SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny,
ja od poczatku ciazy + 3kg. Co do bólu w podbrzuszu to od dwoch dni po prawej stronie mam silne bole tych wiazadeł raz az jekłami strasznie sucha skóre dłoni wierzchnia ale to pewnie od tarczycy - wyjeżdzam dziś ze znajomymi na "ferie" wróce w niedziele wieczór więc pewnie was nie nadrobie juz
(( ale trzymam kciuki za kazda wizyte
i niech nasze pociechy rosną
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 09:25
futuremama, zabka11, niecierpliwa, małaMyszka, Y, psioszka11, Katarka, sylwucha89, Cassie lubią tę wiadomość
-
Ja na początku schudłam 3kg, a teraz 1kg wrócił. Jak zobaczyłam ten 1kg wiecej to tak "o Boze.." a potem sobie pomyslałam "O Boze o Boze..przeciez w ciazy jestem" i popukałam sie w łeb ;p
małaMyszka, futuremama, Y, mamasia, Katarka, Cassie, zabka11 lubią tę wiadomość
-
A ja zapomniałam że wczoraj ostatki i dzisiaj ścisły post i przygotowałam na dzisiaj karkówkę w marynacie musztardowo ziołowo chilli... Mąż powiedział, żeby zostawić ja na czwartek, a co mam dzisiaj zrobić? U mnie w domu nigdy nie było czegoś takiego jak post... Owszem w piątki nie jadło się mięsa i wędlin, ale poza tym nic więcej... Ja już wpierniczyłam 4 kanapki, a podobno ma być jeden posiłek do syta...ja się pytam jak? No jak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 09:54
mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:A ja zapomniałam że wczoraj ostatki i dzisiaj ścisły post i przygotowałam na dzisiaj karkówkę w marynacie musztardowo ziołowo chilli... Mąż powiedział, żeby zostawić ja na czwartek, a co mam dzisiaj zrobić? U mnie w domu nigdy nie było czegoś takiego jak post... Owszem w piątki nie jadło się mięsa i wędlin, ale poza tym noc więcej... Ja już wpierniczyłam 4 kanapki, a podobno ma być jeden posiłek do syta...ja się pytam jak? No jak?
Ja dzis tez postnie nie gotuje bo Sebastian po przeszczepie przeciez jest (a ja mu obiady woze bo mama chora i nie moze do niego wchodzic i miec z nim stycznosci) a ja w ciazy wiec nas nie obowiazuje post I gotuje dzis pomidoroweczke a na drugie danie potrawka chinska z kurczaka do ryzu:-)magda sz, psioszka11, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
myszko, mysle ze w ciąży jest to mniej rygorystyczne, bo jak kobieta bedzie sie zle czuła no to czemu ma nie zjesc tej kanapki..
Ja nigdy nie miałam problemu z postem, na sniadanie zjadlam 1,5 kanapki (zawsze tyle w sumie jem) teraz jeszcze wtryniłam gruszke, zaraz pojade do koscioła a po kosciele kupie jakaś rybke na obiad, a na kolacje tez jakiegoś sledzika
Postaraj sie chociaz nie jeść mięsa, slodyczy itp.
U mnie w domu od zawsze obchodziło sie post, takze jestem przyzwyczajonamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Cześć
Wstaliśmy, sny miałam popierdzielone że cyganie mnie gonili, że nie chcieli mi kebaba sprzedać, był z nimi mój kolega z podstawówki który teraz siedzi w więzieniu...no abstrakcja
Pati trzymam kciuki za brata
Chcebycmama - na pewno będzie dobrze, idz na usg z wbitym w głowę- dziecko jest zdrowie i koniec kropka!
No a ja wczoraj caały wieczór robiłam fasolę po bretońsku, no i zapach smażonej kiełby i kurczaka przypomniał mi latochciałam aż otworzyć drzwi na klatke -aaa Wy sasiedzi torturowaliście mnie ostatnio zapachami to macie
Pati Belgia, małaMyszka, Cassie, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Ale Ci zazdroszczę! Chociaż mieszkam w centrum Wrocławia to nie mam gdzie pójść na zajęcia dla ciężarnych. Znalazłam kilka fitnesów, ale są kawałek ode mnie, a wolałabym podejść, a nie tłuc się samochodem - zwłaszcza jak mi urośnie brzuch. Nawet w tych dużych sieciówkach w centrach handlowych oferowali mi tylko jogę. A ja nie chcę jogi...
Powiem Ci ze super jest ta gimnastyka, ja chodzę sobie piechotką bo mam 10 min spacerkiem, uzależniłam sie od niej hih:) wczoraj plotkowałysmy jak nigdy, grupa malutka raptem 5 osob ale naprawde bardzo fajnie:)niecierpliwa, magda sz, mamasia, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
Magda sz, jakiś cham zbolały z tego kierowcy, i dobrze, że złożyłas niego skarge!
Co do postu, mówie wczoraj mężowi ze chyba padne jak to 3 posiłki jutro, a on mi mowi, że przecież Ciebie nie obowiązujemięsa nie będe jesc ale napewno będe coś przegryzać wiecej, na obiadek dziś rybka smażona, opiekane ziemniaczki i surówka z czerwonej kapusty;)
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
magda sz wrote:Cześć
Wstaliśmy, sny miałam popierdzielone że cyganie mnie gonili, że nie chcieli mi kebaba sprzedać, był z nimi mój kolega z podstawówki który teraz siedzi w więzieniu...no abstrakcja
Pati trzymam kciuki za brata
Chcebycmama - na pewno będzie dobrze, idz na usg z wbitym w głowę- dziecko jest zdrowie i koniec kropka!
No a ja wczoraj caały wieczór robiłam fasolę po bretońsku, no i zapach smażonej kiełby i kurczaka przypomniał mi latochciałam aż otworzyć drzwi na klatke -aaa Wy sasiedzi torturowaliście mnie ostatnio zapachami to macie
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Któraś się pytała o bóle w wiązadłach itp.
Ja czuje takie bóle jak są pachwiny, nawet można pod skórą wyczuć te wiązadła, niedaleko jajników w tych okolicach, a jak boli szyjka macicy to mega ciężko to opisać, boli jakby od środka pod kością łonową takie szarpnięcia, ciągnięcia jakby ktoś się bawił tą szyjkąNo ale to nic groznego teraz, ma bolec bo teraz nasza macica daje czadu z przyrostem. Jak takie bóle szyjki będą po 35 tyg to może oznaczać że zaczyna się robić rozwarcie.
małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość
-
bosa wrote:Dziś środa popielcowa czyli ścisły post więc sie z rana załamałam,bo w lodówce same mięso a ja mam nakaz leżenia w łóżku ale podobno kobiety w ciąży są zwolnione z postu więc nie umrę z głodu
niecierpliwa, małaMyszka, sylwucha89, Cassie lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:hej dziewczyny,
ja od poczatku ciazy + 3kg. Co do bólu w podbrzuszu to od dwoch dni po prawej stronie mam silne bole tych wiazadeł raz az jekłami strasznie sucha skóre dłoni wierzchnia ale to pewnie od tarczycy - wyjeżdzam dziś ze znajomymi na "ferie" wróce w niedziele wieczór więc pewnie was nie nadrobie juz
(( ale trzymam kciuki za kazda wizyte
i niech nasze pociechy rosną
Udanego feriowaniamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Aga89, Aga89, futuremama, magda sz, niecierpliwa, Maniuś, czarnaruda, Katarka, małaMyszka, 5ylwia, mamasia, Y, Pati Belgia, sylwucha89, psioszka11, Cassie, lys, zabka11 lubią tę wiadomość
-
MagdaSz, no to rzeczywiscie mialas wczoraj troche nerwow. Ja na takic sfrustrowanych ludzi ma swoj sposob i dzieki temu sie mniej denerwuje. Ja odpowiedzialabym mu cos w rodzaju: "Jak usiadlabym panu na kolanach, to ciezko byloby panu prowadzic", albo "Co mi pan proponuje? Jestem mezatka, do tego w ciazy" lub "Tak od razu oferuje Pan swoje kolana? Normalnie, to najpierw kobiete zaprasza sie na kawe, a panu tak spieszno
" Zareczam, ludzie z przodu autobusu, zaczeliby sie smiac, a kierowca albo by sie speszyl albo zaczalby zartowac
Kiedys mialam taka sytuacje, ze ewidentnie wymusilam gosciowi pierwszenstwo na drodze. Furiat wyprzedzil mnie, na swiatlach wysiadl z samochodu i podchodzac do mnie machal rekami i wykrzykiwal do mnie co ja wyprawiam itd. A ja otworzylam okno i mowie do niego "kolor wlosow zobowiazuje - przepraszam", nie musze wspominac, ze bylam wtedy blondynkaGosc spojrzal na mnie, rozesmial sie i uchachany od ucha do ucha wrocila do auta. Grunt, to dystans i stresu nie ma
xxx
Hermiona - no niezle, mialas z niego ubaw, hihihi. Ja jak pokazalam mojemu liste rzeczy potrzebnych dla maluszka, to sie zlapal za glowe i do mnie mowi "I co chcesz mi przez to powiedziec, szukaj drugiego etatu stary".magda sz, Aga89, Aga89, niecierpliwa, Katarka, małaMyszka, mamasia, sylwucha89, psioszka11, Cassie, zabka11 lubią tę wiadomość
-
pycha ! Mamy w miasteczku jedną dziewczyne która robi takie cuda ze az wierzyc sie nie chce ! Nie dość ze piękne torty to i przepyszne
W sobote mamy rocznice slubu dziadków i moich i mezaBrali slub w ten sam dzień, tego samego roku - 60 lat temu:) W sobote swietujemy u moich dziadków,w niedziele u meza, zamówilismy torty u tej dziewczyny :)a jakie smaki ma..mm
Jeden bedzie o smaku białej czekolady z truskawkami, a drugi smietanowy z kawałkami snickersa !
Język mam na cyckach na sama mysl
Jak macie chec to popatrzcie sobie co dziewczyna wyprawia, na facebooku "wypieki na twarzy" (nie wiem dlaczego ma miejsce zamieszkania chicago..;p)niecierpliwa, małaMyszka, Y, mamasia, psioszka11, Cassie, zabka11 lubią tę wiadomość
-
Ach Ci mężowie, mój jakiś czas temu miał fazę, zaczął patrzeć na łóżeczka i zgłupiał jak mu zaczęłam mówić o szczebelkach (płaskie czy okrągłe) wyciągane 2 czy 3 czy opuszczany bok, czy jakieś kółka, czy płozy, czy doczepiane czy wcale, jaki rodzaj materacyka... o kolorach i dodatkach już nie mówiąc. Wierzcie mi... cały dzień biedny siedział i oglądał przeróżne możliwości
W końcu stwierdził, że to jakaś masakra żeby tyle zastanawiać się nad łóżeczkiem, a przecież to tylko jedna z wielu potrzebnych rzeczy
Także u nas głównym "wybierającym" będę ja, z odrobiną doświadczenia i czytania, a on moim doradcąniecierpliwa, małaMyszka, mamasia, psioszka11, Cassie, zabka11 lubią tę wiadomość
-
ja ostatnio ogladam wózkki a mój mąż do mnie"przeciez wózek kupi sie jak juz dziekco bedzie" a ja mu mówie no napewno ja nie bede latać z małym dzieckiem po porodzie i wozek wybierać, na co on:" a co to za micyje, podjedzie sie i sie kupi" haha te chłopy to są bezstresowi
zastanawiałyscie sie nad łózeczkiem? drewniane czy to materiałowe typu kojec?małaMyszka, mamasia, psioszka11, lys, zabka11 lubią tę wiadomość