SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
mamasia chyba tak to wyglada z rehabilitacja , ze jest sie pod opieka poki dziecko nie zacznie prawidlowo chodzic. Ciesze sie ze wszystko ok z Piotrusiem !
Piekna pogoda , zanim zdarze porobic to prania, to oczywiscie slonce zajdzie... znow bedzie sie kisic w domu.
a Jak u Was dziewczyny wyglada sytuacja z mezami pod wzgledem pomocy w obowiazkach domowych?
bo u nas od pewnego czasu klapa , wszystko spoczelo na moich barkach a krolewicz tylko narzeka. Jak chodzilam do pracy to dzielilismy sie 50/50 , jak urodzilam to wlasciwie wszystko on robil a ja zajmowalam sie dzieckiem - obecnie olal system , musze znalesc sposob zeby znow mi pomogl.
-
Bry, ja na chwilę bo padam a Maja raczej prędko nie zaśnie... Byłyśmy dziś z Karolina na wystawie Titanica
fajnie, choć szkoda że musiałyśmy przyśpieszyć bo dziewczyny trochę zaczęły marudzić, większość wystawy na rączkach ale i tak byłam pewna że będzie gorzej, będzie płacz itp.. na podstawie wystawy widzę jak dobrze jest zrobiony film, wiadomo że historia Leo i Kate naciągana ale i tak super. Uwielbiam styl tamtych czasów, pięknie zachowane pamiątki, wiadomo że sporo replik ale i tak... Naszyjnik serce oceanu też super choć w filmie dużo pokazniejszy
Fajnie się było zobaczyć, dziewczyny się polubiływystawa tak je zmęczyła że Pola zasnęła jeszcze w holu pałacu a Maja zaraz po wyjściu, muszę chyba częściej zabierać ją na takie rzeczy to się nauczy sama zasypiać hehe. Jutro może Muzeum Narodowe? hehe
Grzeję zupkę dla niejadka, zobaczymy ile zje, może ze 2 łyzki przynajmniej..pozniej kulki ryżowe z brokułem i szynką (jadła to już, syf w całym domu...ryż był wszędzie)0na88, Migotkaa, Weridiana, jesslin87, zabka11, mamasia, Maniuś lubią tę wiadomość
-
No wlasnie ja mam w rodzinie chlopca z grudnia jakosc z polowy i jezdzi juz w spacerowce i tatus go sadza ooierajac go sobie o biodro ( siedzi na sofie a malego sadza plecami do swojego biodra nie wiem czy dobrze wytlumaczylam ) takze tego no roznie bywa
-
Ona, po prostu nie rób nic w tygodniu, tylko pobieżnie i zakomunikuj mu, ze w sobotę (o ile ma wolne) chcesz posprzątać w domu. I jedno z dwóch - albo bierze na siebie dziecko albo sprzątanie, bo ty się nie rozdwoisz.
A ja właśnie wyciągnęłam swoje i Tośki wiosenne i letnie rzeczy i mam sterte ubrań, a właściwie kilka stert. Bo jedne do oddania, bo za małe na Tosię, inne do oddania bo za mae na mnie albo mi się już nie podobają... Sterta Tosi, sterta moich, w pudłach rzeczy zimowe... jak ja to ogarnę, to nie wiem. W kuchni też bajzel widzę. I jeszcze sobie przypomniałam, ze mąż wraca dzisiaj najwcześniej o 21... pięknie.0na88, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość
-
u mnie tez by sie przydaly porzadki w szafie ale jak ja robie to wszystko sie jeszcze przyda bo ...ja schudne
i tak gdybym sie nie przeprowadzala to pewnie bym miala jeszcze ciuchy z liceum
ide robic spagetti bo corka wraca z wycieczki byli w bletchley park , enigma te sprawy , oczwiscie miala wspomniec o polskich matematykach bo nie zawsze jest o nich mowaPulpecja, 0na88, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Ja ostatnio wydałam 2 reklamówy ciuchów dla córki kolezanki z pracy:) Strasznie się cieszyła dziewczyna, podzieliła się z kuzynkami, ja sie pozbyłam, nie były to ciuchy niemodne czy coś, fajne, tylko poprostu z amałe na mnie za obcisłe, i przy okazji zrobiłam dobry uczynek bo wiem że w domu z kasą nie za wesoło u tej kolezanki:)
noi jest jeszcze jeden plus, moge uzupełnic garderobe!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 17:15
Weridiana, Paula_071, magda sz, zabka11, mamasia, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Eeee właśnie otworzyłam to mleko orkiszowe i jest blee. Do tego jest na nim napisane ze nie nadaje się dla niemowląt. W sumie mogłam się domyślić ze skoro jest szwabskie to będzie fuj.
Jakiś czas temu piłam mleko owsiane ale innej firmy i było niebo lepsze. -
Ona u nas jest tak ze ja w tyg zajmuje się dzieckiem i ogarniam chatę a mąż robi zakupy i gotuje obiad ale wiadomo z tym obiadem to nie codziennie ale jak ma możliwość być w domu w godzinach obiadowych. . W weekendy on bierze młodego na spacer i w sumie więcej on się nim zajmuje ale ja np w SB sprzątam cala chatę wiec tez nie odpoczywam.. ale nie powiem w weekend mnie bardzo odciąża..
0na88 lubi tę wiadomość
-
lys wrote:Eeee właśnie otworzyłam to mleko orkiszowe i jest blee. Do tego jest na nim napisane ze nie nadaje się dla niemowląt. W sumie mogłam się domyślić ze skoro jest szwabskie to będzie fuj.
Jakiś czas temu piłam mleko owsiane ale innej firmy i było niebo lepsze.
Orkiszowe z Rossmanna jest pycha! Amarantu po prostu dosypujesz do kaszki:)13.08.2015 r.
11.05.2019 r.