X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    uciekam na swoją gimnastyke, paaa:)
    Udanego ćwiczonka :D

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    uciekam na swoją gimnastyke, paaa:)

Ale Ci zazdroszczę! Chociaż mieszkam w centrum Wrocławia to nie mam gdzie pójść na zajęcia dla ciężarnych. Znalazłam kilka fitnesów, ale są kawałek ode mnie, a wolałabym podejść, a nie tłuc się samochodem - zwłaszcza jak mi urośnie brzuch. Nawet w tych dużych sieciówkach w centrach handlowych oferowali mi tylko jogę. A ja nie chcę jogi...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:
    tak, dostałam potwierdzenia z MTJ i BM... od razu przyszły, hmm może do spamu Ci wskoczyły? albo może literówka Ci się wkradła do maila :/ może jeszcze raz się zapisz, może się da ;)
    Próbowałam wysłać drugi razx, ale mi napisali, że "jesteś już zapisana na warsztat" to jeśli tak to oki, mail mi niepoptrzebny póki co :)

gianna88, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina życzę Ci wspaniałej ciąży, szczęśliwego rozwiązania, spokojnego dzieciątka i żebyś spotykała na swojej drodze dobrych ludzi :)

No my po wizycie, badania idealne, tsh lepsze być nie może, z szyjką wszystko spoko, a te kłucie które czuje to macica się rozciąga, dodatkowo dzidzi może się tam układać różne i mi ugniata co nie co :) 11 marca usg "płciowe" (tylko po to żeby poznać płeć) a połówkowe zrobię jakoś po 22 tyg czyli w okolicy świąt.

Dziś myślałam że wyjdę z siebie, jechałam autobusem do gina i podjechał zapchany autobus (taka pora więc wszystkie zapchane) więc wsiadłam z przodu przy drzwiach bo tam nikt by mnie nie przycisnął na co autousiarz- może mi pani na kolana siądzie?! ja że jestem w ciąży jak pan widzi i nie będę się tam wpychać -prosze wyjsc z autobusu! - ja że nie wyjdę i że co za prostak - a z pani prostaczka! jakiś pan ustąpił mi miejsca i pojechaliśmy.... właśnie wysłałam skargę do zarządu, spisałam nr lini,czas itp. naucze skur**syna kultury. Podniósł mi ciśnienie że miałam 150 u gina...

lys, Cassie, gianna88, mamasia, małaMyszka, zabka11, futuremama lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zapisałam się na warsztaty Mamo to Ja w Białymstoku:)

iv09gu1r9swezozr.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz- i bardzo dobrze zrobiłaś ale dlaczego on ci kazał wyjść ?

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz. a dzis bylo za'wczesnie na ustalenie plci czy po prostu malenstwo nie chcialo wspolpracowac??

• magda sz Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo powinnam wsiąść z resztą tłumu innymi drzwiami...niby tam mu zasłaniałam kawałek drzwi.. gdzie i tak gówno widział bo cały autobus zapchany. No i chciał mnie wyrzucić, normalny człowiek by powiedział to niech pani tak stanie żeby mi nie zasłaniać czy coś. W Wawie pełno buraków, sama jestem słoikiem tzw. ale poraża mnie brak kultury niektórych

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa nie miałam dziś USG tylko wizytę, on mi wypisuje skierowania na USG te podstawowe a jak coś się dzieje to jeżdżę do niego do szpitala i wtedy mi robi, na płeć też tam do niego jadę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 18:49

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda_sz co za burak...

Mi chyba starszego syna znowu cos rozklada... az sie boje...

Pranie zlozone, dziecom wlosy obcielam, zaraz bede wszystkich prysznicowac i do lozek ;)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co robi kobieta w ciazy po sprzeczce z szanownym malzonkiem??
    Tnie na kawalki prezent urodzinowy dla jego ojca :D tak tak wiem, nie powinnam byla, ale mi ulzylo momentalnie :P

magda sz, Aga89, Aska87, 0na88, mamasia, małaMyszka, zabka11 lubią tę wiadomość

• Katarka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - wszystkiego najlepszego :)

Magda sz - co za dupek z tego kierowcy :/

Niecierpliwa - pocięłaś prezent dla teścia? O jacie... Jak to przeczytałam to stwierdziłam, że nie jestem taka zła :P Ty to dopiero poszalałaś :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 19:38

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale maz sam mi podal nozyczki wiec dal mi tym samym przyzwolenie, nieprawdaz?? Ale jego mina bezcenna jak zaczelam ich uzywac :D

• Katarka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie sądził, że to zrobisz :D

małaMyszka, futuremama lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zrobie, ja :D ?? Niech wie, ze kobiety w ciazy sie nie denerwuje i nie prowokuje sytuacji stresowych :)

Katarka, lys, małaMyszka, futuremama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa a co Ci biedny tesc zrobil ze jego prezent pocielas???

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesc nic, ale ze sprzeczka dotyczyla po czesci jego osoby a maz stawal okoniem, a prezent mialam pod reka to tak jakos samo poszlo

A tak z innej beczki, piszecie, ze boli was szyjka, macica czy wiezadla. Ja nie jestem w stanie okreslic co mnie czasem zaboli lub zakluje...jak nauczyc sie to lokalizowac???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 19:51

• gosia.b Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina wszystkiego najlepszego :):)

Magda_sz - jazda autem w sezonie zimowym w Białce też bardzo podnosi mi ciśnienie i też głównie przez warszawskie rejestracje - jedzie sobie taki 20 na godzinę, bo szuka kwatery grrrr, nie mówiąc już o tym, że jak jest korek to nikt nie ustąpi...
    Tak więc rzucam mięsem sama do siebie - dobrze, że mnie nikt nie słyszy :P

Niecierpliwa a co to był za prezent jeśli można spytać?

Kochane, a co jeśli po zmianie miejsca zamieszkania nie wybierałam lekarza rodzinnego bo chodzę prywatnie? Do gina też prywatnie? Ta położna wtedy nie przyjdzie do mnie? :P

Gratuluje wizyt tych udanych i mniej (ach ten NFZ):P

Ja wizytuję jutro - tak bym chciała poznać płeć :)

Acha no i Ofka gratulacje i wszystkiego dobrego na nowej drodze :)

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pendrive

• Katarka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pendrive'a da się pociąć? :D Jesteś wielka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 20:09

niecierpliwa, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ