SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Katarka wrote:Agata, ale niektorym naprawde przydadza sie te pieniadze. Pomysl, ze Twoj maz zarabia najnizsza krajowa, a Ty nie pracujesz i powiedz, ze wtedy nie skorzystalabys z programu 500+. Otorz mowie Ci skorzystalabys
Edit: o boze!!! Otoz przez "rz" napisalam! MASAKRAChyba pora spac
Agaata, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
Jesslin, no niestety, jeśli sklepy zostaną dodatkowo opodatkowane, to zapłacimy za to my - konsumenci
Nic w przyrodzie nie ginie. A nawet jeśli 500+ zostanie wydane w sklepach, to do budżetu Państwa trafi VAT a nie "te pieniądze" - bo póki co podatki nie wynoszą 100%...
niecierpliwa, Zetka lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:Katarka a ja podam taki przykład, rodzina trzyosobowa, rodzice pracuja za najniższa krajową, im się to 500+ nie należy, bo niby tacy "bogacze", a rodzina 4-osobowa gdzie dochód 6.000 zł dostaną to 500+, nie widze w tym sprawiedliwości, bo nie pomaga się tym którym by sie to naprawde przydało
ten program nie jest do końca przemyślany ;/ bogaci dostają, biedni nie dostają, patologia dostanie i wyda na wódkę a nie na dzieci... dużo do dopracowania jest... -
niecierpliwa wrote:Malo tego mam duzo kolezanek "samotnych matek", ktore tez lape polozyly na kasie, a do samotnosci im daleko
Ja mam wrażenie że tego nikt nie kontroluje..
siostra ostatnio była zanosić jakies papiery do mopsu, to mówiła że w kolejce do kasy stały takie kobiety "odpierdolone" że na biedne to one napewno nie wyglądały, markowe ciuchy, pełen makijaz paznokcie no full opcja -
Migotkaa wrote:Katarka a ja podam taki przykład, rodzina trzyosobowa, rodzice pracuja za najniższa krajową, im się to 500+ nie należy, bo niby tacy "bogacze", a rodzina 4-osobowa gdzie dochód 6.000 zł dostaną to 500+, nie widze w tym sprawiedliwości, bo nie pomaga się tym którym by sie to naprawde przydało
No to tez jest racja. Jak to sie mowi - biednemu nie pomoga, a bogaty jeszcze zyska. -
-
Mnie najbardziej rozśmieszył mój mąż, mówi do mnie tak:
"wiesz co, ja to muszę teraz dzieci narobić jakimś kobietom, tak żeby mieć z pięcioro dzieci z każdą po jednym - kobiety nie dostaną 500 a ja jako ojciec pięciorga to dostanę 2000 zl"
mnie ten program generalnie załamuje - bo nie pamiętamy o najważniejszym - PO CO TEN PROGRAM NIBY ZOSTAŁ STWORZONY - ŻEBY WYJŚĆ Z PROBLEMÓW DEMOGRAFICZNYCH - bzdura roku, nikt rozsądny sobie dla 500 zł dziecka nie zrobi, patologia już ma gromadkę, to będzie miała co wydawać na wódkę, a bogaci wezmą i będą mieli to i tak w dupie, na pewno sobie dzieci z tej racji nie dorobiąPulpecja, niecierpliwa, Paula_071, Martucha86, Maniuś, Zetka lubią tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:Pulpecja nie zrozum mnie zle, ja nie mówię, że sie nie należy, ale to dzieciątko jedno co rodzice pracują za najniższa krajową to jemu by sie nie przydało? przeciez nie jest gorsze
-
nic nie ma za darmo ...
ja już muszę konta bankowe polikwidować, bo mi chore opłaty powprowadzali za wszystko, że się nie opłaca trzymać tam oszczędności.... lepiej w skarpecie pod łóżkiem
opodatkują sklepy strach będzie iść na zakupy
dobrze, że do kościoła nie chodzę to tyle oszczędzęPulpecja, Zetka lubią tę wiadomość
-
Tak Agata z tym się zgodzę
pomijając kwestie finansowe Polska nie jest krajem dla dzieci. Brak miejsc w żłobkach i przedszkolach. Brak stabilności pracy dla matek. Chcesz iść do lekarza na NFZ a w sumie i tak częściej latasz do prywatnego...
aaaaga lubi tę wiadomość
-
Aska87 wrote:nic nie ma za darmo ...
ja już muszę konta bankowe polikwidować, bo mi chore opłaty powprowadzali za wszystko, że się nie opłaca trzymać tam oszczędności.... lepiej w skarpecie pod łóżkiem
opodatkują sklepy strach będzie iść na zakupy
dobrze, że do kościoła nie chodzę to tyle oszczędzę
no nie za bardzo... państwo finansuje Kościół z naszych podatków niestety. Teraz idą grube miliony dla ojca Rydzyka zamiast dla naszych dzieci. -
Pulpecja wrote:A to jest inna sprawa. Ja też uważam, że jak już chcą dawać to wszystkim dzieciom. Bo inaczej to jakaś bzdura. Tym bardziej, że jak ktoś ma jedno dziecko i nic nie dostanie, ledwo wiąże koniec z końcem, to raczej drugiego sobie nie zrobi...
albo ma jedno bo więcej nie może, bo z jednym mu się tylko udało..
Aska ja chodzę ale nie wrzucam, mi nikt nie dołozy, ja księdzu tez nie będe dokładac:)