X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    u mnie dzień prania. Już jedno się kończy, a jeszcze dwa czekają. Mąż w końcu będzie miał gacie i skarpety hahahahaha

Ja też dziś pranie od samego rana - właśnie gaci męża... Wstyd się przyznać, ale w ciąży jestem strasznie leniwa :( Chociaż dzisiaj już nawet koleżankę "zliczyłam". Oglądałam jej pokoik dla dziecka i szperałam w torbie do szpitala, bo za 4 tyg. ma termin i już czeka na córcię. Spacer do niej dobrze mi zrobił :)

Hermiona...nareszcie i na mnie przyszła pora :D

Ja od trzech dni zajadam pyszny barszcz mojej teściowej... jak wpadam w jakiś ciąg jedzeniowy, to nie ma zmiłuj.

Ależ dzisiaj jestem szczęśliwa :D

niecierpliwa, małaMyszka, zabka11, Cassie lubią tę wiadomość

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kochane pospalam godzinke ;) Moj Krotek chyba zrozumial, ze nie chce miec grubej matki bo dzis w ogole mnie glod nie ssie, a i obiadu nie dojadlam do konca, wiec moze jakos uda sie zachamowac ten szybki przyrost :)

małaMyszka, zabka11, Cassie lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Aa i zapisałam się na kurs do położnych w luxmedzie, nie wiedziałam że mam to w pakiecie, kilka spotkań po 45 min o żywieniu, utrapieniach,karmieniu itp. zawsze jakaś atrakcja na L4

Tak, w której placówce się zapisałaś? Ja napisałam 2 maile do luxmedu w tej sprawie, ale mnie olali. Zaraz zadzwonię chyba na infolinię.

Ale jestem z siebie dumna. Tak mnie głowa bolała, że ledwo wiedziałam na oczy, a mimo wzięłam się do pracy i taki piękny brief napisałam i porozsyłałam do agencji :) Przetarg uważam za rozpoczęty.

małaMyszka lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Jaki gatunek lubisz? Jestem maniaczką serialową, to może coś polecę ;)
    Wiesz co ostatni mój serial to Gra o tron. :-)
    Teraz nic nie oglądam właśnie i nie wiem na co się skusić. ;-)
    Kiedyś uwielbiałam Gotowe na wszystko.

Chciałabym coś ambitnego zobaczyć, nie bzdury :-)

Co polecasz więc? :-)

małaMyszka, zabka11, bosa lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:

Ja dalej polecam Ci Revange :D troche zawilosci, ale bardzo fajna fabula ;)

małaMyszka, chcebycmama lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz kupilam mrozone truskawki, jaaaacieee jak one bosko pachna!! Az by sie chcialo w nie wgryzc :D

olinka, Aga89, małaMyszka, Cassie, bosa lubią tę wiadomość

• olinka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem czy może ktoś tu ogarnia sprawy prawnicze... ??

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:

Ja jestem fanką wszystkich CSI (Polsat, Plus 2, Foxy) oraz Greys Anatomy (Foxy). Co prawda mój mąż mi mówi, że nie powinnam oglądać nic, gdzie pokazują rozkładające się zwłoki, ludzi bez głowy albo jak ostatnio w GA ciążę, gdzie w 30którymś tygodniu się okazało, że dziecko jest ciężko chore i nawet jak się urodzi żywe to szybko umrze, ale ja jakoś nie mogę przestać:) Swojego czasu oglądałam też Lie to Me (Magdia kłamstw chyba po polsku).

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:

Hmmm, seriale to ambitne to raczej nie są, ale ja napiszę co ja lubię oglądać:
    Arrow, The Flash, Homeland, Pamiętniki wampirów, Chirurdzy, The Originals, Jess i chłopaki, Kości, Lie to me.
    I wszystko oglądam tu: http://iitv.info/

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    Dziewczyny mam problem czy może ktoś tu ogarnia sprawy prawnicze... ??

Zalezy jakie sprawy masz na mysli, musialabys troche zawezic bo sprawy prawnicze to szerokie pojecie

• olinka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chodzi o to że jestem wychowawcą w przedszkolu no i od listopada jestem na l4.
    i teraz dowiedzialam się że jeden z rodziców powołał mnie na świadka w sprawie rozwodowej. listy przychodziło na moje nazwisko ale na przedszkole- listo polecony.
    nikt tego nie odbierał i nikt mnie nie poinformował że są awiza.
    no i na 1 sprawie mnie nie było.
    kontaktował sie zemną ten rodzic i bo ma być jutro nastepna sprawa ja dalej nic nie wiem i ten rodzic twierdzi że jak list z sądu są dwa razy awizowane t sąd uznaje je jako odebrane. i mnie za to że nie wstawiłam się na sprawe może potraktować karą.
    i teraz nie wiem co robić przeciesz ja ma l4 i nie ma mnie w przedszkolu..

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• amysia Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się wydaje, że l4 Cię zwalnia z obecności w sądzie nawet jakbyś o tym wiedziała. a co do listów to nie były wysyłane na Twój adres, więc chyba nie mogą się przyczepić. ewentualnie będziesz musiała wyjaśnienie napisać.
    ale ja nie jestem ekspertem, piszę tylko jak mi się wydaje.

olinka, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2f3aermr.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amysia wrote:
    mi się wydaje, że l4 Cię zwalnia z obecności w sądzie nawet jakbyś o tym wiedziała. a co do listów to nie były wysyłane na Twój adres, więc chyba nie mogą się przyczepić. ewentualnie będziesz musiała wyjaśnienie napisać.

też tak mi się wydaje..
    ach mam dość tego dnia tata w szpitalu czeka na operacje.. jeszcze na wiadomość z tym sądem na to wszystko pokłóciłam się z mężem i jak tu się nie denerwować..

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    chodzi o to że jestem wychowawcą w przedszkolu no i od listopada jestem na l4.
    i teraz dowiedzialam się że jeden z rodziców powołał mnie na świadka w sprawie rozwodowej. listy przychodziło na moje nazwisko ale na przedszkole- listo polecony.
    nikt tego nie odbierał i nikt mnie nie poinformował że są awiza.
    no i na 1 sprawie mnie nie było.
    kontaktował sie zemną ten rodzic i bo ma być jutro nastepna sprawa ja dalej nic nie wiem i ten rodzic twierdzi że jak list z sądu są dwa razy awizowane t sąd uznaje je jako odebrane. i mnie za to że nie wstawiłam się na sprawe może potraktować karą.
    i teraz nie wiem co robić przeciesz ja ma l4 i nie ma mnie w przedszkolu..

Jak masz L-4 to możesz dostarczy do sądu, że jesteś chora i nie możesz przyjść.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:

jeśli chodzi o coś prawniczego to polecam żona idealna i suits- trochę romansu, komedii, dramatu, czyli wszystkiego po trochu. jestem na bieżąco hehehe
    jak lubisz sprawy medyczne to chirurdzy (Grey`s anatomy) będą najlepszym wyborem
    jeśli chodzi o coś fantasy to polecam Gotham - taki początek przed batmanem
    trochę komedii z kryminałem - castle
    a jak lubisz trochę przygody coś w stylu Indiana Jonesa to bibliotekarze są fajni
    takie dwa światy to może Eureka - bardzo fajny serial
    no chyba że lubisz sprawy mafijne to ostatnio oglądałam Gomorra
    To są w miarę świeże seriale.
    Jakiś czas temu wzięłam się za beverly hills 90210 - mialam urlop i chyba 7 sezonów udało mi się obejrzeć
    Ja oglądam na zalukaj.tv - wysyłam eska za niecałe 4 złote i oglądam bez limitu 8 dni, więc korzystam.

chcebycmama, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amysia wrote:

Tutaj się nie zgodzę. Wzywa się nie osobę prywatną, tylko wychowawcę dziecka, dlatego przychodzi wezwanie do przedszkola.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka a Ty jesteś głównym świadkiem w sprawie? Wiedziałaś, że może Cie wykorzystać jako świadka? Widziałaś coś, słyszałaś? Może faktycznie zadzwoń do sądu i powiedz, że jesteś na L4 i nie wiedziałaś o wezwaniu, poza tym chyba nie możesz być karana grzywną będąc osobą postronną? Nie wiem nie znam się.

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Aż ciężko mi w to uwierzyć, nie znalazłam takiego przepisu. Ja byłam już 2 razy na L-4 ciążowym bez ciągłości i dostałam 100%. Jedyny problem jaki się doszukuję, to fakt, że za pracodawca musi zapłacić wynagrodzenie a nie ZUS.

to czemu taki stres u maaadzik1207? Jak jest 100%?
    maaadzik1207 wrote:
    Hej.
    Ofka gratulacje na nowej drodze zycia!:-)

A ja jestem wsciekla na ksiegowa. Nie zapisalam do kiedy mam l4 i jak sie pytalam mowila ze do 9.02 a okazalo sie ze mam do 2.02 a 3 lutego bylam u gina:/ nosz i mam nie ciaglosc. Zaraz jade do gina i zapytam sie czy da rade wypisac mi od 3.02 ale watpie:-( maz wsciekly jak diabli... Mam juz dosc czasami:/

Kod B jest oczywistą oczywistością, może faktycznie chodzi o to kto płaci. Jeśli ZUS będzie miał ciągłość, to może nie robią tych śmiesznych komisji? Słyszałam, że potrafią wezwać i każą wyjaśniać co z ciążą? Ja tam może się nie znam, ale lepiej mieć już na tym etapie ciągłość, mniej stresów

bosa lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej olinka zadzwon na boi w sadzie, dzis jest czynny do 18, a najlepiej jakbys mogla podjechac na informacje wydzialu cywilnego, bo w sadach niestety nie ma ujednoliconych postepowan nawet w takiej samej sprawie. Wszystko zalezy od sedziego i jak podejdzie do tematu

• lys Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może maadzikowi chodzi po prostu o to, że nie ma na te dni L4, więc na jakiej podstawie pracodawca ma jej zapłacić za te dni?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 15:37

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ