SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Pulpecja wrote:Lepiej żyrafkę sophie
temperatura jest ok dopóki nie zacznie się topić
Ale za to jaki lans -eko zupa z żyrafy dla niemowlaka... Zadna z nas ze swoim amarantusikiem tego nie przebije...Pulpecja, Weridiana, lys, AgaSad, Paula_071, Katarka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:Meggi, ale że niedojrzała skora czyli nadwrażliwa czy co? No i jeżeli pogarsza się w związku z twoją dietą... hmm może jeszcze z kimś się skonsultuj? jakie opinie wśród pacjentów ma ta babka?
Właśnie ona nie wyjaśniła, tylko niedojrzała i już. Opnie na internecie miała dobre, to jakaś pani profesor jest. W ogóle w rozmowie była ciężka, bo wszystko co tamta lekarka nam przepisała i robiła jest źle a my to jacyś nieodpowiedzialni rodzice.
Lys mieliśmy robione Ige całkowite i jest dwa razy podwyższone. Panel też mieliśmy robiony, ale tutaj akurat nic nie wyszło. Zostaje mi przejść się jeszcze do jednego alergologa, bo ta pierwsza kazała trzymać dietę, na jakiś czas nie wprowadzać pokarmów dla małej a później stopniowo a ta twierdzi że żadnej diety, wszystko ma już jeść, bo to przecież duże dziecko już.
Macie rację, że konsultacja z jeszcze jednym lekarzem się przyda. -
Dzień dobry.
Niezle te przepisy na zyrafke w sosie mlecznym. Obie wersje mi się podobają
Tak się śmiałam czytając to podczas karmienia ze dziecko podeksytowane przywalilo mi w gębę - chyba żeby bylo bardziej zabawnie.
Noc tak tragiczna ze nawet nie chce mi się gadać.aaaaga, Katarka, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
Uśmiałam się z tej Waszej wczorajszej dyskusji..
U mnie nieciekawie - wczoraj wieczorem zatkał mi się kanalik w cycu, młody nie mógł tego wyciągnąć, na sutku taka biała plama to zaczęłam to rozgrzewac, masować i w końcu udało się przepchac ale boli jak cholera.. Paula Ty chyba jesteś na bieżąco.. co mam z tym robić teraz? Boli przy karmieniu ale pewnie mam dalej karmić żeby nie było gorzej?
No i do tego boli mnie ząb, myślałam że tylko podraznilam dziąsło ale raczej lipa.. juz miałam tam 2 razy kanałówkę, ząb martwy a znowu coś od dołu się dzieje. . No i mam duet lewy cycek i lewa szóstka -
Aga, ja miałam ten problem, u mnie nie chciało puścić, musiałam to białe przebić delikatnie igłą i wtedy puściło - mi doradczyni laktacyjna kazała przystawić dziecko, a resztę zastoju rozładować poprzez ręczne odciągnięcie - czyli uciskanie na linii sutka i skóry - nie masować pod żadnym pozorem, żeby nie uszkodzić delikatnych kanalików mlecznych. Do tego po wszystkim zrobić okład z zimnej kapusty.
-
Dzień dobry:)
Przyszła w koncu @, juz miałam wizje ciązy heh bo cos nie mogła przyjść, mąż wczoraj chichrał się że widać że choroba szalonych krów nadciaga, chyba dlatego ż emiałam nerwe noi kiełbase przegryzałam biszkoptem,
Dzisiaj zakupy szybkie, oby udało sie cos kupićPaula_071 lubi tę wiadomość
-
Agaata wrote:My dzisiaj po pracy męża pojechaliśmy na szybko do Ikei, oczywiście większość zakupów dla Młodego - kupiłam kolejkę Mula, piramidkę drewnianą do układania, zabawkę statek do kąpieli, ręcznik z kapturem, dwa prześcieradła do łóżeczka, a sobie świeczkę i podkładki na stół. Mąż nic nie dostał. Za to zjedliśmy tam obiadokolację - ja mam fioła bo ja uwielbiam jeść w Ikei
Ugotowałam Hubertowi zupkę z jarmużem - wyszła pyszna, mam nadzieję, że będzie chciał zjeść, bo jak nie to się wścieknę chyba
Ja tez lubie jedzenie z Ikei, tylko te brokuły mi nie smakuja, ale ostatnio Tomek pochłonął wszystkie z mojego talerza:)13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Katarka wrote:Paula, a jak sie nazywa to mleko orkiszowe z rossmana? Bo ja dzsiaj wlasnie tam jakies dzisiaj kupilam i ciekawa jestem czy to samo. Ale nie wiem jak sie nazywa, a nie chce mi sie wstac sprawdzic
Tam jest tylko jedno mleko, bio costam:)Katarka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Jak jeszcze raz bede chciala pochwalic sie ze nocka ok i moje dziecko spalo kopnijcie mnie w dupe z rozbiegu zachwalilam czy co kurwa co godzine z zegarkiem w reku stekanie przez sen i proba przekrecenia sie kiedy to dziecko nauczy sie przekrecac przez sen o 4 mialam takiego wkurwa ze klnelam pod nosem glosno i chyba podnioslam glos bo i maz sie obudzil i dziecko tez 20 min usypialam na nowo masz za swoje pipo
Pobudka o 6 a o 7.30 juz trze oczy i o 8 juz spi z zegarkiem w reku 30 min i tak jest codziennie wstaje zla zmęczona i z wyrzutami sumienia
Głupia ja !
Mam nadzieje ze sie rozpogodzi bo dziadek ma zabrac robala mojego na spacer
Milego dnia.
Ps a w dupie bez psZetka, 0na88, zabka11, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Awokado ma być miękkie tak że jak naciśniesz palcem to zostanie takie odkształcenie na jakiś czas. Jeśli nie jest miękkie to musisz odłożyć, żeby dojrzało. Niektórzy zawijają w papier, to ponoć przyśpiesza dojrzewanie, ale ja nie próbowałam, bo nie kupuję twardego
Połóż z jabłkiem to od razu dojrzeje.Katarka lubi tę wiadomość
-
Fuck ! to ja wlasnie wpierdzielilam niedojrzale awokado
zastanawialam sie wlasnie jak z tego miala wyjsc pasta..... no ale , i tak mi smakowalo
mam jeszcze jedno - juz poczekam.Pulpecja, Martucha86, Katarka, zabka11, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość
-
U mnie nocka w porównaniu z moimi w miarę. Spal do 1:30, zjadł i spal do 3:30. Potem już u nas i kilka razy do cyca więc około 5 razy w porównaniu z 15 jest ok
Mój na śniadanko wciągnął jogurt naturalny z owockiem i amarantusemPaula_071, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Zrobiłam kisiel z bobofruta. Zjadla może ze 2 łyżeczki na zasadzie "a weź się odczep". No to pomyślałam żeby rękami jadła to pewnie jej się spodoba. Hmmm cóż jeżeli jednorazowe włożenie rączki do miseczki a następnie rozsmarowanie z obrzydzeniem garści kislu na tacce możemy uznać za zabawę - to tak Lily miała ubaw po pachy. ..
Pulpecja, 0na88, witaminkab, Aska87, Katarka, Maniuś, Paula_071, Weridiana, mamasia, niecierpliwa, zabka11 lubią tę wiadomość