Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz, mnie też wczoraj po południu kuło jak by od srodka, nie bardzo ale czułam, mam nadzieje ze to nic groznego, wizyta dopiero 27 lutego, a moze ma to zwiazek z wczesniejszym <serduszkowaniem> ale nigdy wczesniej nie mialo to miejsca..

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    A ja z tym jedzeniem to jakoś szczególnie nie uważam, tzn wszystko z umiarem. Zdarzyło mi się zjeść kanapkę z pasztetem, pizze z 4 rodzajami sera, sałatkę grecką z fetą, a dziś pączka z adwokatem itp. Oczywiście nie tykam mięsa surowego czy ryb surowych i alkoholu, ale bez przesady. Może nie mam racji,ale staram się jeść to, na co mam ochotę tyle,że uważam na ilości.

Też podobnie podchodzę do tematu - nie chcę dać się zwariować :) kiedyś ciężarne w ogóle nie wiedziały, że coś niedozwolone albo szkodliwe, itp. i rosły zdrowe dzieci :) Czasami późno część mam się dowiaduje, że jest w ciąży albio już na porodówce (jak np. w programie ciąża z zaskoczenia) i to dopiero później można mieć wyrzuty sumienia, że się wszystko jadło :)

psioszka11, nick nieaktualny, małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem wszystkiego po trochę, ale jednak smażonych rzeczy mało i takich mocno usmażonych unikam.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A dlaczego nie wolno z grilla??
    mozna http://www.mjakmama24.pl/kuchnia/dieta/w-ciazy/czy-w-ciazy-mozna-jesc-dania-z-grilla,285_4649.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Moje malenstwo rusza ie od tygodnia regularnie i to daje mi spora ulge i rogal na buzi na caly dzien bo wiem ze wszystko jest ok :)

W szafe chce wskoczyc od ponad tygodnia ale zawsze cos mi plany zmienia.

Ubranka kupuje neutralne. Na takie typowo dziewczece/chlopiece przyjedzie czas po porodzie ;)

bosa jak sie czujesz?

kkarolina nie dalabym na imie dziecku tak jak po zmarlym tak bliskim czlonku rodziny, Twoja siostra moze dziwnie sie czuc patrzac na Twoja corke i wolajac ja po imieniu jej zmarlego dziecka. Mozesz z Nia o tym porozmawiac i zapytac co o tym mysli.

Lece posciel przebrac ;)
    Do potem
    juz czujesz ruch kochana? zazdroszcze

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u cassie to chyba 3 ciaza - nie chce skłamac :) wiec ruchy na pewno czuje wczesniej - ja tez zazdroszcze , choc zaczynam czuc babelki wieczorem jak sie wycisze , i to tez nie codziennie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 11:43

nick nieaktualny, małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapisałam na mamo to ja - 17 marca w Gdańsku i zabieram ze sobą mężusia. Mam nadzieję, że ogarnie sie w pracy. Nie dostałam i nie zauważyłam programu tych warsztatów któraś coś wie więcej?
    Jeśli chodzi o grilla to ja sobie nie odpuszczę, ale my mamy palenisko, więc wszystko przygotowywane na drzewie, a nie na węglu i brykiecie. To chyba chodzi o substancje jakie sie wydzielają, opiekają i osmolą kiełbaskę. Fakt że sama kiełbaska nie jest najlepszym jedzeniem, ale taką dobrze wypieczona karkóweczkę czy pierś a może skrzydełko z kurczaka... Czemu nie?!
    Do tego mamy jeszcze miejsce na ognisko to takie ziemniaczki wrzucone w folii do ognia... Mniam mniam mniam mniam mniam

mamasia, psioszka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doszly moje legginsy, moge polecic z cztym sumieniem, jak dla mnie są rewelacyjne!!

nosze rozmiar L, czasami M, ale legginsy wzielam L, i są bardzo luźniutkie,jestem mega zadowolona !
    nie są bawełniane, tylko takie śliskie.

http://allegro.pl/anatomiczne-antybakteryjne-legginsy-ciazowe-dl-l-i5019977340.html

nick nieaktualny, mamasia, futuremama, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    u cassie to chyba 3 ciaza - nie chce skłamac :) wiec ruchy na pewno czuje wczesniej - ja tez zazdroszcze , choc zaczynam czuc babelki wieczorem jak sie wycisze , i to tez nie codziennie :)
    moja to druga i jak sie połoze to od czasu do czasu tak jakby malenstwo sie poruszało ale nie mam pewnosci czy to nie jelita.

0na88, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to moja 3cia ciaza ;) wiec nic dziwnego ze malucha czuje ;)

Odnosnie grilla nie mam zamiaru sie hamowac, kocham grilla zawsze go jadlam i jesc bede ;) i tak juz unikam 90% tego co niezdrowe czy zakazane.
    Jedyna moja pokusa jest pasztet... swierza bulka z pasztetem... Jezu! Mam jezyk do pasa!!!

Robie przerwe w przebieraniu poscieli.
    U dzieci juz pokoj ogarniety, dzieci grzecznie pomogly :) ale zaczelo mnie ciagnac w podbrzuszu wiec siadlam i pisze z Wami ;)

No i wlasnie siedze przed szafa i mysle o tej segregacji... ale te "przyjemnosc" zostawie sobie na weekend.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha zawsze na grillu mamy tacki wiec jest to zdrowsze od takich typowo kielbasek polozonych na ruszta ;)
    Smaka mi narobilyscie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ja tez kocham grilla:)

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wole karkóweczke z grila..O ja..nie wyobrazam sobie nie jjeść grilowanego jedzenia ! z tatara,łososia na zimno, drineczków,winka jakos daje rade,ale karkówa z grila ? to chyba nie mozliwe!
    Też zawsze pieczemy na tackach :)

małaMyszka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzen2210 wrote:
    mozna http://www.mjakmama24.pl/kuchnia/dieta/w-ciazy/czy-w-ciazy-mozna-jesc-dania-z-grilla,285_4649.html
    No tak tylko piszą żeby owijać je folią a to juz nie to samo jak dla mnie ;)
    No ale będę się musiała przekonać do tacek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 11:53

małaMyszka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Doszly moje legginsy, moge polecic z cztym sumieniem, jak dla mnie są rewelacyjne!!

nosze rozmiar L, czasami M, ale legginsy wzielam L, i są bardzo luźniutkie,jestem mega zadowolona !
    nie są bawełniane, tylko takie śliskie.

http://allegro.pl/anatomiczne-antybakteryjne-legginsy-ciazowe-dl-l-i5019977340.html

a jaki wzięłaś kolor? nie prześwitują gatki?

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarne :) jakoś tylko czarne legginsy toleruje na sobie ;p za wielką mam dupe na kolorki:D

Delikatnie przeswituja ale to tak minimalnie, ja i tak nie nosze legginsów jako spodni, tylko zawsze do nich zakładam cos za tyłek wiec mi to odpowiada :) Na udach zadnych przeswitów nie ma :)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świetne te leginsy, na wiosne do tunik i balerin takie mietowe... bajka:)

futuremama, nick nieaktualny, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak byscie kupily inne leginnsy to dajcie rekomendacjie bo ja tez poszukuje, te sa tez ładne ale ja wole miec wybor wiekszy:)

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to w maju widzimy sie w Sofitelu :) - tez sie zapisalam na MTJ ;)
    Bosa, ja tez mam taki schiz, jak ide do lazienki, to pierwsze co to patrze czy nie jest czerwono. Tyle, ze ja mialam normalne krwawienie jak podczas @. Nawet jak siedze i czuje, ze robi mi sie lekko mokro, to juz lece do WC. W szpitalu odstawili mi lutke i po prostu w pochwie nie jest juz tak sucho, ale chyba do wizyty u mojego gina to irracjonalne uczucie mi nie minie :p Staram sie poddchodzic do tego zdroworozsadkowo, ze to tylko byl stresujacy epizod - dalej musi byc juz tylko dobrze :)
    Niecierpliwa z ta polozna, to najlepiej wybrac sie do przychodni, gdzie podpisywalas deklaracje na polozna srodowiskowa i tam zapytac jak u nich wyglada opieka poloznej nad ciezarna. Zawsze mozesz powolac sie na informacje zawarte w tym art. - nie bedzie latwo im Ciebie splawic. A jak polozna bedzie jakas nie bardzo, to zawsze mozesz popytac w innych przychodniach w okolicy
    i zmienic deklaracje na sama polozna. W ciagu roku mozna zmienic ja dwukrotnie ;)
    Mnie bardzo mile zaskoczyly w mojej przychodni, bo same mnie o tym poinformowaly, wyjasnily, dostalam namiary do poloznej i jak nic nie bedzie sie dzialo, to mam dzwonic i umaiac sie z nia w 21 tc. :)

Paula_071, mamasia, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nawet nie mówcie mi o grillu, tak za mną chodzi odkąd się ciepło zrobiło że masakra :) W lato - kiełbaska, karkówka - z grilla, ziemniaczki z ogniska i do tego piwo bezalkoholowe oczywiście - obowiązkowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 12:15

0na88, nick nieaktualny, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ