SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHermiona wrote:Idź do sklepu, gdzie jest brafitterką, bo 90% osób, które noszą 75B nosi źle dobrany stanik. Ja kiedyś nosiłam, a okazało się, że powinnam nosić 65D. W tym drugim biust lepiej wygląda, nie wyłazi dołem jak się ruszam i wygląda na większy. Teraz rozglądam się za stanikami z większą miseczkę (np. DD), ale obwodu nie zmieniam, bo w obwodzie nie urosłam, a zawsze można jeszcze przepiąć haftki na luźniej. W każdym razie mega ważne jest, zwłaszcza przy większym biuście, żeby obwód nie był za luźny, tylko mocno trzymał się na żebrach i podtrzymywał biust. Ja mam pod biustem dokładnie 75cm i myślałam, że rozmiar 75 jest w sam raz. Ale nie, bo 75 pasuje luźno i niczego nie trzyma.
BTW, jestem fanką swoich ciążowych cycuchówSą super.
Kochana bylam i mam 75BmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
No to go
Kkarolinaaa i kiedy masz teraz wizytę? Aaa... bno to możemy sobie przybić piąteczkę, bo nasze bobo też jest wynikiem listopadowego wyjazdu do Wenecji, na 100%jak wyszedł dorsz?
Niecierpliwa super, że smakował tortwygląda apetycznie bardzo :)i jaki fajowy płaszczyk
nie martw się z tą wagą, mam podobnie, już piąteczka na plusie, a też się nie objadam, codziennie spacery, itp.
taki widać ma być
Malamyszka teściowie zadowoleni z wyjazdu? jak znieśliście szwagierkę? my pojechaliśmy sobie teraz na weekend (a ja na l4), ale tylko zaufani o tym wiedzą, na fb ani nic się nie ujawniam
wolę dmuchać na zimne
ale w razie, co bym powiedziała, że miałam konsultację z ginem z Paryża
u nas też już trzecie pranie dziś, oj nazvbierało się tego troszku
Katarka dziś i ja wiem, co to za "ból" nadganiać forumkiszalone forumki
Psioszka i jak rekonesans mieszkań? to trzeba zebrać wrocławską ekipę na te warsztaty i można się razem wybrać
Aga89 piękny maluch i już nie taki maluch
Cassie łooo... a to z jakiej okazji dzieciaki mają tyle wolnego? nie wchodzą Ci na głowę
?
Paula podziwiam Cię za Twój zapał do pracyzapisałaś się na te warsztaty 11.05? może też się skuszę i się spotkamy
Ona jak poduszkowe wrażenia? jak badania?
Chcebycmama, Bosa dobrze, że szybko zainterweniowałyście i skonsultowałyście sprawę z lekarzem. Odpoczywajcie dużo!
Zabka11 mnie od początku ciąży odrzuciło od kawy, zgagę po niej miałam taką że hoho i mnie mdliło, ale po 13 tyg od czasu do czasu sobie zaserwuję kubeczek kawy z mlekiem bez wyrzutów sumienia
Iys pięknie Cię mąż obdaował
Sana wow już o pieluszkach myślisz, no nieźle, nieźle
Sylwucha ale fajnie, że już czujesz swojego "bąbelka"
KasiaeN ja już kilka razy spożywałam świeżego ananasa, bo nawet nie przypuszczałam, że to coś niedozwolonegoale jak przeczytałam na stronach z linków Iys to ok
Miru dobrze, że już jesteś w domku
Ofka serdeczne gratulacje
Mayka w sensie 12 marca kolejna wizyta?
Magda Sz wow no to faktycznie niezłe zakupya jak się zapisywałaś na ten kurs położnych?
niecierpliwa, lys, sylwucha89, chcebycmama, Aga89, małaMyszka, bosa, zabka11, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
co do warsztatów moja bratowa polecała te:, też bezpłatne i w różnych miastach.
http://bezpieczny-maluch.com.pl/
ja się zapisałam na oba, jak nic mi nie wypadnie to chętnie pójdęWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 17:37
mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mamasia Ty to jestes niemozliwa, zebym byla w stanie po kilkudniowej nieobecnosci napisac kazdej z Was co bym chciala, to bym sobie musiala notatki porobic
Ale poopowiadaj nam troszku jak bylo w tym Paryzu i co to za przygody Was spotkaly, no oczywiscie poza ta konsultacja ginekologiczna w Paryzu
mamasia, magda sz, chcebycmama, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
Przyznam się dziewczyny, że lenia ma takiego że szok, do tego czuję się jak słoń, energią nie pałam, i nie wiem jak to jest możliwe, że ja nic nie robię, a taka zmęczona wszystkim jestem hehehe jakiś taki paradoks.
Oczywiście olałam ten popołudniowy kurs, trudno kilkaset złotych pójdzie się walić, ale w godz. 17-20 to ja jestem nie do życia. Dobrze, że mąż taki wyrozumiały i nie marudzi.
I ja się pytam gdzie te "więcej energii" co miało być w 2 trymestrze?niecierpliwa, Neyla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja od paru dni czuje sie juz zauwazalnie lepiej, czasem mnie zemdli, czasem zwymiotuje, ale jest o niebo lepiej niz jakies 2 tygodnie temu
Choc z ta energia to tez bywa roznie i jak juz mam chec cos zrobic to szybko sie mecze i kolo sie zamyka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 17:42
lys, chcebycmama, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
Ufff... nadrobione
to teraz króciutko o wyjeździe
przywitał nas deszcz niestety, ale w sobotę ok 14 przestało padać [ na czas deszczu i tak byliśmny w Luwrze] i udało się pozwiedzać i to całkiem sporo
nie czułam zmęczęnia i lot też był ok. Stresowo zaczęło się wczoraj... Na lotnisku byliśmy prawie 1,5 godz przed planowanym odlotem, myśleliśmy, że jeszcze na luzie sobie tam gdzieś posiedzimy przy herbatce czy co, a tu straszne kolejki. Najdłużej zeszło w oczekiwaniu na prześwietlenie bagaży i bardzo dokładnie wszystko Ci Francuzi sprawdzali, nawet kazali wtedy dać dowód i kartę pokładową. Karta poszła do skanu, a dowód miałam oddany. Na szybo, bo moje bagaże już dalej przebrnęły włożyłam go do płaszcza. Przeszłam przez odprawę patrzę a nie mam dowodu, szukam wszędzie - no nie ma. To lecę z powrotem do tego punktu prześwietleń i pytam czy gdzieś nie wypadł albo czy ktoś nie znalazł - no nie. To do stanowiska odprawy biletowej czy ktoś nie przyniósł - no nie, pytam za ile czasu zamykają bramki i słyszę 21.05 (a była 21.02), włosy mi stanęły prawie na głowie, na co Pan spokojnie dodał, że max do 21.15. Raz jeszcze do tego stanowiska prześwietleń, ale z tym samym skutkiem
To do punktu odprawy i pytam czy na inny dokument mnie puszczą. Już widziałam siebie nocującą na lotnisku
Zgodzili się i zostałam zidentyfikowana na prawo jazdy i otrzymałam numer na lotnisko, gdzie mam dzwonić w kwestii dowodu (jeśli ktoś znajdzie). Stres mega, mąż wkurzony mocno, że jak mogłam zgubić dowód i w ogóle, ale daliśmy radę. Chwilkę przed północą byliśmy w domu. A dziś niespodzianka... szykując się do wyjścia do lekarza, coś stuknęło... patrzę a to z chustki wyleciał mój dowód (normalnie jakby z nieba mi spadł
). Najśmieszniejsze jest to, że cztery osoby sprawdzały w ciuchach czy się gdzieś nie zawieruszył i nie znaleźliśmy. Później tę apaszkochustkę zakładałam na lotnisku, ściągałam w samolocie i znów zakładałam przed wyjściem z samolotu i nic nie wyleciało. Normalnie to jakiś cud, że się nie zgubił po drodze
także taką o przygodę mieliśmy na koniec, trochę stresu się nabawiliśmy, ale najważniejsze że koniec z happy endem
no to tyle
lys, niecierpliwa, Neyla, magda sz, Paula_071, Y, chcebycmama, Aga89, Aga89, sylwucha89, bosa, małaMyszka, Cassie, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
No mamusia jesteś dobra
I jeszcze błędy wychwytujesz, ja mam wrażenie, że w tej ciąży otępiałam,normalnie chyba dzidzia wssała ze mnie resztki mózgu
A jeżeli chodzi o wizytę to 12.03 jest kolejnaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 17:51
mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
Mamasia ale jaja, niezły stresik miałaś
ale pewnie i tak warto było.
Co do kursu u położnych to w luxmedzie jak ma sie pakiet to trzeba się zapytać na pobraniu krwi albo w rejestracji.
Czy ktoś zapisał się na warsztaty w Wawie 24.04 ? Bemowo?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Mamasia ale jaja, niezły stresik miałaś
ale pewnie i tak warto było.
Co do kursu u położnych to w luxmedzie jak ma sie pakiet to trzeba się zapytać na pobraniu krwi albo w rejestracji.
Właśnie dzwoniłam na infolinię, żeby umówić się na pobranie krwi i pani mi powiedziała, że w ogóle nie ma opcji, żeby szkoła rodzenia była w abonamencie, że oni prowadzą to tylko odpłatnie. Ale jak się zapytałam ile kosztuje to oczywiście pani nie wiedziała... Podała mi bezpośredni numer telefonu do tej szkoły oraz maila - napisałam 3 tygodnie temu i nikt mi nie odpisał, dzwoniłam teraz i też nikt nie odebrał. Jak będę w środę w laboratorium to się zapytam... Dziadostwo.
małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula w Wawie położne nazwały to kurs a nie szkoła rodzenia, sama nie wiem może to w wybranych placówkach jest? Położne mi sprawdziły i powiedziały że mam w pakiecie, faktycznie jak wpisuje w google to jedyne co wyskakuje to szkolenia dla pielęgniarek i położnych. Może podpytaj położne jak pójdziesz na pobranie krwi? Też się zdziwiłam że mi to zaproponowały same z siebie bo nie słyszałam o czymś takim w luxmedzie
-
A ja właśnie słyszałam, widziałam nawet potykacz z reklamą na korytarzy, ale było dużo ludzi w przychodni więc nie chciałam się przepychać, zwłaszcza że kiepsko się czułam.
Znalazłam! http://www.medycynarodzinna.pl/dla_pacjentow/placowki/cm_wroclaw/cm_medycyna_rodzinna
A tu szczegółowy plan: http://www.luxmed.pl//_files/UserFiles/File/dokumenty/Plan_tematow_szkoly_rodzenia.pdf
W końcu ktoś odebrał. Pani potwierdziła, że to prowadzą poza abonamentem (może w innych miastach niż Wrocław jest za free, tego nie wiem). Kosztuje 400zł za 11 spotkań (-10% zniżki dla posiadających abonament). Więc raczej się tam nie pofatyguję, zwłaszcza, że mieszkam nad szkołą rodzenia, i sąsiadka nas przeszkoli za darmo:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 18:46
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula to te tematy mi mówiły właśnie ja mam jakąś skróconą wersję bo nie 11 dwugodzinnych spotkań tylko (chyba) 5 x po ok. godzina może dlatego w cenie pakietu jest. Będę gotowa na prawdziwą szkołę rodzenia, w szpitalu tam gdzie będę rodzić jest bezpłatnie 10 spotkań po 2 godz. 2x w tyg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 20:09
-
Aga to zapisuj się
ja już wysłałam zgłoszenie.
Mamuśki zapomniałam podzielić się jeszcze newsami:
1. W Carrefourze od 18 lutego wyprzedaże Świat Malucha
2. W marcu są Dni Life Style i tanie mają być baby produkty (mega tanie pampersy także zakładać kartę life style kto ni ma) Mam kolegę w Superpharmie także będę go męczyć o przecieki promocyjne
Aga89, chcebycmama, Paula_071, bosa, małaMyszka, mamasia, Sana, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Aga to zapisuj się
ja już wysłałam zgłoszenie.
Mamuśki zapomniałam podzielić się jeszcze newsami:
1. W Carrefourze od 18 lutego wyprzedaże Świat Malucha
2. W marcu są Dni Life Style i tanie mają być baby produkty (mega tanie pampersy także zakładać kartę life style kto ni ma) Mam kolegę w Superpharmie także będę go męczyć o przecieki promocyjnemałaMyszka lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku.