X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciolka tez sie stara o dziecko. Odkąd zaszlam w ciaze to nasz kontakt jest dużo mniejszy. Mój mąż dalej trzyma sie z niej mężem, nawet on częściej sie do mnie odzywa niż ona. No ale cóż, rozumiem ze jest to dla niej ciężkie.

Tomek znowu usnal w samochodzie chwile przed domem, dlatego siedzę w aucie i czekam:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się po zoo i basenie,czyli dość aktywnie dziś. Piotrek zaczął wstawać przy czym może ale dlugo się nie utrzymuje,choć już na chwilę nie można go spuścić z oczu. Najlepszym zajęciem jest targanie rolki sroczykowego papieru także musimy robić większe zapasy teraz :-)

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie starań to moja przyjaciółka już stara się ponad dwa lata i też wiem jak jej ciężko. Wczoraj miała inseminacje i mam nadzieję,że się uda,bo jak nie to się załamie mocno. A ta koleżanka,co urodziła martwego synka w 24tc też się ode mnie odcięła-rozumiem,że mega przeżywa tragedię,ale co ja jestem winna,że w tym samym czasie byłyśmy w ciąży,a ja mam żywe dziecko

bzkxskf.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Dziewczyny mam dostać gołębie dla Łucji . Co z nimi zrobić?
    Kochana,ja również dostałam gołębie jakiś czas temu...gotowalam osobno i dodawalam do warzyw i blendowalam...sama nigdy nie jadłam,ale ponoc są zdrowe dla dzieciaków...Alex aż się trząsł jak jadl taka miksturke z gołąbkiem :)

witaminkab, Weridiana lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zwazylam Lily i waga pokazała 11980 czyli przybrała przez miesiąc 925g a to jest więcej niż ostatnio. :/

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Kurde zwazylam Lily i waga pokazała 11980 czyli przybrała przez miesiąc 925g a to jest więcej niż ostatnio. :/

Kurcze, bardzo duzo. Tak mi do glowy przyszło, badalas moze glukoze Lily? A znalazas pediatre, do kogo chodzicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 20:03

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iys, no to nieźle ta Lily waży, a jak jej idzie jedzenie zupek? Może warto by było zastąpić cyca np. Druga porcja zupki? Warzywa w końcu są mniej kaloryczne.. U nas waga jakieś 8 kg, max 8100, no drobna jest. A je różnie, raz lepiej, raz gorzej. Oj smutne to jest kiedy nie można zajść w ciążę. Mam w rodzinie taki przypadek, podchodzili kilka razy do in vitro i dupa :/ tak mi przeokropnie żal ich, bo naprawdę byliby świetnymi rodzicami.. Niesprawiedliwe to bardzo

Ewa123
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula raz badalismy glukozę i raz hemoglobine glikowana i oba wyniki prawidłowe. My chodzimy cały czas do tej przychodni kolo nas ale na bilans 9 mca chce iść gdzieś indziej ale jeszcze nie wiem gdzie. Mąż rozmawiał z kolega lekarzem który ma żonę pediatrę i ona kazała definitywnie zmniejszyć ilość karmien i przestać używać cyca jako usypiacza. Ale kurcze jak ja mam to zrobić :( :(

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, kurcze, sporo Lily przybiera, nie wiem czy to jest powód do zmartwień czy nie, ale ja bym się wybrała na konsultację do dobrego pediatry. Może trzeba zrobić jakiś badania? Prawdopodobnie wszystko jest ok, ale sprawdzić nie zaszkodzi.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys, a Lily używa smoczka? bo nie pamiętam.

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa w dzień jest ok ograniczam cyca i daje wodę do picia zamiast. Do tego daje warzywa zeby ja zapchac ale nie zawsze jest w nastroju. Niestety w nocy zasypia tylko przy cycu i jak się budzi to tez je a potrafi budzić się co godzinę.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata ja myślę nad poszukaniem pediatry dietetyka ale nie wiem czy znajdę coś takiego. Muszę poszperać.
    Pulpecja smoczka uznaje tylko na spacerach i raczej jako gryzaka.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys a Tsh robiliście Lily?

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjoterapeutka będzie juz w piątek wiec może jak zacznie z nią ćwiczyć to ruszy i będzie bardziej mobilna to może wtedy zacznie spalać. Chociaż znając moje szczęście to pewnie nie.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka tak chyba nawet 2 albo 3 razy i tez w normie.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, skoro badania w porządku, nie ma cukrzycy ani nic z tarczycą, nerki zdrowe... może po prostu sporo z cycka zjada, a że mało mobilna to tyje. Większość już od jakiegoś czasu albo sięczołga, albo raczkuje, wstają więc też tracą sporo kalorii. Większość też już dostaje mm a nad tym łatwiej zapanować niż nad kp.

lys lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy, a właściwie mieliśmy :/ znajomych, świetni ludzie, którzy, jestem pewna, byliby wspaniałymi rodzicami no ale... są już 6 lat po ślubie. To para, która z sexem czekała do ślubu, bardzo wierzący, tylko naturalne metody planowania ciąży, ona długo przed ślubem obserwowała swoje cykle, mierzyła temperaturę, badała itp. Myśleli, że będą mieć gromadę dzieci. Ale niestety mają jakieś problemy, jakie nie wiemy bo praktycznie zupełnie się odsunęli. Wyprowadzili 120 km dalej. Na domiar złego trojgu ich znajomych par (my i jeszcze dwa małżeństwa) urodziły się w ubiegłe wakacje dzieci więc musiało to być bardzo trudne dla nich :(

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    W temacie starań to moja przyjaciółka już stara się ponad dwa lata i też wiem jak jej ciężko. Wczoraj miała inseminacje i mam nadzieję,że się uda,bo jak nie to się załamie mocno. A ta koleżanka,co urodziła martwego synka w 24tc też się ode mnie odcięła-rozumiem,że mega przeżywa tragedię,ale co ja jestem winna,że w tym samym czasie byłyśmy w ciąży,a ja mam żywe dziecko
    Mamasia niczemu nie jestes winna, ona sie z tym jeszcze nie pogodzila, a patrzac na Twoje dziecko po prostu serce jej peka. Niestety trzeba zrozumienia i czasu...
    Za kolezanke od IUI trzymam z calych sil kciuki.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Dziewczyny mam dostać gołębie dla Łucji . Co z nimi zrobić?

Ja ugotowalam psu :D

Katarka, Migotkaa, Zetka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:

Lily idzie jak burza. My dzis bylysmy na zdrowej stronie i jak ostatnio bylam z tym poceniem to urzadzila taka histerie, ze myslalam, ze gorzej sie nie da. Mylilam sie, dzis bylo gorzej, zapowietrzala sie, jak orangutan wisiala mi na szyi. Zwazyc tez sie nie dala, na siedzaco waga pokazala 8800 (miesiac temu bylo 9020), a na lezaco od 9 do 9600, ale nogi opierala na ziemi, wiec de factnd nie wiem ile wazy

‹‹ 3701 3702 3703 3704 3705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ