X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa za 4 lata nowe wybory rząd się zmieni i nie będzie 500+ :(

Pulpecja lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    hehehe, no to może być problem i dopiero migreny można dostać :-)

jesslin87 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:

Nie tak łatwo będzie zlikwidować ten kuriozalny pomysł. Teraz żadna partia się nie narazi aż tak, żeby zapowiedzieć jednym cięciem likwidację 500+. Raczej jakoś małymi krokami będą się z tego wycofywać jak coś. Szkoda, że to wchodzi w życie bo pewnie nasze dzieci będą musiały to spłacić - na dzień dobry mają już wygenerowany dług.

witaminkab lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle bidon okazał się strzałem w dziesiątkę - Hubert bardzo lubi z niego pić, dużo więcej wody zaczął wypijać, bardzo mnie to cieszy. Niekapek już schowany :-) Bardzo fajnie, że pije z tego swobodnie. Dzisiaj próbowałam też z saszetką pierwszy raz - też nie było problemu z zassaniem tych owocków :-)

Pulpecja, apaczka, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata no nie wiem np pomyślmy tak ludzie dostają pieniądze z opodatkowanych sklepów potem wydaje je w tych sklepach a one znowu wracają do budżetu państwa i finansuja kolejne programy 500+.

74diqps6a69lyc94.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    a ja sobie dziś uświadomiła, że już za niecałe dwa tyg mamy rocznicę ślubu i fajnie by było gdzieś pojechać :) i że to już maj pojutrze wow ale ten czas zapierdziela

My mamy 5rocznice za pare dni, a Wy ktora :)?

jesslin87, Pulpecja lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Agata no nie wiem np pomyślmy tak ludzie dostają pieniądze z opodatkowanych sklepów potem wydaje je w tych sklepach a one znowu wracają do budżetu państwa i finansuja kolejne programy 500+.

Heh, nie rozumiem ;-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    A ja nie mam jeszcze ani pół rzeczy spakowanej :-) nie ma to jak dobra organizacja...

W najgorszym wypadku jak w kultowym kevinie zapomnisz ktoregos dziecka ;)

Agaata, Pulpecja, Aska87, apaczka, Paula_071, Martucha86, Maniuś, Zetka lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    jesslin, to tak do końca prosto nie działa niestety. Tak czy inaczej przy takim zasiłku w Polsce i przy obecnych wydatkach na inne super rzeczy (typu ochrona pewnych osob) wpływy do budżetu będą zawsze mniejsze niż wydatki... pomyśl też, ze w niektórych rodzinach jest kilkoro dzieci, na które owszem kasa będzie szła, ale nikt tam podatków nie odprowadza (poza tym wliczonym w zakupy), a znam też takich, którzy żyją tylko z zasiłków a dzieci - kilkoro - są takie, ze raczej do końca życia będą żyć podobnie, bo średnio się nadają do samodzielnego życia.

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 4 mamy pobudke, bo jutro jedziemy do mojej babci, no a ja standardowo spac nie moge

• Migotkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wieczorowa porą,
    Ja dzis byłam 3 h na spacerze, wpadłam szybko o 14 do domu, szybki obiad i na 16 na jazde, w drodze powrotnej sie nie spieszyłam oczywiscie, wstapiłam sobie na solarium żeby bielą w sukience nie swiecić :)
    POwiem Wam że coraz lepiej mi ta jazda idzie, dzis mi pieknie łuk wychodził:)
    Padnieta jestem..

Pulpecja ja niecierpie sie pakować, ale własnie tak jak dziewczyny pisza wyciągam z szafek na wierzzch zeby nie zapomniec

Aaa ja sie dzis zbuntowałam i nie odkurzałam i nic nie sprzatałam, za to czeka mnie to jutro..

Pulpecja, jesslin87, Paula_071, Martucha86, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Nie tak łatwo będzie zlikwidować ten kuriozalny pomysł. Teraz żadna partia się nie narazi aż tak, żeby zapowiedzieć jednym cięciem likwidację 500+. Raczej jakoś małymi krokami będą się z tego wycofywać jak coś. Szkoda, że to wchodzi w życie bo pewnie nasze dzieci będą musiały to spłacić - na dzień dobry mają już wygenerowany dług.

Agata, ale niektorym naprawde przydadza sie te pieniadze. Pomysl, ze Twoj maz zarabia najnizsza krajowa, a Ty nie pracujesz i powiedz, ze wtedy nie skorzystalabys z programu 500+. Otorz mowie Ci skorzystalabys :)

lb17w98.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    W najgorszym wypadku jak w kultowym kevinie zapomnisz ktoregos dziecka ;)
    niecierpliwa, to tylko na święta działa :-) a ja szybciej celowo któreś zostawię :-)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy na 2 dni, a bagaznik zaladowany po sufit, a maz twierdzil ze na Chorwacje da rade bez dachowego. Oczywiscie zdanie zmienil

• Agaata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Agata, ale niektorym naprawde przydadza sie te pieniadze. Pomysl, ze Twoj maz zarabia najnizsza krajowa, a Ty nie pracujesz i powiedz, ze wtedy nie skorzystalabys z programu 500+. Otorz mowie Ci skorzystalabys :)

Problem w tym, że wg mnie nie ma tych pieniędzy. I co z tego, że ktoś skorzysta jak i tak będzie musiał je oddać?

Paula_071 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • jesslin87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo skądś muszą brać na to pieniądze jeżeli opodatkuja sklepy typu Lidl Biedronka itp które nie płacą dla nas podatków to wtedy wpłyną pieniądze z podatków do budżetu państwa.

Teraz rząd rozdaje dodatkowe pieniądze które ludzie wydadzą w sklepach w Polsce więc jednak te pieniądze prędzej czy później i tak wrócą do skarbu państwa. I stąd będzie dodatkowy przypływ gotówki na finansowanie 500+ w późniejszych latach.

Ja widzę jakie długi będzie płacił mój syn prezydentów premierów całego rzadu co się wozi super autkami lata samolotami i jadają za nasze pieniądze. Ubierają się za nasze pieniądze a po wszystkim przechodzą sobie jeszcze na emeryturki które wcale nie są małe...

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka a ja podam taki przykład, rodzina trzyosobowa, rodzice pracuja za najniższa krajową, im się to 500+ nie należy, bo niby tacy "bogacze", a rodzina 4-osobowa gdzie dochód 6.000 zł dostaną to 500+, nie widze w tym sprawiedliwości, bo nie pomaga się tym którym by sie to naprawde przydało

Katarka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    My mamy 5rocznice za pare dni, a Wy ktora :)?
    my "młode" małżeństwo :) trzecią dopiero

niecierpliwa lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    niecierpliwa, to tylko na święta działa :-) a ja szybciej celowo któreś zostawię :-)

Ja mysle, ze Twoj syn tez by chcial aby o nim zapomniec ;)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Katarka a ja podam taki przykład, rodzina trzyosobowa, rodzice pracuja za najniższa krajową, im się to 500+ nie należy, bo niby tacy "bogacze", a rodzina 4-osobowa gdzie dochód 6.000 zł dostaną to 500+, nie widze w tym sprawiedliwości, bo nie pomaga się tym którym by sie to naprawde przydało

Malo tego mam duzo kolezanek "samotnych matek", ktore tez lape polozyly na kasie, a do samotnosci im daleko

Paula_071, Zetka lubią tę wiadomość

‹‹ 3667 3668 3669 3670 3671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ