X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja cieszę się, że trafiłaś na kompetentnego lekarza :) mam nadzieję, że opuchlizna sama zejdzie z czasem, ale tak jak mówisz, na wszelki wypadek umawiaj już naczyniowca bo pewnie trzeba sporo poczekać na wizytę.

A nowy wózek jaki chcesz kupić :)

Pulpecja lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Pulpecja cieszę się, że trafiłaś na kompetentnego lekarza :) mam nadzieję, że opuchlizna sama zejdzie z czasem, ale tak jak mówisz, na wszelki wypadek umawiaj już naczyniowca bo pewnie trzeba sporo poczekać na wizytę.

A nowy wózek jaki chcesz kupić :)

Odgapiłam od Pauli valco snap, tylko ja biorę 3, a Paula ma chyba 4 z tego co pamiętam. Przejrzałam ostatnio mnóstwo stron z wózkami, opinii i w ogóle. Co jakiś wybrałam, to coś jednak było nie tak. W końcu mocno skupiłam się na opisach na forach internetowych itp. i postanowiłam :-)

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość dnia spędziliśmy dziś w parku na kocyku. Mała w drodze do parku się wyspała (jakieś 3 km mamy) i potem super zadowolona siedziała na kocyku :) Postawiliśmy wózek z parasolką żeby robił jej cień, a sami siedzieliśmy w słońcu. Oczywiście ja poparzyłam sobie kark, czym jestem zaskoczona bo niby dzisiaj były 23 stopnie tylko i raczej nie spodziewałam się, że ja też już muszę używać kremów z filtrem.

Paula_071 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpa super ze z nóżka wyjaśnione
    Lys brawo wy

Pulpecja, lys lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz u rodziców komputer naprawia młody śpi a ja na stronie empiku mlodemu jakis książeczek szukam polecacie cos fajnego ?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Odgapiłam od Pauli valco snap, tylko ja biorę 3, a Paula ma chyba 4 z tego co pamiętam. Przejrzałam ostatnio mnóstwo stron z wózkami, opinii i w ogóle. Co jakiś wybrałam, to coś jednak było nie tak. W końcu mocno skupiłam się na opisach na forach internetowych itp. i postanowiłam :-)

My chyba tez kupimy snapa (4 kołowca), ale jeszcze nie teraz. Na razie ta ciężka spacerówka daje radę i Lily siedzi jakoś lepiej, że przestała w końcu zjeżdżać w tym wózku. No i teraz jest mąż to on pcha te prawie 30kg (12kg dziecko + prawie 15 wózek...), więc mi wsio ryba na ten moment :P

Pulpecja, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    My chyba tez kupimy snapa (4 kołowca), ale jeszcze nie teraz. Na razie ta ciężka spacerówka daje radę i Lily siedzi jakoś lepiej, że przestała w końcu zjeżdżać w tym wózku. No i teraz jest mąż to on pcha te prawie 30kg (12kg dziecko + prawie 15 wózek...), więc mi wsio ryba na ten moment :P
    no a ja sama przez większość czasu i muszę wnosić po schodach, a z moim kręgosłupem to dramat. Zaszalałam, mam tylko nadzieję, ze mi będzie odpowiadał, bo mąż się chyba ze mną rozwiedzie jak będę chciała jeszcze jakiś inny :-) dziecko ma 9 miesięcy, a ja trzeci wózek zamawiam, w tym pierwszy 2w1.
    Z drugiej strony, kiedy jej będę wózki kupować? Jak będzie miała 3 lata?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 20:21

niecierpliwa lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no jasne, jak masz kupować to teraz, w końcu teraz najbardziej jest potrzebny.

Pulpecja lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja, byłam dzisiaj w sklepie dzieciowym i mieli fajny wózek, Greentom, rzuciłam tylko okiem, wydawał się sensowny ;-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Pulpecja, byłam dzisiaj w sklepie dzieciowym i mieli fajny wózek, Greentom, rzuciłam tylko okiem, wydawał się sensowny ;-)
    Agata, u mnie od pomysłu do realizacji mija średnio 5 minut :-)
    oglądałam oglądałam, wczoraj podjęłam decyzję, od razu zamówiłam, dzisiaj zadzwoniła pani, że jednak nie mają tych wózków na stanie ( nie wiem po co w takim razie wystawiają) poprosiłam o zwrot kasy, przelew był od razu :-) jak zobaczyłam, zekasa jest, to od razu zamówiłam w innym sklepie :-)
    mam nadzieję, ze w weekend wypróbuję :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 21:00

Paula_071, niecierpliwa lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, to szybko. Ja byłam po prezent dla sąsiadki która tydzień temu została mamą drugi raz. Wózka póki co nie szukam, jak ten 2w1 i jakoś mi się sprawdza, na razie nie wymieniam.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Hehe, to szybko. Ja byłam po prezent dla sąsiadki która tydzień temu została mamą drugi raz. Wózka póki co nie szukam, jak ten 2w1 i jakoś mi się sprawdza, na razie nie wymieniam.
    hehe mój też się sprawdzał, zwłaszcza kochałam jego pompowane koła, tyle, ze nie bylam go już teraz w stanie razem z młodą wnieść po schodach. W spacerówce ją wnoszę, ale z kolei kilka rzeczy mnie denerwuje :-)

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ta nadal gorączkę ma :-( tylko by się tuliła, pół dnia przespała.

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mojego dziecka to nawet w najlżejszej spacerówce bym nigdzie nie wniosła :P

Pulpecja, AgaSad, Migotkaa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    A ta nadal gorączkę ma :-( tylko by się tuliła, pół dnia przespała.

oj bidulka, czyli zęby? a podałas coś na gorączkę?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    oj bidulka, czyli zęby? a podałas coś na gorączkę?
    chyba zęby... podawałam rano, przed południem wlaściwie, a teraz poczekam i podam przed spaniem już. Robi trochę więcej kupek niż zwykle, nie ma żadnego kataru, kaszlu, jest marudna tylko. Je w miarę normalnie, chociaż nie ma wielkiego apetytu.

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja, fajnie, że trafiłaś na fajną wizytę i coś więcej się dowiedziałaś - zapisz się jednak do naczyniowca, ja bym to tak czy siak skonsultowała.

Lys, z tym akumulatorem to nieźle daliście czadu :-D Dobrze, że to tylko taka usterka, a nie ten cholerny kluczyk.

Ja dzisiaj położyłąm Huberta spać prawie o 21.00 - jestem ciekawa czy jutro pośpi dłużej - dwa dni pod rząd budził się o 5.30 - nie ma co ukrywać, że nie pasuje mi ta pora ;-) Jakby łąskawie pospał do 7.00 to byłoby wszystko ok.

lys, Migotkaa lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    chyba zęby... podawałam rano, przed południem wlaściwie, a teraz poczekam i podam przed spaniem już. Robi trochę więcej kupek niż zwykle, nie ma żadnego kataru, kaszlu, jest marudna tylko. Je w miarę normalnie, chociaż nie ma wielkiego apetytu.

Pulpecja, może to zęby, a może początek jakiejś infekcji. U nas niestety infekcja tak się zaczęła, że miał dwa dni gorączkę i nic więcej, później kaszel, a na końcu katar. Mam nadzieję, że u Miśki to zęby. Podaj coś od gorączki, żeby się Mała nie męczyła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 21:36

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Pulpecja, może to zęby, a może początek jakiejś infekcji. U nas niestety infekcja tak się zaczęła, że miał dwa dni gorączkę i nic więcej, później kaszel, a na końcu katar. Mam nadzieję, że u Miśki to zęby. Podaj coś od gorączki, żeby się Mała nie męczyła.
    no jak tak dłużej będzie to pójdę na wszelki wypadek do lekarza, chociażby miała powiedzieć, że to zęby :-) teraz mija doba odkąd tak jest.
    A naczyniowca teraz umówię i zobaczymy na kiedy termin; obu nie za 20 lat, hehe.

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata ale przynajmniej dowiedziałam się gdzie mam akumulator, bo byłam pewna że jest gdzieś z przodu buhahahah :P :P

Pulpecja, Agaata lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 3696 3697 3698 3699 3700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ