X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa za 4 lata nowe wybory rząd się zmieni i nie będzie 500+ :(

Pulpecja lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    hehehe, no to może być problem i dopiero migreny można dostać :-)

jesslin87 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:

Nie tak łatwo będzie zlikwidować ten kuriozalny pomysł. Teraz żadna partia się nie narazi aż tak, żeby zapowiedzieć jednym cięciem likwidację 500+. Raczej jakoś małymi krokami będą się z tego wycofywać jak coś. Szkoda, że to wchodzi w życie bo pewnie nasze dzieci będą musiały to spłacić - na dzień dobry mają już wygenerowany dług.

witaminkab lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle bidon okazał się strzałem w dziesiątkę - Hubert bardzo lubi z niego pić, dużo więcej wody zaczął wypijać, bardzo mnie to cieszy. Niekapek już schowany :-) Bardzo fajnie, że pije z tego swobodnie. Dzisiaj próbowałam też z saszetką pierwszy raz - też nie było problemu z zassaniem tych owocków :-)

Pulpecja, apaczka, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata no nie wiem np pomyślmy tak ludzie dostają pieniądze z opodatkowanych sklepów potem wydaje je w tych sklepach a one znowu wracają do budżetu państwa i finansuja kolejne programy 500+.

74diqps6a69lyc94.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    a ja sobie dziś uświadomiła, że już za niecałe dwa tyg mamy rocznicę ślubu i fajnie by było gdzieś pojechać :) i że to już maj pojutrze wow ale ten czas zapierdziela

My mamy 5rocznice za pare dni, a Wy ktora :)?

jesslin87, Pulpecja lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Agata no nie wiem np pomyślmy tak ludzie dostają pieniądze z opodatkowanych sklepów potem wydaje je w tych sklepach a one znowu wracają do budżetu państwa i finansuja kolejne programy 500+.

Heh, nie rozumiem ;-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    A ja nie mam jeszcze ani pół rzeczy spakowanej :-) nie ma to jak dobra organizacja...

W najgorszym wypadku jak w kultowym kevinie zapomnisz ktoregos dziecka ;)

Agaata, Pulpecja, Aska87, apaczka, Paula_071, Martucha86, Maniuś, Zetka lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    jesslin, to tak do końca prosto nie działa niestety. Tak czy inaczej przy takim zasiłku w Polsce i przy obecnych wydatkach na inne super rzeczy (typu ochrona pewnych osob) wpływy do budżetu będą zawsze mniejsze niż wydatki... pomyśl też, ze w niektórych rodzinach jest kilkoro dzieci, na które owszem kasa będzie szła, ale nikt tam podatków nie odprowadza (poza tym wliczonym w zakupy), a znam też takich, którzy żyją tylko z zasiłków a dzieci - kilkoro - są takie, ze raczej do końca życia będą żyć podobnie, bo średnio się nadają do samodzielnego życia.

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 4 mamy pobudke, bo jutro jedziemy do mojej babci, no a ja standardowo spac nie moge

• Migotkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wieczorowa porą,
    Ja dzis byłam 3 h na spacerze, wpadłam szybko o 14 do domu, szybki obiad i na 16 na jazde, w drodze powrotnej sie nie spieszyłam oczywiscie, wstapiłam sobie na solarium żeby bielą w sukience nie swiecić :)
    POwiem Wam że coraz lepiej mi ta jazda idzie, dzis mi pieknie łuk wychodził:)
    Padnieta jestem..

Pulpecja ja niecierpie sie pakować, ale własnie tak jak dziewczyny pisza wyciągam z szafek na wierzzch zeby nie zapomniec

Aaa ja sie dzis zbuntowałam i nie odkurzałam i nic nie sprzatałam, za to czeka mnie to jutro..

Pulpecja, jesslin87, Paula_071, Martucha86, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Nie tak łatwo będzie zlikwidować ten kuriozalny pomysł. Teraz żadna partia się nie narazi aż tak, żeby zapowiedzieć jednym cięciem likwidację 500+. Raczej jakoś małymi krokami będą się z tego wycofywać jak coś. Szkoda, że to wchodzi w życie bo pewnie nasze dzieci będą musiały to spłacić - na dzień dobry mają już wygenerowany dług.

Agata, ale niektorym naprawde przydadza sie te pieniadze. Pomysl, ze Twoj maz zarabia najnizsza krajowa, a Ty nie pracujesz i powiedz, ze wtedy nie skorzystalabys z programu 500+. Otorz mowie Ci skorzystalabys :)

lb17w98.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    W najgorszym wypadku jak w kultowym kevinie zapomnisz ktoregos dziecka ;)
    niecierpliwa, to tylko na święta działa :-) a ja szybciej celowo któreś zostawię :-)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy na 2 dni, a bagaznik zaladowany po sufit, a maz twierdzil ze na Chorwacje da rade bez dachowego. Oczywiscie zdanie zmienil

• Agaata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Agata, ale niektorym naprawde przydadza sie te pieniadze. Pomysl, ze Twoj maz zarabia najnizsza krajowa, a Ty nie pracujesz i powiedz, ze wtedy nie skorzystalabys z programu 500+. Otorz mowie Ci skorzystalabys :)

Problem w tym, że wg mnie nie ma tych pieniędzy. I co z tego, że ktoś skorzysta jak i tak będzie musiał je oddać?

Paula_071 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • jesslin87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo skądś muszą brać na to pieniądze jeżeli opodatkuja sklepy typu Lidl Biedronka itp które nie płacą dla nas podatków to wtedy wpłyną pieniądze z podatków do budżetu państwa.

Teraz rząd rozdaje dodatkowe pieniądze które ludzie wydadzą w sklepach w Polsce więc jednak te pieniądze prędzej czy później i tak wrócą do skarbu państwa. I stąd będzie dodatkowy przypływ gotówki na finansowanie 500+ w późniejszych latach.

Ja widzę jakie długi będzie płacił mój syn prezydentów premierów całego rzadu co się wozi super autkami lata samolotami i jadają za nasze pieniądze. Ubierają się za nasze pieniądze a po wszystkim przechodzą sobie jeszcze na emeryturki które wcale nie są małe...

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka a ja podam taki przykład, rodzina trzyosobowa, rodzice pracuja za najniższa krajową, im się to 500+ nie należy, bo niby tacy "bogacze", a rodzina 4-osobowa gdzie dochód 6.000 zł dostaną to 500+, nie widze w tym sprawiedliwości, bo nie pomaga się tym którym by sie to naprawde przydało

Katarka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    My mamy 5rocznice za pare dni, a Wy ktora :)?
    my "młode" małżeństwo :) trzecią dopiero

niecierpliwa lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    niecierpliwa, to tylko na święta działa :-) a ja szybciej celowo któreś zostawię :-)

Ja mysle, ze Twoj syn tez by chcial aby o nim zapomniec ;)

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Katarka a ja podam taki przykład, rodzina trzyosobowa, rodzice pracuja za najniższa krajową, im się to 500+ nie należy, bo niby tacy "bogacze", a rodzina 4-osobowa gdzie dochód 6.000 zł dostaną to 500+, nie widze w tym sprawiedliwości, bo nie pomaga się tym którym by sie to naprawde przydało

Malo tego mam duzo kolezanek "samotnych matek", ktore tez lape polozyly na kasie, a do samotnosci im daleko

Paula_071, Zetka lubią tę wiadomość

‹‹ 3667 3668 3669 3670 3671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ