SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaata wrote:no nie za bardzo... państwo finansuje Kościół z naszych podatków niestety. Teraz idą grube miliony dla ojca Rydzyka zamiast dla naszych dzieci.
ale chociaż 5zł co na tace nie dam to będzie słoiczek z obiadkiem
a tak w ogóle to ja nie rozumiem czemu państwo finansuje Kościóła już na pewno nowe auta rydzyka ...
-
jesslin ja jak nie mogłam w ciaze zajsc to pojechałam do malutkiego kosciołka pw Matki Boskiej Niezawodnej Nadzieji, la ejaki tam ksiądz, brak słów, jak wyglada msza, jak ludzie trzymaja sie za ręce, jak ksiądz częstuje po mszy ciastem weselnym, herbatą, i wtedy wrzuciłam 10 zł, to było we wrzesniu, w listopadzie zaszłam w ciąze, ja nie mówię że to dlatego, ale czesto myslami wracam do tego miejsca
-
Migotka widzisz mogą być księża z powołaniem jednak.
Mam dwie historie pierwsza kolęda moja mama w chustce wchodzi proboszcz tata daje kopertę na wyjście a on mówi że nie że nie trzeba żeby przeznaczył na zdrowie żony bo im się bardziej przyda nie powiem zaskoczenie pełne.
Druga juz o kościele ktoś mi ją opowiadał ale nie za bardzo pamiętam kto. Ksiądz śpiewa gra na gitarze zaprasza dzieci na oltarz i z tego co słyszałam msza jest super a i dzieciaczki chodza chętnie.
Więc tak jak zawsze jak się chce to się potrafi wszystko -
Jesslin, my jak braliśmy ślub, to mieliśmy po prostu super księdza, Też nie chciał od nas kasy, ze młodzi jesteśmy i w ogóle. poprosiliśmy żeby wziął i przeznaczył na coś co uzna za warte tego. Czy to na kościół czy na coś innego... ale też u nas w parafii jak zgłaszaliśmy się po jakieś głupie zaświadczenie, to usłyszałam że mamy być przygotowani na ofiarę...
-
jesslin87 wrote:Migotka widzisz mogą być księża z powołaniem jednak.
Mam dwie historie pierwsza kolęda moja mama w chustce wchodzi proboszcz tata daje kopertę na wyjście a on mówi że nie że nie trzeba żeby przeznaczył na zdrowie żony bo im się bardziej przyda nie powiem zaskoczenie pełne.
Druga juz o kościele ktoś mi ją opowiadał ale nie za bardzo pamiętam kto. Ksiądz śpiewa gra na gitarze zaprasza dzieci na oltarz i z tego co słyszałam msza jest super a i dzieciaczki chodza chętnie.
Więc tak jak zawsze jak się chce to się potrafi wszystkoale się go szybko pozbyli
-
Przez te cholerne podatki to polskie firmy ucierpia najbardziej. Podatek bankowy pogrąża Getin a podatek od sklepów wielkopowierzchniowych Alme. I nikt nie mowi, ile osob straci prace jak polikwiduja te firmy. A podatek nie wplynie...
Jak odstawić dziecko od piersi? Nue umiem tego zrobic...13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Czesc dziewczyny
u nas nadal chorobowo, Hubert kaszle mocno - taki suchy, męczący kaszel - zadzwonię dzisiaj do mamy i chyba poproszę ją, żeby wymyśliła coś mocniejszego niż ten syropek od wczorajszej pani doktor, bo to nic nie daje, jak zaczęłam czytać skład, to nawet nie wiem co jest substancją czynną tego syropu - ma pełnić rolę nawilżającą gardło, więc myślę, że działa tak samo jakby sobie wody wypić - czyli nie działa.
Ja też kaszlę, mąż nadal z katarem i bólem gardła. Już tydzień ten wirus u nas się ciągnie, dawno takiego cholerstwa nie złapaliśmy.
Paula co do odstawienia, to chyba jak mamy odstawiają dziecko w 1 roku życia to częściowo zastępują pierś mm z butli - np. w nocy. Ty chyba nie próbujesz z butelką? To nie wiem, może z bidonem spróbuj i mm. Wg mnie on w nocy może być głodny, może mieć silną potrzebę ssania jeszcze, a smoczka nie używa. Trudno powiedzieć. Moja koleżanka odstawiała dziecko jak miało równo 8 miesięcy, bo wracała do pracy, powiedziała, że przeżyła tygodniową masakrę i jeden wielki ryk, ale ona zdecydowała się na "wersję szokową" - przestałą karmić piersią, zaczęła dawać mm z butelki. Po tygodniu już się wszystko ustabilizowało. Ale ja nie jestem zwolenniczką takich siłowych rozwiązań. -
Hej, ja wstałam, wypiłam kawę, ale potrzebuję jeszcze jednej...
Paula, żeby odstawić to chyba trzeba zaproponować coś w zamian. Jak młody nie korzysta ze smoczka ani z butelki, to musisz obczaić co mu podpasuje w nocy, żeby zjadł (bo je w nocy?). Mojej Tośce np. wystarczyła woda z niekapka, ale ona miała około roku no i korzystała ze smoczka. -
Tomek nie umie ciągnąć smoczka żadnego. Ten z butelki też gryzie, nie kuma, żeby pociągnąć, nawet jak smoczek wysmaruję kaszką czy musem. Zresztą nigdzie nie polecają nauki butli jak dziecko ma więcej niż 8 msc lub zęby, których mój ma sporo. Może dzisiaj kupię niekapek z miękkim ustnikiem. Próbowałam dzisiaj Tomka wziąć do naszego łóżka nad ranem, ale on się momentalnie wybudza. W łóżeczku się nie wybudza, śpi. Ale budzi się często, tej nocy 8 razy. Gdyby był jakiś superdoradca, któremu mogłabym zapłacić żeby z nami pomieszkał w nocy przez tydzień i odstawił Tomka od cycka to bym skorzystała z takiej usługi.
Dużo zdrowia dla Huberta, Ciebie i męża.Agaata lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Dzięki Paula, mam nadzieję, że to choróbsko się od nas niedługo odczepi.
Z tą nauką butelki, to wiesz - niby nie polecają, ale z drugiej strony też nie piszą co zrobić w takiej sytuacji jak Twoja - czyli chcesz odstawić dziecko, ma 8 msc i co masz dać mu w zamian? Wg mnie dzieci piją z butelek jak świat światem i jeśli jest taka potrzeba, to należy z tego korzystać i się nie wkręcać. Zastanów się, może Tomek z jakiegoś innego smoczka butelkowego by zaskoczył. Szczerze mówiąc to ja nie mam przekonania, czy przypadkiem niekapek z miękkim ustnikiem nie jest jeszcze gorszy dla zgryzu niż butelka. A te saszetki dadzą się napełnić kaszką z mm tak żeby w nocy podać w razie czego? Ja dzisiaj w nocy podawałam dużo razy wodę, bo Hubert kaszle i to mu pomagało i on akurat z bidonu w nocy bardzo chętnie pił. Myślę, że jakbym tam zrobiła jakiś inny napój niż woda, to też by poszło, ale nie próbowałam.
Myślę, że to nie jest zły pomysł, żeby przejść się do doradcy laktacyjnego przy odstawianiu dziecka od piersi, ewentualnie zaprosić doradcę do domu. -
Kaszke ryżowa mają saszetki Kubuś baby, produkowane dla biedronki. Przed sobą mam jabłko,banan plus kaszka ryżowa. Skład :przecier z jabłek 52% przecier z bananów 65%, sok jabłkowy 7% kaszka ryżowa 6% i Wit C. Są też inne smaki z kaszka. Co prawda tej kaszy za dużo tam nie ma, ale zawsze coś