Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja cieszę się, że trafiłaś na kompetentnego lekarza :) mam nadzieję, że opuchlizna sama zejdzie z czasem, ale tak jak mówisz, na wszelki wypadek umawiaj już naczyniowca bo pewnie trzeba sporo poczekać na wizytę.

A nowy wózek jaki chcesz kupić :)

Pulpecja lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Pulpecja cieszę się, że trafiłaś na kompetentnego lekarza :) mam nadzieję, że opuchlizna sama zejdzie z czasem, ale tak jak mówisz, na wszelki wypadek umawiaj już naczyniowca bo pewnie trzeba sporo poczekać na wizytę.

A nowy wózek jaki chcesz kupić :)

Odgapiłam od Pauli valco snap, tylko ja biorę 3, a Paula ma chyba 4 z tego co pamiętam. Przejrzałam ostatnio mnóstwo stron z wózkami, opinii i w ogóle. Co jakiś wybrałam, to coś jednak było nie tak. W końcu mocno skupiłam się na opisach na forach internetowych itp. i postanowiłam :-)

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość dnia spędziliśmy dziś w parku na kocyku. Mała w drodze do parku się wyspała (jakieś 3 km mamy) i potem super zadowolona siedziała na kocyku :) Postawiliśmy wózek z parasolką żeby robił jej cień, a sami siedzieliśmy w słońcu. Oczywiście ja poparzyłam sobie kark, czym jestem zaskoczona bo niby dzisiaj były 23 stopnie tylko i raczej nie spodziewałam się, że ja też już muszę używać kremów z filtrem.

Paula_071 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpa super ze z nóżka wyjaśnione
    Lys brawo wy

Pulpecja, lys lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz u rodziców komputer naprawia młody śpi a ja na stronie empiku mlodemu jakis książeczek szukam polecacie cos fajnego ?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Odgapiłam od Pauli valco snap, tylko ja biorę 3, a Paula ma chyba 4 z tego co pamiętam. Przejrzałam ostatnio mnóstwo stron z wózkami, opinii i w ogóle. Co jakiś wybrałam, to coś jednak było nie tak. W końcu mocno skupiłam się na opisach na forach internetowych itp. i postanowiłam :-)

My chyba tez kupimy snapa (4 kołowca), ale jeszcze nie teraz. Na razie ta ciężka spacerówka daje radę i Lily siedzi jakoś lepiej, że przestała w końcu zjeżdżać w tym wózku. No i teraz jest mąż to on pcha te prawie 30kg (12kg dziecko + prawie 15 wózek...), więc mi wsio ryba na ten moment :P

Pulpecja, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    My chyba tez kupimy snapa (4 kołowca), ale jeszcze nie teraz. Na razie ta ciężka spacerówka daje radę i Lily siedzi jakoś lepiej, że przestała w końcu zjeżdżać w tym wózku. No i teraz jest mąż to on pcha te prawie 30kg (12kg dziecko + prawie 15 wózek...), więc mi wsio ryba na ten moment :P
    no a ja sama przez większość czasu i muszę wnosić po schodach, a z moim kręgosłupem to dramat. Zaszalałam, mam tylko nadzieję, ze mi będzie odpowiadał, bo mąż się chyba ze mną rozwiedzie jak będę chciała jeszcze jakiś inny :-) dziecko ma 9 miesięcy, a ja trzeci wózek zamawiam, w tym pierwszy 2w1.
    Z drugiej strony, kiedy jej będę wózki kupować? Jak będzie miała 3 lata?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 20:21

niecierpliwa lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no jasne, jak masz kupować to teraz, w końcu teraz najbardziej jest potrzebny.

Pulpecja lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja, byłam dzisiaj w sklepie dzieciowym i mieli fajny wózek, Greentom, rzuciłam tylko okiem, wydawał się sensowny ;-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Pulpecja, byłam dzisiaj w sklepie dzieciowym i mieli fajny wózek, Greentom, rzuciłam tylko okiem, wydawał się sensowny ;-)
    Agata, u mnie od pomysłu do realizacji mija średnio 5 minut :-)
    oglądałam oglądałam, wczoraj podjęłam decyzję, od razu zamówiłam, dzisiaj zadzwoniła pani, że jednak nie mają tych wózków na stanie ( nie wiem po co w takim razie wystawiają) poprosiłam o zwrot kasy, przelew był od razu :-) jak zobaczyłam, zekasa jest, to od razu zamówiłam w innym sklepie :-)
    mam nadzieję, ze w weekend wypróbuję :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 21:00

Paula_071, niecierpliwa lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, to szybko. Ja byłam po prezent dla sąsiadki która tydzień temu została mamą drugi raz. Wózka póki co nie szukam, jak ten 2w1 i jakoś mi się sprawdza, na razie nie wymieniam.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Hehe, to szybko. Ja byłam po prezent dla sąsiadki która tydzień temu została mamą drugi raz. Wózka póki co nie szukam, jak ten 2w1 i jakoś mi się sprawdza, na razie nie wymieniam.
    hehe mój też się sprawdzał, zwłaszcza kochałam jego pompowane koła, tyle, ze nie bylam go już teraz w stanie razem z młodą wnieść po schodach. W spacerówce ją wnoszę, ale z kolei kilka rzeczy mnie denerwuje :-)

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ta nadal gorączkę ma :-( tylko by się tuliła, pół dnia przespała.

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mojego dziecka to nawet w najlżejszej spacerówce bym nigdzie nie wniosła :P

Pulpecja, AgaSad, Migotkaa lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    A ta nadal gorączkę ma :-( tylko by się tuliła, pół dnia przespała.

oj bidulka, czyli zęby? a podałas coś na gorączkę?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    oj bidulka, czyli zęby? a podałas coś na gorączkę?
    chyba zęby... podawałam rano, przed południem wlaściwie, a teraz poczekam i podam przed spaniem już. Robi trochę więcej kupek niż zwykle, nie ma żadnego kataru, kaszlu, jest marudna tylko. Je w miarę normalnie, chociaż nie ma wielkiego apetytu.

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja, fajnie, że trafiłaś na fajną wizytę i coś więcej się dowiedziałaś - zapisz się jednak do naczyniowca, ja bym to tak czy siak skonsultowała.

Lys, z tym akumulatorem to nieźle daliście czadu :-D Dobrze, że to tylko taka usterka, a nie ten cholerny kluczyk.

Ja dzisiaj położyłąm Huberta spać prawie o 21.00 - jestem ciekawa czy jutro pośpi dłużej - dwa dni pod rząd budził się o 5.30 - nie ma co ukrywać, że nie pasuje mi ta pora ;-) Jakby łąskawie pospał do 7.00 to byłoby wszystko ok.

lys, Migotkaa lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    chyba zęby... podawałam rano, przed południem wlaściwie, a teraz poczekam i podam przed spaniem już. Robi trochę więcej kupek niż zwykle, nie ma żadnego kataru, kaszlu, jest marudna tylko. Je w miarę normalnie, chociaż nie ma wielkiego apetytu.

Pulpecja, może to zęby, a może początek jakiejś infekcji. U nas niestety infekcja tak się zaczęła, że miał dwa dni gorączkę i nic więcej, później kaszel, a na końcu katar. Mam nadzieję, że u Miśki to zęby. Podaj coś od gorączki, żeby się Mała nie męczyła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 21:36

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Pulpecja, może to zęby, a może początek jakiejś infekcji. U nas niestety infekcja tak się zaczęła, że miał dwa dni gorączkę i nic więcej, później kaszel, a na końcu katar. Mam nadzieję, że u Miśki to zęby. Podaj coś od gorączki, żeby się Mała nie męczyła.
    no jak tak dłużej będzie to pójdę na wszelki wypadek do lekarza, chociażby miała powiedzieć, że to zęby :-) teraz mija doba odkąd tak jest.
    A naczyniowca teraz umówię i zobaczymy na kiedy termin; obu nie za 20 lat, hehe.

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata ale przynajmniej dowiedziałam się gdzie mam akumulator, bo byłam pewna że jest gdzieś z przodu buhahahah :P :P

Pulpecja, Agaata lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 3696 3697 3698 3699 3700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ