X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    a ja ostatnio jak autem jechałam to prawie zawału dostałam .... patrze idzie para z wózkiem i dziecko przodem pod pałąkiem zjechało wypadło z wózka a matka jeszcze wózkiem po tej dziewczynce przejechała i dopiero wtedy się skapnęła że ta wypadła... masakra... co prawda dziecko było większe niż nasze i pewnie samo kombinowało żeby wyjść z wózka no ale jak można nie zauważyć :/

to ja wam powiem coś lepszego, mój mąż zatrzymał się na pasach żeby przepuścić Panią z wózkiem, w spacerówce chłopczyk i babka z takim impetem ruszyła że mały wyleciał jak z procy i biedny twarzą w beton walnął.. oczywiście nie był przypięty.. a mąż i brat co..nie mogli opanować śmiechu bo to ponoć tak komicznie wyglądało:/

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    to ja wam powiem coś lepszego, mój mąż zatrzymał się na pasach żeby przepuścić Panią z wózkiem, w spacerówce chłopczyk i babka z takim impetem ruszyła że mały wyleciał jak z procy i biedny twarzą w beton walnął.. oczywiście nie był przypięty.. a mąż i brat co..nie mogli opanować śmiechu bo to ponoć tak komicznie wyglądało:/
    o matko, ja to bym chyba wyskoczyla i ją opierniczyła, że taka glupia

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ta koleżanka była zachwycona babką, bo po wizycie u neurologa to też była mega załamana, wyszła z płaczem..a ta babka wogóle nie kazała młodego rehabilitować i było wszystko ok, rozwijał się w swoim tempie, zaczął chodzić późno ale dla niej to nie był żaden powód do rehabilitacji..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:

mój mąż też tak się śmieje zawsze z takich sytuacji, ale ciekawe czy jak Patrykowi by się coś takiego przytrafiło to też by mu do śmiechu było...
    no a w sprawie przypinania dziecka to ja sobie nie wyobrażam nie przypiąć w wózku młodego :/ my z reguły chodzimy z psem i PAtryk się tak wychyla żeby go widzieć, że bez pasów to pewnie nie raz by już wypadł

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde oglądałam prognozę na majówkę.. prawdopodobnie zimno i deszcz.. no super

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    mój mąż też tak się śmieje zawsze z takich sytuacji, ale ciekawe czy jak Patrykowi by się coś takiego przytrafiło to też by mu do śmiechu było...
    no a w sprawie przypinania dziecka to ja sobie nie wyobrażam nie przypiąć w wózku młodego :/ my z reguły chodzimy z psem i PAtryk się tak wychyla żeby go widzieć, że bez pasów to pewnie nie raz by już wypadł

a tak tak.. to jest śmieszne tylko u cudzych dzieci..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    No ta koleżanka była zachwycona babką, bo po wizycie u neurologa to też była mega załamana, wyszła z płaczem..a ta babka wogóle nie kazała młodego rehabilitować i było wszystko ok, rozwijał się w swoim tempie, zaczął chodzić późno ale dla niej to nie był żaden powód do rehabilitacji..
    kurcze, ja do niej już kiedyś miałam dzwonić w związku z moim kręgosłupem, oczywiście nie zadzwoniłam. Ale teraz tak się zastanawiam, że może faktycznie przejść się tam, w sumie to nie aż tak daleko ode mnie, a oni chyba az do 20 przyjmują i niech zobaczy młodą, może akurat coś zasugeruje, a przy okazji ogólnie ją obejrzy.

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ciągle prognozę sprawdzam, z nadzieją, ze jednak coś się zmieni i okaże się, ze jednak chociaż padać nie będzie...

201508091565.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Kurde oglądałam prognozę na majówkę.. prawdopodobnie zimno i deszcz.. no super
    A my chrzcimy pierwszego :-/ mam nadzieję jednak, że się nie sprawdzi...

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja myślę że warto, słyszałam że ona długo i dokładnie bada dzieci, masz na miejscu to już wogóle duży plus.

Pulpecja lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    A my chrzcimy pierwszego :-/ mam nadzieję jednak, że się nie sprawdzi...
    A my 27. marca mieliśmy jakieś 18 stopni i piękne słońce... polski klimat :-)

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam dziś męża słuchaj a jak będzie lało to co my tam będziemy robić? odpowiedź "NIC" - tak sobie pomyślałam że to by była wymarzona majówka dla mnie.. nic nie robić.. aha..

aaaaga, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Pytam dziś męża słuchaj a jak będzie lało to co my tam będziemy robić? odpowiedź "NIC" - tak sobie pomyślałam że to by była wymarzona majówka dla mnie.. nic nie robić.. aha..
    czekaj Aga, a gdzie się wybieracie? Bo chyba przegapiłam... my do Łeby i też jak będzie lało, to powodzenia nam życzę...

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wczoraj dowiedzialam ze moj w majowke bedzie w pracy a mozliwe nawet ze w niedziele pojedzie z transortem z firmy do Niemiec i wroci pozno w poniedziałek lub nawet w nocy pon/wt juuhhu wiec mi tam wsio ryba z pogodą ale dla was będą pragnęła piknego slonca i temperatury 20 stopni

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpa a jak ogarnęłas bierzmowanie syna? Wyjezdzacie później czy jak?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj produkujecie :-D
    Matko, wzięliśmy o 17.30 Młodego na drugi spacer i na chwilę zasnął podczas spaceru - ja pierniczę, wykąpaliśmy o 19.15 i od tamtej pory nawet nie było mowy o spaniu. Dopiero teraz padł, a tak to leżał ze mną w łóżku i wstawał, siadał, stawał na głowie dosłownie, przekładał się po całym łóżku, ciągał mnie za włosy, dłubał mi w nosie, zmęczyłam się... W końcu wyszłam z sypialni i wysyczałam dwie "kurwy" pod nosem - wtedy mąż zobaczył, że sytuacja jest już podbramkowa i poszedł dokończyć usypianie. Oczywiście jemu się udało w 15 minut. No cóż, zjadłam właśnie obiad na kolację - Teściowa mi podała i teraz czas na relaks :-)

Aga, tak czytam Twoje obawy po wizycie u Pani neurolog i myślę sobie, że nie powinnaś się jeszcze tak stresować. Powtórz USG, skonsultuj Patryka z rehabilitantką i poczekaj na spokojnie. Lekarze nie są jasnowidzami i z samego powierzchownego badania mogą jedynie wskazać jakieś niepokojące objawy czy cechy, ale po to są te wszystkie badania, żeby to potwierdzać albo negować. Poza tym ja mam wrażenie, że w przypadku dzieci, a szczególnie malutkich, to dużo się dopatruje na wyrost - każdy się boi, żeby czegoś nie przeoczyć, lekarze też się boją, że rodzice w razie czego, będą ich oskarżać o niedopatrzenia i wg mnie bardzo zwracają na wszystko uwagę. Poczekaj na wyniki badań - ja podejrzewam, że nic się nie dzieje i na Twoich nerwach się skończy. Głowa do góry.

aaaaga, AgaSad, Migotkaa, Migotkaa, Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja my tylko do Kotliny Kłodzkiej - do Polanicy Zdr.. plan był taki, że od niedzieli do wtorku jesteśmy w Polanicy a a później zostajemy u rodziców bo to blisko, niestety przedłuża się u nich remont więc będziemy musieli wracać do Wro.. chcieliśmy pojechać też do Ogrodu Bajek w Międzygórzu i ogólnie dużo spacerować ale jak będzie lało to wszystko szlag trafi..
    No Łeba super.. kurde może nie będzie tak źle, może być zimno tylko żeby nie lało i nie wiało.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 21:48

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Pulpa a jak ogarnęłas bierzmowanie syna? Wyjezdzacie później czy jak?
    damy radę , bierzmowanie o 16 więc lbo pojedziemy zaraz po kościele i dojedziemy w nocy, albo nad ranem i dojedziemy około południa w niedzielę... miałam dzwonić i pytać czy to będzie duży problem jak zjawimy się w środku nocy... chyba jutro maila napiszę.

aaaaga lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Pulpecja my tylko do Kotliny Kłodzkiej - do Polanicy Zdr.. plan był taki, że od niedzieli do wtorku jesteśmy w Polanicy a a później zostajemy u rodziców bo to blisko, niestety przedłuża się u nich remont więc będziemy musieli wracać do Wro.. chcieliśmy pojechać też do Ogrodu Bajek w Międzygórzu i ogólnie dużo spacerować ale jak będzie lało to wszystko szlag trafi..
    No Łeba super.. kurde może nie będzie tak źle, może być zimno tylko żeby nie lało i nie wiało.. :/

Kotlina Kłodzka jest super. Jako dziecko byłam w Ogrodzie Bajek i bardzo mi się podobało. Ja i brat byliśmy z ojcem tak ponad 3 tygodnie - mieszkaliśmy w Długopolu Zdroju i codziennie robiliśmy jakieś wyprawy. Fajne wspomnienia.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:

Ok, ale ta babka specjalizuje się w niemowlętach? Jaką metodą pracuje? Moim zdaniem powinna mieć certyfikat Bobath (a najlepiej Bobath plus Bobath Baby)albo Votja, bo w końcu te dwie metody są najbardziej uznawane przy rehabilitacji niemowląt. Nie chcę się czepiać, ale jeśli od tego ma być zależne czy będziesz rehabilitować Patryka czy nie, to ja bym Panią jednak bardziej sprawdziła, niż zasłyszana opinia.

Pulpecja fizjoterapeuta nie pomoże Ci raczej z opuchniętą stopą, stawiałabym na ortopedę dziecięcego lub chirurga naczyniowego.

Pulpecja, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 3634 3635 3636 3637 3638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ