X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No sie ma :) W koncu cos dziala.
    U mnie ostatnio zycie pod znakiem ogarniecia ogrodu, rabat z kwiatami, oczywiscie na tyle na ile dziecko pozwala ;)
    Moj synek gaworzy tylko kiedy ma na to ochote, a ostatnio ma ja od swieta. Choc miewa takie dni kiedy wciaz krzyczy mama i nieeeee.
    Wczorqj moje dziecko pierwszy raz jadlo kanapke z bialym serkiem, alez sie zajadal, oczywiscie popil cycem, bo bez tego posilek sie nie liczy ;)
    Poza tym wciaz by stal i przemieszcza sie wzdluz mebli, probuje stac bez podparcia, ale to kilka sekund i bach, najczesciej siada ;). Opanowal juz podpiaranie sie brzuchem o meble, zeby miec wolne rece. Co chwile sie o cos uderza, przewraca, jednym slowem jest fajnie. Czasami miewa dni bez snu, och jak ja ich nienawidze, jest tak zmeczony, a za zadne skarby nie zasnie. Po takim dniu jestem zmeczona przeokrutnie. Do tego ostatnie nocki tez nie sa zachwycajace, jeczy calymi nocami, albo placze przez sen. Wydaje mi sie, ze to jedyneczki gorne sa w drodze i przez to wszystko stoi na glowie, ewidentnie widac, ze cos go boli.
    G

Pulpecja lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja - ja bym tez obstawiala zeby :)

szlak mnie z tym forum chce trafic , choc przez to ze nie dzialalo, ugotowalam obiad , i posprzatalam mieszkanie czyli jednak sie da.

Przyszla mi paczka ze smyka i jakie bylo moje zdziwienie ze body w rozmiarze 80 sa takie ogromne , zazwyczaj bralam 74 i body byly na styk , ale teraz wzielam w 3-packu i jednak roznica jest.
    Zadowolona jestem z tego bidona skip-hop, co prawda jeszcze nie testowany bo testerka spi ale myslalam ze ta rurke bede musiala jakos sama chowac czy upychac paluchem a to taki fajny automat ;-)

Paula_071, lys, Pulpecja, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka lipa z tym forum działa nie działa i tak w kółko.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok zmieniam zdanie , body jednak dobre a z bidonu idzie nam tak samo ciezko jak z wszystkim :D bedziemy cwiczyc ;-)

Paula_071, Pulpecja, niecierpliwa, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo działa
    U nas dzien inny niz wszystkie matka wprowadza nowy plan dnia
    3Majcie kciuki żeby bylo ok i moze tym sposobem mlody pospi mi dłużej niz 30 minut oby
    U nas bidon to hit Ona życzę Co żeby Zosia szybko sie nauczyla i zalapala o co kaman

lys, Pulpecja, niecierpliwa lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    ok zmieniam zdanie , body jednak dobre a z bidonu idzie nam tak samo ciezko jak z wszystkim :D bedziemy cwiczyc ;-)

A probowalas ze zwykla rurka?

Aga, pochwal się co to za nowy plan dnia:) ostatnio rozmawialam z ciocia, co wlasnie zachowuje 3 dzieci kuzyna i oba mi sugerowala, zebym przeregulowala tryb dnia Tomka tak, by mial dwie drzemki a pozniej jedną dłuższą. Jak patezylam na plan dnua w zlobkach to wlasnie tak jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 14:10

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk ma swój sposób na picie z bidona :) nabiera wodę w policzki ile się tylko da, a później pluje jak najdalej :) może od czasu do czasu coś połknie

witaminkab, mamasia, apaczka, Paula_071, lys, Pulpecja, Martucha86, Weridiana, niecierpliwa, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i musze kupić bidon. Ehh to się mąż ucieszy, że kolejna rzecz do obijania się o nią

mamasia, Paula_071, lys, Pulpecja, niecierpliwa, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    Patryk ma swój sposób na picie z bidona :) nabiera wodę w policzki ile się tylko da, a później pluje jak najdalej :) może od czasu do czasu coś połknie
    Hehehe,Piotruś tak samo robi.dwa dni nie jarzyl wcale,a jak wczoraj załapał to się jara I nabiera pełne poliki. :-)

bzkxskf.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylo tak pobudka butla zabawa drzemka zabawa drugie śniadanie zabawa drzemka zabawa obiad spacer butla zabawa drzemka podwieczorek zabawa butla i spać cykl od 6 do godZiny 19.30 drzemki 30 minutowe plus minus 5 min zawsze nawet jak wypadla jakas drzemka to nastepna nie byla dłuższa
    A chce zmienic tak
    pobudka butla długa zabawa drugie sniadanie spacer na spacerze drzemka zabawa obiad zabawa drzemka w domu butla zabawa podwieczorek zabawa butla i spac
    Czyli wykluczyc dwie drzemki a doprowadzic do dwoch np poltora godzinnych
    Jak sie uda albo chociaz wyluczyc ta po poludniowa bo na ta chwile co dwie i pol max trzy godziny sypia mi po 30 minut
    Ha optymistka ze mnie nie ma co

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 15:45

Paula_071, Pulpecja lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Ja daje pół awokado i małego banana lub połowę. Chyba raz zjadła całość, ale w ogóle Łucja je małe porcje ale w nocy chce nadrabiać. Jakbym nie kombinowala to min 2 razy musi zjeść, ale też po 120.
    Byłyśmy dziś na basenie, dalej umiarkowany entuzjazm :/ chociaż dwa razy pojawiło się coś na kształt uśmiechu.
    Mała właśnie zasypia a ja pije winko

u nas wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują, że może jutro w końcu uda nam się dotrzeć na basen :) mam nadzieję, że się w uda i nie będzie awantury, a jak małemu się spodoba to byśmy się zapisali na zajęcia... pytałaś może czy można się dopisać czy trzeba czekać aż będą robić nową grupę?

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz element humorystyczny:

to nie klucz się zepsuł, ani nie odbiornik sygnału w samochodzie to... akumulator zdechł ... buhahaha

Pulpecja, aaaaga, Martucha86, Paula_071, witaminkab, niecierpliwa, jesslin87, Zetka, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    a teraz element humorystyczny:

to nie klucz się zepsuł, ani nie odbiornik sygnału w samochodzie to... akumulator zdechł ... buhahaha
    lys, pan naprawiający cię uświadomił, czy sama na to wpadłaś? :-)

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dzisiaj u ortopedy. Badanie za 140 zł wyglądało o niebo lepiej niż na nfz....
    Pani doktor wykluczyła zmiany ortopedyczne, urazy i wszelkie tego typu rzeczy. Powiedziała, ze widać w tkankach miękkich wysięk, ale żeby nie panikować, bo czasami się tak zdarza, w drugiej stopce też jest ale dużo mniejsze. To może być efekt np. "przygniecenia" w zabawie chociażby ze starszą siostrą, jakiś zastój limfatyczny. Pokazała jak można delikatnie masować stópki i powiedziała, ze ona by zaleciła poobserwować to teraz 2-3 miesiące, jeżeli nie będzie zanikać to zgłosić się do naczyniowca, ale że zazwyczaj jak dziecko zaczyna chodzić to następuje jakby naturalny drenaż.
    Ja wizytę i tak umówię, bo terminy to tak właśnie 2-3 miesiące tak czy inaczej. Najwazniejsze, ze ją pooglądala z każdej strony i nie wpływa ta zmiana na stawianie stóp, wszystko jest prawidłowo. Zabroniłą kategorycznie ją prowadzać w jakikolwiek sposób i na razie nie dawać też pchacza. Jak najdłużej i najwięcej na bosaka, dzisiaj miała attipasy na nóżkach, powiedziała że tego typu są bardzo dobre, można używać (ja akurat zakładam na dwór,bo tak "łyso" wygląda w samych skarpetach) to chyba tyle.

0na88, aaaaga, AgaSad, Weridiana, Migotkaa, mamasia, niecierpliwa, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja -dobre wieści! Aż wypije wieczorem piwo, mam taką ochotę a teraz i powód się znalazł ;-)

Pulpecja, niecierpliwa, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    lys, pan naprawiający cię uświadomił, czy sama na to wpadłaś? :-)

Gdzie ja?? to ostatnia rzecz, o której ja bym pomyślała... Mąż pojechał z kluczem do serwisu gdzie zajmują się naprawą elektroniki, sprawdzili że klucz ok i powiedzieli że jak nic nie działa i deska rozdzielcza też się nie podświetla to możliwe że to akumulator. No i wieczorem Pan serwisant przyjechał i sprawdził, czy akumulator się wyładował bo coś żre prąd czy ze starości. No i to drugie :P

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Gdzie ja?? to ostatnia rzecz, o której ja bym pomyślała... Mąż pojechał z kluczem do serwisu gdzie zajmują się naprawą elektroniki, sprawdzili że klucz ok i powiedzieli że jak nic nie działa i deska rozdzielcza też się nie podświetla to możliwe że to akumulator. No i wieczorem Pan serwisant przyjechał i sprawdził, czy akumulator się wyładował bo coś żre prąd czy ze starości. No i to drugie :P
    no ale przynajmniej taniej wyjdzie wymiana, co ? heheh

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, z tej radości postanowiłam kupić młodej nowy wózek :-) niedługo zostanę wózkomaniaczką :-) ten jest ok, ale kilka rzeczy mnie denerwuje w nim. No i przecież sprzedałam tamten pierwszy, to co będę dziecku żałować :-p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 19:57

Weridiana, Migotkaa, mamasia, niecierpliwa lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    no ale przynajmniej taniej wyjdzie wymiana, co ? heheh

gość mówił, że nowy taki jak jest zamontowany 2000 zł, ale można kupić inny - zamiennik za 500 zł i przeprogramować rodzaj baterii w "systemie" samochodu

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    gość mówił, że nowy taki jak jest zamontowany 2000 zł, ale można kupić inny - zamiennik za 500 zł i przeprogramować rodzaj baterii w "systemie" samochodu
    hahaha, no to zabłysnęłam, faktycznie taniutko

201508091565.png
‹‹ 3695 3696 3697 3698 3699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ