X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    a ja mam takie głupie pytanie... jak to jest z tym wyborem położnej? to jest obowiązkowe?
    ja chodzę tylko prywatnie do gin i nic więcej ...
    Aska najczesciej wybor poloznej srodowiskowej, wypelnia sie lacznie z deklaracja wyboru lekarza rodzinnego. Pewno masz ja od lat, a nawet nie kojarzysz ;)

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kalendarzy chińskich, zaznaczacie date <3 czy owulacji :P? Bo <3 mielismy
    29 i 30 listopada, a prawdopodobnie owulacja była 2 grudnia :D i jezeli data <3 to chlopczyk a data owulacji dziewczynka ;p

bosa, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i zdrówka dla WAs:)

co do położnej to jestem sama ciekawa jak to jest..pamiętam, że deklaracje wypełniałam jakies 4 lata temu ale o położnej to nie pamietam, zapewne zaznaczyłam tam byle co;/

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Aska najczesciej wybor poloznej srodowiskowej, wypelnia sie lacznie z deklaracja wyboru lekarza rodzinnego. Pewno masz ja od lat, a nawet nie kojarzysz ;)

heh lekarza rodzinnego niedawno zmieniałam i pamiętam że olałam tą stronę z położną i nikt się o to nie czepiał :) kurcze a rodzinnego mam w mieście rodzinnym a teraz mieszkam 30 km dalej więc lepiej położną i pediatrę tutaj wybrać hmmm tylko są na to jakieś terminy kiedy to trzeba?

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    U mnie w szpitalu od tego roku jest zakaz "wykupienia" sobie swojej położnej. Nawet jak ma się jakaś znajomą, czy z rodziny to nie ma opcji.. Poród przyjmuję ta, która jest na dyżurze.

Ja czytajac na roznych forach opinie odnosnie szpitala, w ktorym chce rodzic pare razy natknelam sie na wpis o "wykupieniu" konkretnej poloznej, ale nikt nie napisal jak to dziala w praktyce.

Jak bede we wtorek na prywatnej wizycie musze podpytac jak to funkcjonuje. U mojej lekarki w rejestracji pracuje POLOZNIK (tak,tak dobrze czytacie), ktory pracuje takze w tym szpitalu i jesli bedzie taka mozliwosc to chcialabym rodzic z nim ;)
    A tu maly filmik o panu Andrzeju, jesli ktoras ma ochote obejrzeb ;)
    http://m.onet.pl/wiadomosci/slask,27md3

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa, gdyby była u mnie taka mozliwosc to napewno wybrałabym położnika a nie położna, teraz tez chodze do faceta ginekologa i nie chciałabym zmienić na kobiete:)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie facet ginekolog to normalna sprawa i nie wiem czemu facet poloznik budzi takie kontrowersje ;)

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

• bosa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ale sie najadłam ! Pyszne kotleciki mielone+buraczki na gorąco+ziemniaczki :D a teraz mi sie odbija ..

O 17 mamy gosci, rodziców i rodzeństwo na ciasto :)
    Dzisiaj koncze 24 lata! Wiec trzeba poświętować :)

Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, tłuściutkiego, zdrowego bobaska i szybkiego, bezbolesnego porodu :D

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    U mnie w szpitalu od tego roku jest zakaz "wykupienia" sobie swojej położnej. Nawet jak ma się jakaś znajomą, czy z rodziny to nie ma opcji.. Poród przyjmuję ta, która jest na dyżurze.
    Sylwia, to czy przy porodzie mozna miec swoja zaufana polozna, to bardzo indywiduwalna sprawa. Np we Wroclawiu i okolicach, jak sprawdzalam w jakims rankinkgu porownywania szpitali do porodu, bylo, ze tylko szpital w Olawie dopuszcza miec przy sobie swoja polozna, ktora nie jest pracownikiem szpitala. Wiec to jeszcze w naszym kraju zjawisko raczej rzadkie.
    Z tymi poloznymi to jest tak, ze w czasie ciazy mozesz miec stycznosc z kilkoma, a tylko jedna bedziesz deklarowala - polozna srodowiskowa ;)
    Jest polozna srodowiskowa, ktora opiekuje sie ciezarna w ciazy (w sensie przygotowuje ja na przyjscie dzieck i przygotowuje do porodu) i w czasie pologu odwiedza ja w domu 4-6 razy w pierwszym okresie opieki nad dzieckiem.
    Jest polozna przy gabinecie ginekologicznym (moze to tez byc Twoja polozna srodowiskowa, ale nie musi) i opiekuje sie Toba niezaleznie. Odwiedza sie ja praktycznie przy kazdej wizycie u ginekologa. Jakby na wspolke z ginekologiem opiekuje sie Twoja ciaza.
    Jest jeszcze ginekolog-poloznik, ktory dzieli sie najczesciej swoja praca z pania powyzej.
    No i jest polozna w szpitalu, ktora przyjmuje i pomaga przy porodzie oraz otacza opieka w szpitalu.
    Moze sie okazac, ze bedzie tylko jedna polozna, ale w praktyce opiekuje sie nami gro osob z tym fachem :)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja czytajac na roznych forach opinie odnosnie szpitala, w ktorym chce rodzic pare razy natknelam sie na wpis o "wykupieniu" konkretnej poloznej, ale nikt nie napisal jak to dziala w praktyce.

Jak bede we wtorek na prywatnej wizycie musze podpytac jak to funkcjonuje. U mojej lekarki w rejestracji pracuje POLOZNIK (tak,tak dobrze czytacie), ktory pracuje takze w tym szpitalu i jesli bedzie taka mozliwosc to chcialabym rodzic z nim ;)
    U nas wczesniej płacilo się położnej i gdy przychodził, czas porodu dzwoniło się do niej (o ile nie miała akurat dyżuru) i przychodziła odebrać poród. Z jednej strony dobrze, że to zniesli bo jak kogoś nie było stać to kobiety, ktore nie miały swojej położnej byly gorzej traktowane.. Z drugiej strony jak ma się swoją zaufana położną to fajnie jakby mogła nam pomóc w takiej chwili..

• Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj kupiłam sobie w h&m spodnie i legginsy ciążowe. Już trochę wypróbowałam i bardzo wygodne:) Niestety te które kupilam na allegro okazały się beznadziejne:)

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

iv09gu1r9swezozr.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:

Chyba nie położnik, bo to specjalność lekarza... Chodziło ci o położnego? U nas też chyba był ale kobiety odmawiały jego obecności przy porodach i nie wiem czy jeszcze pracuje

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Co do kalendarzy chińskich, zaznaczacie date <3 czy owulacji :P? Bo <3 mielismy
    29 i 30 listopada, a prawdopodobnie owulacja była 2 grudnia :D i jezeli data <3 to chlopczyk a data owulacji dziewczynka ;p

ja wpisałam datę owulacji, mamy pewną akurat bo mieliśmy monitoring ;)
    także dziewczynka na 100% :D kto jak kto ale chińczycy wiedzą hehe

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Chyba nie położnik, bo to specjalność lekarza... Chodziło ci o położnego? U nas też chyba był ale kobiety odmawiały jego obecności przy porodach i nie wiem czy jeszcze pracuje

Kobieta to polozna, a mezczyzna poloznik nie? Czy polozny ;) A zreszta co za roznica grunt, ze jest fajny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 16:43

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uciekam na swoją gimnastyke, paaa:)

małaMyszka, mamasia, Aga89 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie był u mnie kurier, jak tylko wyszedł rozerwałam opakowanie iii... właśnie cieszę się moją PODUCHĄ! miałyście rację, że jest ekstra, położyłam się, wtuliłam i jestem mega zadowolona :) dołączam do tych które polecają :)

niecierpliwa, lys, małaMyszka, mamasia, Cassie, magda sz lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gianna88 wrote:

Aaa dziewczyny dzięki za info o warsztatach! zapisałam się na marzec i kwiecień w Gdańsku, cieszę się z tego bardzo, nie dosc, że się czegoś ciekawego dowiem na pewno to fajne urozmaicenie czasu na zwolnieniu :)
    Dostałaś potwierdzenia na maila o obu warsztatach? bo ja tylko o MTJ, a od Bezpiecznego Maluszka już nie :/

bzkxskf.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Ale sie najadłam ! Pyszne kotleciki mielone+buraczki na gorąco+ziemniaczki :D a teraz mi sie odbija ..

O 17 mamy gosci, rodziców i rodzeństwo na ciasto :)
    Dzisiaj koncze 24 lata! Wiec trzeba poświętować :)
    Najlepszego!!!! Zdrówka przede wszystkim!!!

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Kobieta to polozna, a mezczyzna poloznik nie? Czy polozny ;) A zreszta co za roznica grunt, ze jest fajny :)
    Hehehhe tak facet to położny nie położnik hihi hi hi lekarz ma najczęściej dwie specjalizacje ginekolog-położnik, co oznacza, że jest ginekologiem a do tego odbiera porody i prowadzi ciążę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 16:54

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, dostałam potwierdzenia z MTJ i BM... od razu przyszły, hmm może do spamu Ci wskoczyły? albo może literówka Ci się wkradła do maila :/ może jeszcze raz się zapisz, może się da ;)

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ