X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkałam w okolicach Złotego Stoku, do Kłodzka chodziłam do liceum.. też uważam że u nas jest pięknie i jest sporo fajnych miejsc.. w Ogrodzie Bajek to chyba byłam w podstawówce ale też pamiętam że mi się podobało, chyba na siłę posadzę Patryka żeby sobie pooglądał trochę hehe

Agaata, Pulpecja lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ok, ale ta babka specjalizuje się w niemowlętach? Jaką metodą pracuje? Moim zdaniem powinna mieć certyfikat Bobath (a najlepiej Bobath plus Bobath Baby)albo Votja, bo w końcu te dwie metody są najbardziej uznawane przy rehabilitacji niemowląt. Nie chcę się czepiać, ale jeśli od tego ma być zależne czy będziesz rehabilitować Patryka czy nie, to ja bym Panią jednak bardziej sprawdziła, niż zasłyszana opinia.

Pulpecja fizjoterapeuta nie pomoże Ci raczej z opuchniętą stopą, stawiałabym na ortopedę dziecięcego lub chirurga naczyniowego.
    wiesz, do ortopedy dziecięcego mam termin na10 maja. Wychodzę z założenia, że po prostu zobaczy i się wypowie, może spotkała się z czymś takim.

aaa i dowiedziałam się, ze jeśli to problem z naczyniami albo np. układem limfatycznym to właśnie się to leczy masażami i odpowiednią rehabilitacją. Nie wiem czy ona akurat się czymś takim zajmuje, ale podejść mogę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 22:14

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleście mnie nakręciły tym ogrodem bajek.
    Już szukam noclegów i pewnie na jakiś weekend w lecie skoczymy.

AgaSad lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys Ci znajomi byli z synkiem jak był w podobnym wieku jak Patryk- więc myślę że też musi znać się na rehabilitacji niemowląt, nie wczytywałam się jeszcze czy ma jakieś certyfikaty, z resztą ja tak sobie myślę że skonsultuję go z 2 niezależnymi osobami, własnie z tą babką i jakąś z Wro..

Pulpecja lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Lys Ci znajomi byli z synkiem jak był w podobnym wieku jak Patryk- więc myślę że też musi znać się na rehabilitacji niemowląt, nie wczytywałam się jeszcze czy ma jakieś certyfikaty, z resztą ja tak sobie myślę że skonsultuję go z 2 niezależnymi osobami, własnie z tą babką i jakąś z Wro..
    Z tego co slyszalam mają pacjentów zarówno ortopedycznych jak i neurologicznych, ludzie sobie chwalą bardzo ten gabinet.

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:

Z ciekawości sobie zerknęłam w internet i ciężko znaleźć jakieś opinie o tej Pani, co według mnie jest dziwne. Jest info, że zajmuje się dziećmi, ale wspomniana jest metoda PNF, a to raczej nie jest dla niemowląt. Nawet jeśli jest świetna w przypadku dzieci, to i tak bym nie poszła z niemowlakiem. Dla mnie to zasadnicza różnica.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 22:24

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam w Kotlinie Kłodzkiej w 1996. To już 20 lat! Niemożliwe...w każdym razie to były niezapomniane wakacje bo wszyscy, cała trójka czyli ja i dwaj bracia struliśmy się czymś i przez kilka dni w tych pięknych okolicznościach przyrody było niezłe rzyganko. Teraz jak wspominamy te wakacje to śmiejemy się z tego. Niestety powódź w 1997 mocno dotknęła te rejony. Byliśmy w Międzygórzu. Ogród Bajek też obowiązkowo zaliczylismy ;-) Trzeba będzie kiedyś odwiedzić te rejony :-)

Pulpecja, AgaSad, Paula_071, Martucha86 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz lys, oni nawet strony internetowej nie mają. Bardziej są polecani poczta pantoflową. Mnie to bardziej jakoś przekonuje jak słyszę od kogoś, ze jest zadowolony, było tak i tak. Na stronie można sobie ładnie poopisywać, a jednak ludzie swoje wiedzą. Albo potrafią pomóc albo nie. u nas ręce rozkłada pediatra, ortopeda... w moczu nic, zobaczymy jeszcze jak krew... a ja ci powiem, ze mnie ta noga niepokoi bardzo. Nie wiem jak jej pomóc, gdzie pójść.

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Ja też byłam w Kotlinie Kłodzkiej w 1996. To już 20 lat! Niemożliwe...w każdym razie to były niezapomniane wakacje bo wszyscy, cała trójka czyli ja i dwaj bracia struliśmy się czymś i przez kilka dni w tych pięknych okolicznościach przyrody było niezłe rzyganko. Teraz jak wspominamy te wakacje to śmiejemy się z tego. Niestety powódź w 1997 mocno dotknęła te rejony. Byliśmy w Międzygórzu. Ogród Bajek też obowiązkowo zaliczylismy ;-) Trzeba będzie kiedyś odwiedzić te rejony :-)

My też byliśmy w 1996 r. w sierpniu :-) Czyli miałam 12 lat. Byliśmy wtedy też na wycieczce w Pradze i tam pierwszy raz jechałam metrem ;-) Super było.

apaczka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Lys no nie ma zbyt dużo o niej w necie, wiem że to może i jest dziwne ale znam historię tych znajomych, znam ich synka i wiem że tylko ona trafnie postawiła diagnozę.. chcę żeby tylko go zbadała i powiedziała swoje zdanie..

Pulpecja lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Wiesz Lys no nie ma zbyt dużo o niej w necie, wiem że to może i jest dziwne ale znam historię tych znajomych, znam ich synka i wiem że tylko ona trafnie postawiła diagnozę.. chcę żeby tylko go zbadała i powiedziała swoje zdanie..
    ja też myślę, ze warto pójść, skoro już tutaj obydwie słyszałyśmy od kogoś znajomego dobre opinie... konsultacja to jeszcze nie rehabilitacja. Ja tam jak mi się coś nie spodoba to nie dam dotknąć dziecka :-) ale fakt, ze można podpytać o rzeczy, o których wspomniała lys, jakie na ma podejście i czy np. pracuje tymi metodami.

AgaSad lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka pytalas o Guinnessa , nie wiem ile godzin musi minac ale mam nadzieję że cztery wystarczyly ;-) , poza tym nigdy nie wypijam calego piwa i jest slabszy od polskich piw chyba.

Pisalyscie o wadze mezow noo 70-80 to jakies science fiction haha , mój przy wzroscie 185 wazy ponad 100kg hahaha, przynajmniej ja czuje sie jak kruszynka przy nim hahaha

Apaczka przypomnialas mi byłam na kolonii w Miedzygorzu :-)

Kurde Laura caly czas ma suche plamy , nie mogę wyczuc od czego , w srode idziemy do lekarza

apaczka lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Laura tylko Emma, lapie sie na tym ze mowie na emme Laura i vice versa ;-)

Paula_071, zabka11 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Zetka pytalas o Guinnessa , nie wiem ile godzin musi minac ale mam nadzieję że cztery wystarczyly ;-) , poza tym nigdy nie wypijam calego piwa i jest slabszy od polskich piw chyba.

Pisalyscie o wadze mezow noo 70-80 to jakies science fiction haha , mój przy wzroscie 185 wazy ponad 100kg hahaha, przynajmniej ja czuje sie jak kruszynka przy nim hahaha

Apaczka przypomnialas mi byłam na kolonii w Miedzygorzu :-)

Kurde Laura caly czas ma suche plamy , nie mogę wyczuc od czego , w srode idziemy do lekarza
    Mój podobnie, dlatego napisałam,ze jakby tyle ważył to bym się w nim na nowo zakochała.A tak poważnie to mój syn waży ponad 80 ;-)

Weridiana lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Nie Laura tylko Emma, lapie sie na tym ze mowie na emme Laura i vice versa ;-)
    to jeszcze nic :) mój mąż do psa mówi Patryk a do Patryka Xena lub piesku :)

Pulpecja, Katarka, apaczka, Weridiana, Zetka, Paula_071, aaaaga, witaminkab, mamasia, Martucha86, zabka11 lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tam, pomylić dzieci, czy dziecko z psem.... uważajcie, żeby męża imieniem kochanka nie nazwać ;-)

AgaSad, Aska87, Weridiana, aaaaga, mamasia, Martucha86, Maniuś, zabka11 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, w koncu zasiadłam z piwkiem, kto pije to zdrówko!

Pulpecja, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc

U nas dzie wielki dzien, Klarusia sama usiadla z czworaków i teraz po odlozeniu na mate czy do lozeczka od razu siada!:)
    Dzis zrobilysmy drugie podejscie do bielucha- rano dawalam jej kesy bulki musnietej serkiem, a po poludniu zjadla kilka lyzek bielucha z musem owocowym :)
    Rano tez urozmaicilam kaszke , bo dodalam do niej troche platkow jaglanych - zjadla, co mnie cieszy, bo samych jaglanych z mm nie chce jesc.
    Aaaaa i jeszcze jeden nasz maly sukces : od 2 dni wkladam mala na troche do kojca,zeby ja przyzwyczaic do niego, dzis udalo sie ja polozyc na drzemke :)
    Mam nadzieje, ze dzieki temu nie bedzie problemow ze spaniem w tym lozeczku na wyjazdach.

Jutro zamawiam wozek parasolke zeby na majowke juz jechac z lekkim wozkiem :)

Pulpecja, Agaata, AgaSad, Katarka, apaczka, lys, Weridiana, Paula_071, aaaaga, witaminkab, mamasia, Martucha86, Maniuś lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Ufff, w koncu zasiadłam z piwkiem, kto pije to zdrówko!
    Ja już kończę :-)

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Mój podobnie, dlatego napisałam,ze jakby tyle ważył to bym się w nim na nowo zakochała.A tak poważnie to mój syn waży ponad 80 ;-)

a mój waży chyba 76, a ma 186 cm, więc jest szczypior, kurde dlatego muszę sie pilnować żeby nie wyglądac jak kulka przy nim :D

Pulpecja, Weridiana lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3635 3636 3637 3638 3639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ