeżeli okaze sie ze to dziewczynka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 10:35

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje malenstwo rusza ie od tygodnia regularnie i to daje mi spora ulge i rogal na buzi na caly dzien bo wiem ze wszystko jest ok :)

W szafe chce wskoczyc od ponad tygodnia ale zawsze cos mi plany zmienia.

Ubranka kupuje neutralne. Na takie typowo dziewczece/chlopiece przyjedzie czas po porodzie ;)

bosa jak sie czujesz?

kkarolina nie dalabym na imie dziecku tak jak po zmarlym tak bliskim czlonku rodziny, Twoja siostra moze dziwnie sie czuc patrzac na Twoja corke i wolajac ja po imieniu jej zmarlego dziecka. Mozesz z Nia o tym porozmawiac i zapytac co o tym mysli.

Lece posciel przebrac ;)
    Do potem

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczynki :)
    Ja juz nie nosze "zwyklych" spodni,kupilam sobie leginsy,jeansy i czarne materialowe wszystkie dla ciezarnych :) a ze mieszkam w Austrii,a tu sa super przeceny to zaplacilam za wszystkie 3 paty 25€ :) i jeszcze spodnice ciazowa i bluzeczke na lato odcinana pod biustem po 5€ i juz mam w czym chodzic :) takie spodnie ciazowe to rewelacja nic nie cisnie,nic nie gniecie ;)
    Ja tez juz w czwartek zaczynam 2 trymestr :) :) :)
    Pozdrawiam kochane <3

małaMyszka, psioszka11, bosa, Cassie lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja porządki w szafie zrobiłam na raty ale w weekend już skończyłam. Z żalem ale spakowałam krótkie spodenki, w które wiem że się nie dopnę i inne tego typu rzeczy.
    Z racji że robi się coraz cieplej i znajomi jak co roku planują za miesiąc wyjazd, wrzucili też zdjęcie grilla... No i nagle świadomość, że tego nie wolno. Oj będzie ciężko. Czytam jakieś artykuły i wychodzi na to, że jedyne co z grilla będę mogła jeść to kurczak ale i tak zawinięty w folii aluminiowej :(

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie czuje ruchów :(
    Mam nadzieje,że to nic złego nie wróży.
    Czas się zabrać za jakieś porządki. Ale leń mnie złapał...

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Ja porządki w szafie zrobiłam na raty ale w weekend już skończyłam. Z żalem ale spakowałam krótkie spodenki, w które wiem że się nie dopnę i inne tego typu rzeczy.
    Z racji że robi się coraz cieplej i znajomi jak co roku planują za miesiąc wyjazd, wrzucili też zdjęcie grilla... No i nagle świadomość, że tego nie wolno. Oj będzie ciężko. Czytam jakieś artykuły i wychodzi na to, że jedyne co z grilla będę mogła jeść to kurczak ale i tak zawinięty w folii aluminiowej :(

A dlaczego nie wolno z grilla??

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wstałam... Tzn.jeszcze leżakuję... Słoneczko świeci i czas się ogarnąć. Ja w ciążowych ciuchach śmigam od dawna. Po porządkach w szafie zrobiło się pusto, więc od razu uzupełniłam braki. Na wiosnę/lato będę chodzić w sukienkach i jakichś laczopędach ... Nie będę się męczyć w półbutach czy adidasach.

Maniuś, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama ale że kiełbaski nie można? Jezuuu a ja tak czekam na sezon grilowy ...

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Dopiero wstałam... Tzn.jeszcze leżakuję... Słoneczko świeci i czas się ogarnąć. Ja w ciążowych ciuchach śmigam od dawna. Po porządkach w szafie zrobiło się pusto, więc od razu uzupełniłam braki. Na wiosnę/lato będę chodzić w sukienkach i jakichś laczopędach ... Nie będę się męczyć w półbutach czy adidasach.

Ja sobie zdałam sprawę niedawno, że nie mam żadnych płaskich butów na wiosnę/lato! Nie należę do wysokich (163cm), dlatego zawsze latałam na obcasie lub koturnie. Będę musiała coś kupić jak mi brzuch urośnie, na razie kozaczki też mam na obcasie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie można kiełbachy z grilla?? Czemu? To by była jakaś męczarnia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 11:11

lb17w98.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry Paniom,

Normalnych spodni nie noszę już od sylwestra, brzuch mi rośnie w oczach, mąż chodzi z bananem po domu - chyba dopiero teraz do niego dotarło co mam w środku :) Wcześniej rano miałam prawie płasko teraz na dzień dobry wyglądam jak Obelix :D

Karolina ładne imię ale faktycznie może lepiej nie ryzykować żeby później nie czuć dyskomfortu przy rodzinie wołając córkę po imieniu. Ja chciałam synka nazwać Mikołaj ale moja mama nie chce bo jej koleżanki syn Mikołaj urodził się z autyzmem no i ona ma już złe skojarzenia.. :/

Słuchajcie zmartwiłam się w nocy bo wczoraj wieczorem przez godzine-dwie czułam kłucie jakby w szyjce, wzięłam nospę no i chyba przeszło, chyba bo zasnęłam ale z rana też czułam teraz jest już ok. Dobrze że dziś mam wizytę to może mnie Gin uspokoi

niecierpliwa, psioszka11, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ale że ponoć jak tłuszcz kapie do ognia to coś tam się wydziela, więc grill ok ale przygotowywać w folii albo przynajmniej na tackach. A kiełbaski średnio bo w składzie mają też coś nie bardzo.
    Więc generalnie raczej unikać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 11:18

3i49o7esfkybvicx.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek :)

5ylwia o której ta wizyta dzisiejsza :) ?

Bosa najważniejsze, że już jesteście w domku :D

Griszanka całe szczęście, że z maleństwem wszystko w porządku ;) i gratuluję zakupów Szalona Kobieto :) zamiast odpoczywać już Cię nosi :P fajna sprawa z tą indywidualna położną :)

Cassie wow no to dzieciaki mają fajnie :) a w to, że grzeczne to nie miałam wątpliwości, tylko chodziło o chęć spędzania z Tobą więcej czasu i Twojego zaangażowania :)

Karolina hehe, z początku nie skapowałam, że chodzi o to mlaskanie, a o samego lizaka i tak kminie i kminie, dlaczego Ty też nie możesz sobie wziąć lizaka :P w kwestii imienia zrobiłabym jak radzi niecierpliwa - zapytała kuzynki, jesli faktycznie na te się zdecydujecie :)

Sana to daj znać jak będziesz już po tych badaniach, jak wyglądał przebieg,itp, oki?

Niecierpliwa kto wie, kto wie z tym falowaniem :) ja niedoświadczona w tej dziedzinie, ale może któraś z mamuś się wypowie :)

Psioszka jestem jak najbardziej za :D

Futuremama to ładna grupka z forum się powoli zbiera na warsztaty :) a na te MTJ też się zapisałaś?

Paula też bym tak chciała chudnąć w ciąży a nie przybierać kg :)

Aga to życzę Ci sił do ogarnięcia tych rzeczy z podłogi :P

Magda sz będzie dobrze, daj znać co gin powiedział

U nas dziś kalafiorówka, schabowy (dla mnie sadzone jajo), ziemniaczki i buraczki :)

niecierpliwa, bosa, małaMyszka, Cassie, Aga89 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z tym jedzeniem to jakoś szczególnie nie uważam, tzn wszystko z umiarem. Zdarzyło mi się zjeść kanapkę z pasztetem, pizze z 4 rodzajami sera, sałatkę grecką z fetą, a dziś pączka z adwokatem itp. Oczywiście nie tykam mięsa surowego czy ryb surowych i alkoholu, ale bez przesady. Może nie mam racji,ale staram się jeść to, na co mam ochotę tyle,że uważam na ilości.

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MTJ czy Mamo to ja? Bo na poczatku nie skumałam :D Póki co nie, bo ja patrzyłam jakis czas temu to nie widziałam we Wro ale juz szukam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 11:27

3i49o7esfkybvicx.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    mamasia MTJ?

Mamo to ja :) o te: http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-gdzie-bedziemy.html

bzkxskf.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Moje malenstwo rusza ie od tygodnia regularnie i to daje mi spora ulge i rogal na buzi na caly dzien bo wiem ze wszystko jest ok :)

W szafe chce wskoczyc od ponad tygodnia ale zawsze cos mi plany zmienia.

Ubranka kupuje neutralne. Na takie typowo dziewczece/chlopiece przyjedzie czas po porodzie ;)

bosa jak sie czujesz?

Ok. Tzn wczoraj wieczorem 2 razy poczułam lekkie kłucie ale szybko przeszło. Cały czas leżę a jak mam iść na siku to myślę 3 razy czy iść czy nie iść czy wytrzymam jeszcze może 5 min i za każdym razem sprawdzam czy nie ma plamień. Do usg jeszcze 2 tyg więc czytam książki i rozwiązuję krzyżówki,żeby czymś zająć umysł ;)
    Ahhh Cassie jak ja Ci zazdroszczę,że już czujesz dzidziusia. Wspaniałe uczucie, już nie mogę się doczekać kopniaków mojego... niech ten czas szybciej płynie...

niecierpliwa, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja fete tez jadlam z 3 razy, ale dziewczyny pisalay, ze jak jest z mleka pasteryzowanego to ok, wiec znalazlam taka gdzie pisze ze z pasteryzowanego i wsunelam swoja ulubiona salatke ;)

• futuremama Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na MTJ już tez się zapisałam :)

mamasia, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ