X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz, mnie też wczoraj po południu kuło jak by od srodka, nie bardzo ale czułam, mam nadzieje ze to nic groznego, wizyta dopiero 27 lutego, a moze ma to zwiazek z wczesniejszym <serduszkowaniem> ale nigdy wczesniej nie mialo to miejsca..

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    A ja z tym jedzeniem to jakoś szczególnie nie uważam, tzn wszystko z umiarem. Zdarzyło mi się zjeść kanapkę z pasztetem, pizze z 4 rodzajami sera, sałatkę grecką z fetą, a dziś pączka z adwokatem itp. Oczywiście nie tykam mięsa surowego czy ryb surowych i alkoholu, ale bez przesady. Może nie mam racji,ale staram się jeść to, na co mam ochotę tyle,że uważam na ilości.

Też podobnie podchodzę do tematu - nie chcę dać się zwariować :) kiedyś ciężarne w ogóle nie wiedziały, że coś niedozwolone albo szkodliwe, itp. i rosły zdrowe dzieci :) Czasami późno część mam się dowiaduje, że jest w ciąży albio już na porodówce (jak np. w programie ciąża z zaskoczenia) i to dopiero później można mieć wyrzuty sumienia, że się wszystko jadło :)

psioszka11, Cassie, małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem wszystkiego po trochę, ale jednak smażonych rzeczy mało i takich mocno usmażonych unikam.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A dlaczego nie wolno z grilla??
    mozna http://www.mjakmama24.pl/kuchnia/dieta/w-ciazy/czy-w-ciazy-mozna-jesc-dania-z-grilla,285_4649.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Moje malenstwo rusza ie od tygodnia regularnie i to daje mi spora ulge i rogal na buzi na caly dzien bo wiem ze wszystko jest ok :)

W szafe chce wskoczyc od ponad tygodnia ale zawsze cos mi plany zmienia.

Ubranka kupuje neutralne. Na takie typowo dziewczece/chlopiece przyjedzie czas po porodzie ;)

bosa jak sie czujesz?

kkarolina nie dalabym na imie dziecku tak jak po zmarlym tak bliskim czlonku rodziny, Twoja siostra moze dziwnie sie czuc patrzac na Twoja corke i wolajac ja po imieniu jej zmarlego dziecka. Mozesz z Nia o tym porozmawiac i zapytac co o tym mysli.

Lece posciel przebrac ;)
    Do potem
    juz czujesz ruch kochana? zazdroszcze

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u cassie to chyba 3 ciaza - nie chce skłamac :) wiec ruchy na pewno czuje wczesniej - ja tez zazdroszcze , choc zaczynam czuc babelki wieczorem jak sie wycisze , i to tez nie codziennie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 11:43

Cassie, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapisałam na mamo to ja - 17 marca w Gdańsku i zabieram ze sobą mężusia. Mam nadzieję, że ogarnie sie w pracy. Nie dostałam i nie zauważyłam programu tych warsztatów któraś coś wie więcej?
    Jeśli chodzi o grilla to ja sobie nie odpuszczę, ale my mamy palenisko, więc wszystko przygotowywane na drzewie, a nie na węglu i brykiecie. To chyba chodzi o substancje jakie sie wydzielają, opiekają i osmolą kiełbaskę. Fakt że sama kiełbaska nie jest najlepszym jedzeniem, ale taką dobrze wypieczona karkóweczkę czy pierś a może skrzydełko z kurczaka... Czemu nie?!
    Do tego mamy jeszcze miejsce na ognisko to takie ziemniaczki wrzucone w folii do ognia... Mniam mniam mniam mniam mniam

mamasia, psioszka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doszly moje legginsy, moge polecic z cztym sumieniem, jak dla mnie są rewelacyjne!!

nosze rozmiar L, czasami M, ale legginsy wzielam L, i są bardzo luźniutkie,jestem mega zadowolona !
    nie są bawełniane, tylko takie śliskie.

http://allegro.pl/anatomiczne-antybakteryjne-legginsy-ciazowe-dl-l-i5019977340.html

Cassie, mamasia, futuremama, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    u cassie to chyba 3 ciaza - nie chce skłamac :) wiec ruchy na pewno czuje wczesniej - ja tez zazdroszcze , choc zaczynam czuc babelki wieczorem jak sie wycisze , i to tez nie codziennie :)
    moja to druga i jak sie połoze to od czasu do czasu tak jakby malenstwo sie poruszało ale nie mam pewnosci czy to nie jelita.

0na88, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to moja 3cia ciaza ;) wiec nic dziwnego ze malucha czuje ;)

Odnosnie grilla nie mam zamiaru sie hamowac, kocham grilla zawsze go jadlam i jesc bede ;) i tak juz unikam 90% tego co niezdrowe czy zakazane.
    Jedyna moja pokusa jest pasztet... swierza bulka z pasztetem... Jezu! Mam jezyk do pasa!!!

Robie przerwe w przebieraniu poscieli.
    U dzieci juz pokoj ogarniety, dzieci grzecznie pomogly :) ale zaczelo mnie ciagnac w podbrzuszu wiec siadlam i pisze z Wami ;)

No i wlasnie siedze przed szafa i mysle o tej segregacji... ale te "przyjemnosc" zostawie sobie na weekend.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha zawsze na grillu mamy tacki wiec jest to zdrowsze od takich typowo kielbasek polozonych na ruszta ;)
    Smaka mi narobilyscie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ja tez kocham grilla:)

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wole karkóweczke z grila..O ja..nie wyobrazam sobie nie jjeść grilowanego jedzenia ! z tatara,łososia na zimno, drineczków,winka jakos daje rade,ale karkówa z grila ? to chyba nie mozliwe!
    Też zawsze pieczemy na tackach :)

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzen2210 wrote:
    mozna http://www.mjakmama24.pl/kuchnia/dieta/w-ciazy/czy-w-ciazy-mozna-jesc-dania-z-grilla,285_4649.html
    No tak tylko piszą żeby owijać je folią a to juz nie to samo jak dla mnie ;)
    No ale będę się musiała przekonać do tacek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 11:53

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Doszly moje legginsy, moge polecic z cztym sumieniem, jak dla mnie są rewelacyjne!!

nosze rozmiar L, czasami M, ale legginsy wzielam L, i są bardzo luźniutkie,jestem mega zadowolona !
    nie są bawełniane, tylko takie śliskie.

http://allegro.pl/anatomiczne-antybakteryjne-legginsy-ciazowe-dl-l-i5019977340.html

a jaki wzięłaś kolor? nie prześwitują gatki?

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarne :) jakoś tylko czarne legginsy toleruje na sobie ;p za wielką mam dupe na kolorki:D

Delikatnie przeswituja ale to tak minimalnie, ja i tak nie nosze legginsów jako spodni, tylko zawsze do nich zakładam cos za tyłek wiec mi to odpowiada :) Na udach zadnych przeswitów nie ma :)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świetne te leginsy, na wiosne do tunik i balerin takie mietowe... bajka:)

futuremama, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak byscie kupily inne leginnsy to dajcie rekomendacjie bo ja tez poszukuje, te sa tez ładne ale ja wole miec wybor wiekszy:)

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w maju widzimy sie w Sofitelu :) - tez sie zapisalam na MTJ ;)
    Bosa, ja tez mam taki schiz, jak ide do lazienki, to pierwsze co to patrze czy nie jest czerwono. Tyle, ze ja mialam normalne krwawienie jak podczas @. Nawet jak siedze i czuje, ze robi mi sie lekko mokro, to juz lece do WC. W szpitalu odstawili mi lutke i po prostu w pochwie nie jest juz tak sucho, ale chyba do wizyty u mojego gina to irracjonalne uczucie mi nie minie :p Staram sie poddchodzic do tego zdroworozsadkowo, ze to tylko byl stresujacy epizod - dalej musi byc juz tylko dobrze :)
    Niecierpliwa z ta polozna, to najlepiej wybrac sie do przychodni, gdzie podpisywalas deklaracje na polozna srodowiskowa i tam zapytac jak u nich wyglada opieka poloznej nad ciezarna. Zawsze mozesz powolac sie na informacje zawarte w tym art. - nie bedzie latwo im Ciebie splawic. A jak polozna bedzie jakas nie bardzo, to zawsze mozesz popytac w innych przychodniach w okolicy
    i zmienic deklaracje na sama polozna. W ciagu roku mozna zmienic ja dwukrotnie ;)
    Mnie bardzo mile zaskoczyly w mojej przychodni, bo same mnie o tym poinformowaly, wyjasnily, dostalam namiary do poloznej i jak nic nie bedzie sie dzialo, to mam dzwonic i umaiac sie z nia w 21 tc. :)

Paula_071, mamasia, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nawet nie mówcie mi o grillu, tak za mną chodzi odkąd się ciepło zrobiło że masakra :) W lato - kiełbaska, karkówka - z grilla, ziemniaczki z ogniska i do tego piwo bezalkoholowe oczywiście - obowiązkowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 12:15

0na88, Cassie, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ