SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
małaMyszka wrote:u mnie dzień prania. Już jedno się kończy, a jeszcze dwa czekają. Mąż w końcu będzie miał gacie i skarpety hahahahaha
Ja też dziś pranie od samego rana - właśnie gaci męża... Wstyd się przyznać, ale w ciąży jestem strasznie leniwaChociaż dzisiaj już nawet koleżankę "zliczyłam". Oglądałam jej pokoik dla dziecka i szperałam w torbie do szpitala, bo za 4 tyg. ma termin i już czeka na córcię. Spacer do niej dobrze mi zrobił
Hermiona...nareszcie i na mnie przyszła pora
Ja od trzech dni zajadam pyszny barszcz mojej teściowej... jak wpadam w jakiś ciąg jedzeniowy, to nie ma zmiłuj.
Ależ dzisiaj jestem szczęśliwaniecierpliwa, małaMyszka, zabka11, Cassie lubią tę wiadomość
-
A ja kochane pospalam godzinke
Moj Krotek chyba zrozumial, ze nie chce miec grubej matki bo dzis w ogole mnie glod nie ssie, a i obiadu nie dojadlam do konca, wiec moze jakos uda sie zachamowac ten szybki przyrost
małaMyszka, zabka11, Cassie lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Aa i zapisałam się na kurs do położnych w luxmedzie, nie wiedziałam że mam to w pakiecie, kilka spotkań po 45 min o żywieniu, utrapieniach,karmieniu itp. zawsze jakaś atrakcja na L4
Tak, w której placówce się zapisałaś? Ja napisałam 2 maile do luxmedu w tej sprawie, ale mnie olali. Zaraz zadzwonię chyba na infolinię.
Ale jestem z siebie dumna. Tak mnie głowa bolała, że ledwo wiedziałam na oczy, a mimo wzięłam się do pracy i taki piękny brief napisałam i porozsyłałam do agencjiPrzetarg uważam za rozpoczęty.
małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
małaMyszka wrote:Jaki gatunek lubisz? Jestem maniaczką serialową, to może coś polecę
Teraz nic nie oglądam właśnie i nie wiem na co się skusić.
Kiedyś uwielbiałam Gotowe na wszystko.
Chciałabym coś ambitnego zobaczyć, nie bzdury
Co polecasz więc?małaMyszka, zabka11, bosa lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
chcebycmama wrote:Wiesz co ostatni mój serial to Gra o tron.
Co polecasz więc?
Ja dalej polecam Ci Revangetroche zawilosci, ale bardzo fajna fabula
małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam problem czy może ktoś tu ogarnia sprawy prawnicze... ??
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Co polecasz więc?Swojego czasu oglądałam też Lie to Me (Magdia kłamstw chyba po polsku).
małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Co polecasz więc?
Hmmm, seriale to ambitne to raczej nie są, ale ja napiszę co ja lubię oglądać:
Arrow, The Flash, Homeland, Pamiętniki wampirów, Chirurdzy, The Originals, Jess i chłopaki, Kości, Lie to me.
I wszystko oglądam tu: http://iitv.info/małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość
-
chodzi o to że jestem wychowawcą w przedszkolu no i od listopada jestem na l4.
i teraz dowiedzialam się że jeden z rodziców powołał mnie na świadka w sprawie rozwodowej. listy przychodziło na moje nazwisko ale na przedszkole- listo polecony.
nikt tego nie odbierał i nikt mnie nie poinformował że są awiza.
no i na 1 sprawie mnie nie było.
kontaktował sie zemną ten rodzic i bo ma być jutro nastepna sprawa ja dalej nic nie wiem i ten rodzic twierdzi że jak list z sądu są dwa razy awizowane t sąd uznaje je jako odebrane. i mnie za to że nie wstawiłam się na sprawe może potraktować karą.
i teraz nie wiem co robić przeciesz ja ma l4 i nie ma mnie w przedszkolu..małaMyszka lubi tę wiadomość
-
mi się wydaje, że l4 Cię zwalnia z obecności w sądzie nawet jakbyś o tym wiedziała. a co do listów to nie były wysyłane na Twój adres, więc chyba nie mogą się przyczepić. ewentualnie będziesz musiała wyjaśnienie napisać.
ale ja nie jestem ekspertem, piszę tylko jak mi się wydaje.olinka, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
amysia wrote:mi się wydaje, że l4 Cię zwalnia z obecności w sądzie nawet jakbyś o tym wiedziała. a co do listów to nie były wysyłane na Twój adres, więc chyba nie mogą się przyczepić. ewentualnie będziesz musiała wyjaśnienie napisać.
ale ja nie jestem ekspertem, piszę tylko jak mi się wydaje.
też tak mi się wydaje..
ach mam dość tego dnia tata w szpitalu czeka na operacje.. jeszcze na wiadomość z tym sądem na to wszystko pokłóciłam się z mężem i jak tu się nie denerwować..małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
olinka wrote:chodzi o to że jestem wychowawcą w przedszkolu no i od listopada jestem na l4.
i teraz dowiedzialam się że jeden z rodziców powołał mnie na świadka w sprawie rozwodowej. listy przychodziło na moje nazwisko ale na przedszkole- listo polecony.
nikt tego nie odbierał i nikt mnie nie poinformował że są awiza.
no i na 1 sprawie mnie nie było.
kontaktował sie zemną ten rodzic i bo ma być jutro nastepna sprawa ja dalej nic nie wiem i ten rodzic twierdzi że jak list z sądu są dwa razy awizowane t sąd uznaje je jako odebrane. i mnie za to że nie wstawiłam się na sprawe może potraktować karą.
i teraz nie wiem co robić przeciesz ja ma l4 i nie ma mnie w przedszkolu..
Jak masz L-4 to możesz dostarczy do sądu, że jesteś chora i nie możesz przyjść.małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Co polecasz więc?
jak lubisz sprawy medyczne to chirurdzy (Grey`s anatomy) będą najlepszym wyborem
jeśli chodzi o coś fantasy to polecam Gotham - taki początek przed batmanem
trochę komedii z kryminałem - castle
a jak lubisz trochę przygody coś w stylu Indiana Jonesa to bibliotekarze są fajni
takie dwa światy to może Eureka - bardzo fajny serial
no chyba że lubisz sprawy mafijne to ostatnio oglądałam Gomorra
To są w miarę świeże seriale.
Jakiś czas temu wzięłam się za beverly hills 90210 - mialam urlop i chyba 7 sezonów udało mi się obejrzeć
Ja oglądam na zalukaj.tv - wysyłam eska za niecałe 4 złote i oglądam bez limitu 8 dni, więc korzystam.
chcebycmama, bosa lubią tę wiadomość
-
amysia wrote:mi się wydaje, że l4 Cię zwalnia z obecności w sądzie nawet jakbyś o tym wiedziała. a co do listów to nie były wysyłane na Twój adres, więc chyba nie mogą się przyczepić. ewentualnie będziesz musiała wyjaśnienie napisać.
ale ja nie jestem ekspertem, piszę tylko jak mi się wydaje.
Tutaj się nie zgodzę. Wzywa się nie osobę prywatną, tylko wychowawcę dziecka, dlatego przychodzi wezwanie do przedszkola.małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
olinka a Ty jesteś głównym świadkiem w sprawie? Wiedziałaś, że może Cie wykorzystać jako świadka? Widziałaś coś, słyszałaś? Może faktycznie zadzwoń do sądu i powiedz, że jesteś na L4 i nie wiedziałaś o wezwaniu, poza tym chyba nie możesz być karana grzywną będąc osobą postronną? Nie wiem nie znam się.
bosa lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Aż ciężko mi w to uwierzyć, nie znalazłam takiego przepisu. Ja byłam już 2 razy na L-4 ciążowym bez ciągłości i dostałam 100%. Jedyny problem jaki się doszukuję, to fakt, że za pracodawca musi zapłacić wynagrodzenie a nie ZUS.
to czemu taki stres u maaadzik1207? Jak jest 100%?maaadzik1207 wrote:Hej.
Ofka gratulacje na nowej drodze zycia!
A ja jestem wsciekla na ksiegowa. Nie zapisalam do kiedy mam l4 i jak sie pytalam mowila ze do 9.02 a okazalo sie ze mam do 2.02 a 3 lutego bylam u gina:/ nosz i mam nie ciaglosc. Zaraz jade do gina i zapytam sie czy da rade wypisac mi od 3.02 ale watpie:-( maz wsciekly jak diabli... Mam juz dosc czasami:/
Kod B jest oczywistą oczywistością, może faktycznie chodzi o to kto płaci. Jeśli ZUS będzie miał ciągłość, to może nie robią tych śmiesznych komisji? Słyszałam, że potrafią wezwać i każą wyjaśniać co z ciążą? Ja tam może się nie znam, ale lepiej mieć już na tym etapie ciągłość, mniej stresów
bosa lubi tę wiadomość
-
Najlepiej olinka zadzwon na boi w sadzie, dzis jest czynny do 18, a najlepiej jakbys mogla podjechac na informacje wydzialu cywilnego, bo w sadach niestety nie ma ujednoliconych postepowan nawet w takiej samej sprawie. Wszystko zalezy od sedziego i jak podejdzie do tematu
małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość