SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam po weekendzie:)
U nas po walentynkach bez szaleństw ale my z abardzo nie obchodzimy, z tej okazji kupiłam sobie pierwsze ciążowe leginsy ! hih:) miejsca jeszcze dużo w brzuszku i póki co wydają mi się duze ale mysle ze na wiosne bedą ok:)
Co do zawrotów głowy ja tez miałam wczoraj, oczywiście z koscioła trzeba było wychodzić, pomimo tego, że siedziałam.. po południu wybraliśmy się na długi spacer, niestety pod wieczór rozbolała mnie głowa.. ehh chyba tak ma być
Co do pieluszek, w ostatnią sobote odwiedzila mnie koleżanka z półroczną niunią i mówiła że używa włąśnie tych dada, że tylko pierwsze 2 paczki uzywała pampersów.
Znowu pamiętam, że siostra używała tylko pampersów dla syna, nie dała się jąć na inne, twierdziła, że nie ma lepszych. Sama spróbuje najpierw pampersów pewno a potem się zobaczy:)
Idę sobie zrobić słabą kawkę i nastawić na krupniczek i posiedzę tu z Wami:)
Wy tez takmacie że przy siku zerkacie czy nie ma żadnych plam ? Myślałam ze mi to przejdzie po I trymestrze ale chyba bedzie tak do konca ciazy
małaMyszka, niecierpliwa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
chciałam się tylko przywitać i poinformować,że wróciliśmy cali i zdrowi, aczkolwiek z małymi przygodami (później Wam napiszę). Teraz czekam na wizytę do lekarza,więc proszę o kciuki
jak wrócę postaram się Was nadrobić,buźki
futuremama, sylwucha89, Y, małaMyszka, niecierpliwa, Cassie, Maniuś, zabka11, magda sz, Neyla lubią tę wiadomość
-
Koleżanka tez te dada sobie chwali, mówi że wcale nie ma różnicy między pampersami a tymi. To chyba też od skóry maluszka zależy, które przypasują. I gdzieś się też natknęłam że zależy od płci
że jak któreś mają za wąski ten wkład chłonny to u dziewczynek mogą być ok a u chłopców to już się różnie trafia i mogą przeciekać
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Czy wiecie może jak to wygląda z podróżami? Chodzi mi o to czy jak jestem na L4 to czy mogę wyskoczyć na weekend np. do Berlina do znajomych? Albo do Pragi na spacerek?
Napisałam Ci takiego długiego posta i niechcący gdzieś kliknęłam i wszystko szlag trafił...
Strasznie boli mnie głowa, przepraszam, ale nie mam siły drugi raz pisać...małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Neyla, witaj po tej stronie
A więc się zaraziłaś ciążą!
Postanowiłam się jednak tu czasem socjalizować i coś pisać. Nie mam suwaczka, ale mam termin na ok. 25 sierpnia.
My przełożyliśmy Walentynki na dziś, bo w weekend miałam szkołę podyplomową i nie było mnie w domu całymi dniami. Więc dziś randeczkaTymczasem mam sporo pracy (są ferie, więc dziś pracuję w domu przy projekcie), idę więc na śniadanie, a potem do roboty. Miłego dnia
małaMyszka, Cassie, Neyla, chcebycmama lubią tę wiadomość
-
My po 7 dniach w szpitalu w końcu idziemy do domu. Nasz syn ma 9 cm a z nóżkami 16 cm. Niesamowite jak dzieci teraz szybko nam w brzuszka rosną.
Y, małaMyszka, futuremama, bosa, Cassie, Aga89, Maniuś, sylwucha89, gosia.b, zabka11, magda sz, chcebycmama, mamasia lubią tę wiadomość
-
chcebycmama wrote:No to zaczynam L4... co Wy dziewczyny robicie w domu?
Myślę, że może zacznę jakiś serial, coś polecacie?bosa lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Napisałam Ci takiego długiego posta i niechcący gdzieś kliknęłam i wszystko szlag trafił...
Strasznie boli mnie głowa, przepraszam, ale nie mam siły drugi raz pisać...bosa lubi tę wiadomość
-
u mnie dzień prania. Już jedno się kończy, a jeszcze dwa czekają. Mąż w końcu będzie miał gacie i skarpety hahahahaha
Miałam iść na male zakupy. Taki obiad wymyśliłam, ale przez to że jest - na dworze nie chce mi się nigdzie wychodzić. Krawcową to chyba, na wiosnę załatwię jak się zrobi cieplej.
Zapowiada się fajny dzionek. Wyspałam się jak nic. Na razie mnie tylko delikatnie muli. Jak najdzie mnie ochota, to pójdę w kimono, a co tam!bosa, KasiaeN., zabka11, Neyla lubią tę wiadomość
-
Witam sie kochane jako mloda mezatka, wszystkim ktorzy o mnie pamietali dziekuje:* wesele cudowne, nawet przeziebienie przycichlo, wszyscy bawili sie wspaniale. Jedzienia zostalo mi jak dla armii wojska, blacha golabkow, krokiety, salatki, sledzie, gar flakow. Obdzielilam gosci a i tak jeszcze meeega duzo zostalo abja i tak nic bym z tego nie jadla, ciagle tesknie za moimi ziemniaczkami:) co do seksu to w ciazybjest cudowny, zwlaszcza teraz, tylko krotszy bo ja szybciej juz jestem gotowa:) bosa i chcebyc mama lezcie i odpoczywajcie. Ja potyralam przed weselem i od razu boli mnie brzuch jak tylko dzwigne. Jestem na urlopie, mam zamiar przelezec caaaaly dzien. Zamiast kwiatow zamowilismy ksiazki u gosci, uwielbiam ksiazki, to chyba moja jedyna pasja i milosc... tylko w ciazy ciezko mi sie skupic, nie moge sie z tym pogodzic, kiedys potrafilam dwie, trzy w tygodniu przeczytac. Teraz w ciazy jedna:(((ale nadrobie. Ja to i bez ciazybjestem straszny nierobek, pomaga mi w sprzataniu dziewczyna, teraz albo tego nie robie albo maz. On tez gotuje, dzisiaj na obiad kurczak w sezamie, moze go poprosze o zrobienie ziemniakow:) i oczywiscie zamowilam poduszke rogala, ma byc dzisiaj. Ale sie rozpisalam...acha poczytalam Was i kupujemy kosz mojzesza, woobmi (czy jak to tam, to ciasne ubranko)tez kupujemy. No i misia szumisia oczywiscie... sciskam Was
0na88, futuremama, bosa, małaMyszka, Cassie, Y, Aga89, Maniuś, Paula_071, KasiaeN., sylwucha89, lys, psioszka11, gosia.b, zabka11, magda sz, Neyla, Aska87, Meggi31 lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:Wy tez takmacie że przy siku zerkacie czy nie ma żadnych plam ? Myślałam ze mi to przejdzie po I trymestrze ale chyba bedzie tak do konca ciazy
0na88, bosa, niecierpliwa, Cassie, zabka11, magda sz, Neyla lubią tę wiadomość
-
Miru super że jesteście już w domu
Ofka gratulacje i dużo szczęścia na nowej drodze
Ja gołąbkami bym nie pogardziła (nie wiem co maja w sobie, że w ciązy mnie wciąż do nich ciągnie)Ale wczoraj narobili mi smaka na bigos i w końcu pierwszy raz chyba będę musiała go zrobić
małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
Ofka najlepsze zyczenia na nowej drodze zycia!
Chcebycmama ja juz ogladam 4 sezon serialu Revange, maz mi od roku sciaga, a do tego rypie rano powtorki m jak milosc i na dobre i na zle sprzed paru lat
Dzis weszlam na wage 5 kg na plusie!! Az sie poplakalam, bo wcale duzo nie jem a waga rosnie jak szalonaOd dzis zaczynam pilnowac tego co jem! Rano z tej zlosci poszlam na zakupy, kupilam mrozone truskawki i popoludniu koktajl
Ugotowalam gar ogorkowej, wyszorowalam lazienke, a teraz biore sie za rozpruwanie ciuchow, ktore zwezalam w pazdzierniku. Mam nadzieje, ze ich nie spierdziele
Milego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 10:35
0na88, Cassie, małaMyszka, zabka11, bosa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMOj starszy syn ma dzisiaj wolne wiec wyciagnelam go z domu po chlebek i przy okazji zaliczylismy godzinny spacer
Ofka wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia :*
Odosnie podcierania, mimo ze nigdy plamien nie mialam to i tak mam schiza idac do wc zwlaszcza gdy podbrzusze czy szyjka mnie boli.
Dzisiaj rano leza sobie na lozku czulam 'falowanie'i mysle wezme tel (ciemno bylo w pokoju) i popatrze czy moze skora brzuszka sie ruszy i jak tym tel poswiecilam - male sie przeszalo ruszac...
Usmialam sie ze takie wstydliwe
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na relacje
Obiad? Ja dzisiaj robie typowy slaski obiad (zupelnie nie pasuje do poniedzialku ale za duzo narobilam spaghetti w sobote i jedlismy dwa dni) kluski, pieczone udka i czerwona kapustamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyniecierpliwa wrote:Dzis weszlam na wage 5 kg na plusie!! Az sie poplakalam, bo wcale duzo nie jem a waga rosnie jak szalona
Od dzis zaczynam pilnowac tego co jem!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 10:45
0na88, niecierpliwa lubią tę wiadomość