X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak robicie jajecznicę dla dzieci to z czym mieszacie, żeby nie była za sucha?
    Ja dziś pierwszy raz zrobiłam i trochę krztusiła się bo było za suche, więc zmieszałam z obiadkiem ze słoiczka i wtedy zjadła wszystko.
    Z czym innym można pomieszać?

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja dziś pierwszy raz zrobiłam i trochę krztusiła się bo było za suche, więc zmieszałam z obiadkiem ze słoiczka i wtedy zjadła wszystko.

Z maslem:) ja sobie tak robilam na parze na poczatku po cc.

lys lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki chleb dajecie dzieciom? Chce Hubertowi zrobić male kanapki z bieluchem i awokado i nie wiem jaki chleb. My jemy pieczony w domu ciemny na zakwasie, ale nie wiem czy nie będzie za trudny do strawienia dla Mlodego. Natomiast bialy chleb ze sklepu jest kiepski...

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:

Może z pomidorami

lys lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczatkowo dawalam chleb zwykly kupujemy w piekarni czasami żytni a teraz nawet upieczony przez sasiada z ziolami żurawina czy z czym nam zrobi i jest ok
    Jajecznicę robie z łyżką masła

lys lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje kazde'pieczywo, ktore akurat mam na stanie ;)

Jajecznice robie z lyzeczka masla, a dzis pierwszy raz dalam pieczone jablko z cynamonem.
    Wczoraj robilam awokado z bananem ziksowalam po calym owocu i wciagnela wszystko, natomiast mi to w ogole nie smakowalo :D

lys lubi tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się u nas zachmurzyło, chyba będzie lało, a tatuś z córeczką na spacerze...

Ja staram się kupować chleb w dobrej piekarni, biały i ciemny dobrej jakości i daję co akurat mam w domu. Jajecznica z masełkiem :-) ale pomidorki to też dobry pomysł, tylko chyba jeszcze poczekam na takie porządniejsze z bazaru.

lys, Paula_071 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej witam się i ja,w koncu forum działa.
    Mały spi a ja leżę w sypialni a okna mnie wołają "umyj mnie ", chyba się zwłokę i ujmuje w kuchni bo najmniejsze haha,
    Powiem Wam że po dzisiejszym dniu z czystym sumieniem mowie "każde dziecko ma swoje tempo ", Szymon dzis zaczął sie podciągać w łóżeczku na kleczkach,ciągnie się rączkami do góry, coraz częściej próbuje sobie cos dostać jak siedzi i chce przejść na czworaki ale dupka ciężka nie może się podnieść i najważniejsze brzuch nie parzy nawet z chęcią leży, kreci się, pełza do tylu, aa i gada jak najety
    Tak że Lys myślę że Lily też ruszy tylko w swoim czasie
    Co do mówienia to moi dwaj siostrzenicy do 3 lat zdania nie umieli złożyć a przychodził jeden dzień ze gaduly takie sie zrobily

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 16:39

lys lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Julka wciągnęła całe awokado i całego banana? jeśli tak to ma dziewczę spust :-D ja jak robię to z ćwiartki awokado i pół banana bo sobie myślę, że całym bananem i awokado to ja sama bym się najadła a co dopiero 9 mcy dziecko :-)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie pół avokada i całego banana i całe wciąga:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado jest bardzo tluste, tez bym nue dala calego:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj zjada calego banana i okolo pol awokado
    Jak to jest moje dziecie ewidentnie spiace oczy leca do gory powieku opadaja a ten walczy ze snem jak z jakims wrogiem a to zacznie gadac a to smoka wyciaga a to brawo bije nosz czlowieku maly jak sie chce spac to sie spi

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię pol awokado i pol banana lub cwiartke awokado i całego banana. Jest tłuste ale to dobre tluszcze, nie to co słonina ;-) ale jest też bardzo kaloryczne. Dzisiaj Hubert zjadł na śniadanie 1/3 awokado, dwie łyżki bielucha dwie łyżki kaszki pszennej razowej i pół łyżeczki siemienia lnianego.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na spacerze, Młody śpi, półtorej godziny siedzieliśmy w parku na kocu, wyszalał się na maksa i padł a ja chodzę sobie. Kocham wiosnę.

aaaaga, lys, Pulpecja lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzilo mi o to, ze jest ciezkie przez to, ze jest tłuste, dlatego nie dalabym calego. Banan tez jest kaloryczy, to taka bomba:)

Zaraz bedziemy w domu. Sprawnie poszla podroz, Tomek tez dal rade:)

Pulpecja lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio dałam małej pół awokado z całym bananem. Zjadla jedną trzecią. A druga połowę awokado ja zjadłam łyżeczka ;)

Paula_071, Pulpecja lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Niecierpliwa Julka wciągnęła całe awokado i całego banana? jeśli tak to ma dziewczę spust :-D ja jak robię to z ćwiartki awokado i pół banana bo sobie myślę, że całym bananem i awokado to ja sama bym się najadła a co dopiero 9 mcy dziecko :-)

Zrobilam to bo liczylam, ze zje polowe a ta opedzlowala cale. Moze dlatego to bylo takie niedobre :D
    W ogole ostatnio nie najada sie mlekiem, wypija rano 200ml i chwile potem potrafi wciagnac pol parowki, troche chleba i jajecznicy jak jemy z mezem sniadanie. W tygodniu jem na szybciora, zeby nie kusic jej.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ja robię pol awokado i pol banana lub cwiartke awokado i całego banana. Jest tłuste ale to dobre tluszcze, nie to co słonina ;-) ale jest też bardzo kaloryczne. Dzisiaj Hubert zjadł na śniadanie 1/3 awokado, dwie łyżki bielucha dwie łyżki kaszki pszennej razowej i pół łyżeczki siemienia lnianego.

No to fakt trzymalo ja to 3h

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje pół awokado i małego banana lub połowę. Chyba raz zjadła całość, ale w ogóle Łucja je małe porcje ale w nocy chce nadrabiać. Jakbym nie kombinowala to min 2 razy musi zjeść, ale też po 120.
    Byłyśmy dziś na basenie, dalej umiarkowany entuzjazm :/ chociaż dwa razy pojawiło się coś na kształt uśmiechu.
    Mała właśnie zasypia a ja pije winko

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forum działa!!! W końcu.
    Kurde, moja mała ma od wczoraj gorączkę, właściwie ciężko to nazwać gorączką, raczej stan pogorączkowy. Tak około 37,5 -37,9, głowa ciepła i taki szloch przez sen przez pól nocy. Chyba zęby, co? Bo żadnych innych dolegliwości jak na razie nie widzę. Może w końcu się coś tam przebija?

201508091565.png
‹‹ 3694 3695 3696 3697 3698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ