SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Katarka wrote:I zapomnialam wam napisac, ze Laurci smakowala moja pierwsza dla Niej zupka
Aaaa, i kupilam jeszcze dzisiaj awokado, ale chyba jeszcze niedojrzale, bo troche twarde.
Awokado ma być miękkie tak że jak naciśniesz palcem to zostanie takie odkształcenie na jakiś czas. Jeśli nie jest miękkie to musisz odłożyć, żeby dojrzało. Niektórzy zawijają w papier, to ponoć przyśpiesza dojrzewanie, ale ja nie próbowałam, bo nie kupuję twardegoKatarka lubi tę wiadomość
-
Katarka wrote:Paula, a jak sie nazywa to mleko orkiszowe z rossmana? Bo ja dzsiaj wlasnie tam jakies dzisiaj kupilam i ciekawa jestem czy to samo. Ale nie wiem jak sie nazywa, a nie chce mi sie wstac sprawdzic
Nie sądzę, żeby w Rossmanie były dwa rodzaje tego mleka, myślę, że w każdym jest takie samo, pewnie EnerBio.Katarka, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Nie sądzę, żeby w Rossmanie były dwa rodzaje tego mleka, myślę, że w każdym jest takie samo, pewnie EnerBio.
I te jest ok tak? No to fajnieCzyli jak bede chciala zrobic na nim kaszke to podgrzewam do ok.50 stopni na przyklad (nie gotuje?) i do takiego podgrzanego wsypuje kaszke?
-
Katarka wrote:I te jest ok tak? No to fajnie
Czyli jak bede chciala zrobic na nim kaszke to podgrzewam do ok.50 stopni na przyklad (nie gotuje?) i do takiego podgrzanego wsypuje kaszke?
Tak, ale nie przekrocz 50 stopni. Jak 60 osiągniesz to już bardzo niedobrzeZetka lubi tę wiadomość
-
Agaata wrote:Tak, ale nie przekrocz 50 stopni. Jak 60 osiągniesz to już bardzo niedobrze
Kurcze, to wleje do garnka, postawie na gazie i wrzuce tam termometr zyrafke i bede pilnowacmamasia, Pulpecja, zabka11, lys, AgaSad, aaaaga, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Katarka wrote:Kurcze, to wleje do garnka, postawie na gazie i wrzuce tam termometr zyrafke i bede pilnowac
Dokładnie to miałam na myśliPodgrzewanie tylko z żyrafą w środku, inaczej można zepsuć danie już na starcie
lys, AgaSad lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Dokładnie to miałam na myśli
Podgrzewanie tylko z żyrafą w środku, inaczej można zepsuć danie już na starcie
Do lodowki trafie nawet bez okularow, tam ZAWSZE trafieW koncu lubie sobie zjesc
Ide spac, bo zarty sie was trzymajaPulpecja lubi tę wiadomość
-
Katarka wrote:Kurcze, to wleje do garnka, postawie na gazie i wrzuce tam termometr zyrafke i bede pilnowac
temperatura jest ok dopóki nie zacznie się topić
Katarka, Agaata, Weridiana, niecierpliwa, lys, AgaSad, Zetka, Paula_071, Aska87, Martucha86, zabka11, Maniuś, mamasia lubią tę wiadomość