SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
magda sz, mnie też wczoraj po południu kuło jak by od srodka, nie bardzo ale czułam, mam nadzieje ze to nic groznego, wizyta dopiero 27 lutego, a moze ma to zwiazek z wczesniejszym <serduszkowaniem> ale nigdy wczesniej nie mialo to miejsca..
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
psioszka11 wrote:A ja z tym jedzeniem to jakoś szczególnie nie uważam, tzn wszystko z umiarem. Zdarzyło mi się zjeść kanapkę z pasztetem, pizze z 4 rodzajami sera, sałatkę grecką z fetą, a dziś pączka z adwokatem itp. Oczywiście nie tykam mięsa surowego czy ryb surowych i alkoholu, ale bez przesady. Może nie mam racji,ale staram się jeść to, na co mam ochotę tyle,że uważam na ilości.
Też podobnie podchodzę do tematu - nie chcę dać się zwariowaćkiedyś ciężarne w ogóle nie wiedziały, że coś niedozwolone albo szkodliwe, itp. i rosły zdrowe dzieci
Czasami późno część mam się dowiaduje, że jest w ciąży albio już na porodówce (jak np. w programie ciąża z zaskoczenia) i to dopiero później można mieć wyrzuty sumienia, że się wszystko jadło
psioszka11, Cassie, małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCassie wrote:Moje malenstwo rusza ie od tygodnia regularnie i to daje mi spora ulge i rogal na buzi na caly dzien bo wiem ze wszystko jest ok
W szafe chce wskoczyc od ponad tygodnia ale zawsze cos mi plany zmienia.
Ubranka kupuje neutralne. Na takie typowo dziewczece/chlopiece przyjedzie czas po porodzie
bosa jak sie czujesz?
kkarolina nie dalabym na imie dziecku tak jak po zmarlym tak bliskim czlonku rodziny, Twoja siostra moze dziwnie sie czuc patrzac na Twoja corke i wolajac ja po imieniu jej zmarlego dziecka. Mozesz z Nia o tym porozmawiac i zapytac co o tym mysli.
Lece posciel przebrac
Do potemmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
u cassie to chyba 3 ciaza - nie chce skłamac
wiec ruchy na pewno czuje wczesniej - ja tez zazdroszcze , choc zaczynam czuc babelki wieczorem jak sie wycisze , i to tez nie codziennie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 11:43
Cassie, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
Ja się zapisałam na mamo to ja - 17 marca w Gdańsku i zabieram ze sobą mężusia. Mam nadzieję, że ogarnie sie w pracy. Nie dostałam i nie zauważyłam programu tych warsztatów któraś coś wie więcej?
Jeśli chodzi o grilla to ja sobie nie odpuszczę, ale my mamy palenisko, więc wszystko przygotowywane na drzewie, a nie na węglu i brykiecie. To chyba chodzi o substancje jakie sie wydzielają, opiekają i osmolą kiełbaskę. Fakt że sama kiełbaska nie jest najlepszym jedzeniem, ale taką dobrze wypieczona karkóweczkę czy pierś a może skrzydełko z kurczaka... Czemu nie?!
Do tego mamy jeszcze miejsce na ognisko to takie ziemniaczki wrzucone w folii do ognia... Mniam mniam mniam mniam mniammamasia, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
Doszly moje legginsy, moge polecic z cztym sumieniem, jak dla mnie są rewelacyjne!!
nosze rozmiar L, czasami M, ale legginsy wzielam L, i są bardzo luźniutkie,jestem mega zadowolona !
nie są bawełniane, tylko takie śliskie.
http://allegro.pl/anatomiczne-antybakteryjne-legginsy-ciazowe-dl-l-i5019977340.htmlCassie, mamasia, futuremama, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny0na88 wrote:u cassie to chyba 3 ciaza - nie chce skłamac
wiec ruchy na pewno czuje wczesniej - ja tez zazdroszcze , choc zaczynam czuc babelki wieczorem jak sie wycisze , i to tez nie codziennie
0na88, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak to moja 3cia ciaza
wiec nic dziwnego ze malucha czuje
Odnosnie grilla nie mam zamiaru sie hamowac, kocham grilla zawsze go jadlam i jesc bedei tak juz unikam 90% tego co niezdrowe czy zakazane.
Jedyna moja pokusa jest pasztet... swierza bulka z pasztetem... Jezu! Mam jezyk do pasa!!!
Robie przerwe w przebieraniu poscieli.
U dzieci juz pokoj ogarniety, dzieci grzecznie pomoglyale zaczelo mnie ciagnac w podbrzuszu wiec siadlam i pisze z Wami
No i wlasnie siedze przed szafa i mysle o tej segregacji... ale te "przyjemnosc" zostawie sobie na weekend.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja wole karkóweczke z grila..O ja..nie wyobrazam sobie nie jjeść grilowanego jedzenia ! z tatara,łososia na zimno, drineczków,winka jakos daje rade,ale karkówa z grila ? to chyba nie mozliwe!
Też zawsze pieczemy na tackachmałaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
marzen2210 wrote:mozna http://www.mjakmama24.pl/kuchnia/dieta/w-ciazy/czy-w-ciazy-mozna-jesc-dania-z-grilla,285_4649.html
No ale będę się musiała przekonać do tacekWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 11:53
małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Doszly moje legginsy, moge polecic z cztym sumieniem, jak dla mnie są rewelacyjne!!
nosze rozmiar L, czasami M, ale legginsy wzielam L, i są bardzo luźniutkie,jestem mega zadowolona !
nie są bawełniane, tylko takie śliskie.
http://allegro.pl/anatomiczne-antybakteryjne-legginsy-ciazowe-dl-l-i5019977340.html
a jaki wzięłaś kolor? nie prześwitują gatki?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Czarne
jakoś tylko czarne legginsy toleruje na sobie ;p za wielką mam dupe na kolorki:D
Delikatnie przeswituja ale to tak minimalnie, ja i tak nie nosze legginsów jako spodni, tylko zawsze do nich zakładam cos za tyłek wiec mi to odpowiadaNa udach zadnych przeswitów nie ma
mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No to w maju widzimy sie w Sofitelu
- tez sie zapisalam na MTJ
Bosa, ja tez mam taki schiz, jak ide do lazienki, to pierwsze co to patrze czy nie jest czerwono. Tyle, ze ja mialam normalne krwawienie jak podczas @. Nawet jak siedze i czuje, ze robi mi sie lekko mokro, to juz lece do WC. W szpitalu odstawili mi lutke i po prostu w pochwie nie jest juz tak sucho, ale chyba do wizyty u mojego gina to irracjonalne uczucie mi nie minie :p Staram sie poddchodzic do tego zdroworozsadkowo, ze to tylko byl stresujacy epizod - dalej musi byc juz tylko dobrze
Niecierpliwa z ta polozna, to najlepiej wybrac sie do przychodni, gdzie podpisywalas deklaracje na polozna srodowiskowa i tam zapytac jak u nich wyglada opieka poloznej nad ciezarna. Zawsze mozesz powolac sie na informacje zawarte w tym art. - nie bedzie latwo im Ciebie splawic. A jak polozna bedzie jakas nie bardzo, to zawsze mozesz popytac w innych przychodniach w okolicy
i zmienic deklaracje na sama polozna. W ciagu roku mozna zmienic ja dwukrotnie
Mnie bardzo mile zaskoczyly w mojej przychodni, bo same mnie o tym poinformowaly, wyjasnily, dostalam namiary do poloznej i jak nic nie bedzie sie dzialo, to mam dzwonic i umaiac sie z nia w 21 tc.Paula_071, mamasia, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny nawet nie mówcie mi o grillu, tak za mną chodzi odkąd się ciepło zrobiło że masakra
W lato - kiełbaska, karkówka - z grilla, ziemniaczki z ogniska i do tego piwo bezalkoholowe oczywiście - obowiązkowo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 12:15
0na88, Cassie, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
Julia07.2015