X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Lys, bardzo możliwe. Bo ostatnio chyba mm dawno nie podawałas?

Pierwsze 2 miesiące dokarmiałam normalnym mm, ale źle reagowała więc pediatra kazał zmienić na b. pepti dla alregików. A potem od grudnia już nic nie podawałam aż świąt wielkanocnych, gdy byłam na lekach i nie mogłam karmić i wtedy próbowałam z normalnym mm takim jak dzisiaj, ale nie zwróciłam uwagi czy te policzki wtedy też były bardziej czerwone, tym bardziej że i tak płakała bo chciała cyca więc jeśli nawet to raczej nie zauważyłabym.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja pamiętam właśnie początki Lily z mm. Jak nic nowego tylko mm dziś i wczoraj to pewnie to to.

lys lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Wita się kolejna uzależniona☺
    Wracamy właśnie z Gordonków.. Fajne dzieciaczki są w grupie, raczkują i wszędzie ich pełno.
    u nas na śniadanie kaszka lub owsianka na mleku roślinnym plus owoce, czyli 150 plus mały słoiczek, obiad cały duży słoiczek, kolacja różnie, kaszka na wodzie lub mm.. cyc 3-4 razy, w nocy ostatnio raz..

Czyli baardzo podobnie jak u nas :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam! 3 dni bez forum, to jeszcze nigdy nie mialam. No wiec tak, to co zapamietalam
    Odnosnie sadzania - fizjo kazala nam cwiczyc, sadzac Julke na puzzlach, my za nia i raczkami po'bokach dotykac podlogi. Julka zalapala, ze siedzenie jest fajne i teraz wymusza, a nawet sama podnosi sie z lezenia, jakby brzuszki robila, co akurat dobre nie jest. W wozku tez tylko siedzenie na prosto bez podparcia. Raczkowac, dalej nie raczkuje, pelza tylko do tylu i kreci sie na rekach.

Ja cierpie na bezsennosc, wieczorem jestem padnieta, a zasnac nie moge, bo albo maz chrapie, albo sasiedzi imprezuja. 2 noce temu spalam u Julki na podlodze, bo do'1 co 5 minut szturchalam meza. Wczoraj natomiast po 23 musialam odwiedzic sasiadow, notabene to to mieszkanie, gdzie ponad rok trwal remont. Pani byla bardzo zdziwiona o co mi chodzi, w koncu ma urodziny.

U nas akcja zeby, choc nadal nie ma ani jednego. Dzis na spacerze dalam bulke i ja tak mamlala w kolo brzegi. Jak mi ja oddala to byla nasiaknieta jak pampers, tak ta slina jej zlatuje. Zjesc nic prawie jej nie zjadla, ale bylo zajecie na 20 minut. No i paszport odebrany.

Agata, co do Chorwacji mnie tez sie marzyl hotel, ale maz woli swojski klimat, no wiec odpuscilam i mamy apartament, a w zasadzie duze mieszkanie. Podroz mnie przeraza, ale zrobimy ja na 2 dni.

Agaata, Pulpecja, 0na88 lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka a co się u was dzieje, ze kroplówkę macie? przepraszam, ale nie doczytałam chyba.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stachu ma chyba opryszczke na dolnej wardze :(. Skąd? Kiedy? Jak?
    Jutro idziemy do lekarza.

5fo2vs9.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie i ja , kolejna forumoholiczka ;)

Bylismy z dziewczynkami zrobic zdjecia do dowodow i paszportiw, jutro rundka po urzedach.
    Dzis zawoze julcie na tance i czekam poltorej godziny na nia, wiec pojde z Klara na spacer do parku. Mimo, ze jest slonecznie, to mocno wieje u nas, ale sie opatulimy i damy rade :)

Pulpecja lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, spadam od was. Ide robić przegląd ubrań, bo nigdy się do tego nie zabiorę. Chcę sobie kupić kurtkę sportową, ale na wszelki wypadek najpierw sprawdzę czy już jakiejś nie mam, a zapomniałam, bo u mnie to możliwe :-)
    Młoda właśnie zjadla zupkę. Specjalnie zważyłam, było 100 g ale troszkę, jakieś 20 zostawiła... a jadła wcześniej tylko kaszę przed 10. Także tego...

201508091565.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.biedronka.pl/pl/press,id,518,title,W-domowym-zaciszu
    Ładne i bardzo tanie albumy na zdjęcia. Różne wzory. Strona 10-11.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 15:26

5fo2vs9.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położyłam ględe i jem obiad, zaraz napisze bo głodna jestem jak nie wiem

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszlismy na spacer o 11, pogoda niby slonce a wieje zimnym wiatrem jak nie wiem, załozyłam botki to o 13 myslalam ze mi sie nogi zagotujaaaaa
    Szymon spał na sapcerze 40 min, niby pozniej byl grzeczny ale jak dotarlismy do domu to myslalam ze oszaleje!siedział w krzesełku w kuchni i rzucał wszystkim co ma ze złosci, jak dorwał krzesło to myślałam że tez nim bedzie rzucał, dałam mu mleko i spi, coprawda wczesniej ale juz był nie do wytrzymania

Martucha super cena tych albumów, pewnie wezme Szymciowi, ostatnio jak siedziałam u fotografa to takie własnie jak te były po 40-50 zł.. a powiem Wam że takie wywołane zdjecia to zupełnie co innego niz oglądane na kompie:)

Kurde weszłam dziś do jednego sklepu odziezowego i znalazłam super sukienke tylko czarna, nosz kurde, nawet nie mierzyłam ale rozmiar 38, wiem że jak bym zmierzyła a bybyła dobra to bym wzieła, a nie chciałam czarnej.. jutro pojde z siostra do galerii to coś może wybiorę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 15:51

Martucha86 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa - u nas takie same zalecenia wlasnie byly , i tez to cwiczylysmy. Tylko co nie spojrzy sie na jakies artykuly to wszedzie pisze "nie sadzac , nie sadzac" i zaczelam sie zastanawiac czy na pewno ta fizjo ma racje ( wlasciwie to po linku Lys na facebooku o bledach rodzicielskich- ruszylo mnie ).

ja na obiad dzis : kanapka z poledwica :D

probuje sie odkopac z prania , i sprzatania . Dziecko jak na zlosc nie chce spac.

co do rozwoju , to nasze dzieci sa na tym samym etapie + dodatkowo nadal robimy samolot ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 15:50

niecierpliwa lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sadzania to ja nie sadzałam długo, do 8 miesiaca, on sam siadał podciagał sie ale nie z czworaka bo brzuch beee, ja myślę ze niekiedy nie da sie inaczej bo jak on z brzucha nie raczkuje to nie usiadzie, co z dzieciakami które nie raczkuja ? One nie mają możliwości usiąść z czworaka..a przeciez nie beda lezec do roku, Szymon sadzany chwiał się więc go nie sadzałam, robiłam tak jak kazali siostrze na rehabilitacji, siadałam szeroko na podlodze, Szymon w sroku, opierał sie na półleżaco na mnie, a czasem się podciągnął do siadu, z czasem siedział coraz stabilniej a teraz to juz ładnie siedzi:)

Biore sie za prasowanie bo pranie wyschło

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, kupiłam 3 :) :) :) 45 zl to tak jak piszesz cena za jeden w większości sklepów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 16:00

Migotkaa lubi tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, z tym sadzaniem są ostrzeżenia, bo są tacy, co trzymiesięczne maluchy sadzają i można naprawdę krzywdę dziecku zrobić. Skoro rehabilitant dopuszcza takie ćwiczenia to chyba wie co robi. Ale też na pewno nie zaleca czegoś takiego zbyt wcześnie. Dzieci z jakimiś poważnymi problemami też fizjoterapeuci uczą siadać czy chodzić, jeżeli same nie potrafią, nikt ich nie zostawia samych sobie ale też wszystko w określonym czaie, jak kręgosłup jest na to gotowy. Tak mi się wydaje.

Katarka, 0na88, aaaaga, lys, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona Julka tez robi samolot, jak wyciaga rece, zeby ja zabrac z podlogi to jest tak zwane ostrzezenie, potem juz ryk i wbijanie gwozdzia

Czekam u dentysty i posrana jestem jak diabli, od 15 lat jak nie wiecej nie robilam zadnego zeba,a teraz mam 2 dziury, a jeszcze leb mnie nawala z niewyspania. Nawet ketonal nie pomogl

0na88 lubi tę wiadomość

• Katarka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zobaczylam na fb corke znajomej. Urodzona w grudniu. 4 miesiace. Posadzona w rogu lozeczka. No po prostu masakra.

lb17w98.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Wczoraj zobaczylam na fb corke znajomej. Urodzona w grudniu. 4 miesiace. Posadzona w rogu lozeczka. No po prostu masakra.

Włąsnie o to mi chodzi, co innego posadzić 8 miesieczne dziecko a co innego trzy czy cztero misięczne, Szymon sie rozwył jak ne wiem, dałam mu nurofen uspiłam na rekach i odłozyłam do lozeczka

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-) moja przylepka wreszcie usnęła,więc mogę poczytać,ale w locie,bo spacerujemy :-) niedługo trzy miesiące rehabilitacji,więc w poniedziałek kontrola.Pytałam dziś naszej fizjo jak tam z młodym to mówiła,że praktycznie asymetria ustala i tylko wzmocnić kręgosłup przy siadaniu,ale u nich jest raczej taka praktyka,że takie dziecko które miało asymetrie trzymają dopóki nie ruszy na nóżkach lub wstanie,zobaczymy. Piotrusiek od kilku dni się podciaga o szczebelki i wstaje w łóżeczku,ale nogi slabiutkie i siada,ale staramy się by miał jak najmniej takich okazji

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Zazdrosnico,a może ona tak szybko sama siedzi :-P

0na88, Migotkaa, Paula_071, Pulpecja, Aska87 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
‹‹ 3614 3615 3616 3617 3618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ