X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ja też nic nie zabieram, czasem trochę marudzi, ale histerii nie ma. Wczoraj się nudził to mu dałam paczkę chusteczek higienicznych, to sobie macał. A tak to właśnie nic nie biorę, przekąsek to w ogóle w wózku nie planuję dawać z wygody - czyszczenie mnie przeraża :-P
    Agata, ja raz w przypływie głupoty dałam jej chrupka kukurydzianego, bo akurat kupiłam. Pozałowalam jak zobaczyłam jak kurtkę obkleiła i śpiworek...

Agaata lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ja też nic nie zabieram, czasem trochę marudzi, ale histerii nie ma. Wczoraj się nudził to mu dałam paczkę chusteczek higienicznych, to sobie macał. A tak to właśnie nic nie biorę, przekąsek to w ogóle w wózku nie planuję dawać z wygody - czyszczenie mnie przeraża :-P

a ja już mam w 4 literach czystość wózka ;P wytrzepuje ile się da chusteczkami przetrę i tyle... jakbym miała prać codziennie tapicerkę to byśmy w ogóle na spacery nie wychodzili :)

Weridiana lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Uśmiałam się z tej Waszej wczorajszej dyskusji..
    U mnie nieciekawie - wczoraj wieczorem zatkał mi się kanalik w cycu, młody nie mógł tego wyciągnąć, na sutku taka biała plama to zaczęłam to rozgrzewac, masować i w końcu udało się przepchac ale boli jak cholera.. Paula Ty chyba jesteś na bieżąco.. co mam z tym robić teraz? Boli przy karmieniu ale pewnie mam dalej karmić żeby nie było gorzej?
    No i do tego boli mnie ząb, myślałam że tylko podraznilam dziąsło ale raczej lipa.. juz miałam tam 2 razy kanałówkę, ząb martwy a znowu coś od dołu się dzieje. . No i mam duet lewy cycek i lewa szóstka

Aga, dla mnie przepychanie kanaliku to była masakra, zwłaszcza, że musiałam to robić dość często (co 3h przez kilka dni). Miałam zapalenie piersi, gorączkę. Jak cokolwiek mi się dzieje z piersią to idę do doradczyni laktacyjnej, wolę nie ryzykować.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie pamiętam Paula ze Ty miałaś horror.. u mnie na razie ok to może tylko takie jednorazowe cholerstwo .
    Ale mam dziś lenia, młody śpi i ja też leżę, pp 12 jadę na rtg tego zęba, jak faktycznie coś się dzieje to do wyrwania będzie.. tak mnie dentystka pocieszyla..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    a ja wreszcie domocowalam dziecko i narazie sie nie zsuwa - oby nie zapeszyc , porobilam jej tez waleczki przy bioderkach zeby siedziala prosto bo zdarzylo jej sie przekrzywiac na jedna lub druga strone. Spacery nie naleza do przyjemnosci , bo nudzi jej sie i najchetniej chcialaby byc na rekach , uciekam w boczne alejki i tam sobie wyje - nie mam jak jej brac na rece , bo jeszcze pies na smyczy a dzicko coraz ciezsze .Wczoraj jeszcze szlismy i krwawe slady zostawialismy bo oczywiscie moja madra psina ucho sobie o wozek rozwalila... jak z horroru :)

Nawet banki mydlane puszczam , wiatraczek kolorowy jej chodzi, chrupki , biszkopty daje ,zabawki.... kazdy spacer mam wypakowany wozek po brzeg jakbym na wakacje jechala a i tak jej sie nudzi.

Dodatkowo spiewam , tancze , skacze , klaszcze i ch*j.

Jak ja Cię rozumiem... Ja miałam dość wycia, zwłaszcza jak ludzie zaczepiali Tomka i mówili do niego" chłopczyku nie płacz" i różne inne. Dlatego noszę go w tuli... Zazwyczaj tam zasypia i wtedy przekładam go do wózka. Chociaż odpukać we wtorek i w środę było znośnie w wózku. A też takie cyrki odstawia w foteliku samochodowym?
    Agaata wrote:
    Dla takich maluchyów to moim zdaniem tylko błyskawiczne - zalewasz wrzątkiem a później blendujesz.

Ja gotuję zwykłe i nic nie blenduję. Bardzo mu smakują. Kupiłam orkiszowe na mleko, ale jutro dam mu ugotowane na śniadanie.

0na88 lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Dla takich maluchyów to moim zdaniem tylko błyskawiczne - zalewasz wrzątkiem a później blendujesz.

Ja chcę podać bez blendowania. W słoiku po 8 miesiącu który ostatnio jej dawałam są chyba w całości.

Magdalen_ka1 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie blenduje, to i tak robi się taka papka..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki, nadrobilam co u Was, bo ten moj babel w.szpitalu jeet mega absorbunacy. Teraz sobie zmacznie spi.
    Agata, my w szpitalu bo Karol dostal kataru poznien zaczal goraczkowac zarejestrowalam.sie do lekarza, a godzine przed wizyta dostal takich dreszczy, ze zagrzac go nke moglam. Pojechalam do przychodni w te pedy, przyjela mnke poza kolejnoscia. Podczas badania, to az nim rzucalo i strasznie sapal, taki plytkk oddech mial. Pediatra wypisala skierowanie.do szpitala, wezwala karetke i przywiezli nas tu.
    Wczoraj mlodemu podali pollitrowa kroplowke, dobrze, ze czesc przespal, ale zapanowanie nad dzieckiem, zeby sobie.tego nie wyrwal prawie niewykonalne. Bylam spocona jak pies. Wiczorem nie chcial spac, jak przysnal chcialam sie wymknac do lazienki wlozylam go do lozeczka, zanim doszlam do drzwi, obudzil sie wstal, przewrocil sie i udezyl sie w stalowe
    szczebelki lozeczka. Tak przyrznal, ze ma siniaka na policzku. Pielegniatki posmarowaly mu altacetem, ale specjalnie nie pomoglo. No i w koncu zasnal mi przed 24-ta.
    Czekamy na wynik i szykujemy sie do powrotu do domu.
    Potwora sie budzi. Koniec relaksu ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na tym mleku orkiszowym, które Wy dajecie dzieciom też jest info, że nie nadaje się dla niemowląt?? Chcę dać małej to co mam, ale nie wiem, czy konkretnie to co ja mam się nie nadaje, a inne już tak, czy wszystkie mają takie ostrzeżenie??

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:

Mam z biedronki Plony Natury platki owsiane blyskawiczne - takie sa ok? Kupilam je wprawdzie sobie, ale moze sie nadadza dla Malej?

lb17w98.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja mialam z rossmana i na etykiecie po polsku nie zauwazylam żeby bylo zabronione dla dzieci

lys lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie czytałam etykiety... też mam z rossmana.

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można nie blendować jak się mocno rozgotuje w sumie, ja ostatnio blendowałam, bo wydawały mi się trochę twarde. Jak kto woli. :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Hej laseczki, nadrobilam co u Was, bo ten moj babel w.szpitalu jeet mega absorbunacy. Teraz sobie zmacznie spi.
    Agata, my w szpitalu bo Karol dostal kataru poznien zaczal goraczkowac zarejestrowalam.sie do lekarza, a godzine przed wizyta dostal takich dreszczy, ze zagrzac go nke moglam. Pojechalam do przychodni w te pedy, przyjela mnke poza kolejnoscia. Podczas badania, to az nim rzucalo i strasznie sapal, taki plytkk oddech mial. Pediatra wypisala skierowanie.do szpitala, wezwala karetke i przywiezli nas tu.
    Wczoraj mlodemu podali pollitrowa kroplowke, dobrze, ze czesc przespal, ale zapanowanie nad dzieckiem, zeby sobie.tego nie wyrwal prawie niewykonalne. Bylam spocona jak pies. Wiczorem nie chcial spac, jak przysnal chcialam sie wymknac do lazienki wlozylam go do lozeczka, zanim doszlam do drzwi, obudzil sie wstal, przewrocil sie i udezyl sie w stalowe
    szczebelki lozeczka. Tak przyrznal, ze ma siniaka na policzku. Pielegniatki posmarowaly mu altacetem, ale specjalnie nie pomoglo. No i w koncu zasnal mi przed 24-ta.
    Czekamy na wynik i szykujemy sie do powrotu do domu.
    Potwora sie budzi. Koniec relaksu ;)

Matko, współczuję bardzo :-( Mam nadzieję, że już będzie lepiej... Trzymam za to kciuki.
    Griszanka, mam wrażenie, że Karol trochę chorowity jest, dobrze mi się wydaje? On jest cały czas kp? Kurcze, to już chyba Wasz drugi raz w szpitalu? Czy lekarka mówi dlaczego choruje? jak morfologia?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Griszanka.. biedny Karolek. . Trzymajcie się ciepło i zdrowo!!

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dziewczyny na tym mleku orkiszowym, które Wy dajecie dzieciom też jest info, że nie nadaje się dla niemowląt?? Chcę dać małej to co mam, ale nie wiem, czy konkretnie to co ja mam się nie nadaje, a inne już tak, czy wszystkie mają takie ostrzeżenie??

To dlatego, ze do roku kp i mm sa podstawą u dzieci, nie można mlekiem roslinnym ich zastepowac, ale moze byc jako dodatek przy rozszerzeniu diety.

Griszanka, duzo zdrowia dla Karolka.

lys lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, dziewczyny, szperam po necie i trafiłam na jakieś forum, gdzie babka pisze, ze jej córka ma opuchliznę na jednej stopie i związane jest to z dietą... tamta ma już 12 lat i wywołuje to jedzenie wędlin i jajek. Kiedy to wyklucza z diety opuchlizna znika... Moja wędlin nie je, ale jajka jak najbardziej, jak nie same to przecież są chociażby w makaronie. Kurde, ale żeby jedna stopa...

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja, a może Miśka je jakieś solone potrawy? Ja bym sól wykluczyła i ewentualne przyprawy. Ja bym chyba poprosiła pediatrę o skierowanie do chirurga naczyniowego niech na to spojrzy.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wyklucz jajka na jakis czas i zobacz czy jest jakaś różnica

Pulpecja lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Pulpecja, a może Miśka je jakieś solone potrawy? Ja bym sól wykluczyła i ewentualne przyprawy. Ja bym chyba poprosiła pediatrę o skierowanie do chirurga naczyniowego niech na to spojrzy.
    no czekamy na morfologię i jak nic nie wyjdzie to chyba właśnie chirurg naczyniowy, przynajmniej tak sugerowała. Kurde, sól jest właściwie we wszystkim, ale tu coś by chyba w nerkach wyszło, co?

201508091565.png
‹‹ 3620 3621 3622 3623 3624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ