X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Cos ostatnio nie mogę się wyspać, w nocy myślałam o podusiiii, chyba sobie ja zakupie, bo mąż coś marudzi jak zakładam na niego nogi

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioczka przegnaj obawy precz, ciesz się ciążą - u sierpnióweczek wszystko będzie dobrze, no nie ma innej opcji :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja jeszcze w lozku :)
    Male sie wierci i mi az zal wstawac ;)

Milego dnia

futuremama, sylwucha89, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

• futuremama Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej z rana :)
    Zarejestrowałam się na 17 marca na te warsztaty "Bezpieczny maluch" są na 17 a ja o 16 kończę pracę dosłownie obok :)
    Co do szkoły rodzenia na fb mi sie wyświetla coś takiego jak "Mama Gaja" ponoć prowadzą bezpłatne kursy, więc po 21 tyg będę się dowiadywać dokładniej co do terminów - sa ponoć i w tygodniu i w weekendy.
    Ja codziennie budzę się wcześnie, a wieczorem wcale nie tak łatwo zasypiam. Za to sobie leżę z rączkami na brzuchu i "macam" co tam się dzieje. Na razie delikatnie bardzo, czasami - jak Maluch ma taki kaprys to czuć że cos tam wyprawia :D
    Ale spokojnie niedługo wszystkie szkraby będą tak szalały że ho ho :D

Cassie, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie,

ja wczoraj cały dzień spędziłam u lekarzy , jeździłam od jednego do drugiego - moj endokrynolog byl na urlopie , ja skonczylam euthyrox 50 a wynik mojej tarczycy nadal daleki od dobrego :/ co prawda spadł z 4,20 na 3,60 ale to jeszcze nie to. Siedzialam w poczekalni od 15 do 18:30 w jakiejś przychodni i błagałam zeby mnie wział - dostałam euthyrox 88 dawka wieksza ale mam nadzieje ze zbije wynik .

Dziewczyny a zapomniałam sie zapytac lekarza - czy jezeli teraz zazywam leki na tarczyce czy to oznacza ze juz cale zycie bede musiała sie nimi faszerowac :(

miłego dnia kinder niespodzianki

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    No to go :)

Kkarolinaaa i kiedy masz teraz wizytę? Aaa... bno to możemy sobie przybić piąteczkę, bo nasze bobo też jest wynikiem listopadowego wyjazdu do Wenecji, na 100% :) jak wyszedł dorsz?

Dzisiaj mam dzwonić do mojej gin i ustalic czy w czwartek czy w piątek mam przyjsc na usg :)
    a dorsz rewelka!! :)

Ona- sama biore lektrox ale nie mam pojecia czy to do konca zycia :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 09:15

0na88, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Ja kolejny dzień pracy z domu.znow wstałam z bólem głowy. Wypilam kakao i trochę mi lepiej
    ja z zakupami dla maluszka czekam do wizyty 26.02-moze dzidzi bedzie łaskawe i ujawni swoją płeć :)
    Wtedy zacznę pomalutku zakupy i przede wszystkim przegląd ciuszków dla maluszka u psiapsiolki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 09:17

bosa, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro badanie prenatalne. Czy któraś z Was je robiła? Są to pierwsze badania prenatalne. Heh ja nie czuje żadnych ruchów, coś czasami mi zabolgocze i tyle, ale to pewnie gazy. :-)
    Która z Was już na 100% czuje ruchy dziecka?

bosa, sylwucha89, małaMyszka, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiekszość z nas miała usg genetyczne :)

Ja tez zadnych ruchów nie odczuwam :(

chcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Co do szkoły rodzenia na fb mi sie wyświetla coś takiego jak "Mama Gaja" ponoć prowadzą bezpłatne kursy, więc po 21 tyg będę się dowiadywać dokładniej co do terminów - sa ponoć i w tygodniu i w weekendy.

Ja kiedyś sprawdzałam tę Gaję (chyba, że jest więcej niż 1) i wydaje mi się, że kursy są bezpłatne pod warunkiem, że złoży się deklarację NFZ że wybiera się tamtejszą położną. Położna po urodzeniu dziecka ma teoretycznie obowiązek zobaczyć malucha, ale jeśli się mieszka daleko od przychodni, w której wybrało się położną to będzie trzeba do niej jechać - tak miała moja bratowa. Więc uczulam, żeby posprawdzać na wszelki wypadek.

Ja dzisiaj idę kupić mniejsze spodnie, bo chociaż normalnie noszę 36, to teraz mąż się ze mnie śmieje, że wyglądam jak skejt, bo spadają mi z tyłka;)

Byłam rano u dentysty. Ząbki zdrowe, bez kamienia, ulga! Bo bałam się, że jak będzie mi wiercił i wykładał te wszystkie gaziki i rurki do ściągania śliny to może się skończyć niekontrolowanym odruchem wymiotnym;)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz Paula, o tej położnej nie wiedziałam. Ale rzeczywiście jest taka informacja na stronie. Mi położną że tak powiem "przypisali" jak składałam deklarację do przychodni blisko domu i chyba tak najwygodniej bo nie musiałabym nigdzie z Maleństwem jeździć.
    To teraz pytanie - czy można powiedzmy tam się zapisać, mieć ta położną (niech im będzie) a potem np. złoć deklarację bliżej domu?

Ze spodniami niestety na odwrót, bo tych zapinanych na guzik juz nie moge nosić. miałam jegginsy ale uciskały więc nosiłam "pod brzuchem" ale tez już kiepsko. Teraz miałam dwie pary - jedne na szerokiej gumce i kupiłam ostatnio legginsy (takie bryczesy) i chyba tylko te legginsy wkrótce mi zostaną bo spodnie już nie chcą się bardziej rozciągać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 09:54

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam legginsy ciążowe na allegro, dzisiaj albo jutro powinny przyjść :) rajstopy też ciążowe nosze, bo uciskają,a te ciążowe są zupelnie inne :)

W spodnie sie zapinam normalnie,ale jest mi w nich strasznie niewygodnie, wiec ich juz nie nosze.

Bede musiala poprzebierać sukienki letnie, które będą sie nadawac na brzuszek, raczej za duzo takich nie bedzie..sporo mam wcinanych w talii i rozkloszowanych, ale dwie mam idealne, długie, odcinane pod biustem ;)

bosa, małaMyszka, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koktajl truskawkowy na 2 sniadanie???? Tak!! To jest to :)

Co robicie dzis na obiadek??? Ja piers z kurczaka posypana zoltym serem, ryz i surowl z kapusty pekinskiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 10:05

• Katarka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Przepraszam, ale nie dam rady was nadrobić. Od soboty mnie tu nie było. Walentynkowa wycieczka do Opola udała się cudnie :)
    I od kilku dni wydaje mi się, że czuję jak Maluszek się rusza :D Ale nie mam stuprocentowej pewności.

niecierpliwa, psioszka11, Cassie, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na obiadek dziś sznycelki i kapustka zasmażana z ziemnaickzami, przejadłam na sniadanie, zjadlam bułke z gulaszem angielskim banana i zjadłam jeszcze kawałeczek pizzy z kolacji, teraz popiłam kawą i chyba sie porzygam ...
    Co do ruchów dzieciątka to wczoraj wydawało mi sie ze czuje, ale nie trzymałam reki tylko jak lezałam, przyłożyłam ręke bo chciałam zobaczyć i już nic nie czułam..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciuchow to ja od paru dni zabieram sie do porzadkow w szafie, plan mam ambitny bo wszystkie ciuch, w ktore nie wbije sie przez najblizsze miesiace chce popakowac i wywiezc do rodzicow, ale jakos nie umiem sie do tego zebrac.
    Jesli lubicie posmigac po domu w spodniach dresowych to mega wygodne i do tego swietnie prezentujace sie na tylku sa w Auchanie po 12 zl, zaluje, ze kupilam tylko 1 pare. Do tego w super cenie bo po 20 zl maja tuniki ze skorzanymi'wstawkami, luzne i przewiewne w sam raz na wiosne/lato jak brzuch podrosnie ;) Wiec jak macie gdzies w okolicy Auchana to polecam sie wybrac :)

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak zobaczyłam zawartość swojej szafy to okazuje sie ze z letnich bluzek to zostanie mi chyba ze 4 na wiosne a reszta wszystko do zapakowania...

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co...mam dylemat (o ile nosze w sobie córeczke). Podobają mi sie imiona Liliana, Alicja i Nina. Alicja chyba jednak odpadnie, chodzi o to ze moja mama ma tak na imie i maz powiedział ze potem moze byc tesciowej przykro. No w wiec zostaje Liliana i Nina, problem w tym ze Niny nie brałam nawet pod uwage (mimo ze cholernie mi sie podoba) bo 5 lat temu moja siostra cioteczna była w ciaży, byla to dziewczynka, miała nazywac sie Nina, ale siostra pare dni przed terminem porodu poroniła. I z jednej strony nie chciałabym zeby jej sie zrobiło przykro czy cos, ale drugiej...przeciez to tylko imie..

Co myslicie?

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dalabym dziecku imienia, ktore nosi bliski czlonek rodziny, a co do tej sytuacji z kuzynka sa 2 opcje, albo zrobi jej sie cholernie przykro albo wrecz odwrotnie cieplo na sercu. To wszystko zalezy od tego jaka jest osoba, moze lepiej gdybys z nia wczesniej o tym porozmawiala??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 10:23

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja zaczęłam robić w piątek porządki w szafie... tzn wywaliłam część rzeczy na podłoge żeby przebrać w co się jeszcze mieszcze a co trzeba spakować do kartonów i pomimo tego że dziś jest wtorek ciuchy nadal leżą na podłodze i nie mam siły i ochoty się za to zabierać. Ale już jutro napewno to ogarne:D prania mam też masę do zrobienia tylko brak motywacji :P

Co do poduchy to też sobie zamówiłam w piątek i mam nadzieje ze już dziś do mnie dojdzie, bo coraz gorzej mi się śpi. Przewracam się z boku na bok i co chwilę się budzę obolała :P

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ