X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez ma tylko dwa zęby dolne jedynki
    Oki jak będzie pogoda to idziemy

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! U nas zębów brak, a też podaję kanapki w kawaleczkach i mała jakoś sobie radzi. W ogóle to uwielbia i chleb, i makaron. Po mamusi :P zupki już troche gorzej idą.
    Dawno tu nie pisałam, ale w miarę na bieżąco czytam. U nas nic nowego. Mała gaworzy (tatatata, dadada, nananaa), chodzi przy meblach, jest wciąż taką żywą iskierką. Wciąż chodzimy na rehabilitację, ćwiczymy w domu i jakoś tak mija dzień za dniem. Pozdrawiamy!

AgaSad, Weridiana, Griszanka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, moja wcale zębów nie ma, a spokojnie sobie z chlebkiem radzi.

Zetka lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki.. my już po spacerku, mały śpi więc mam czas na kawkę i zajadam się truskawkami ale są jeszcze trochę bez smaku.. mam nadzieję że młody pośpi z godzinę, dziś też nie zasnął na spacerze ale już był strasznie zmęczony.. chyba wiem dlaczego nei może zasnąć w wózku - ostatnio zasypia tylko na boczku a w wózku to mu ciężko obrócić się z tymi pasami.. dziś się rzucał na wszystkie strony i nie zasnął więc spadałam trochę szybciej do domu.. jutro pójdę wcześniej żeby być min 2 godz, po południu zabierze go teściowa więc fajnie - trochę sobie poleniuchuję..

A wiecie co my 5 lat temu kupiliśmy nowe auto z salonu i doszliśmy do wniosku że to się średnio opłaca.. drogie przeglądy, ubezpieczenia, akurat u nas 2 razy wyszła wada fabryczna a raz nam nie uznali i musieliśmy zapłacić 1500 zł za naprawę skrzyni biegów.. owszem komfort jest taki że nic więcej się nie psuło ale myślę że jak się dobrze pokombinuje to można trafić fajne używane autko, kilkuletnie od kogoś sprawdzonego albo brać dobrego mechanika ze sobą żeby sprawdzał.. jednak ceny nowych aut to są trochę chore.. przed nami zakup drugiego auta bo mój wysłużony Nissan Almera ma już 15 lat i no cóż, za długo chyba nie posłuży ale chcemy nazbierać gotówkę żeby nie pakować się w kolejny durny kredyt..

Apaczka gratulacje! nam zostało jeszcze 30 lat bo braliśmy na 35 więc ten tego.. nie przejmuj się.. my mamy mega niekorzystny kredyt i chcemy przenieść się do innego banku ale coś nie możemy się za to zabrać i nie wiem czy wogóle mamy odpowiednią zdolność żeby robić taki ruch..

Griszanka mąż poleciał do Irlandii na wesele naszego kolegi, mieliśmy lecieć razem ale w 3 to by była trochę męczarnia.. no a że mieszka tam jego brat to mieszkanie ma za free więc trochę zwiedza i korzysta.. taki typowy urlop bez nas to no way:) aczkolwiek my mamy dość luźne podejście do wyjazdów - mąż często sam wyjeżdża a to mecz, a to jakiś koncert a to własnie leci do brata, zanim mały się urodził to ja też czasem wyjeżdżałam do koleżanek, za to często spędzałam cały popołudnie w stajni i on też nie robił mi jakiś wyrzutów.. u nas chyba wynika to z tego że razem pracujemy, jednak w ciągu dnia dużo czasu spędzamy razem więc takie wyjazdy dobrze nam robią..

Aaga uśmiałam się z tego nawiasu - niech żyje jak najdłużej:):)

apaczka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy w nocy pobudke od 12-2 zabawa , terazvodsypia przy cycku. Za dwie godziny jade po starsza i na zakupy. Co do samochodu k I powalam honde civic z salonu ale 2 letnia po przedstawicielu na kiczniku chyba bylo 40 tys mil. Bardzo mi odpowiada to auto jest przemyslane , wyposazenie wnetrza duzy bagaznik ,lekko sie zmienia biegi (porownuje do bmw ;-)
    Mam juz go 3 lata i nie zamierzam wymieniac.
    maz mial bmw 1 series fajne do pracy ale jakos pechowo stluczki dwie nie z jego winy . Auto sie nie psulo. Teraz ma seata jak na razie ok ale do bmw mu daleko mimo ze rocznikowo mlodszy.

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A I nam francuzy zawsze sie psuly ale fakt ze to byly stare auta ;-)

Pulpecja ciesze sie ze cos wiecej wiesz z nozka

Iys a o jakim kraju myslicie bo jak uk czy Australia to ruch lewostronny :-)

1usasg185gkausx0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, a jaki samochod kupiliscie w salonie co Wam nie uznali wad?

My na kocu w parku:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy godzine na kocu, później zaczęło kropic wiec sie zebralam, 100 metrow od domu dopadła nas ogromna ulewa, Hubert pod folia wiec spoko, ale ja przez 100 metrów przemoklam do suchej nitki, woda płynęła po ulicach jak rzeka dosłownie. Teraz nie pada, ale zachmurzone... Typowa wiosna :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mamy Kia soul ale to był wybór męża, jak dla mnie bagażnik był beznadziejnie mały ale m twierdził że zanim będzie dziecko to jeszcze zdążymy zmienić.. no więc nie zdażylismy:) co prawda bagażnik na dach załatwia sprawę ale wolałabym jednak mieć jeszcze duży w aucie.. plus za to że jest wyższy i jeździ się fajnie np w nocy..

Skrzynia biegów od początku chodziła ciężko i za każdym razem wmawiali nam że taki urok tych aut.. w końcu rozp się całkiem i stwierdzili że źle używaliśmy - chyba musielibyśmy bez sprzęgła jeździć, nie mieliśmy czasu się z nimi ścierać, później m wyczytał że te roczniki były wzywane do naprawy tej skrzyni a nasz salon olał temat.. gwarancję przerwaliśmy po 4 latach bo m stwierdził że jak ma płacić ponad 1000 zł za wymianę oleju to ma ich w d... wogóle Kija ma chyba najbardziej beznadziejną gwarancję bo kolega kupił Kia Sportage i wyobraźcie sobie że padł silnik po niecałym roku używania.. do tej pory ściera się z salonem bo oni dla odmiany twierdzą że nie dolał oleju i faktycznie jest jakiś debilny zapis w tej umowie że olej trzeba dolewać częściej niż na standardowych przeglądach że jakiś silnik jest tam nietypowy czy coś tam a on nie miał przekroczonej tej kilometrówki po której dolewa się niezaleznie od przeglądu..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Patryk ma fazę na klęczenie przy każdym meblu, krześle i moich nogach.. już nawet nie ćwiczy siadania tylko ciągle klęczy...

Muszę kupić jakiś koc do parku bo mi ochoty narobiłyście na takie piknikowanie.. małemu by się podobało pewnie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 15:12

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) nadrobiłam :)

A ja mam męża mechanika i problem z głowy...odpukac każde auto jakie mielismy do tej pory bylo trafione :) teraz mamy opla insignie i jestesmy bardzo zadowoleni :)

Co do problemów z zajściem w ciążę,tez mam taka koleżankę...starają sie 4 rok,w najbliższym otoczeniu wszyscy dosłownie wszyscy maja juz dziecko albo i dwójkę...serce mi się kraje jak widzę z jaka miłością w oczach patrzą na naszego Alexa...gdyby Bóg pozwolił teraz ze zajdę w drugą ciążę to będę sie bala jej powiedziec,bo wiem ze cieszyli by się z nami okropnie,ale gdzies w środku na pewno serce jej będzie pękać...dlaczego niektórzy musza tak cierpiec...

Co do planu dnia,to mój Mały gdzies od dwóch miesięcy śpi tylko dwa razy dziennie...wstaje miedzy 6-30-7-30 pierwsza drzemka ok godz o 10 i później spi na spacerze 1-1,5h a wychodzimy z domu o 14,no i na noc idzie spać ok 19-20
    A właśnie jak kładłam go częściej to miał drzemki takie 20-30 min,teraz jest o niebo lepiej :D
    Miłego dnia życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 15:19

lys, Paula_071 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana myślimy o Kanadzie.

Weridiana lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Szymon ma katar, tak mi sie wydawało w nocy bo poplakiwal,robiłam już inhalacje,podam Wit C, mam nadzieje ze nic się nie przypeleta..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka Lily wczoraj też płakała o północy i charczala to ja nawet wybudzilam. Mąż osluchal i wszystko ok ale nosek zatkany. Oczywiście nawet nie dała sobie pomóc. I teraz z kolei leje jej się z nosa.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dostać gołębie dla Łucji . Co z nimi zrobić?

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminka wypuscic na wolnosc heheh
    A tak serio nie wiem nigdy nie jadlam i nie korci mnie do spróbowania

lys, Zetka, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To szwagierka się wystarala gdzieś. Ja tez nie jadłam i nie zjem raczej. Najchętniej bym je wyrzuciła

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    To szwagierka się wystarala gdzieś. Ja tez nie jadłam i nie zjem raczej. Najchętniej bym je wyrzuciła
    Szkoda że nie żywe bo by Łucja miała radoche haha

Ej dostałam te spodnie dzis z Art tree, jedne gratis,szkoda że tyle czekania ale powiem Wam ze materiał i wykonanie mega,lepsze od zary

Pulpecja lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza ekipa to 4 pary i dwoch singli czekaj juz 5 par i jeden singiel
    I tak we cztery ( zona kumpla jakaś nie teges wiec jej nie licze ) bylismy na swoich slubach wspolne wakacje wyjscia na imprezy urodziny odwiedziny itd widywalismy sie prawie co weekend najstarsze małżeństwa dorobily sie po dziecku wiec my dwie zostalysmy ale kazda juz sie starala wiec co spotkanir temat rzeka po czasie dolaczyla do nas trzecia z ekipy jako starająca sie o drugie przezywalysmy wzloty i upadki
    Ja poronilam w 2014 byly wsparciem rok pozniej pochwalilam sie ze sie udalo i z jedna z nich kontakt prawie odrazu sie urwal ( ta mi najblizsza z ktora prakrycznie cykle mialysmy wyrownane nam sie udalo im nie ) nie odwiedzila mnie jak lezalam przez polowe ciazy raz na jakis czas dostalam sms albo odpisywala na mojego sms bylo mi przykro nasi mezowie tez rozluznili stosunki ogolnie po jakims czasie ta para sie odsunela od wszystkich a teraz gdy reszta dziewczyn jest w ciazy to nawet nie wiedzialy jak maja im przekazać nowine
    No i jak mlody aie urodzil nadal u nas nie byli a jakos tak sie przyjelo odwiedzic przyjaciol ktorym sie dziecko urodziło
    No coz jakis czas temu jeszcze zabiegalam o kontakr teraz odpuscilam bo nic na sile

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem, ze to jest mega trudne, patrzec jak wszyscy ciesza siw kolejnymi ciazami, dziecmi, a Ty jak ten kolek zaciskasz zeby i wstrzymujesz lzy. Ja czekalam prawie 6 lat na ten cud. Przerobilam leczenie, depresje, psychologa, a nawet psychiatre, tak, ze tego...
    Wiem jedno, nie nalezy sie poddawac. Nie ta droga, to inna. Jak leczenie nie przynosi skutku, to tyle maluchow czeka na rodziny

Weridiana lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
‹‹ 3700 3701 3702 3703 3704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ