X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na najgorszą matkę roku dziś kandyduje ja :/ nie wiem jak to się stało, niby trzymałam Patyka ręką i tylko na pół sekundy odwróciłam wzrok a jemu wypadła zabawka z ręki i jakoś mi w bok spod ręki się wygiął i skoczył z łóżka na główkę :/ próbowałam łapać ale chyba mi nie wyszło nic nie pamiętam jak to się stało bo nos rozwalony ;/ zaczął dziwnie się napinać i miał taki tik do tyłu głowę wyginała do tego siedział i się śmiał na cały blok do dywanu, do ściany do wszystkiego jak szalony ;/ się wystraszyłam na maxa że coś mu się w główkę stało :/ pół dnia w szpitalu spędziliśmy, a tam nawet go nie zbadali bo powiedzieli, że skoro nie stracił przytomn0ości to nie ma podstaw do badań ;/ ale kazali do wieczora siedzieć w poczekalni i obserwować :/ po 3 godzinach na żądanie się wypisaliśmy, bo bałam się że tylko złapie jakiegoś wirusa a w domu też możemy go obserwować :/
    i dowiedziałam się tylko, że jestem przewrażliwioną matką, bo oczywiście młodemu wszystko minęło zanim ojciec przyjechał nas do szpitala zawieźć ... no i najlepsze.... następnym razem z małym mamy jechac dopiero jak straci przytomność i najlepiej do krk do prokocimia, bo oni w NT takimi dziećmi się nie zajmują ..... dobrze , że jutro mamy wizytę u pediatry to ona przynajmniej obejrzy czy wszystko ok

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Aska byłaś już na spacerze? Widzę, że wszyscy chodzą na huśtawki i tez chce sprawdzić reakcje Łuśki. Wybierzesz się?

ehh my dzisiaj byliśmy trochę wykluczeni :/...może innym razem się uda wyjść wspólnie :)
    my najczęściej na huśtawki chodzimy do parku na wojska polskiego

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie jak dzieci siedzą na trawie to na samym końcu? Czy ziemia nie jest jeszcze za zimna?

74diqps6a69lyc94.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrócilam z paznokci :-) Migotka też mam zaj.... róż na dłoniach. Stopy zrobię w czerwcu.
    Magda, tak, kupiłam drugą spacerówkę, bo w tamtej kilka rzezy mnie jednak denerwuje :-) valco snap 3 - pokochałam od pierwszego wejrzenia i mam nadzieję, że na dlużej...
    Paula, moja zrobiła już dzisiaj chyba 5 czy 6 od rana, ale nie wodniste. Ja to wiążę z tymi zębami, a co się dzieje z Tomkiem?

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa, dziękuję, dziękuję :-)
    przyszło wszystko dzisiaj
    piękności :-) Miśka biła brawo jak jej pokazałam :-) chyba się podoba

niecierpliwa lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamiuś u nas też zębów nie ma. Ani nawet pół.

Maniuś lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka tu cisza :)

Kto dzisiaj ogląda Eurowizję?

Weridiana lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa dziś jedna z matek na Gordonkach pytała skąd mam taka ładną opaskę dla Patryka więc przekazałam kontakt:)

Lys Patryk dopiero od niedawna gaworzy w sensie, że są to sylaby więc ja bym jeszcze dała trochę czasu Lily.. nie wkręcaj się w jakieś dziwne rzeczy bo tak jak piszą dziewczyny czasem dziecko robi to bardzo późno i nie ma w tym nic dziwnego..jak widzisz Lily przy większości rzeczach nie trzyma się sztywno norm więc ona po prostu jest wyjątkowa i tyle:) a wiesz że dzieci 2-języczne wogóle później zaczynają mówić? z tego co pamiętam rozmawiacie z nią w 2 językach czy nawet 3.. ja miałam swój epizod na filologii angielskiej tzn ukończyłam tylko 1 rok i zrezygnowałam ale mieliśmy tam wykłady właśnie o dzieciach dwujęzycznych że one później zaczynają artykulację.. jak pracowałam we Włoszech u rodziny włosko-amerykańskiej to u nich tak było np z pierwszym dzieckiem.. gaworzył i mówił znacznie później i ponoć to był normalny etap rozwoju w ich przypadku.. tak mi się teraz przypomniała ta historia..

Ja dostaję szału z Patrykiem bo klęczy przy absolutnie wszystkim.. wczoraj mąż wrócił ok 22 i ten akurat się przebudził, jak go zobaczył to koniec.. nie spał do 24 i za cholerę nie mogliśmy go uśpić.. cały czas klęczał w łóżeczku i cudował.. dopiero dziś obniżyliśmy łóżeczko na ostatni poziom więc teraz mogę spać spokojnie, a niech się modli nawet całą noc.

Idę coś zjeść.. a miałam ćwiczyć.. ech z moją motywacją to kiepsko..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 20:33

Pulpecja, niecierpliwa, Maniuś, Weridiana lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Jaka tu cisza :)

Kto dzisiaj ogląda Eurowizję?
    Ja pewnie będę zerkać. I tak nie ma nic innego ;-)

jesslin87 lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska najważniejsze że nic się nie stało! Wcale nie jesteś przewrazliwiona tez bm pojechała po takim upadku, nawet jakby nic się nie działo, a co dopiero jak się dziwnie zachowywał.
    To rewelacja, że się takimi dziećmi nie zajmują w szpitalu. Przecież do Krakowa jest tylko 80 km wiec na pewno super bezpiecznie jechać z dzieckiem taka drogę do prokocimia. W końcu dlatego jedziemy do szpitala, bi się nie spieszy do lekarza. Ķurwa kto Ci to powiedział?!? Trzeba było poprosić o pisemną informacje. Banda idiotów!

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy w szpitalu, Tomek dostaje ambulatoryjnie kroplowke. W calym Wroclawiu nie ma miejsc. Jesli biegunka okaze sie rotawirusem to bedziemy musieli jechac do Olawy albo Trzebnicy.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej Paula:( przykro mi..trzymajcie się mocno!

1usawn15ju6q9qwm.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula zdrówka dla Tomka! Strasznie przykro

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska ja na Twoim miejscu poprosilabym o pisemną odmowę dzięki wam się o tym dowiedziałam że można takie coś egzekwować i na pewno w przyszłości w razie w o to poprosze.

A jak się czuje teraz? Wszystko w porządku? Nie ma jakiś niepożądanych objawów?

Paula te rotawirusa są straszne :( zdrowka dla Tomka.

74diqps6a69lyc94.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,zdrówka dla Tomka.
    A nie był szczepiony? I jak to wyglądało? biegunka, wymioty? Kurde, przestraszyłaś mnie, bo ja wszystko zrzucam na zęby, a jak to wirus :-/

201508091565.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Aska najważniejsze że nic się nie stało! Wcale nie jesteś przewrazliwiona tez bm pojechała po takim upadku, nawet jakby nic się nie działo, a co dopiero jak się dziwnie zachowywał.
    To rewelacja, że się takimi dziećmi nie zajmują w szpitalu. Przecież do Krakowa jest tylko 80 km wiec na pewno super bezpiecznie jechać z dzieckiem taka drogę do prokocimia. W końcu dlatego jedziemy do szpitala, bi się nie spieszy do lekarza. Ķurwa kto Ci to powiedział?!? Trzeba było poprosić o pisemną informacje. Banda idiotów!
    to był jakiś lekarz dyżurny ortopeda :/ nawet pediatry nie ma żeby dziecko obejrzał :/ on w ogóle Patryka nawet nie dotknął... już ratownicy medyczni co tam byli więcej się interesowali, a on patrzył na mnie jak na idiotkę ... za to jak chcieliśmy jechać do domu żeby się niczym nie zaraził w szpitalu bo i tak siedzieliśmy w poczekalni sami i nikt się nami nie interesował, a to samo mogliśmy w domu i szybko wrócić jakby się coś działo, bo daleko w końcu nie mamy, to zasugerował, że jesteśmy nieodpowiedzialni..nie dogodzisz :/
    on powiedział że usg przezciemiączkowe nawet w szpitalu nie jest wykonywane, a przecież po porodzie wiem że robili niektórym dzieciom... więc pierdzielił
    a z tym prokocimiem to mówił, że najlepiej tam jechać, bo tu się takim dzieckiem nie zajmą :/ nie bardzo wiem o co mu mogło chodzić przecież jest oddział pediatryczny .... ale jakby mi Patryk przytomność stracił to i tak bym karetkę wzywała i w dupie.... najwyżej karetką niech wiozą do Krakowa...nie wyobrażam samej autem wieźć

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nie nie ja jeszcze sobie niczego nie wkrecam w związku z brakiem gaworzenia :) poprostu trzymam rękę na pulsie ;)
    Jeżeli natomiast chodzi o dwujezycznosc to ostatnio badalam temat czy ma to wpływ na gaworzenie i jednak opinie ekspertów są takie ze dwujęzyczne dzieci gaworza tak samo i w tym samym czasie jak reszta i tak samo z pierwszymi wypowiedzianymi słowami. Dopiero później następują różnice w rozwoju mowy jedno i wielojęzycznych dzieci. Tak więc nie wiem czy to się zmieniło od czasów kiedy studiowalas czy może krążą 2 różne opinie w tej sprawie. Tak czy siak ma razie się nie spinam.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko kupa, ale inna niz zwykle: wodnista, pełniąca sie, kwasny zapach. Bez gorączki i wymiotow. Trzy kupy o 15, o 17 dwie kolejne. Po przyjeździe do szpitala kolejna. Szczepilismy na rota, dzieki temu moze lagodniej to przejsc. Niestety kupe wysyłają do diagnostyki wiec wyniki w ponuedzialek.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula oj współczuję. Mam nadzieję że to nie rota. Trzymajcie się tam!

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula współczuję :(

Aśka następnym razem nie daj się tak zrobić. W momencie kiedy przestąpisz próg SORu czy IP Twoje dziecko jest pacjentem a lekarz ma obowiązek je zbadać, opisać swoje badanie i wręczyć ten papier Tobie. W ogóle co ma z urazem głowy wspólnego ortopeda? Albo pediatra, albo neurolog albo chirurg dziecięcy. Aha i jeśli coś by się kiedykolwiek działo wymagającego pilnej opieki pediatrycznej (czyli to, że niby macie jechać do Prokocimia bla bla bla) to i tak zgłoś się do najbliższego szpitala i niech wysyłają karetką. Jeszcze tego brakuje żeby wieźć 80 km zakopianką dziecko potrzebujące pomocy, jak można ludziom gadać takie głupoty...Wkurza mnie taka spychologia :/ niestety ta bylejakość często się zdarza u nas w kraju. 9 takich sytuacji skończy się dobrze ale 10 źle i tragedia gotowa.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
‹‹ 3708 3709 3710 3711 3712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ