X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie dziewczyny. To wcale nie o to chodziło. Po prostu za mało lajków dostawała ostatnio, no to jaki sens był być w grupie co nie lajkuje...

Pulpecja, Aska87, AgaSad, niecierpliwa, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Patryk wczoraj dostał 22 lajki i się tym jara :P

AgaSad, niecierpliwa, lys, aaaaga, Migotkaa, Katarka, zabka11 lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    namowilyscie mnie na bidon, choc w domu mam juz doidy , 4 niekapki i wszystko na polce stoi, a w uzyciu nadal butla . Widze ze te owoce z saszetki zasysa to moze i z rurka sobie poradzi. Najwyzej doloze na polke i bidon.

Pulpecja, Paula_071, Katarka, zabka11 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Aga a u którego neuro byłaś??
    Ile cm ma główka Patryka, że aż taka wielka??
    Ona go posadziła czy pytała Ciebie czy siedzi? Bo rozumiem, że nie sadzałaś nigdy Patryka i on sam też nie usiadł? Nawet w spacerówce?
    Lily też ma chyba wielką głowę, przynajmniej na początku miała, a teraz nie mierzyłam dawno.

Lys byłam w Golden Care u Wałkowskiej-Mączka
    Patryk ma 47,5 cm ale np na wizycie 23 marca miał 47 cm więc chyba ta głowa jakoś mega nie rośnie, urodził się z 37 cm więc też była już spora..
    Odnośnie sadzania to ja go sadzam tylko sobie na kolanach jak włącza mu się maruder albo np u lekarza, no i w w krzesełku i tutaj np potrafi się dźwignąć i siedzieć, trochę krzywo i chwiejnie ale siedzi.. jak go posadzę bo np wczoraj z ciekawości posadziłam to też chwilkę siedzi ale jego ciągle coś interesuje na ziemi, a to skarpetka, a to nóżka i leci do przodu więc mało stabilnie.. w spacerówce póki co jeździmy na półleżąco i nie potrafi się dźwignąć..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Patryk ma 47,5 cm ale np na wizycie 23 marca miał 47 cm więc chyba ta głowa jakoś mega nie rośnie, urodził się z 37 cm więc też była już spora..
    Odnośnie sadzania to ja go sadzam tylko sobie na kolanach jak włącza mu się maruder albo np u lekarza, no i w w krzesełku i tutaj np potrafi się dźwignąć i siedzieć, trochę krzywo i chwiejnie ale siedzi.. jak go posadzę bo np wczoraj z ciekawości posadziłam to też chwilkę siedzi ale jego ciągle coś interesuje na ziemi, a to skarpetka, a to nóżka i leci do przodu więc mało stabilnie.. w spacerówce póki co jeździmy na półleżąco i nie potrafi się dźwignąć..
    hmmm mój Patryk 1 marca miał 46cm obwód główki więc teraz też pewnie ma jak i Twój i nikt nie mówił nam o dużej główce... aż pójde sprawdzić do książeczki czy dobrze pamiętam

edit. 45 jednak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 17:08

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Aga, nie ma co polegac na opinii jednego lekarza. Rozumiem, ze robilas Patrykowi juz 2 razy usg, dobrze zrozumialam? Swoja droga u kogo bylas? Zrob badania, bedziesz spokojniejsza.

Tak, miał robione w szpitalu i po ok 7 tygodniach, obraz był taki sam i babka mówiła że dla swojego spokoju możemy podejść za kolejne 6-7 tyg ale w sumie nie musimy.. teraz żałuję że nie poszłam bo pewnie by mnie to bardziej uspokoiło..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Aga nie denerwuj się. Wdech wydech...usg na pewno warto zrobić, trzeba jednak to skontrolować. Zobacz zdjęcia swojego męża albo własne z dzieciństwa. Może ktoś z Was miał/ma dużą głowę? Często to sa cechy dziedziczne i może po prostu taka jego uroda? Na którym centylu jest obwód główki Patryka? Rośnie harmonijnie czy np przeskakuje kanały na siatkach? Spokojnie, nie ma co się dołować.

apaczka ostatnio była chyba na 95 centylu, cała reszta na 75, kurcze nie wiem czy rośnie harmonijnie bo nie chodzimy w równych odstępach do lekarza ale wydaje mi się że nie ma jakiś dużych przeskoków..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogóle dzięki dziewczyny, muszę trochę wyluzować bo zwariuję..
    Mój mąż to wogóle jest wyluzowany i pewny że nic mu nie jest, do tej pory zawsze miał rację, oby i tym razem..

Weridiana lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka moze widzisz wpisy panu J na szaro bo usunęła cie z grona znajomych tak jak mnie po filmiku ze juz chodzi. W sumie sie zdziwilam bo jakos nic strasznego czy obrazliwego jej nie napisalam
    Walczylam z mlodym 40 min zeby poszedl na drzemke bo dzisiaj spal tylko 3 razy po dwadziescia pare min

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps a z tym ze Miru nas pozdrawia to bylo dobre nie ma to jak uprzejmie donoszę
    No coz....

Migotkaa lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga glowa do gory idz do innego lekarza na kosultacje i sie nie zamartwiaj na pewno jest ok

AgaSad lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    namowilyscie mnie na bidon, choc w domu mam juz doidy , 4 niekapki i wszystko na polce stoi, a w uzyciu nadal butla . Widze ze te owoce z saszetki zasysa to moze i z rurka sobie poradzi. Najwyzej doloze na polke i bidon.

Zanim wydasz kase proponuje dac wody ze szklanki ze slomka i zobaczysz co na to Zoska ;) A jak strajk mleczny??

0na88 lubi tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:

A masz kubek 360 stopni?? No, bo jak nie masz to wiesz... :P

0na88, aaaaga, Pulpecja, Paula_071, niecierpliwa, Katarka, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, pamiętaj, ze są dwa rodzaje bidonów. Taki ze słomką i taki z wyciąganym dziubkiem, jak niektóre butelki z wodą np. mają. Kup obydwa, nigdy nie wiadomo który podpasuje Zośce :-) no i ładnie na półce będą wyglądały :-)

0na88, aaaaga, Paula_071, Migotkaa, Katarka, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah o widzisz , tego kubka 360 jeszcze nie mam :)

dobry pomysl z ta szklanka , sprobuje jak kupie rurki ;-)
    Strajk stracil na sile , w kaszkach widze ze znow zjada MM - dobre i to.

Pulpecja, aaaaga lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:

Aha, bo ja też byłam w GC i myślałam, że może byłaś u tej co ja, ale ja byłam u dr Gronowicz i była bardzo sympatyczna. Lily urodziła się z główką 36 cm, a teraz ma chyba 46, ale musiałabym zmierzyć. Neurolog też mi kazał zrobić usg przezciemiączkowe, bo przyrost główki był za szybki. Mieliśmy 2 razy usg, w pierwszym wszystko było ok, ale znaleźli małą torbiel, więc neurolog kazała powtórzyć usg po kilku tyg. żeby sprawdzić czy torbiel zniknęła.
    Co do siedzenia, to wydaje mi się, że jak zacznie sam siadać, to i z każdym kolejnym razem będzie siedział dłużej i stabilniej, więc nie sądzę żeby tu był jakiś problem. Oczywiście najlepiej, żeby fizjo się wypowiedział czy macie stymulować :)

aaaaga, AgaSad lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlody juz sie wyspal bez patrzenia na zegarek obstawilam 30 min i co ile spal

33 minuty dziecko ma zegarek w dupce chyba

Pulpecja lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Apaczka moze widzisz wpisy panu J na szaro bo usunęła cie z grona znajomych tak jak mnie po filmiku ze juz chodzi. W sumie sie zdziwilam bo jakos nic strasznego czy obrazliwego jej nie napisalam
    Walczylam z mlodym 40 min zeby poszedl na drzemke bo dzisiaj spal tylko 3 razy po dwadziescia pare min

nie ma jej w członkach grupy, opuściła grupę

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    nie ma jej w członkach grupy, opuściła grupę
    No cóż... Nie skomentuje albo jednak skomentuje
    Pulpa wracaj na fb !

Aska87, Pulpecja, Migotkaa lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    No cóż... Nie skomentuje albo jednak skomentuje
    Pulpa wracaj na fb !
    Łatwiej mi ogarnąć jedną grupę czyli belly :-)

201508091565.png
‹‹ 3632 3633 3634 3635 3636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ