SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj maz to sie smieje ze mi da kase a ja wszystko wydam na ciuszki dla dzieci:-) ze on nie ma co isc ze mna...
A moj maz chce Olenke i mi sie podoba Helenka...ciekawe czy go przekonam heh:-)
Co za kierowca:/ czytam i nie wierze ze tacy sa ludzie.
Ja u nas tez skarge pisalam do przychodni ze sie dodzeonic od 7:50 nie mozna do 9 a potem juz numerkow nie ma do pediatry. Ja tez taka zlosnica ze szok ile sie ich nawyzywam to moje:-)magda sz, psioszka11, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Oprócz tego także gra w gry, no ale rozumiem, że musi się jakoś uspokoić, bo ta ciąża to tyle nerwów
BTW, jutro pójdę chyba oddać krew na badania, aż nie chcę myśleć, ile to będzie kosztowałoI jeszcze w pojemnik na mocz trzeba zainwestować...
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Witam Siostry,
zostawić Was na chwilę, a tu tyle stron do nadrobienia
U nas nic nadzwyczajnego- śpimy coraz lepiej, poduszka daje radę, ale tak sobie myślę po tych 2 nocach,że w kształcie litery U byłaby dla mnie lepsza, chociaż mąż to już chyba na ścianie by spał
Poza tym muszę się zebrać na te badania z tarczycy i umówić do jakiegoś endokrynologa prywatnie, bo nfz to ze 3 lata się czeka:/
W sumie to mam humor taki sobie, ale ona wiąże się z naszymi sprawami zawodowymi, które przekładają się na życie osobiste.
Chciałabym cieszyć się z ciąży, kupować gadżety, a dalej mnie coś powstrzymuje. Kilka dni temu na innym forum przeczytałam o czymś smutnym ( nie chcę pisać, bo kiedyś była tu awantura o to), ale pewnie się domyślacie- i ciągle myślę o tym. Chodzę do wc i sprawdzam czy aby na pewno jest dobrze?!, nakręcam się sama i na dobre mi to nie wychodzi
Tak czy siak - udanego Popielca, bo to chyba dziśniecierpliwa, małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Dobry kochanym kolezankom! Ja dzis mam w planach ogladac serial Stalker na moim nowym pendrivie
Wczoraj ogladal 1 odcinek i moze byc
Potem mam w planach zrobic na obiad ruskie pierogi, taka pokute sobie wymyslilam za moje paskudne wczorajsze zachowanie, a wieczorem do fryzjera.
Jejku jeszcze 2 dni do wizyty a ja juz sie nie moge doczekac! Dluzy mi sie niemilosierniemałaMyszka, bosa, zabka11, magda sz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej ja jeszcze w lozku
Wyprowadzilam syna do szkoly mlodszy wstaje za godzine a ja zagladam co u Was
Psioszka kazda z Nas sie boi i tak bedzie juz zawsze. Nie ma sensu sie nakrecac.
A zakupy bardzo poprawiaja humor i pewnosc ze z malenstwem jest wszystko.ok
Szczesliwa mama szczesliwe dziecko
Mnie dzisiaj od rana boli podbrzusze, doslownie czuje te wiazadla jak sie naciagaja.
Milego dnia ja zamykam oczka na godzineniecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Hej sierpnioweczki.... chcualam wrocic na forum a tu klops.... brat od dwoch tygodniu w szpitalu z goraczka... nie moga znalezc przyszyny I ciagle zalatana jestem.... czsu brak na forum... a tak mi sie za tymi pogaduszkami teskni....
małaMyszka, futuremama, bosa, sylwucha89, zabka11, lys lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny
gdzie wy czujecie że wam się te wiązadł naciągaja ? w którym miejscu to boli ?
małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość
-
Haaj! 2ttymestr,4 miesiac, 14tc
jej...2trymestr..najgorszy etap za mna!
Ja czuje naciaganie w pachwinach, co kilka dni sie to pojawia
Juttro o 14 usg
Pati- 3 maj sie..trzymam.kciuki za twojwgo brata,musi byc silny..
małaMyszka, futuremama, Pati Belgia, bosa, sylwucha89, zabka11, Y, magda sz, mamasia, Cassie lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Dziewczyny jakie macie ciśnienie i puls? Ja się kiepsko czuję, więc mierzyłam sobie ciśnienie i puls, no i oczywiście ciśnienie niskie, a puls jakby za wysoki?
Siedziałam i wykonałam kilka pomiarów pod rząd i takie mi wyniki wyszły:
96/66 puls 91, 98/61 puls 91, 97/64 puls 88, 88/57 puls 84, 88/59 puls 84, 87/57 puls 86, 97/62 puls 90. No i w sumie się zastanawiam, jak to u Was jest?
-75, w ciazy sie trochę podnosi, ale jak dobije do 120 to od razu do lekarza! Tak samo ciśnienie:jesli bedzue powyzej 140/95-do lekarza!
Na zbicie cisnuenua i pulsu picie melusy.amol nacieranie glowy, apap i słaba kawa (ja mam z tego powodu potworne bóle głowy), spokoj, odpoczynek.duzo wody z cytryna.małaMyszka, bosa, Cassie, lys lubią tę wiadomość
-
Witam się kobiety!
Pati trzymajcie się... Dużo zdrowia życzę. Kurczę z gorączka nie ma żartów...
Wczoraj wieczorem mąż oglądał mecz a ja odpadłam... Rano zrobiłam mu pyszne śniadanko do pracy... Nawet z małą wyszedł hi hi hi a ja wrzuciłam się pod prysznic, bo czuć mnie było chyba w Warszawie...
Wyszłam z łazienki, wchodzę na wagę, a tam 5 kg mniej od wczoraj. Sprawdzałam z dziesięć razy co kilka minut, no i jest 5 mniej. Jak to możliwe? Może waga mi się zepsuła? Rozumiem kilogram, ale pięć???!!!
Może to przez kolację? Zjadłam pyszne bułeczkę prawie wiosenną: sałata, wędlinka, ser żółty, pomidorek...Pati Belgia, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny 3majcie za mnie kciuki.
Dzisiaj idę na usg prenatalne, ja już chyba ostatnia z nas idę.
Boje się strasznie, krwawienie tylko było chwilowe w piątek na szczęście. Od piątku 3 razy dziennie luteina, leżenie i nic złego się nie dzieje.
Czy Wy po luteinie tez macie taki gesty bialawy śluz?
Ostatnio wydaje mi się, ze schudłam... to chyba że stresu.
Milion myśli w mojej głowie.
Dobrze, że Was mam.niecierpliwa, futuremama, Aga89, bosa, 0na88, sylwucha89, zabka11, małaMyszka, Y, mamasia, Cassie, lys lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Hej
Ja tym razem witam się po tragicznej nocy, nie wiem w sumie dlaczego. Wieczorem zaczęła mi pękać głowa, w nocy mi się śniły pierdoły i się budziłam, do tego było mi niedobrze i nie mogłam zasnąć, niby coś pęcherz też jakby sie odezwał, brzuch pobolewał... I jak byłam spokojna tak włączył mi sie strach że może coś sie dzieje;/
małaMyszka chyba rzeczywiście coś z wagą, bo to raczej niemożliwe. Może wczoraj jak się ważyłaś to coś źle pokazała.
Ja ostatnio się ważyłam i po tygodniu pokazała mi ponad 2,5 kg na plus, stwierdziłam że cos jest nie tak, wchodze jeszcze raz i tylko +1kg, tak kilka razy jeszcze przesuwając wagę i caly czas +1, więc ten pierwszy wynik musiał być błędnym wynikiem.
Z ciśnieniem też mam raczej niskie a puls wysoki ale w ciąży ponoc to normalne, oczywiście bez przesady z tym pulsembosa, małaMyszka, lys, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Chcebycmama kciuki mocno zacisniete za dzisiejsze badanie! O ktorej masz wizyte Kochana?? Czekamy na zdjecia pieknego Maluszka
Co do luteiny to niestety ma to do siebie, ze slabo sie wchlania i jej resztki wyplywaja, dlatego musimy pamietac o czestym zmienianiu wkladki zeby sie jakas paskudna infekcja nie przyplatalabosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Waga mi oszalała... Po konsultacji i rozmowie z Panem prezesem (czyt. kibelek) waga pokazała właściwą liczbę kilogramów... Uffff już myślałam, że to ja zwariowałam
bosa, zabka11, mamasia, Cassie lubią tę wiadomość
-
Chcebyćmamą trzymam mocno kciuki. O nic się nie martw będzie dobrze
Chyba ja będą ostatnia na prenatalnych bo mam termin na 31.08. Muszę się umówić na przyszły tydzień, bo w tym chciałabym jeszcze poleżeć.
Dziś środa popielcowa czyli ścisły post więc sie z rana załamałam,bo w lodówce same mięso a ja mam nakaz leżenia w łóżku ale podobno kobiety w ciąży są zwolnione z postu więc nie umrę z głodumałaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."