X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata współczuję tyle czasu bez męża masakra.
    Migotka my ostatnio też cały czas poza domem i nogi od chodzenia w dupe wlaza.
    Griszanka owocnych łowów. Tez musze wybrać się na zakupy bo stan garderoby woła o pomstę do nieba. Tyle że ja nienawidzę mierzyć ubrać.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja super, ze z nozka cos sie wyjasnilo, ale'tak jak pisza dziewczyny lepiej skonsultowac z naczyniowcem.

Lys no to daliscie czadu z autem ;)

Agata ja to bym jednak pojechala do mamy, fakt tez o wiele lepiej dogadujemy sie na laczu telefonicznym, ale we dwojke zawsze razniej ;)

Migotka co to za ciche dni??

Pulpecja troche mi ulzylo, bo ja tez jestem na etapie rozwazan kupna 3 wozka :D Ten 2w1 wystawilam, spacerowka bd enjoy mi odpowiada, ale ta najnowsza ma wiegjszy daszek i wiekszy kosz, no i miejsce na napoje, a ze mloda od wrzesnia u tesciowej to chyba kupimy, zeby nie wozic go codziennie

Pulpecja, lys lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    młoda nadal z gorączką. Plus taki, że po panadolu spała do 6.30. Może to jest sposób na całonocny sen?
    A może to trzydniówka? Ona chyba może pojawić się przed rokiem? Teraz głodna po całej nocy wypiła butlę mleczka i śpi z tatusiem.

Niecierpliwa, no jak jest potrzeba, to dziecku wózka nie będziesz żałować ;-)
    Mój mąż też dziwnie na mnie spojrzał jak zdecydowałam o kupnie, no ale co miał zrobić? Nawet nie wiedział kiedy z jego konta kasa pofrunęła na wózeczek :-)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Griszanka no stało 2 albo 3 tygodnie bo celowo nie jeździłam bo kontrolka silnika się świeciła i miałam jechać po powrocie męża do serwisu na diagnostykę. No ale nie pierwszy raz stało nieodpalane dłużej niż kilka dni i nigdy nie było problemu z akumulatorem. I w sumie ja myślałam że to bateria w kluczu pilocie i byłam w aso a oni zamiast mi powiedzieć ze gdyby to był klucz to by deska rozdzielcza się zapalala to mnie w błąd wprowadzili. I jakoś tak wkręcilo mi się z tym kluczem i odbiornikiem sygnału ze nie pomyślałam a takim banale jak akumulator. Co do ceny akumulatora to gość co był mówił ze ten co mamy czyli oryginał do bmw serii 1 to jest akumulator żelowy i dlatego tyle kosztuje. Ale bez sensu kupować nowy taki sam skoro można kupić porzadny krzemowo jakiś tam za około 500. Tez się zdziwiłam jak usłyszałam 2 tys to powiedział ze to jeszcze jest ok bo np oryginał do bmw f coś tam kosztuje 3 tysiące.
    Konkluzja - nie kupujcie bmw ;)
    A jak BMW, to mozna sie spodziewac, w koncu to skrot, od:
    Bedziesz
    Mial
    Wydatki

lys, Migotkaa, Weridiana lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja, ta wizyta to zarowno dobra i zla wiadomosc. Bo dalej nie wiadomo i trzeba czekac. Umow wizyte koniecznie do naczyniowca. I zdrowka dla malej, oby to byly zeby.

Lys, my mamy bmw, za wymiane skrzyni biegow ktora sie zepsula 3 lata temu placilismy 5,5 tysiaca. Tak ze wiesz...;)

Pulpecja lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam 3 różne stroje kąpielowe dla małej, rozmiar 80, 86 i 92/96. 80 wzięłam bo napisali, że jest jak 86. NO i ten 80 co miał być 86 to jak dla noworodka, ten 86 to tak mega mega na styk, że krępował ruchy dziecku, a ten 92/96 za długi. Jestem zatem mistrzynią zakupów internetowych :D bo to któryś raz z kolei, kiedy kupuję i z metką odkładam do szafy razem z innymi za małymi ubraniami, albo piorę i wrzucam do najniżej półki komody do "za dużych rzeczy" :D
    Koniec zakupów internetowych, bo wychodzą mi jak kulą w płot, a mąż się ze mnie tylko nabija.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    A jak BMW, to mozna sie spodziewac, w koncu to skrot, od:
    Bedziesz
    Mial
    Wydatki

Dokładnie, a tam po przecinku powinno być "...szczególnie jak kupisz starego grata" :D nasze to rocznik 2005 ;)

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Pulpecja, ta wizyta to zarowno dobra i zla wiadomosc. Bo dalej nie wiadomo i trzeba czekac. Umow wizyte koniecznie do naczyniowca. I zdrowka dla malej, oby to byly zeby.

Lys, my mamy bmw, za wymiane skrzyni biegow ktora sie zepsula 3 lata temu placilismy 5,5 tysiaca. Tak ze wiesz...;)

no właśnie i jeszcze fakt, że czy stare czy nowe ceny części i naprawy zabójcze

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys ja to w ogole nie lubie zakupow ciuchowych, przede wszystkim na moja gruba dupe ciezko znalezc cos sensownego, a do tego w przymierzalni upoce sie jak swinia, bo przewaznie tam jest mega goraco ;)
    Pulpecja przy trzydniowce to chyba jednak duzo wyzsza temperatura.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wam my juz na drzemce nie wiem czy uda mi sie wykluczyc ta poranna bo kto by chcial 2 godziny meczyc sie z maruda
    Wczoraj maz oznajmil mi ze swieci sie w aucie jakas kontrolka i wyswietlacz menu dziala do polowy wiec chyba tez nas czeka mechanik i elektronik buuu
    Wczoraj bylo 23 stopnie ale na dzisiaj i jutro zap9wiadaja burze
    Milego dnia

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolek tez juz sobie spi. Mamunia ma 1-1,5h na ogarniecie z grubsza domku i siebie. Juz wstawilam do prania posciel, szybka kawka, a zaraz reszta. Pozniej zbieram sie na lowy ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Zamówiłam 3 różne stroje kąpielowe dla małej, rozmiar 80, 86 i 92/96. 80 wzięłam bo napisali, że jest jak 86. NO i ten 80 co miał być 86 to jak dla noworodka, ten 86 to tak mega mega na styk, że krępował ruchy dziecku, a ten 92/96 za długi. Jestem zatem mistrzynią zakupów internetowych :D bo to któryś raz z kolei, kiedy kupuję i z metką odkładam do szafy razem z innymi za małymi ubraniami, albo piorę i wrzucam do najniżej półki komody do "za dużych rzeczy" :D
    Koniec zakupów internetowych, bo wychodzą mi jak kulą w płot, a mąż się ze mnie tylko nabija.
    A nie lepiej odeslac te za male stroje kapielowe? Po co to kolekcjonowac?

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Pulpecja, co do syropku, to wiesz - w desperacji zjem wszystko, nawet syropek mi nie straszny, więc możesz spokojnie wysłać :-D

Wczoraj położyłam Huberta o 21.00 z nadzieją, że pośpi dłużej rano, no to pospał, zamiast o 5.30 wstał o 5.10 - eee w dupe z takimi interesami. Dzisiaj idzie standardowo spać po 19.00

Lys, to może w przypadku Twojego auta, jakbyś miała władować 2000 zł w akumulator, to sensowniej byłoby wymienić auto ;-) Ja bym pewnie tak kombinowała :-D My jakoś mamy szczęście do samochodów, bo niezbyt się psują, ten którym teraz jeździmy jeszcze nie miał żadnych napraw, jedynie te wynikające z eksploatacji, typu wymiana klocków hamulcowych, czy coś takiego. No i nie mamy BMW a trzeci z kolei francuski samochód - ponoć takie słabe są, ale w życiu nie wydaliśmy trzycyfrowej kwoty na mechanika. Poprzednim Renault jeździliśmy aż w końcu gość w nas wjechał, teraz Peugeot z 2009 jeszcze nigdy się nie popsuł :-) Jakbym miałą w dziada władować duże pieniądze to poszedłby do sprzedaży natychmiast ;-)

Pulpecja lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    A nie lepiej odeslac te za male stroje kapielowe? Po co to kolekcjonowac?

2 różnych sprzedawców I jak dla mnie nie opłaca się odsyłać żeby odzyskać 20 czy tam 25 zł. A nie zmarnuje się bo mąż odda bratanicy.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    2 różnych sprzedawców I jak dla mnie nie opłaca się odsyłać żeby odzyskać 20 czy tam 25 zł. A nie zmarnuje się bo mąż odda bratanicy.
    ee, to przynajmniej prezent z głowy :-) ja to głównie przez internet kupuję :-)

lys lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata no nie do końca, bo nie chcemy kupować kolejnego używanego samochodu. Ten co mamy 3 lata temu był wart 25 tys i w sumie ten model nadal trzyma cenę, więc jednak najbardziej się opłaca kupić zamiennik akumulator za 500 i sprzedać dziada za rok czy dwa jak się uskładamy na jakieś nowe auto z salonu.

A i moja siostra też ma Renault - już drugi z kolei, bo w poprzedni też w nich wjechał gość i poszedł na złom, ale jednak narzekają na te samochody, elektronika szwankuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 09:31

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Agaata no nie do końca, bo nie chcemy kupować kolejnego używanego samochodu. Ten co mamy 3 lata temu był wart 25 tys i w sumie ten model nadal trzyma cenę, więc jednak najbardziej się opłaca kupić zamiennik akumulator za 500 i sprzedać dziada za rok czy dwa jak się uskładamy na jakieś nowe auto z salonu.
    Lys, albo kombinuj jak ja :-) mamy auto już 10 letnie, dobrze jeździ bez sensu sprzedawać, ale chcemy nowsze. No to wymyśliłam, że jak się uda to uskładamy albo na kredyt kupimy nowe i ono będzie moje, a mąż będzie jeździl sobie tym starym :-)

Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jak macie komu oddac, to luzik. Gdyby mialo lezec w szafie, a tak zrozumialam, to natychmiast bym odeslala albo wystawilabym na olx.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Lys, albo kombinuj jak ja :-) mamy auto już 10 letnie, dobrze jeździ bez sensu sprzedawać, ale chcemy nowsze. No to wymyśliłam, że jak się uda to uskładamy albo na kredyt kupimy nowe i ono będzie moje, a mąż będzie jeździl sobie tym starym :-)

:) można by i tak, ale jednak dwóch nie potrzebujemy, bo bez sensu żeby stało jak męża nie będzie, a jak gdzieś jeździmy to razem. No i trzeci w sumie główny powód to taki, że rozważamy wyjazd za granicę na stałe, ale tu wszystko zależy od tego czy mężowi uda się przygotować do egzaminu, od którego będzie zależeć czy go przyjmą na rezydenturę.

Pulpecja, Paula_071, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, to zależy jakie używane, my Peugeota odkupiliśmy od firmy leasingowej, w której pracuje siostra mojego męża - było to trzyletnie auto, które wróciło z leasingu, 25000 km przebiegu, wyglądał jak nowy, serwisowany w ASO, bo był pod opieką właśnie siostry mojego męża, dała nam całą historię - wszystkie wizyty w salonie, nawet historię przyjazdów do myjni. Jeździła nim jakaś pani i raczej bardzo mało. No i nie zapłaciliśmy 120 000 w salonie za nowy, tylko połowę - 60 000. Także zrobiliśmy moim zdaniem bardzo dobry interes na używanym aucie. My jakoś nie mieliśmy problemów z elektroniką, ani w Renault ani teraz - tfu tfu, oby się nie pojawiły.
    Ale zgadzam się z Tobą, że lepiej trochę odłożyć i kupić coś pewnego niż używane z komisu, albo jakieś sprowadzane, Ja ani z komisu ani sprowadzanego w ogóle nie brałąm pod uwagę, bo kompletnie nie mam zaufania, nie miałabym pewności, czy są w nim poduszki powietrzne czy jakieś tam atrapy.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 3698 3699 3700 3701 3702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ