X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,

ja od poczatku ciazy + 3kg. Co do bólu w podbrzuszu to od dwoch dni po prawej stronie mam silne bole tych wiazadeł raz az jekłam :/ i strasznie sucha skóre dłoni wierzchnia ale to pewnie od tarczycy - wyjeżdzam dziś ze znajomymi na "ferie" wróce w niedziele wieczór więc pewnie was nie nadrobie juz :((( ale trzymam kciuki za kazda wizyte :) i niech nasze pociechy rosną :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 09:25

futuremama, zabka11, niecierpliwa, małaMyszka, Y, psioszka11, Katarka, sylwucha89, Cassie lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku schudłam 3kg, a teraz 1kg wrócił. Jak zobaczyłam ten 1kg wiecej to tak "o Boze.." a potem sobie pomyslałam "O Boze o Boze..przeciez w ciazy jestem" i popukałam sie w łeb ;p

małaMyszka, futuremama, Y, mamasia, Katarka, Cassie, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapomniałam że wczoraj ostatki i dzisiaj ścisły post i przygotowałam na dzisiaj karkówkę w marynacie musztardowo ziołowo chilli... Mąż powiedział, żeby zostawić ja na czwartek, a co mam dzisiaj zrobić? U mnie w domu nigdy nie było czegoś takiego jak post... Owszem w piątki nie jadło się mięsa i wędlin, ale poza tym nic więcej... Ja już wpierniczyłam 4 kanapki, a podobno ma być jeden posiłek do syta...ja się pytam jak? No jak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 09:54

mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    A ja zapomniałam że wczoraj ostatki i dzisiaj ścisły post i przygotowałam na dzisiaj karkówkę w marynacie musztardowo ziołowo chilli... Mąż powiedział, żeby zostawić ja na czwartek, a co mam dzisiaj zrobić? U mnie w domu nigdy nie było czegoś takiego jak post... Owszem w piątki nie jadło się mięsa i wędlin, ale poza tym noc więcej... Ja już wpierniczyłam 4 kanapki, a podobno ma być jeden posiłek do syta...ja się pytam jak? No jak?
    Mato ja to nawet o ostatkach zapomnialam:-) a Ty sie kochana nie przejmuj bo jestes w ciazy I post Ciebie nie obiwiazuje:-)

Ja dzis tez postnie nie gotuje bo Sebastian po przeszczepie przeciez jest (a ja mu obiady woze bo mama chora i nie moze do niego wchodzic i miec z nim stycznosci) a ja w ciazy wiec nas nie obowiazuje post I gotuje dzis pomidoroweczke a na drugie danie potrawka chinska z kurczaka do ryzu:-)

magda sz, psioszka11, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszko, mysle ze w ciąży jest to mniej rygorystyczne, bo jak kobieta bedzie sie zle czuła no to czemu ma nie zjesc tej kanapki..
    Ja nigdy nie miałam problemu z postem, na sniadanie zjadlam 1,5 kanapki (zawsze tyle w sumie jem) teraz jeszcze wtryniłam gruszke, zaraz pojade do koscioła a po kosciele kupie jakaś rybke na obiad, a na kolacje tez jakiegoś sledzika :)

Postaraj sie chociaz nie jeść mięsa, slodyczy itp.

U mnie w domu od zawsze obchodziło sie post, takze jestem przyzwyczajona :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Wstaliśmy, sny miałam popierdzielone że cyganie mnie gonili, że nie chcieli mi kebaba sprzedać, był z nimi mój kolega z podstawówki który teraz siedzi w więzieniu...no abstrakcja :D

Pati trzymam kciuki za brata :)

Chcebycmama - na pewno będzie dobrze, idz na usg z wbitym w głowę- dziecko jest zdrowie i koniec kropka!

No a ja wczoraj caały wieczór robiłam fasolę po bretońsku, no i zapach smażonej kiełby i kurczaka przypomniał mi lato :) chciałam aż otworzyć drzwi na klatke -aaa Wy sasiedzi torturowaliście mnie ostatnio zapachami to macie :)

Pati Belgia, małaMyszka, Cassie, zabka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ale Ci zazdroszczę! Chociaż mieszkam w centrum Wrocławia to nie mam gdzie pójść na zajęcia dla ciężarnych. Znalazłam kilka fitnesów, ale są kawałek ode mnie, a wolałabym podejść, a nie tłuc się samochodem - zwłaszcza jak mi urośnie brzuch. Nawet w tych dużych sieciówkach w centrach handlowych oferowali mi tylko jogę. A ja nie chcę jogi...

Powiem Ci ze super jest ta gimnastyka, ja chodzę sobie piechotką bo mam 10 min spacerkiem, uzależniłam sie od niej hih:) wczoraj plotkowałysmy jak nigdy, grupa malutka raptem 5 osob ale naprawde bardzo fajnie:)

niecierpliwa, magda sz, mamasia, małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz, jakiś cham zbolały z tego kierowcy, i dobrze, że złożyłas niego skarge!

Co do postu, mówie wczoraj mężowi ze chyba padne jak to 3 posiłki jutro, a on mi mowi, że przecież Ciebie nie obowiązuje :D mięsa nie będe jesc ale napewno będe coś przegryzać wiecej, na obiadek dziś rybka smażona, opiekane ziemniaczki i surówka z czerwonej kapusty;)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Cześć :)
    Wstaliśmy, sny miałam popierdzielone że cyganie mnie gonili, że nie chcieli mi kebaba sprzedać, był z nimi mój kolega z podstawówki który teraz siedzi w więzieniu...no abstrakcja :D

Pati trzymam kciuki za brata :)

Chcebycmama - na pewno będzie dobrze, idz na usg z wbitym w głowę- dziecko jest zdrowie i koniec kropka!

No a ja wczoraj caały wieczór robiłam fasolę po bretońsku, no i zapach smażonej kiełby i kurczaka przypomniał mi lato :) chciałam aż otworzyć drzwi na klatke -aaa Wy sasiedzi torturowaliście mnie ostatnio zapachami to macie :)
    Jak ja dawno fasolki po bretonsku nie jadlam.... ale mi smaka narobilas:-)

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś się pytała o bóle w wiązadłach itp.

Ja czuje takie bóle jak są pachwiny, nawet można pod skórą wyczuć te wiązadła, niedaleko jajników w tych okolicach, a jak boli szyjka macicy to mega ciężko to opisać, boli jakby od środka pod kością łonową takie szarpnięcia, ciągnięcia jakby ktoś się bawił tą szyjką :) No ale to nic groznego teraz, ma bolec bo teraz nasza macica daje czadu z przyrostem. Jak takie bóle szyjki będą po 35 tyg to może oznaczać że zaczyna się robić rozwarcie.

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa wrote:
    Dziś środa popielcowa czyli ścisły post więc sie z rana załamałam,bo w lodówce same mięso a ja mam nakaz leżenia w łóżku ale podobno kobiety w ciąży są zwolnione z postu więc nie umrę z głodu ;)
    Tak, nawet ksiądz się wypowiadał, że ciężarne są zwolnione z postu :)

niecierpliwa, małaMyszka, sylwucha89, Cassie lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    hej dziewczyny,

ja od poczatku ciazy + 3kg. Co do bólu w podbrzuszu to od dwoch dni po prawej stronie mam silne bole tych wiazadeł raz az jekłam :/ i strasznie sucha skóre dłoni wierzchnia ale to pewnie od tarczycy - wyjeżdzam dziś ze znajomymi na "ferie" wróce w niedziele wieczór więc pewnie was nie nadrobie juz :((( ale trzymam kciuki za kazda wizyte :) i niech nasze pociechy rosną :)

Udanego feriowania :D

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0f076840b494b92fmed.jpg

Patrzcie z jakim pieknym tortem wczoraj rodzice, tescie i rodzeńśtwo przyjechało :)

Aga89, Aga89, futuremama, magda sz, niecierpliwa, Maniuś, czarnaruda, Katarka, małaMyszka, 5ylwia, mamasia, Y, Pati Belgia, sylwucha89, psioszka11, Cassie, lys, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaSz, no to rzeczywiscie mialas wczoraj troche nerwow. Ja na takic sfrustrowanych ludzi ma swoj sposob i dzieki temu sie mniej denerwuje. Ja odpowiedzialabym mu cos w rodzaju: "Jak usiadlabym panu na kolanach, to ciezko byloby panu prowadzic", albo "Co mi pan proponuje? Jestem mezatka, do tego w ciazy" lub "Tak od razu oferuje Pan swoje kolana? Normalnie, to najpierw kobiete zaprasza sie na kawe, a panu tak spieszno ;)" Zareczam, ludzie z przodu autobusu, zaczeliby sie smiac, a kierowca albo by sie speszyl albo zaczalby zartowac ;)
    Kiedys mialam taka sytuacje, ze ewidentnie wymusilam gosciowi pierwszenstwo na drodze. Furiat wyprzedzil mnie, na swiatlach wysiadl z samochodu i podchodzac do mnie machal rekami i wykrzykiwal do mnie co ja wyprawiam itd. A ja otworzylam okno i mowie do niego "kolor wlosow zobowiazuje - przepraszam", nie musze wspominac, ze bylam wtedy blondynka ;) Gosc spojrzal na mnie, rozesmial sie i uchachany od ucha do ucha wrocila do auta. Grunt, to dystans i stresu nie ma ;)
    xxx
    Hermiona - no niezle, mialas z niego ubaw, hihihi. Ja jak pokazalam mojemu liste rzeczy potrzebnych dla maluszka, to sie zlapal za glowe i do mnie mowi "I co chcesz mi przez to powiedziec, szukaj drugiego etatu stary".

magda sz, Aga89, Aga89, niecierpliwa, Katarka, małaMyszka, mamasia, sylwucha89, psioszka11, Cassie, zabka11 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, mam nadzieję że równie dobrze smakował jak wygląda :)

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pycha ! Mamy w miasteczku jedną dziewczyne która robi takie cuda ze az wierzyc sie nie chce ! Nie dość ze piękne torty to i przepyszne :)
    W sobote mamy rocznice slubu dziadków i moich i meza :D Brali slub w ten sam dzień, tego samego roku - 60 lat temu:) W sobote swietujemy u moich dziadków,w niedziele u meza, zamówilismy torty u tej dziewczyny :)a jakie smaki ma..mm
    Jeden bedzie o smaku białej czekolady z truskawkami, a drugi smietanowy z kawałkami snickersa !
    Język mam na cyckach na sama mysl :D

Jak macie chec to popatrzcie sobie co dziewczyna wyprawia, na facebooku "wypieki na twarzy" (nie wiem dlaczego ma miejsce zamieszkania chicago..;p)

niecierpliwa, małaMyszka, Y, mamasia, psioszka11, Cassie, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach Ci mężowie, mój jakiś czas temu miał fazę, zaczął patrzeć na łóżeczka i zgłupiał jak mu zaczęłam mówić o szczebelkach (płaskie czy okrągłe) wyciągane 2 czy 3 czy opuszczany bok, czy jakieś kółka, czy płozy, czy doczepiane czy wcale, jaki rodzaj materacyka... o kolorach i dodatkach już nie mówiąc. Wierzcie mi... cały dzień biedny siedział i oglądał przeróżne możliwości :D
    W końcu stwierdził, że to jakaś masakra żeby tyle zastanawiać się nad łóżeczkiem, a przecież to tylko jedna z wielu potrzebnych rzeczy :D
    Także u nas głównym "wybierającym" będę ja, z odrobiną doświadczenia i czytania, a on moim doradcą :D

niecierpliwa, małaMyszka, mamasia, psioszka11, Cassie, zabka11 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa matko przepiękne, oglądam włąsnie na fb, a jak wspomniałaś o tych smakach to ślina mi sie zbiera hih

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie wieksze sutki niz przed ciążą? Bo ja zauwazylam u siebie takie oto zjawisko ;p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio ogladam wózkki a mój mąż do mnie"przeciez wózek kupi sie jak juz dziekco bedzie" a ja mu mówie no napewno ja nie bede latać z małym dzieckiem po porodzie i wozek wybierać, na co on:" a co to za micyje, podjedzie sie i sie kupi" haha te chłopy to są bezstresowi :)
    zastanawiałyscie sie nad łózeczkiem? drewniane czy to materiałowe typu kojec?

małaMyszka, mamasia, psioszka11, lys, zabka11 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ