X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Agata, ale niektorym naprawde przydadza sie te pieniadze. Pomysl, ze Twoj maz zarabia najnizsza krajowa, a Ty nie pracujesz i powiedz, ze wtedy nie skorzystalabys z programu 500+. Otorz mowie Ci skorzystalabys :)

Edit: o boze!!! Otoz przez "rz" napisalam! MASAKRA :D Chyba pora spac :P

Agaata, niecierpliwa lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja mysle, ze Twoj syn tez by chcial aby o nim zapomniec ;)
    proponowałam mu, ze może sobie zostać jak chce, ale mówi, ze jednak jedzie... no tak, mamusi nie będzie to i śniadanko sobie trzeba będzie zrobić i wszystko...

201508091565.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Problem w tym, że wg mnie nie ma tych pieniędzy. I co z tego, że ktoś skorzysta jak i tak będzie musiał je oddać?

No tu masz racje.

Agaata lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin, no niestety, jeśli sklepy zostaną dodatkowo opodatkowane, to zapłacimy za to my - konsumenci :-) Nic w przyrodzie nie ginie. A nawet jeśli 500+ zostanie wydane w sklepach, to do budżetu Państwa trafi VAT a nie "te pieniądze" - bo póki co podatki nie wynoszą 100%...

niecierpliwa, Zetka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i Maniuś w ten sam dzień obchodzimy 4 ;)

Maniuś lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Katarka a ja podam taki przykład, rodzina trzyosobowa, rodzice pracuja za najniższa krajową, im się to 500+ nie należy, bo niby tacy "bogacze", a rodzina 4-osobowa gdzie dochód 6.000 zł dostaną to 500+, nie widze w tym sprawiedliwości, bo nie pomaga się tym którym by sie to naprawde przydało
    a mnie irytuje, że dochód z przed 2 lat czy tam z przed roku a nie aktualny.... my od sierpnia całkowicie tracimy dochody i co i gówno dostaniemy... mąż robi na czarno za psie pieniądze i z tego raczej się nie utrzymamy
    ten program nie jest do końca przemyślany ;/ bogaci dostają, biedni nie dostają, patologia dostanie i wyda na wódkę a nie na dzieci... dużo do dopracowania jest...

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Malo tego mam duzo kolezanek "samotnych matek", ktore tez lape polozyly na kasie, a do samotnosci im daleko

Ja mam wrażenie że tego nikt nie kontroluje..
    siostra ostatnio była zanosić jakies papiery do mopsu, to mówiła że w kolejce do kasy stały takie kobiety "odpierdolone" że na biedne to one napewno nie wyglądały, markowe ciuchy, pełen makijaz paznokcie no full opcja

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Katarka a ja podam taki przykład, rodzina trzyosobowa, rodzice pracuja za najniższa krajową, im się to 500+ nie należy, bo niby tacy "bogacze", a rodzina 4-osobowa gdzie dochód 6.000 zł dostaną to 500+, nie widze w tym sprawiedliwości, bo nie pomaga się tym którym by sie to naprawde przydało

No to tez jest racja. Jak to sie mowi - biednemu nie pomoga, a bogaty jeszcze zyska.

lb17w98.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska zgadzam sie z Toba w 100%, tak cos wymyślili na szybko, nie do końca to dopracowywując

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem pozyjemy zobaczymy ;)

74diqps6a69lyc94.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    wiesz co, my mamy całkiem sporo, ale tez całkiem sporo odprowadzamy do budżetu, nie przelewa nam się i nie widzę powodu, dlaczego miałabym nie korzystać z tych pieniędzy. Znam też rodzinę, która dostanie na 5 dzieci, a ojciec pracuje, tyle, że na czarno... i wcale aż tak malutko nie ma. oczywiście pomijam mieszkanie socjalne, darmowe obiady, dofinansowanie do wyprawki szkolnej, kolonie i zimowiska... albo inną gdzie mamusia sama jest upośledzona, ma 5 dzieci w tym tylko jedno zdrowe, w sumie to nawet nie wiem czy jest samotna czy nie, w każdym razie dzieci skądś ma... jedna jest w normalnej szkole, reszta w specjalnej... ona oczywiście zasiłki zasiłki i jeszcze raz zasiłki... kaska się przyda.

201508091565.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Edit: o boze!!! Otoz przez "rz" napisalam! MASAKRA :D Chyba pora spac :P

Mialam dac edytuj, dalam cytuj, sama zacytowalam swojego posta - no zle ze mna :P

lb17w98.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najbardziej rozśmieszył mój mąż, mówi do mnie tak:
    "wiesz co, ja to muszę teraz dzieci narobić jakimś kobietom, tak żeby mieć z pięcioro dzieci z każdą po jednym - kobiety nie dostaną 500 a ja jako ojciec pięciorga to dostanę 2000 zl" :-D

mnie ten program generalnie załamuje - bo nie pamiętamy o najważniejszym - PO CO TEN PROGRAM NIBY ZOSTAŁ STWORZONY - ŻEBY WYJŚĆ Z PROBLEMÓW DEMOGRAFICZNYCH - bzdura roku, nikt rozsądny sobie dla 500 zł dziecka nie zrobi, patologia już ma gromadkę, to będzie miała co wydawać na wódkę, a bogaci wezmą i będą mieli to i tak w dupie, na pewno sobie dzieci z tej racji nie dorobią ;-)

Pulpecja, niecierpliwa, Paula_071, Martucha86, Maniuś, Zetka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja nie zrozum mnie zle, ja nie mówię, że sie nie należy, ale to dzieciątko jedno co rodzice pracują za najniższa krajową to jemu by sie nie przydało? przeciez nie jest gorsze

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Pulpecja nie zrozum mnie zle, ja nie mówię, że sie nie należy, ale to dzieciątko jedno co rodzice pracują za najniższa krajową to jemu by sie nie przydało? przeciez nie jest gorsze
    A to jest inna sprawa. Ja też uważam, że jak już chcą dawać to wszystkim dzieciom. Bo inaczej to jakaś bzdura. Tym bardziej, że jak ktoś ma jedno dziecko i nic nie dostanie, ledwo wiąże koniec z końcem, to raczej drugiego sobie nie zrobi...

201508091565.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic nie ma za darmo ...
    ja już muszę konta bankowe polikwidować, bo mi chore opłaty powprowadzali za wszystko, że się nie opłaca trzymać tam oszczędności.... lepiej w skarpecie pod łóżkiem :)
    opodatkują sklepy strach będzie iść na zakupy
    dobrze, że do kościoła nie chodzę to tyle oszczędzę :)

Pulpecja, Zetka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Agata z tym się zgodzę :) pomijając kwestie finansowe Polska nie jest krajem dla dzieci. Brak miejsc w żłobkach i przedszkolach. Brak stabilności pracy dla matek. Chcesz iść do lekarza na NFZ a w sumie i tak częściej latasz do prywatnego...

aaaaga lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    nic nie ma za darmo ...
    ja już muszę konta bankowe polikwidować, bo mi chore opłaty powprowadzali za wszystko, że się nie opłaca trzymać tam oszczędności.... lepiej w skarpecie pod łóżkiem :)
    opodatkują sklepy strach będzie iść na zakupy
    dobrze, że do kościoła nie chodzę to tyle oszczędzę :)

no nie za bardzo... państwo finansuje Kościół z naszych podatków niestety. Teraz idą grube miliony dla ojca Rydzyka zamiast dla naszych dzieci.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    A to jest inna sprawa. Ja też uważam, że jak już chcą dawać to wszystkim dzieciom. Bo inaczej to jakaś bzdura. Tym bardziej, że jak ktoś ma jedno dziecko i nic nie dostanie, ledwo wiąże koniec z końcem, to raczej drugiego sobie nie zrobi...

albo ma jedno bo więcej nie może, bo z jednym mu się tylko udało..

Aska ja chodzę ale nie wrzucam, mi nikt nie dołozy, ja księdzu tez nie będe dokładac:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi ksiądz pobłogosławil łóżko i zaszlam w ciążę hehehe

Ja też nie daje na tacę sorry ale mi też nikt nic nie daje... A z tego co dobrze wiem Jezus nie zbierał pieniędzy... Ale wg mojej babci się należy ;)

74diqps6a69lyc94.png
‹‹ 3668 3669 3670 3671 3672 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ