SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
lys wrote:Jak robicie jajecznicę dla dzieci to z czym mieszacie, żeby nie była za sucha?
Ja dziś pierwszy raz zrobiłam i trochę krztusiła się bo było za suche, więc zmieszałam z obiadkiem ze słoiczka i wtedy zjadła wszystko.
Z czym innym można pomieszać?
Z maslem:) ja sobie tak robilam na parze na poczatku po cc.lys lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Dziewczyny jaki chleb dajecie dzieciom? Chce Hubertowi zrobić male kanapki z bieluchem i awokado i nie wiem jaki chleb. My jemy pieczony w domu ciemny na zakwasie, ale nie wiem czy nie będzie za trudny do strawienia dla Mlodego. Natomiast bialy chleb ze sklepu jest kiepski...
-
lys wrote:Jak robicie jajecznicę dla dzieci to z czym mieszacie, żeby nie była za sucha?
Ja dziś pierwszy raz zrobiłam i trochę krztusiła się bo było za suche, więc zmieszałam z obiadkiem ze słoiczka i wtedy zjadła wszystko.
Z czym innym można pomieszać?
Może z pomidoramilys lubi tę wiadomość
-
Ja poczatkowo dawalam chleb zwykly kupujemy w piekarni czasami żytni a teraz nawet upieczony przez sasiada z ziolami żurawina czy z czym nam zrobi i jest ok
Jajecznicę robie z łyżką masłalys lubi tę wiadomość
-
Ja daje kazde'pieczywo, ktore akurat mam na stanie
Jajecznice robie z lyzeczka masla, a dzis pierwszy raz dalam pieczone jablko z cynamonem.
Wczoraj robilam awokado z bananem ziksowalam po calym owocu i wciagnela wszystko, natomiast mi to w ogole nie smakowalolys lubi tę wiadomość
-
Ale się u nas zachmurzyło, chyba będzie lało, a tatuś z córeczką na spacerze...
Ja staram się kupować chleb w dobrej piekarni, biały i ciemny dobrej jakości i daję co akurat mam w domu. Jajecznica z masełkiemale pomidorki to też dobry pomysł, tylko chyba jeszcze poczekam na takie porządniejsze z bazaru.
lys, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Hej hej witam się i ja,w koncu forum działa.
Mały spi a ja leżę w sypialni a okna mnie wołają "umyj mnie ", chyba się zwłokę i ujmuje w kuchni bo najmniejsze haha,
Powiem Wam że po dzisiejszym dniu z czystym sumieniem mowie "każde dziecko ma swoje tempo ", Szymon dzis zaczął sie podciągać w łóżeczku na kleczkach,ciągnie się rączkami do góry, coraz częściej próbuje sobie cos dostać jak siedzi i chce przejść na czworaki ale dupka ciężka nie może się podnieść i najważniejsze brzuch nie parzy nawet z chęcią leży, kreci się, pełza do tylu, aa i gada jak najety
Tak że Lys myślę że Lily też ruszy tylko w swoim czasie
Co do mówienia to moi dwaj siostrzenicy do 3 lat zdania nie umieli złożyć a przychodził jeden dzień ze gaduly takie sie zrobilyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 16:39
lys lubi tę wiadomość
-
Moj zjada calego banana i okolo pol awokado
Jak to jest moje dziecie ewidentnie spiace oczy leca do gory powieku opadaja a ten walczy ze snem jak z jakims wrogiem a to zacznie gadac a to smoka wyciaga a to brawo bije nosz czlowieku maly jak sie chce spac to sie spi -
Ja robię pol awokado i pol banana lub cwiartke awokado i całego banana. Jest tłuste ale to dobre tluszcze, nie to co słonina
ale jest też bardzo kaloryczne. Dzisiaj Hubert zjadł na śniadanie 1/3 awokado, dwie łyżki bielucha dwie łyżki kaszki pszennej razowej i pół łyżeczki siemienia lnianego.
-
Chodzilo mi o to, ze jest ciezkie przez to, ze jest tłuste, dlatego nie dalabym calego. Banan tez jest kaloryczy, to taka bomba:)
Zaraz bedziemy w domu. Sprawnie poszla podroz, Tomek tez dal rade:)Pulpecja lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
apaczka wrote:Niecierpliwa Julka wciągnęła całe awokado i całego banana? jeśli tak to ma dziewczę spust
ja jak robię to z ćwiartki awokado i pół banana bo sobie myślę, że całym bananem i awokado to ja sama bym się najadła a co dopiero 9 mcy dziecko
Zrobilam to bo liczylam, ze zje polowe a ta opedzlowala cale. Moze dlatego to bylo takie niedobre
W ogole ostatnio nie najada sie mlekiem, wypija rano 200ml i chwile potem potrafi wciagnac pol parowki, troche chleba i jajecznicy jak jemy z mezem sniadanie. W tygodniu jem na szybciora, zeby nie kusic jej.
-
Agaata wrote:Ja robię pol awokado i pol banana lub cwiartke awokado i całego banana. Jest tłuste ale to dobre tluszcze, nie to co słonina
ale jest też bardzo kaloryczne. Dzisiaj Hubert zjadł na śniadanie 1/3 awokado, dwie łyżki bielucha dwie łyżki kaszki pszennej razowej i pół łyżeczki siemienia lnianego.
No to fakt trzymalo ja to 3h
-
Ja daje pół awokado i małego banana lub połowę. Chyba raz zjadła całość, ale w ogóle Łucja je małe porcje ale w nocy chce nadrabiać. Jakbym nie kombinowala to min 2 razy musi zjeść, ale też po 120.
Byłyśmy dziś na basenie, dalej umiarkowany entuzjazmchociaż dwa razy pojawiło się coś na kształt uśmiechu.
Mała właśnie zasypia a ja pije winko
-
Forum działa!!! W końcu.
Kurde, moja mała ma od wczoraj gorączkę, właściwie ciężko to nazwać gorączką, raczej stan pogorączkowy. Tak około 37,5 -37,9, głowa ciepła i taki szloch przez sen przez pól nocy. Chyba zęby, co? Bo żadnych innych dolegliwości jak na razie nie widzę. Może w końcu się coś tam przebija?