SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
znalazłam wczoraj taki
http://allegro.pl/kostar-biustonosz-do-karmienia-ciazowy-75-f-i5052413089.html
http://allegro.pl/ciazowy-biustonosz-do-karmienia-czarny-80-f-i5012640539.html
co prawda jest możliwość wymiany ... ale ...
bosa lubi tę wiadomość
-
Witam się w 17tc
Gratuluje młodej mężatce, wszystkiego dobrego na nowej drodze życia!
Ja dziś latam po mieszkaniach, dlatego dziś z doskoku.
Naskrobię więcej wieczorem.
Miłego dnia Siostry!0na88, małaMyszka, Cassie, niecierpliwa lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
No i kicha
dziś mi nie robiła usg także o maleństwie nic nie wiem
a tak liczyłam na wieści być może o płci albo cokolwiek o dziecku, a tu klops. Powiedziała, że za często nie można raczyć go falami i skoro było niecałe 4 tyg temu usg i kolejne za 5 tyg (połówkowe) to tylko zweryfikowała wyniki. Pojawiła się krew w moczu, ale poziom erytrocytów w normie - także ok, a już się bałam, że coś może się dziać. Na szczęście w czwartek mam wizytę u tego prywatnego gina to już na pewno będzie usg, bez tego nie wyjdę od niego
Ogarniam powoli walizki, mieszkanie, pranie i obiad, jak już to uczynię to będę nadganiać i napiszę o wczorajszej "prygodzie" lotniskowej
To do miłego, niebawem będęmałaMyszka, Cassie, zabka11 lubią tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:Hej.
Ofka gratulacje na nowej drodze zycia!
A ja jestem wsciekla na ksiegowa. Nie zapisalam do kiedy mam l4 i jak sie pytalam mowila ze do 9.02 a okazalo sie ze mam do 2.02 a 3 lutego bylam u gina:/ nosz i mam nie ciaglosc. Zaraz jade do gina i zapytam sie czy da rade wypisac mi od 3.02 ale watpie:-( maz wsciekly jak diabli... Mam juz dosc czasami:/
A do czego potrzebna Ci ciągłość?małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
witajcie
weekend miałam cudowny, wszytsko w domu zrobiłam, miałam wene na sprzatanie, gotowanie nawet na serduchowanie
a dzis juz w nocy budziłam sie z bolem głowy i od rana migrena...zawiozłam córkę do szkoły i pojechałam do pracy, ale nie dałam rady...zabrałam pracę do domu, napisałam do szefa który przez cały tydzień był na urlopie i sie do biura nie odzywał - nie odpisał, ale uznałam ze mam go w nosie, zabieram manele i jade do domu. oddzwonil po 11, wielki przejęty zycząc mi lepszego samopoczucia.
teraz ogarnęłam najważniejsze sprawy z pracy i zajrzałąm do was.
maz pojechał odebrac córkę, wieczorem musze go zawiesc na kolonoskopie.
chyba tez sobie zrobie słabą kawę bo masakrycznie mnie boli łepetyna, amol nie pomaga.........
postanowiłam ze jak jutro bede sie cuc podobnie - zostaję w domu.
powiedziałam szefowi zeby nie traktował tego jako urlop, bo ja wziełam pracę do domu i pracuję, a na l4 nie chce isc, choc lekarka chciała mi dac od razu.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:małaMyszka śliczne te biustonosze, ale na zakup bez mierzenia nie zdecydowałabym sie
bosa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
małaMyszka wrote:do 100% zwolnienia... jeśli nie ma ciągłości to wynagrodzenie jest tylko 80%
Aż ciężko mi w to uwierzyć, nie znalazłam takiego przepisu. Ja byłam już 2 razy na L-4 ciążowym bez ciągłości i dostałam 100%. Jedyny problem jaki się doszukuję, to fakt, że za pracodawca musi zapłacić wynagrodzenie a nie ZUS.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 14:04
małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Witam Dziewczynki
Dawno się nie odzywałam, ale to przez to że od ponad tygodnia wymiotowałam co pół godziny, nawet w nocy, byłam wykończona. Do tego jeszcze moja chora noga...
Dopiero dwa dni temu zorientowałam się, że tydzień temu zmieniłam witaminy już specjalne na II trymestr i je odstawiłam...wymioty się skończyły, tylko czasami mam mdłości.
Nie wiem jak u Was ale u mnie pojawił się w tym tyg brzuszek typowo ciążowy:) już widać goły okiem że to ciąża a nie wzdęciaAga89, niecierpliwa, małaMyszka, Cassie, zabka11, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Cześć kochane
Muszę pochwalić się jaki dill zrobiłampo pobieraniu krwi wybrałam się do pobliskiej galerii poszwendać się, mierzyłam biustonosze do karmienia w h&m i C&A ale załamałam się widząc się w nich...jak taka maciorra
kupiłam po prostu większy rozmiar zwykłego biustonosza. Do karmienia kupie jakoś przed samym porodem.
A teraz DILL- wstąpiłam do Superpharmu po lubrykant (Vagisil 16zł) i z ciekawości popatrzyłam na pampersy New Born, były w "promocji" po 69 zł za 78szt, myślę kurde sporo te oryginałki kosztują aż tu nagle widzę że gapy ometkowali je na 19 złNo i po tyle kupiłam
pojechałam do drugiego superpharmu to samo
także opampersowałam się na początek, sporo mają pomyłek dlatego rozglądajcie się dobrze
Aa i zapisałam się na kurs do położnych w luxmedzie, nie wiedziałam że mam to w pakiecie, kilka spotkań po 45 min o żywieniu, utrapieniach,karmieniu itp. zawsze jakaś atrakcja na L4Aga89, niecierpliwa, Paula_071, psioszka11, Neyla, małaMyszka, futuremama, Cassie, zabka11, sylwucha89, mamasia, Maniuś lubią tę wiadomość
-
magda fajnie że piszesz o tym kursie. Tez mam pakiet w luxmedzie wiec musze sprawdzic czy mi cos takiego przysługuje
Tak jak piszesz atrakcja L4 a dodatkowo takiej wiedzy nigdy za malo
Ja własnie wrócilam z zakupów. Jestem głupia i sama się proszę o problemy.... Tak poszalalam w warzywniaku i w spożywczaku że dopiero jak wypakowałam zakupy z samochodu zorientowałam się że musze jakies 9-10 kg wniesc na 3 piętro
niestety na mojego A. nie mam co liczyć bo wyjechał wczoraj na szkolenie i wraca dopiero w soboteTak bardzo żałuje że u mnie w mieście nie ma opcji robienia zakupów przez Internet
Mam nadzieje że moja głupota nie zaszkodzi dzidzi!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 14:17
niecierpliwa, psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Już wniosłam wszystko, z małymi przerwami i odpoczynkiem ale dałam radę. Co do sąsiadów to jestem tu nowa i nikogo nie znam
Mój A. jakby się dowiedział że wtargałam to wszystko to by mnie udusił
Teraz leże i odpoczywam podjadając ogórki kiszone
psioszka11, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:do 100% zwolnienia... jeśli nie ma ciągłości to wynagrodzenie jest tylko 80%
Do 100% platnego l4 nie jest potrzebna ciaglosc tylko kod B na zwolnieniu. Ja mialam miesiac l4 ciazowego, potem wzielam urlop 2 tyg zeby dostac wczasy pod grusza, a teraz dalej jestem na l4 i caly czas mam 100% platne. Ja przed oddaniem do kadr l4 zawsze je sobie kseruje i do segregatora z dokumentacja ciazowa, bo z ta moja pamiecia cos nietegesPaula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość