X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak robicie jajecznicę dla dzieci to z czym mieszacie, żeby nie była za sucha?
    Ja dziś pierwszy raz zrobiłam i trochę krztusiła się bo było za suche, więc zmieszałam z obiadkiem ze słoiczka i wtedy zjadła wszystko.
    Z czym innym można pomieszać?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja dziś pierwszy raz zrobiłam i trochę krztusiła się bo było za suche, więc zmieszałam z obiadkiem ze słoiczka i wtedy zjadła wszystko.

Z maslem:) ja sobie tak robilam na parze na poczatku po cc.

lys lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki chleb dajecie dzieciom? Chce Hubertowi zrobić male kanapki z bieluchem i awokado i nie wiem jaki chleb. My jemy pieczony w domu ciemny na zakwasie, ale nie wiem czy nie będzie za trudny do strawienia dla Mlodego. Natomiast bialy chleb ze sklepu jest kiepski...

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:

Może z pomidorami

lys lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczatkowo dawalam chleb zwykly kupujemy w piekarni czasami żytni a teraz nawet upieczony przez sasiada z ziolami żurawina czy z czym nam zrobi i jest ok
    Jajecznicę robie z łyżką masła

lys lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje kazde'pieczywo, ktore akurat mam na stanie ;)

Jajecznice robie z lyzeczka masla, a dzis pierwszy raz dalam pieczone jablko z cynamonem.
    Wczoraj robilam awokado z bananem ziksowalam po calym owocu i wciagnela wszystko, natomiast mi to w ogole nie smakowalo :D

lys lubi tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się u nas zachmurzyło, chyba będzie lało, a tatuś z córeczką na spacerze...

Ja staram się kupować chleb w dobrej piekarni, biały i ciemny dobrej jakości i daję co akurat mam w domu. Jajecznica z masełkiem :-) ale pomidorki to też dobry pomysł, tylko chyba jeszcze poczekam na takie porządniejsze z bazaru.

lys, Paula_071 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej witam się i ja,w koncu forum działa.
    Mały spi a ja leżę w sypialni a okna mnie wołają "umyj mnie ", chyba się zwłokę i ujmuje w kuchni bo najmniejsze haha,
    Powiem Wam że po dzisiejszym dniu z czystym sumieniem mowie "każde dziecko ma swoje tempo ", Szymon dzis zaczął sie podciągać w łóżeczku na kleczkach,ciągnie się rączkami do góry, coraz częściej próbuje sobie cos dostać jak siedzi i chce przejść na czworaki ale dupka ciężka nie może się podnieść i najważniejsze brzuch nie parzy nawet z chęcią leży, kreci się, pełza do tylu, aa i gada jak najety
    Tak że Lys myślę że Lily też ruszy tylko w swoim czasie
    Co do mówienia to moi dwaj siostrzenicy do 3 lat zdania nie umieli złożyć a przychodził jeden dzień ze gaduly takie sie zrobily

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 16:39

lys lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Julka wciągnęła całe awokado i całego banana? jeśli tak to ma dziewczę spust :-D ja jak robię to z ćwiartki awokado i pół banana bo sobie myślę, że całym bananem i awokado to ja sama bym się najadła a co dopiero 9 mcy dziecko :-)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie pół avokada i całego banana i całe wciąga:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado jest bardzo tluste, tez bym nue dala calego:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj zjada calego banana i okolo pol awokado
    Jak to jest moje dziecie ewidentnie spiace oczy leca do gory powieku opadaja a ten walczy ze snem jak z jakims wrogiem a to zacznie gadac a to smoka wyciaga a to brawo bije nosz czlowieku maly jak sie chce spac to sie spi

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię pol awokado i pol banana lub cwiartke awokado i całego banana. Jest tłuste ale to dobre tluszcze, nie to co słonina ;-) ale jest też bardzo kaloryczne. Dzisiaj Hubert zjadł na śniadanie 1/3 awokado, dwie łyżki bielucha dwie łyżki kaszki pszennej razowej i pół łyżeczki siemienia lnianego.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na spacerze, Młody śpi, półtorej godziny siedzieliśmy w parku na kocu, wyszalał się na maksa i padł a ja chodzę sobie. Kocham wiosnę.

aaaaga, lys, Pulpecja lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzilo mi o to, ze jest ciezkie przez to, ze jest tłuste, dlatego nie dalabym calego. Banan tez jest kaloryczy, to taka bomba:)

Zaraz bedziemy w domu. Sprawnie poszla podroz, Tomek tez dal rade:)

Pulpecja lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio dałam małej pół awokado z całym bananem. Zjadla jedną trzecią. A druga połowę awokado ja zjadłam łyżeczka ;)

Paula_071, Pulpecja lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Niecierpliwa Julka wciągnęła całe awokado i całego banana? jeśli tak to ma dziewczę spust :-D ja jak robię to z ćwiartki awokado i pół banana bo sobie myślę, że całym bananem i awokado to ja sama bym się najadła a co dopiero 9 mcy dziecko :-)

Zrobilam to bo liczylam, ze zje polowe a ta opedzlowala cale. Moze dlatego to bylo takie niedobre :D
    W ogole ostatnio nie najada sie mlekiem, wypija rano 200ml i chwile potem potrafi wciagnac pol parowki, troche chleba i jajecznicy jak jemy z mezem sniadanie. W tygodniu jem na szybciora, zeby nie kusic jej.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ja robię pol awokado i pol banana lub cwiartke awokado i całego banana. Jest tłuste ale to dobre tluszcze, nie to co słonina ;-) ale jest też bardzo kaloryczne. Dzisiaj Hubert zjadł na śniadanie 1/3 awokado, dwie łyżki bielucha dwie łyżki kaszki pszennej razowej i pół łyżeczki siemienia lnianego.

No to fakt trzymalo ja to 3h

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje pół awokado i małego banana lub połowę. Chyba raz zjadła całość, ale w ogóle Łucja je małe porcje ale w nocy chce nadrabiać. Jakbym nie kombinowala to min 2 razy musi zjeść, ale też po 120.
    Byłyśmy dziś na basenie, dalej umiarkowany entuzjazm :/ chociaż dwa razy pojawiło się coś na kształt uśmiechu.
    Mała właśnie zasypia a ja pije winko

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forum działa!!! W końcu.
    Kurde, moja mała ma od wczoraj gorączkę, właściwie ciężko to nazwać gorączką, raczej stan pogorączkowy. Tak około 37,5 -37,9, głowa ciepła i taki szloch przez sen przez pól nocy. Chyba zęby, co? Bo żadnych innych dolegliwości jak na razie nie widzę. Może w końcu się coś tam przebija?

201508091565.png
‹‹ 3694 3695 3696 3697 3698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ