X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to teraz wszystkie się obraziły czy co? A może spać poszly? Eee, baby, sobota jest, myślałam, że trochę pogadamy :-/

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sobota, nie sobota dla mnie dzień jak co dzień :P

AgaSad, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    A co to teraz wszystkie się obraziły czy co? A może spać poszly? Eee, baby, sobota jest, myślałam, że trochę pogadamy :-/

Mi sie po wycieczce tak chce spac, ze teraz karmie mlodego, ide pod prysznic i spac. Nie pogadamy:)

Aga, skoro mialas 2 razy usg i nie bylo odchylen to jest to raczej uspokajajace. Moj ma 46 w glowie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    sobota, nie sobota dla mnie dzień jak co dzień :P
    no niby tak :-/ u mnie święto, bo mąż jutro w domu, to chwilę wieczorem posiedzimy :-) od poniedziałku do soboty to niewiele jest z niego pożytku, bo albo wraca 21-22, albo zasypia nawet w fotelu bo zmęczony...

Migotkaa lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie co taka cisza!

Dziewczyny z Wro i okolic możecie polecić jakiegoś rehabiltanta? Lys gdzie chodizłaś z małą? Muszę zorientować się w temacie.. Kiedyś rozmawiałam z koleżanką i ona polecała mi jakąś rewelacyjną rehabilitantkę w Brzegu, że warto pojechać nawet 1 raz żeby postawiła odpowiednią diagnozę bo często te badania u neurologa są za szybkie i powierzchowne..muszę poprosić ją o kontakt, w sumie do Brzegu nie jest aż daleko z Wro..

ps: Julia też mnie usunęła ze znajomych:) najpierw sama wysłała zaproszenie ale jednak doszła do wniosku że nie jestem jej godna.. nie no śmiać mi się chce i tyle:)

Pulpecja, Migotkaa lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:

Dziewczyny z Wro i okolic możecie polecić jakiegoś rehabiltanta? Lys gdzie chodizłaś z małą? Muszę zorientować się w temacie.. Kiedyś rozmawiałam z koleżanką i ona polecała mi jakąś rewelacyjną rehabilitantkę w Brzegu, że warto pojechać nawet 1 raz żeby postawiła odpowiednią diagnozę bo często te badania u neurologa są za szybkie i powierzchowne..muszę poprosić ją o kontakt, w sumie do Brzegu nie jest aż daleko z Wro..

ps: Julia też mnie usunęła ze znajomych:) najpierw sama wysłała zaproszenie ale jednak doszła do wniosku że nie jestem jej godna.. nie no śmiać mi się chce i tyle:)
    mnie też usunęła :) niby taka stara a takie dziecko :)

AgaSad lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:

Aga ja też słyszałam, ze w Brzegu jest świetna babka, jeśli myślimy o tej samej. Wilczyńska się nazywa. Nawet się zastanawiałam czy się do niej nie wybrać żeby pooglądała małej tą nogę.
    Nie wiem czy pamiętasz, ja tu właśnie mieszkam :-) jakby co, to zapraszam na kawę :-) niedaleko jest, w końcu mój mąż codziennie dojeżdża do pracy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 20:49

AgaSad lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż zmienił mnie wczoraj na nockę i oczywiście dziś umiera cały dzień z niewyspania.. poszedł spać o 3 bo siedział i coś oglądał czy czytał w necie, mały obudził się o 6, tarabanił się do 7 i zasnął na 40 minut.. ciekawe jakby tak musiał cały tydzień funkcjonować..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    mnie też usunęła :) niby taka stara a takie dziecko :)
    niestety dojrzałość nie przychodzi wraz z wiekiem :-)

AgaSad, Aska87 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Aga ja też słyszałam, ze w Brzegu jest świetna babka, jeśli myślimy o tej samej. Wilczyńska się nazywa. Nawet się zastanawiałam czy się do niej nie wybrać żeby pooglądała małej tą nogę.
    Nie wiem czy pamiętasz, ja tu właśnie mieszkam :-) jakby co, to zapraszam na kawę :-) niedaleko jest, w końcu mój mąż codziennie dojeżdża do pracy...

O faktycznie, no własnie tak mi się wydawało że Ty jesteś z Brzegu ale nie byłam pewna.. dziękuję za zaproszenie:) skorzystam jak będzie okazja:)
    zaraz napiszę esa do tej kumpeli to zobaczymy czy to ta sama..

Pulpecja lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak an szybko:)
    Dziś urwanie głowy z tym psem no ale Szymko ile miał radości:)
    Byliśmy u pradziadków w odwiedzinach, jakie było zdziwienie ciotki któa tam mieszka że Szymon nie wstaje i nie stoi, poczułam się trochę jak by mu coś dolegało albo był do tyłu.. ale dzwoiła siostra i uspokoiła mnie że niektóre dzieci zaczynają sie podnoscic jak mają rok a chodzą jak mają 15 miesiecy i to jest całkowicie w porzadku

aa wiecie co dziś widziałam przez okno, idzie babcia z wnukiem, nie ma roku napewno może 11 miesiecy albo i mniej, widać że słabo chodzi a ona go za jedną rękę i drze, Boze jak to wyglądało z góry, jak by mu ręke chciała ze stawu wyciągnąć, czy to ja już jestem taka przewrażliwiona? Strasznie to nienaturalnie wyglądało, dla mnie wręcz przerażająco,

wieczorem poczytam co u WAs, wysłałam męze po piwko:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 20:58

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja mogę polecić tą fizjoterapeutkę. Co prawda, ona nie rehabilitowała Lily, ale była pierwszą fizjo która widziała Lily i zrobiła na mnie wrażenie:

https://www.znanylekarz.pl/anna-godula-2/fizjoterapeuta/wroclaw

Potem jak szukałam osoby, która może dojeżdżać do mnie do domu to chciałam tą, ale ona była zajęta:

https://www.znanylekarz.pl/aleksandra-rupotacka/fizjoterapeuta/wroclaw

Finalnie przysłała mi swoją współpracownicę, ale taką młodziutką i raczej do diagnozy bym jej nie poleciła.

AgaSad lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, starsi ludzie mają jakiś taki pęd, żeby dziecko wszystko szybko robiło. nie wiem czemu tak jest, ale często słyszałam np. że Miśka będzie szybko siadać, albo chodzić, bo widać że silna z takim entuzjazmem i zadowoleniem w głosie jakby co najmniej nobla za to przyznawali. Zawsze mówię, ze zacznie jak zacznie i na wszystko ma swój czas. Moja ciotka też jak zobaczyła jak mała stoi stwierdziła, że na pewno niedługo chodzić zacznie. Coż. Powiedzialam jej tylko ze od stania do chodzenia to jeszcze jest kawalek, także spokojnie.

Migotkaa, Paula_071 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem sacze lampke wina czerwonego i zasypiam Maz cos na kompie robi młody śpi w tv nic nie ma oczy na książkę zbyt zmeczone pewnie znowu zaraz spać pójdę

Paula_071 lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy po południu na zakupach. Oczywiście małą obkupiłam, kapelusik na lato i takie fajne espadrylki niechodki w HM. W kapeluszu wygląda jak mały chińczyk na polu ryżowym :-) ale uroczo jak nie wiem. Gdy wracaliśmy to pospała w samochodzie i w efekcie latała do niedawna, dopiero 15 min śpi :-)

Pulpecja, aaaaga, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piatek byli moi rodzice i jak zobaczylam jak moja mama stawia mlodego na nóżki to mnie krew zalała i tlumacze ze nie wolno ze za wczesnie ze sam musi do tego dojsc a ona do mnie jak zawczesnie on ma JUZ 8 miesiecy
    Poprosiłam zeby uszanowala moja prośbe
    Kurde jakis wyscig czy co ...

zabka11 lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja to chyba ta sama bo koleżanka napisała - wprawdzie nazwisko podwójne Wilczyńska-Szmit ale może o tej samej myślimy?
    w pn dzwonię i umawiam się, ciekawe jakie są terminy..
    A z tą nóżką Miśki to też dobry pomysł, zawsze to poogląda i sprawdzi po swojemu, pewnie mnóstwo dzieci tam się przewija, może jakoś Was pokieruje i uspokoi..

Pulpecja lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ostatnio jak autem jechałam to prawie zawału dostałam .... patrze idzie para z wózkiem i dziecko przodem pod pałąkiem zjechało wypadło z wózka a matka jeszcze wózkiem po tej dziewczynce przejechała i dopiero wtedy się skapnęła że ta wypadła... masakra... co prawda dziecko było większe niż nasze i pewnie samo kombinowało żeby wyjść z wózka no ale jak można nie zauważyć :/

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Pulpecja to chyba ta sama bo koleżanka napisała - wprawdzie nazwisko podwójne Wilczyńska-Szmit ale może o tej samej myślimy?
    w pn dzwonię i umawiam się, ciekawe jakie są terminy..
    A z tą nóżką Miśki to też dobry pomysł, zawsze to poogląda i sprawdzi po swojemu, pewnie mnóstwo dzieci tam się przewija, może jakoś Was pokieruje i uspokoi..
    tak tak, to tasama, tam jeszcze chyba jej mama przyjmuje i ktoś jeszcze nie wiem czy maż czy ktoś inny, trzeba by sprawdzić.

AgaSad lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka przypomnialas mi ta czapeczka ze mam w piwnicy nie rozpakowane pudlo ciuchow po kuzynki synku muszą jutro ogarnąć bo jakies rzeczy na lato tam sie ukrywają

apaczka, Paula_071 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
‹‹ 3633 3634 3635 3636 3637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ