X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe omg Hermiona niezły jest:) mój gra w gre... a taak miał czytać poradniki :/

małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz to sie smieje ze mi da kase a ja wszystko wydam na ciuszki dla dzieci:-) ze on nie ma co isc ze mna...

A moj maz chce Olenke i mi sie podoba Helenka...ciekawe czy go przekonam heh:-)

Co za kierowca:/ czytam i nie wierze ze tacy sa ludzie.

Ja u nas tez skarge pisalam do przychodni ze sie dodzeonic od 7:50 nie mozna do 9 a potem juz numerkow nie ma do pediatry. Ja tez taka zlosnica ze szok ile sie ich nawyzywam to moje:-)

magda sz, psioszka11, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprócz tego także gra w gry, no ale rozumiem, że musi się jakoś uspokoić, bo ta ciąża to tyle nerwów :D
    BTW, jutro pójdę chyba oddać krew na badania, aż nie chcę myśleć, ile to będzie kosztowało :/ I jeszcze w pojemnik na mocz trzeba zainwestować...

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Siostry,
    zostawić Was na chwilę, a tu tyle stron do nadrobienia :)
    U nas nic nadzwyczajnego- śpimy coraz lepiej, poduszka daje radę, ale tak sobie myślę po tych 2 nocach,że w kształcie litery U byłaby dla mnie lepsza, chociaż mąż to już chyba na ścianie by spał :)
    Poza tym muszę się zebrać na te badania z tarczycy i umówić do jakiegoś endokrynologa prywatnie, bo nfz to ze 3 lata się czeka:/
    W sumie to mam humor taki sobie, ale ona wiąże się z naszymi sprawami zawodowymi, które przekładają się na życie osobiste.
    Chciałabym cieszyć się z ciąży, kupować gadżety, a dalej mnie coś powstrzymuje. Kilka dni temu na innym forum przeczytałam o czymś smutnym ( nie chcę pisać, bo kiedyś była tu awantura o to), ale pewnie się domyślacie- i ciągle myślę o tym. Chodzę do wc i sprawdzam czy aby na pewno jest dobrze?!, nakręcam się sama i na dobre mi to nie wychodzi :/
    Tak czy siak - udanego Popielca, bo to chyba dziś :)

niecierpliwa, małaMyszka, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry kochanym kolezankom! Ja dzis mam w planach ogladac serial Stalker na moim nowym pendrivie :D Wczoraj ogladal 1 odcinek i moze byc ;) Potem mam w planach zrobic na obiad ruskie pierogi, taka pokute sobie wymyslilam za moje paskudne wczorajsze zachowanie, a wieczorem do fryzjera.

Jejku jeszcze 2 dni do wizyty a ja juz sie nie moge doczekac! Dluzy mi sie niemilosiernie :/

małaMyszka, bosa, zabka11, magda sz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja jeszcze w lozku ;)
    Wyprowadzilam syna do szkoly mlodszy wstaje za godzine a ja zagladam co u Was ;)

Psioszka kazda z Nas sie boi i tak bedzie juz zawsze. Nie ma sensu sie nakrecac.
    A zakupy bardzo poprawiaja humor i pewnosc ze z malenstwem jest wszystko.ok
    Szczesliwa mama szczesliwe dziecko :)

Mnie dzisiaj od rana boli podbrzusze, doslownie czuje te wiazadla jak sie naciagaja.

Milego dnia ja zamykam oczka na godzine ;)

niecierpliwa, małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

• Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej sierpnioweczki.... chcualam wrocic na forum a tu klops.... brat od dwoch tygodniu w szpitalu z goraczka... nie moga znalezc przyszyny I ciagle zalatana jestem.... czsu brak na forum... a tak mi sie za tymi pogaduszkami teskni....

małaMyszka, futuremama, bosa, sylwucha89, zabka11, lys lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • olinka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    gdzie wy czujecie że wam się te wiązadł naciągaja ? w którym miejscu to boli ?

małaMyszka, bosa lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haaj! 2ttymestr,4 miesiac, 14tc :) jej...2trymestr..najgorszy etap za mna!;)

Ja czuje naciaganie w pachwinach, co kilka dni sie to pojawia :)

Juttro o 14 usg :)

Pati- 3 maj sie..trzymam.kciuki za twojwgo brata,musi byc silny..

małaMyszka, futuremama, Pati Belgia, bosa, sylwucha89, zabka11, Y, magda sz, mamasia, Cassie lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dziewczyny jakie macie ciśnienie i puls? Ja się kiepsko czuję, więc mierzyłam sobie ciśnienie i puls, no i oczywiście ciśnienie niskie, a puls jakby za wysoki?
    Siedziałam i wykonałam kilka pomiarów pod rząd i takie mi wyniki wyszły:
    96/66 puls 91, 98/61 puls 91, 97/64 puls 88, 88/57 puls 84, 88/59 puls 84, 87/57 puls 86, 97/62 puls 90. No i w sumie się zastanawiam, jak to u Was jest?
    Ja wlasnie ze wzgledu na skoki ciśnienia i wysoki puls siedzę pracuje 3dzien z domu . ciśnienie o ile mam w normie 120/70 lub 130/80, to puls np.wczoraj mialam 100....prrawidlowy puls to 70/
    -75, w ciazy sie trochę podnosi, ale jak dobije do 120 to od razu do lekarza! Tak samo ciśnienie:jesli bedzue powyzej 140/95-do lekarza!

Na zbicie cisnuenua i pulsu picie melusy.amol nacieranie glowy, apap i słaba kawa (ja mam z tego powodu potworne bóle głowy), spokoj, odpoczynek.duzo wody z cytryna.

małaMyszka, bosa, Cassie, lys lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się kobiety!
    Pati trzymajcie się... Dużo zdrowia życzę. Kurczę z gorączka nie ma żartów...

Wczoraj wieczorem mąż oglądał mecz a ja odpadłam... Rano zrobiłam mu pyszne śniadanko do pracy... Nawet z małą wyszedł hi hi hi a ja wrzuciłam się pod prysznic, bo czuć mnie było chyba w Warszawie...

Wyszłam z łazienki, wchodzę na wagę, a tam 5 kg mniej od wczoraj. Sprawdzałam z dziesięć razy co kilka minut, no i jest 5 mniej. Jak to możliwe? Może waga mi się zepsuła? Rozumiem kilogram, ale pięć???!!!
    Może to przez kolację? Zjadłam pyszne bułeczkę prawie wiosenną: sałata, wędlinka, ser żółty, pomidorek...

Pati Belgia, bosa, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 kg mniej w jeden dzien ? :o jak to mozliwe ?:O

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 kg w ciagu jednego dnia jesli nie bylo ostrej biegunki ani wymiotow to raczej niemozliwe ;)

bosa, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 3majcie za mnie kciuki.
    Dzisiaj idę na usg prenatalne, ja już chyba ostatnia z nas idę.
    Boje się strasznie, krwawienie tylko było chwilowe w piątek na szczęście. Od piątku 3 razy dziennie luteina, leżenie i nic złego się nie dzieje.

Czy Wy po luteinie tez macie taki gesty bialawy śluz?

Ostatnio wydaje mi się, ze schudłam... to chyba że stresu.

Milion myśli w mojej głowie.

Dobrze, że Was mam.

niecierpliwa, futuremama, Aga89, bosa, 0na88, sylwucha89, zabka11, małaMyszka, Y, mamasia, Cassie, lys lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja tym razem witam się po tragicznej nocy, nie wiem w sumie dlaczego. Wieczorem zaczęła mi pękać głowa, w nocy mi się śniły pierdoły i się budziłam, do tego było mi niedobrze i nie mogłam zasnąć, niby coś pęcherz też jakby sie odezwał, brzuch pobolewał... I jak byłam spokojna tak włączył mi sie strach że może coś sie dzieje;/

małaMyszka chyba rzeczywiście coś z wagą, bo to raczej niemożliwe. Może wczoraj jak się ważyłaś to coś źle pokazała.
    Ja ostatnio się ważyłam i po tygodniu pokazała mi ponad 2,5 kg na plus, stwierdziłam że cos jest nie tak, wchodze jeszcze raz i tylko +1kg, tak kilka razy jeszcze przesuwając wagę i caly czas +1, więc ten pierwszy wynik musiał być błędnym wynikiem.

Z ciśnieniem też mam raczej niskie a puls wysoki ale w ciąży ponoc to normalne, oczywiście bez przesady z tym pulsem ;)

bosa, małaMyszka, lys, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama kciuki mocno zacisniete za dzisiejsze badanie! O ktorej masz wizyte Kochana?? Czekamy na zdjecia pieknego Maluszka :)
    Co do luteiny to niestety ma to do siebie, ze slabo sie wchlania i jej resztki wyplywaja, dlatego musimy pamietac o czestym zmienianiu wkladki zeby sie jakas paskudna infekcja nie przyplatala :)

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga mi oszalała... Po konsultacji i rozmowie z Panem prezesem (czyt. kibelek) waga pokazała właściwą liczbę kilogramów... Uffff już myślałam, że to ja zwariowałam

bosa, zabka11, mamasia, Cassie lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebyćmamą trzymam mocno kciuki. O nic się nie martw będzie dobrze :) Chyba ja będą ostatnia na prenatalnych bo mam termin na 31.08. Muszę się umówić na przyszły tydzień, bo w tym chciałabym jeszcze poleżeć.

Dziś środa popielcowa czyli ścisły post więc sie z rana załamałam,bo w lodówce same mięso a ja mam nakaz leżenia w łóżku ale podobno kobiety w ciąży są zwolnione z postu więc nie umrę z głodu ;)

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie nie mam pomysłu na postny obiadek ..hm

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja probuje zwlec sie z lozka do moich pierogow, ale jakos motywacji mi brakuje :P

małaMyszka lubi tę wiadomość

‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ