SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
jesslin87 wrote:Taaa za 4 lata nowe wybory rząd się zmieni i nie będzie 500+
Nie tak łatwo będzie zlikwidować ten kuriozalny pomysł. Teraz żadna partia się nie narazi aż tak, żeby zapowiedzieć jednym cięciem likwidację 500+. Raczej jakoś małymi krokami będą się z tego wycofywać jak coś. Szkoda, że to wchodzi w życie bo pewnie nasze dzieci będą musiały to spłacić - na dzień dobry mają już wygenerowany dług.
witaminkab lubi tę wiadomość
-
A w ogóle bidon okazał się strzałem w dziesiątkę - Hubert bardzo lubi z niego pić, dużo więcej wody zaczął wypijać, bardzo mnie to cieszy. Niekapek już schowany
Bardzo fajnie, że pije z tego swobodnie. Dzisiaj próbowałam też z saszetką pierwszy raz - też nie było problemu z zassaniem tych owocków
Pulpecja, apaczka, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Aska87 wrote:a ja sobie dziś uświadomiła, że już za niecałe dwa tyg mamy rocznicę ślubu i fajnie by było gdzieś pojechać
i że to już maj pojutrze wow ale ten czas zapierdziela
My mamy 5rocznice za pare dni, a Wy ktora?
jesslin87, Pulpecja lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:A ja nie mam jeszcze ani pół rzeczy spakowanej
nie ma to jak dobra organizacja...
W najgorszym wypadku jak w kultowym kevinie zapomnisz ktoregos dzieckaAgaata, Pulpecja, Aska87, apaczka, Paula_071, Martucha86, Maniuś, Zetka lubią tę wiadomość
-
jesslin87 wrote:Agata no nie wiem np pomyślmy tak ludzie dostają pieniądze z opodatkowanych sklepów potem wydaje je w tych sklepach a one znowu wracają do budżetu państwa i finansuja kolejne programy 500+.
-
witam wieczorowa porą,
Ja dzis byłam 3 h na spacerze, wpadłam szybko o 14 do domu, szybki obiad i na 16 na jazde, w drodze powrotnej sie nie spieszyłam oczywiscie, wstapiłam sobie na solarium żeby bielą w sukience nie swiecić
POwiem Wam że coraz lepiej mi ta jazda idzie, dzis mi pieknie łuk wychodził
Padnieta jestem..
Pulpecja ja niecierpie sie pakować, ale własnie tak jak dziewczyny pisza wyciągam z szafek na wierzzch zeby nie zapomniec
Aaa ja sie dzis zbuntowałam i nie odkurzałam i nic nie sprzatałam, za to czeka mnie to jutro..Pulpecja, jesslin87, Paula_071, Martucha86, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Nie tak łatwo będzie zlikwidować ten kuriozalny pomysł. Teraz żadna partia się nie narazi aż tak, żeby zapowiedzieć jednym cięciem likwidację 500+. Raczej jakoś małymi krokami będą się z tego wycofywać jak coś. Szkoda, że to wchodzi w życie bo pewnie nasze dzieci będą musiały to spłacić - na dzień dobry mają już wygenerowany dług.
Agata, ale niektorym naprawde przydadza sie te pieniadze. Pomysl, ze Twoj maz zarabia najnizsza krajowa, a Ty nie pracujesz i powiedz, ze wtedy nie skorzystalabys z programu 500+. Otorz mowie Ci skorzystalabys -
Katarka wrote:Agata, ale niektorym naprawde przydadza sie te pieniadze. Pomysl, ze Twoj maz zarabia najnizsza krajowa, a Ty nie pracujesz i powiedz, ze wtedy nie skorzystalabys z programu 500+. Otorz mowie Ci skorzystalabys
Problem w tym, że wg mnie nie ma tych pieniędzy. I co z tego, że ktoś skorzysta jak i tak będzie musiał je oddać?Paula_071 lubi tę wiadomość
-
No bo skądś muszą brać na to pieniądze jeżeli opodatkuja sklepy typu Lidl Biedronka itp które nie płacą dla nas podatków to wtedy wpłyną pieniądze z podatków do budżetu państwa.
Teraz rząd rozdaje dodatkowe pieniądze które ludzie wydadzą w sklepach w Polsce więc jednak te pieniądze prędzej czy później i tak wrócą do skarbu państwa. I stąd będzie dodatkowy przypływ gotówki na finansowanie 500+ w późniejszych latach.
Ja widzę jakie długi będzie płacił mój syn prezydentów premierów całego rzadu co się wozi super autkami lata samolotami i jadają za nasze pieniądze. Ubierają się za nasze pieniądze a po wszystkim przechodzą sobie jeszcze na emeryturki które wcale nie są małe... -
Katarka a ja podam taki przykład, rodzina trzyosobowa, rodzice pracuja za najniższa krajową, im się to 500+ nie należy, bo niby tacy "bogacze", a rodzina 4-osobowa gdzie dochód 6.000 zł dostaną to 500+, nie widze w tym sprawiedliwości, bo nie pomaga się tym którym by sie to naprawde przydało
Katarka lubi tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:Katarka a ja podam taki przykład, rodzina trzyosobowa, rodzice pracuja za najniższa krajową, im się to 500+ nie należy, bo niby tacy "bogacze", a rodzina 4-osobowa gdzie dochód 6.000 zł dostaną to 500+, nie widze w tym sprawiedliwości, bo nie pomaga się tym którym by sie to naprawde przydało
Malo tego mam duzo kolezanek "samotnych matek", ktore tez lape polozyly na kasie, a do samotnosci im daleko
Paula_071, Zetka lubią tę wiadomość