X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po weekendzie:)
    U nas po walentynkach bez szaleństw ale my z abardzo nie obchodzimy, z tej okazji kupiłam sobie pierwsze ciążowe leginsy ! hih:) miejsca jeszcze dużo w brzuszku i póki co wydają mi się duze ale mysle ze na wiosne bedą ok:)

Co do zawrotów głowy ja tez miałam wczoraj, oczywiście z koscioła trzeba było wychodzić, pomimo tego, że siedziałam.. po południu wybraliśmy się na długi spacer, niestety pod wieczór rozbolała mnie głowa.. ehh chyba tak ma być

Co do pieluszek, w ostatnią sobote odwiedzila mnie koleżanka z półroczną niunią i mówiła że używa włąśnie tych dada, że tylko pierwsze 2 paczki uzywała pampersów.
    Znowu pamiętam, że siostra używała tylko pampersów dla syna, nie dała się jąć na inne, twierdziła, że nie ma lepszych. Sama spróbuje najpierw pampersów pewno a potem się zobaczy:)

Idę sobie zrobić słabą kawkę i nastawić na krupniczek i posiedzę tu z Wami:)

Wy tez takmacie że przy siku zerkacie czy nie ma żadnych plam ? Myślałam ze mi to przejdzie po I trymestrze ale chyba bedzie tak do konca ciazy

małaMyszka, niecierpliwa, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) chciałam się tylko przywitać i poinformować,że wróciliśmy cali i zdrowi, aczkolwiek z małymi przygodami (później Wam napiszę). Teraz czekam na wizytę do lekarza,więc proszę o kciuki :-) jak wrócę postaram się Was nadrobić,buźki

futuremama, sylwucha89, Y, małaMyszka, niecierpliwa, Cassie, Maniuś, zabka11, magda sz, Neyla lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka tez te dada sobie chwali, mówi że wcale nie ma różnicy między pampersami a tymi. To chyba też od skóry maluszka zależy, które przypasują. I gdzieś się też natknęłam że zależy od płci :D że jak któreś mają za wąski ten wkład chłonny to u dziewczynek mogą być ok a u chłopców to już się różnie trafia i mogą przeciekać :D

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Czy wiecie może jak to wygląda z podróżami? Chodzi mi o to czy jak jestem na L4 to czy mogę wyskoczyć na weekend np. do Berlina do znajomych? Albo do Pragi na spacerek?

Napisałam Ci takiego długiego posta i niechcący gdzieś kliknęłam i wszystko szlag trafił...:/

Strasznie boli mnie głowa, przepraszam, ale nie mam siły drugi raz pisać...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja...juz niektore z was sa w 17 tygodniu :o !! ja po jutrze dopiero 14 tc zaczynam ;p

Ale i tak fajne te nasze suwaczki co ?
    Zdaje się tak niedawno byly 6tc,7tc.. :)

Y, małaMyszka, bosa, Cassie, Maniuś, KasiaeN., Neyla lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyla, witaj po tej stronie :) A więc się zaraziłaś ciążą!

Postanowiłam się jednak tu czasem socjalizować i coś pisać. Nie mam suwaczka, ale mam termin na ok. 25 sierpnia.

My przełożyliśmy Walentynki na dziś, bo w weekend miałam szkołę podyplomową i nie było mnie w domu całymi dniami. Więc dziś randeczka :D Tymczasem mam sporo pracy (są ferie, więc dziś pracuję w domu przy projekcie), idę więc na śniadanie, a potem do roboty. Miłego dnia :)

małaMyszka, Cassie, Neyla, chcebycmama lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po 7 dniach w szpitalu w końcu idziemy do domu. Nasz syn ma 9 cm a z nóżkami 16 cm. Niesamowite jak dzieci teraz szybko nam w brzuszka rosną.

Y, małaMyszka, futuremama, bosa, Cassie, Aga89, Maniuś, sylwucha89, gosia.b, zabka11, magda sz, chcebycmama, mamasia lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    No to zaczynam L4... co Wy dziewczyny robicie w domu?
    Myślę, że może zacznę jakiś serial, coś polecacie?
    Jaki gatunek lubisz? Jestem maniaczką serialową, to może coś polecę ;)

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Napisałam Ci takiego długiego posta i niechcący gdzieś kliknęłam i wszystko szlag trafił...:/

Strasznie boli mnie głowa, przepraszam, ale nie mam siły drugi raz pisać...
    hehehe nic się nie martw. Ważne,żeby głowa przestała boleć.

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzień prania. Już jedno się kończy, a jeszcze dwa czekają. Mąż w końcu będzie miał gacie i skarpety hahahahaha

Miałam iść na male zakupy. Taki obiad wymyśliłam, ale przez to że jest - na dworze nie chce mi się nigdzie wychodzić. Krawcową to chyba, na wiosnę załatwię jak się zrobi cieplej.

Zapowiada się fajny dzionek. Wyspałam się jak nic. Na razie mnie tylko delikatnie muli. Jak najdzie mnie ochota, to pójdę w kimono, a co tam!

bosa, KasiaeN., zabka11, Neyla lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie kochane jako mloda mezatka, wszystkim ktorzy o mnie pamietali dziekuje:* wesele cudowne, nawet przeziebienie przycichlo, wszyscy bawili sie wspaniale. Jedzienia zostalo mi jak dla armii wojska, blacha golabkow, krokiety, salatki, sledzie, gar flakow. Obdzielilam gosci a i tak jeszcze meeega duzo zostalo abja i tak nic bym z tego nie jadla, ciagle tesknie za moimi ziemniaczkami:) co do seksu to w ciazybjest cudowny, zwlaszcza teraz, tylko krotszy bo ja szybciej juz jestem gotowa:) bosa i chcebyc mama lezcie i odpoczywajcie. Ja potyralam przed weselem i od razu boli mnie brzuch jak tylko dzwigne. Jestem na urlopie, mam zamiar przelezec caaaaly dzien. Zamiast kwiatow zamowilismy ksiazki u gosci, uwielbiam ksiazki, to chyba moja jedyna pasja i milosc... tylko w ciazy ciezko mi sie skupic, nie moge sie z tym pogodzic, kiedys potrafilam dwie, trzy w tygodniu przeczytac. Teraz w ciazy jedna:(((ale nadrobie. Ja to i bez ciazybjestem straszny nierobek, pomaga mi w sprzataniu dziewczyna, teraz albo tego nie robie albo maz. On tez gotuje, dzisiaj na obiad kurczak w sezamie, moze go poprosze o zrobienie ziemniakow:) i oczywiscie zamowilam poduszke rogala, ma byc dzisiaj. Ale sie rozpisalam...acha poczytalam Was i kupujemy kosz mojzesza, woobmi (czy jak to tam, to ciasne ubranko)tez kupujemy. No i misia szumisia oczywiscie... sciskam Was

0na88, futuremama, bosa, małaMyszka, Cassie, Y, Aga89, Maniuś, Paula_071, KasiaeN., sylwucha89, lys, psioszka11, gosia.b, zabka11, magda sz, Neyla, Aska87, Meggi31 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Wy tez takmacie że przy siku zerkacie czy nie ma żadnych plam ? Myślałam ze mi to przejdzie po I trymestrze ale chyba bedzie tak do konca ciazy
    Mi też się wydawało, że po pierwszych 12 tygodniach przestanę zwracać na to uwagę. A teraz jest nawet gorzej. Przyglądam się i upewniam, że nic nie ma na papierze. Stres cały czas. Myślę, że to niestety nie minie...

0na88, bosa, niecierpliwa, Cassie, zabka11, magda sz, Neyla lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka gratululacje ! :))

samych wspaniałości na nowej drodze zycia :)

milego dnia dziewczyny

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ja tez sprawdzam ,ale to chyba dobry nawyk , będziemy mogły od razu zareagować ć.

przepraszam za post pod postem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 10:18

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru super że jesteście już w domu :)
    Ofka gratulacje i dużo szczęścia na nowej drodze :)
    Ja gołąbkami bym nie pogardziła (nie wiem co maja w sobie, że w ciązy mnie wciąż do nich ciągnie) :D Ale wczoraj narobili mi smaka na bigos i w końcu pierwszy raz chyba będę musiała go zrobić ;)

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka gratulacje!!! Dużo miłości i samych pogodnych dni. Dbajcie o siebie!!!

Ja gołąbkami też bym chyba nie pogardziła haahahhaha

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka najlepsze zyczenia na nowej drodze zycia!

Chcebycmama ja juz ogladam 4 sezon serialu Revange, maz mi od roku sciaga, a do tego rypie rano powtorki m jak milosc i na dobre i na zle sprzed paru lat :P

Dzis weszlam na wage 5 kg na plusie!! Az sie poplakalam, bo wcale duzo nie jem a waga rosnie jak szalona :( Od dzis zaczynam pilnowac tego co jem! Rano z tej zlosci poszlam na zakupy, kupilam mrozone truskawki i popoludniu koktajl :)
    Ugotowalam gar ogorkowej, wyszorowalam lazienke, a teraz biore sie za rozpruwanie ciuchow, ktore zwezalam w pazdzierniku. Mam nadzieje, ze ich nie spierdziele :P

Milego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 10:35

0na88, Cassie, małaMyszka, zabka11, bosa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOj starszy syn ma dzisiaj wolne wiec wyciagnelam go z domu po chlebek i przy okazji zaliczylismy godzinny spacer :)

Ofka wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia :*

Odosnie podcierania, mimo ze nigdy plamien nie mialam to i tak mam schiza idac do wc zwlaszcza gdy podbrzusze czy szyjka mnie boli.

Dzisiaj rano leza sobie na lozku czulam 'falowanie' ;) i mysle wezme tel (ciemno bylo w pokoju) i popatrze czy moze skora brzuszka sie ruszy i jak tym tel poswiecilam - male sie przeszalo ruszac...
    Usmialam sie ze takie wstydliwe ;)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na relacje :)

Obiad? Ja dzisiaj robie typowy slaski obiad (zupelnie nie pasuje do poniedzialku ale za duzo narobilam spaghetti w sobote i jedlismy dwa dni) kluski, pieczone udka i czerwona kapusta ;)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam dzis slaski obiadek rolady, ziemniaczki i czerwona kapuste, a klusek mi sie nie chce lepic bo w sobote na imprezie ulepilam ok 100 ;)

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dzis weszlam na wage 5 kg na plusie!! Az sie poplakalam, bo wcale duzo nie jem a waga rosnie jak szalona :( Od dzis zaczynam pilnowac tego co jem!
    Jakbym widziała siebie z wczoraj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 10:45

0na88, niecierpliwa lubią tę wiadomość

‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ