SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Aska87 wrote:a ja mam takie głupie pytanie... jak to jest z tym wyborem położnej? to jest obowiązkowe?
ja chodzę tylko prywatnie do gin i nic więcej ...bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Karolina wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i zdrówka dla WAs:)
co do położnej to jestem sama ciekawa jak to jest..pamiętam, że deklaracje wypełniałam jakies 4 lata temu ale o położnej to nie pamietam, zapewne zaznaczyłam tam byle co;/małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Griszanka wrote:Aska najczesciej wybor poloznej srodowiskowej, wypelnia sie lacznie z deklaracja wyboru lekarza rodzinnego. Pewno masz ja od lat, a nawet nie kojarzysz
heh lekarza rodzinnego niedawno zmieniałam i pamiętam że olałam tą stronę z położną i nikt się o to nie czepiałkurcze a rodzinnego mam w mieście rodzinnym a teraz mieszkam 30 km dalej więc lepiej położną i pediatrę tutaj wybrać hmmm tylko są na to jakieś terminy kiedy to trzeba?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
5ylwia wrote:U mnie w szpitalu od tego roku jest zakaz "wykupienia" sobie swojej położnej. Nawet jak ma się jakaś znajomą, czy z rodziny to nie ma opcji.. Poród przyjmuję ta, która jest na dyżurze.
Ja czytajac na roznych forach opinie odnosnie szpitala, w ktorym chce rodzic pare razy natknelam sie na wpis o "wykupieniu" konkretnej poloznej, ale nikt nie napisal jak to dziala w praktyce.
Jak bede we wtorek na prywatnej wizycie musze podpytac jak to funkcjonuje. U mojej lekarki w rejestracji pracuje POLOZNIK (tak,tak dobrze czytacie), ktory pracuje takze w tym szpitalu i jesli bedzie taka mozliwosc to chcialabym rodzic z nim
A tu maly filmik o panu Andrzeju, jesli ktoras ma ochote obejrzeb
http://m.onet.pl/wiadomosci/slask,27md3małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Ale sie najadłam ! Pyszne kotleciki mielone+buraczki na gorąco+ziemniaczki
a teraz mi sie odbija ..
O 17 mamy gosci, rodziców i rodzeństwo na ciasto
Dzisiaj koncze 24 lata! Wiec trzeba poświętować
Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, tłuściutkiego, zdrowego bobaska i szybkiego, bezbolesnego porodumałaMyszka lubi tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
5ylwia wrote:U mnie w szpitalu od tego roku jest zakaz "wykupienia" sobie swojej położnej. Nawet jak ma się jakaś znajomą, czy z rodziny to nie ma opcji.. Poród przyjmuję ta, która jest na dyżurze.
Z tymi poloznymi to jest tak, ze w czasie ciazy mozesz miec stycznosc z kilkoma, a tylko jedna bedziesz deklarowala - polozna srodowiskowa
Jest polozna srodowiskowa, ktora opiekuje sie ciezarna w ciazy (w sensie przygotowuje ja na przyjscie dzieck i przygotowuje do porodu) i w czasie pologu odwiedza ja w domu 4-6 razy w pierwszym okresie opieki nad dzieckiem.
Jest polozna przy gabinecie ginekologicznym (moze to tez byc Twoja polozna srodowiskowa, ale nie musi) i opiekuje sie Toba niezaleznie. Odwiedza sie ja praktycznie przy kazdej wizycie u ginekologa. Jakby na wspolke z ginekologiem opiekuje sie Twoja ciaza.
Jest jeszcze ginekolog-poloznik, ktory dzieli sie najczesciej swoja praca z pania powyzej.
No i jest polozna w szpitalu, ktora przyjmuje i pomaga przy porodzie oraz otacza opieka w szpitalu.
Moze sie okazac, ze bedzie tylko jedna polozna, ale w praktyce opiekuje sie nami gro osob z tym fachemmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ja czytajac na roznych forach opinie odnosnie szpitala, w ktorym chce rodzic pare razy natknelam sie na wpis o "wykupieniu" konkretnej poloznej, ale nikt nie napisal jak to dziala w praktyce.
Jak bede we wtorek na prywatnej wizycie musze podpytac jak to funkcjonuje. U mojej lekarki w rejestracji pracuje POLOZNIK (tak,tak dobrze czytacie), ktory pracuje takze w tym szpitalu i jesli bedzie taka mozliwosc to chcialabym rodzic z nim
http://m.onet.pl/wiadomosci/slask,27md3małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ja czytajac na roznych forach opinie odnosnie szpitala, w ktorym chce rodzic pare razy natknelam sie na wpis o "wykupieniu" konkretnej poloznej, ale nikt nie napisal jak to dziala w praktyce.
http://m.onet.pl/wiadomosci/slask,27md3 -
Kkarolinaaaa wrote:Co do kalendarzy chińskich, zaznaczacie date
czy owulacji
? Bo
mielismy
29 i 30 listopada, a prawdopodobnie owulacja była 2 grudniai jezeli data
to chlopczyk a data owulacji dziewczynka ;p
ja wpisałam datę owulacji, mamy pewną akurat bo mieliśmy monitoring
także dziewczynka na 100%kto jak kto ale chińczycy wiedzą hehe
małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Chyba nie położnik, bo to specjalność lekarza... Chodziło ci o położnego? U nas też chyba był ale kobiety odmawiały jego obecności przy porodach i nie wiem czy jeszcze pracuje
Kobieta to polozna, a mezczyzna poloznik nie? Czy poloznyA zreszta co za roznica grunt, ze jest fajny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 16:43
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
właśnie był u mnie kurier, jak tylko wyszedł rozerwałam opakowanie iii... właśnie cieszę się moją PODUCHĄ! miałyście rację, że jest ekstra, położyłam się, wtuliłam i jestem mega zadowolona
dołączam do tych które polecają
niecierpliwa, lys, małaMyszka, mamasia, Cassie, magda sz lubią tę wiadomość
-
gianna88 wrote:
Aaa dziewczyny dzięki za info o warsztatach! zapisałam się na marzec i kwiecień w Gdańsku, cieszę się z tego bardzo, nie dosc, że się czegoś ciekawego dowiem na pewno to fajne urozmaicenie czasu na zwolnieniumałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:Ale sie najadłam ! Pyszne kotleciki mielone+buraczki na gorąco+ziemniaczki
a teraz mi sie odbija ..
O 17 mamy gosci, rodziców i rodzeństwo na ciasto
Dzisiaj koncze 24 lata! Wiec trzeba poświętować -
niecierpliwa wrote:Kobieta to polozna, a mezczyzna poloznik nie? Czy polozny
A zreszta co za roznica grunt, ze jest fajny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 16:54
niecierpliwa lubi tę wiadomość