SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
olinka wrote:też tak mi się wydaje..
ach mam dość tego dnia tata w szpitalu czeka na operacje.. jeszcze na wiadomość z tym sądem na to wszystko pokłóciłam się z mężem i jak tu się nie denerwować..
Generalnie wina leży tu po stronie przedszkola, jesteś przeciez oficialnie nieobecna i przedszkole powinno poinformować Cię, że jest do Ciebie korespondencja sądowa, a sąd powinni poinformować, że jesteś nieobecna bo przebywasz na L4. Zadzwoń do sądu i wyjaśnij sprawę. Jestem pewna, że żadnych kar nie będzie. -
Olinka dzwon do sądu i powiedz jak wygląda sprawa, powinni Cię pokierować dalej, że też wciągają w sprawy rozwodowe nauczycieli z przedszkola
Paula mi dziś na pobieraniu krwi zaproponowała położna ten kurs, zadawałam jej mnóstwo pytań i chyba stwierdziła że lepiej będzie wziąć mnie na kurs, także zapytaj w recepcji albo na pobraniu.
A z seriali to bezwarunkowo z Pamiętnika położnej- ściągam z chomikaciągle porody ale taki fajny klimat i dużo można się wyedukować jak przeć i kiedy itp.
Ale się dziś przeforsowałam na zakupach, pachwiny i szyjka dają czadu.chcebycmama, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Olinka dzwon do sądu i powiedz jak wygląda sprawa, powinni Cię pokierować dalej, że też wciągają w sprawy rozwodowe nauczycieli z przedszkola
Paula mi dziś na pobieraniu krwi zaproponowała położna ten kurs, zadawałam jej mnóstwo pytań i chyba stwierdziła że lepiej będzie wziąć mnie na kurs, także zapytaj w recepcji albo na pobraniu.
A z seriali to bezwarunkowo z Pamiętnika położnej- ściągam z chomikaciągle porody ale taki fajny klimat i dużo można się wyedukować jak przeć i kiedy itp.
Ale się dziś przeforsowałam na zakupach, pachwiny i szyjka dają czadu.
Na tej stronie też masz ten serial: http://iitv.info/call-the-midwife/
zakłada się konto, które jest bezpłatne i oglądasz do woli, można sobie ustawić powiadomienia, i za każdym razem jak zostanie dodany nowy odcinek to wysyłają maila.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:może maadzikowi chodzi po prostu o to, że nie ma na te dni L4, więc na jakiej podstawie pracodawca ma jej zapłacić za te dni?
póki się nie odezwie, to się nie dowiemy o co chodzibosa lubi tę wiadomość
-
Tak w ogóle, od kilku dni miałam wielką ochotę na popcorn, ale taki pyszny, słony, ciepły z kina. Udało mi się namówić brata na kino wczoraj. Poszliśmy na film "Jupiter. Intronizacja" wyświetlany w 3d. Cóż film gniot straszny, 3d było gorsze niż na moim domowym TV, a popcorn był niesmaczny i zimny. Tyle jeśli chodzi o zachcianki
małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
lys wrote:tez to oglądałam swego czasu, ale emocji to tam nie ma
ja to oglądam medyczno-policyjno-kryminalno-prawniczo-zakręcono-śmieszne...lys, bosa lubią tę wiadomość
-
lys wrote:szkoda marnować dni urlopowe
po urodzeniu na pewno się bardziej przydadzą
Niby tak, ja też teraz nie biorę urlopu, nie mniej jednak jak nie ma wyjścia dobre i takie. Po macierzyńskim zawsze można wziąć jeszcze L-4, płatne 80% tak jak roczne macierzyńskie, a to dodatkowe pół roku;)małaMyszka, lys, bosa lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
maaadzik1207 wrote:Tak chodzilo mi o to ze nie mam ciaglosci i ze pracodawca mi placi jak wiadomo robi on straszne problemy:-(wiec poczekam sobie dluzej na kasez ZUSu:-/ ehhh
bosa lubi tę wiadomość
-
Cassie wrote:Nosze 75B poki co chodze w tych ktore mialam wywalic bo sie porozciagaly. Mam zamiar kupic 80C i 80D ale to jak pojade do Takko bo poki co nie mam po drodze
typowo ciazowych nie kupuje.
Idź do sklepu, gdzie jest brafitterką, bo 90% osób, które noszą 75B nosi źle dobrany stanik. Ja kiedyś nosiłam, a okazało się, że powinnam nosić 65D. W tym drugim biust lepiej wygląda, nie wyłazi dołem jak się ruszam i wygląda na większy. Teraz rozglądam się za stanikami z większą miseczkę (np. DD), ale obwodu nie zmieniam, bo w obwodzie nie urosłam, a zawsze można jeszcze przepiąć haftki na luźniej. W każdym razie mega ważne jest, zwłaszcza przy większym biuście, żeby obwód nie był za luźny, tylko mocno trzymał się na żebrach i podtrzymywał biust. Ja mam pod biustem dokładnie 75cm i myślałam, że rozmiar 75 jest w sam raz. Ale nie, bo 75 pasuje luźno i niczego nie trzyma.
BTW, jestem fanką swoich ciążowych cycuchówSą super.
gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Niby tak, ja też teraz nie biorę urlopu, nie mniej jednak jak nie ma wyjścia dobre i takie. Po macierzyńskim zawsze można wziąć jeszcze L-4, płatne 80% tak jak roczne macierzyńskie, a to dodatkowe pół roku;)
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hermiona byłam kiedyś w sklepie gdzie Pani mi dobierała biustonosz i też 65 a nie 75 jak myślałam, cyce wyglądały obłędnie ale reszta ciała już nie.. lekki tłuszczyk odznaczał się na plecach bo bądz co bądz jednak gniecie a w ciąży gdzie oddech płytszy to nawet nie wyobrażam sobie nosić takiej konstrukcji. Uwielbiam cyckonosze z Intimissimi bez fiszbin. Po karmieniu wybiorę się po dobrze trzymający cyckonosz albo nawet i chirurga..
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Też jestem fanką moich ciążowych piersi
są super, a pewnie będą jeszcze lepsze bo ciągle rosną
z 75B jest 75C i trochę im już ciasno więc muszę też się wybrac na zakupy
Po domu śmigam z sportowym ale nie cierpię takich, bo to nie wygląda fajnie
Co do filmów to ja oglądam na zalukaj.tv , w seriale żadne do prawda się nie wkręciłam ale codziennie 1-2 filmy odpalam, dużo tam nowości jest więc jakoś czas leciprzynajmniej jestem na bieżąco
Mam dziś jakiś "dzień królika"... od rana jem prawie same warzywa, zrobiłam na obiad mięsko ale nawet nie ruszyłam tylko całe opakowanie mixu sałaty z pomidorkami wciągnęłamchcebycmama, małaMyszka lubią tę wiadomość