X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Griszanka, wspólczuje przejść z małym. Tak czytam i właśnie pomyślałam o tej mojej mądrej inaczej szwagierce.... o której wam pisałam. A pytałaś, może to jest związane z niedojrzałością układu nerwowego, z tego się wyrasta, czy raczej nie?
    Dokladnie tak, z tego sie wyrasta, podobnie jak z drgawek goraczkoqych, chyba, ze ma to zwiazek z jakimis innymi dolegliwosciami, chociazby padaczka. Ale przy drgawkach, to obowiazkowo jest konsultacja neurologiczna i robia eeg, nawet jak nic nie wgjdzie to za jakis czas powtarzaja. Mlody pfzyjaciolki mial drgawki gdzies do 5 rz., pozniej mu przeszlo.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te drgawki to chyba niestety dość częsta przypadłość bo w mojej rodzinie 2 dzieci miała. . Rodzice jednej dostali zestaw antywstrzasowy który muszą wozić wszędzie ze sobą.. ich córeczka straciła przytomność, trauma mają do dziś, mała miała 2 razy coś takiego. .

Dziewczyny kupiłam amarantus z komosą ryżową, myślicie że ok jest?

1usawn15ju6q9qwm.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka duz zdrówka dla Karolka!
    Migotka ja mam lakierowane szpilki i nie rysują się w ogóle

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Agata, a to jest i do twarzy i do ciała?
    I do twarzy i do ciała

Zetka lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    no ja kombinuje z tym wozkiem jak nie wiem , na siedzaco , pollezaco , lezaco - gdyby byla opcja do gory nogami pewnie i tego bym sprobowala dla spokojnego spaceru. Choc zdarzaja sie dni ze jej wszystko pasuje i jedziemy spokojnie , a czasem to istny armagedon. Zawsze sie zastanawiam jak to w dany dzien bedzie ;-)

Za to ze mam to samo polubilam potrojnie :D

• Agaata Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza? :-) Hubert śpi, ja jakaś zmęczona jestem po całym tygodniu. Nie nadążam za Młodym i jego pomysłami. Przez cały dzień były trzy drzemki po poł godziny i poszliśmy na krótki spacer. Reszta to raczkowanie, chodzenie przy meblach, wstawanie i moje bieganie non stop. Dobrze, że już weekend, trochę będzie luźniej, bo będzie mąż :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cisza jak makiem zasial
    I do tego weekend wiec w ogóle będzie tutaj spokojnie

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też się dziwię :)

Ja chyba też padne, młody ostatnio mega przyspieszenia dostał. Dziś obiad gotowalam z nim na rękach bo wspinal mi się po szufladach które mam pod kuchenka.

Też dla mnie weekend to czas na który czekam od pn.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja pójdę spać a tu sie rozkreci i wszystko mnie ominie

Zetka, Paula_071, Katarka, Pulpecja, zabka11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:

Ja chyba też padne, młody ostatnio mega przyspieszenia dostał. Dziś obiad gotowalam z nim na rękach bo wspinal mi się po szufladach które mam pod kuchenka.

Właśnie mój też się tak wspina po tych szufladach, które mam pod płytą i nie jest to fajne, nie za bezpiecznie to wygląda.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:

Ja tylko gotuje jak Tomek śpi/jest w kojcu/zajmuje sie nim tato/w krzeselku je chleb. Tak bym sie bala, ze cos na niego spadnie albo sam chwyci za coś, za co nie powinien.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 21:39

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, jak Ty sobie radzisz z laktacja, jak nie karmisz w dzień? Nie rozpiera Ci piersi na wieczór? Starcza Ci mleka na całą noc?

Agata, ja teraz ciągle biegam bo wszędzie coś się znajdzie czego albo nie powinien brać (ksiazki) albo wspina się na krzesło, w sensie staje i nim rusza, albo koło kanapy jak pójdzie na rog, to chcę do szafy z lustrami to jak się puści to nie na tylek tylko na buzie leci bo chce do tej szafy, albo na szafę się wspina i daje buziaki do lustra :) albo na parapet tarasowy no masakra. Mam kojec po Jaska, ale jakoś Miska w nim nie widzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 21:41

Agaata, Paula_071 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w salonie rozłożone łóżeczko turystyczne, ale moje dziecko wytrzymuje w nim max 3 minuty. Później wycie, że chce wyjść - no cóż, dobre i to na siku wystarczy. Mój ostatnio włazi pod krzesło, próbuje tam wstać ale wali się w głowę o siedzisko i się wkurza, że nie może się wyprostować. Dzisiaj tak go to zdenerwowało, że się rozbeczał.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Piotrek dziś pod 'opieką' taty prawie wlazł do zmywarki :P bo mąż rozpakowywał naczynia tylko na moment się obrócił, a młody na kolankach i się ładuje :) na szczęście na dole już nie było żadnych naczyń, ale mógł się zahaczyć chociażby o te druty, brrr...

Pulpecja, Agaata lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Tak ja pójdę spać a tu sie rozkreci i wszystko mnie ominie

Nie chce nic mowic, ale musisz siedziec, odswiezac strone co chwile i czekac az ktos cos napisze, jesli nie chcesz, zeby Cie cos ominelo :P Moze znowu sie pojawi jakis przepis w stylu zyrafy w sosie mlecznym :P Nie chcialabys tego przeoczyc, to sa bardzo wazne rzeczy,nigdy nie wiesz jaka informacja Ci sie w zyciu przyda :P

Pulpecja, Agaata, lys, Paula_071, Maniuś, aaaaga, zabka11 lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    To Piotrek dziś pod 'opieką' taty prawie wlazł do zmywarki :P bo mąż rozpakowywał naczynia tylko na moment się obrócił, a młody na kolankach i się ładuje :) na szczęście na dole już nie było żadnych naczyń, ale mógł się zahaczyć chociażby o te druty, brrr...

Na szczęście ja zawsze jak rozładowuję zmywarkę to on siedzi w krzesełku zapięty, przewidziałam to, że gdyby był "na wolności" to byłaby jazda. Za to jak mąż rozładowuje, to Hubert już śpi. :-)

mamasia, Paula_071 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka moja byla sasiadka tez miała problem z drgawkami , zawsze sie bala przy przeziebieniu ze pojdzie temperatura , z wiekiem ustalo tak do około szesciu lat.

pierwszy raz mala miała kilka miesięcy i mysleli ze się dusi , w panice przybiegli do nas i musialam dzialac bo sasiadka z nerwow wpadla w panike.
    Wezwalysmy pogotowie , sprawdzilam czy rzeczywiście nic w gardle nie utknelo , dalej sluchalam zalecen dyspozytorki. Okazalo sie ze temperatura poszybowala w gore i spowodowalo to wstrzas.

1usasg185gkausx0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z wami :-)
    Miałam niespodziewanie trzy godziny wychodnego. Umówiłam się ze znajomą, bo chciałyśmy coś pozamawiać ze sklepu internetowego, no i trochę zeszło... oczywiście starsza musiała ze mną, bo by się zes.... , ale dobre i to. Tatuś się zajął, wykąpał, nakarmił, a ja wróciłam z nową siłą i uśmiechem na ustach :-) teraz sączę piwko z mężem... Jutro zamierzam odgruzować chatę...
    nie wiem czy mi się uda, ale spróbować warto. Jak wy to robicie, ze macie tak "gładko" że gdzie się nie spojrzy to jest tak czysto, poukładane i w ogóle. u mnie wiecznie gdzieś coś leży. Nawet zdjecie ciężko zrobić, żeby nie zahaczyc o cos interesującego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 22:22

Weridiana, Paula_071, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Na szczęście ja zawsze jak rozładowuję zmywarkę to on siedzi w krzesełku zapięty, przewidziałam to, że gdyby był "na wolności" to byłaby jazda. Za to jak mąż rozładowuje, to Hubert już śpi. :-)
    Ja też zawsze rozpakowuję jak mały jest na spacerze z tatą/babcią albo jak śpi, ale mój mąż "ufał", że młody będzie grzecznie się przyglądać, buhahaha, dobre sobie :)

Agaata, Pulpecja, Weridiana, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz mam jeszcze pytanie z serii, czy Wasze dzieci...
    Otóż czy Wasze dzieci, te które się przemieszczają, też raczkują sobie po całym domu nie zważając za bardzo na to gdzie jest mama? Mój np. wychodzi sobie z salonu, idzie do małej łazienki - mimo, że jest tam ciemno, to wchodzi do prysznica, później wyłazi, idzie do drugiej łazienki - wstanie przy wannie, popatrzy sobie do środka. Później zalicza pokój, w którym stoi wózek - wstaje sobie trzymając się o koło wózka. Ja dzisiaj chodziłam za nim chowając się za ścianami i byłam bardzo zdziwiona, że jestem mu w ogóle do tych rozrywek niepotrzebna...

Acha i najczęściej wchodzi do prysznica 20 minut po tym jak mąż wyjdzie stamtąd - czyli rano - i później jest do przebrania, bo cały mokry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 22:20

Pulpecja, Katarka, Migotkaa, Weridiana, Paula_071, Maniuś, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 3622 3623 3624 3625 3626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ