X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 - nas po kolizji z autobusemem przewieziono do Prokocimia wlasnie , pytalam czemu nie gdzies blizej - dla nas to drugi koniec Krakowa ,a szpitali od groma,to stwierdzili ze tylko tam przyjmuja dzieci po urazach, wypadkach. USG przezciemiaczkowe nam wlasnie tam robili.

Paula-zdrowka dla Tomka ! trzymajcie sie !

Pulpecja- wozek piekny ! musze po becikowe ruszyc i meza namawiac ,bedzie ciezko bo na pewno uslysze "przeciez masz dobry wozek" ;-)

Pulpecja lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Aska ja na Twoim miejscu poprosilabym o pisemną odmowę dzięki wam się o tym dowiedziałam że można takie coś egzekwować i na pewno w przyszłości w razie w o to poprosze.

A jak się czuje teraz? Wszystko w porządku? Nie ma jakiś niepożądanych objawów?

Paula te rotawirusa są straszne :( zdrowka dla Tomka.
    na wypisie mam napisane, że nie było wskazań do wykonania badań.... a czuje się ok... jak byliśmy sami to tylko się dziwnie zachowywał, jak tata przyjechał to normalne dziecko ehhh aż się zaczynam zastanawiać czy ja sobie już nie wmówiłam :/... no może po samym upadku go coś bolało i temu tak się zachowywał a po 15 min mu przeszło...tylko czemu się tak dziwnie zacieszał do wszystkiego jak nawiedzony to nie wiem:/ M twierdzi że mu się podobało takie "wesołe miasteczko" i że będzie kaskaderem :P w ogóle to nikt mi nie uwierzył, że coś było nie tak, bo nikt nic nie widział
    teraz śpi a ja co 2 min latam sprawdzać czy wszystko ok.... później go chyba do łóżka do siebie wezmę

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Jestesmy w szpitalu, Tomek dostaje ambulatoryjnie kroplowke. W calym Wroclawiu nie ma miejsc. Jesli biegunka okaze sie rotawirusem to bedziemy musieli jechac do Olawy albo Trzebnicy.
    biedny :( a był szczepiony na rota ? niech szybko wraca do zdrowia

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska oczywiście, że usg przezciemiaczkowe robią, Łucja po porodzie miała bo była owinieta pepowina

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do badań to sorry zrobili mu :P sprawdzili gorączke, popatrzyli czy oczka nie uciekają, no i kazali dać palec i sprawdzić czy zaciśnie rączke...no i wywiad przeprowadzili, i stwierdzili, że nie było niepokojących zachowań, to co dla mnie było dziwne to olali jakbym nic nie mówiła)..... ale jakieś dogłębne badania robią tylko jak była utrata przytomności
    mam nadzieję, że więcej nie będzie takich sytuacji.. ale jakby co to chyba do Zakopca się wybierzemy mimo większej odległości :/ a do Prokocimia tylko karetką

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowka dla chlopakow

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska właśnie to jest najgorsze potem się nie da spokojnie spać człowiek się boi. Pamiętam jak Maksy miał gorączkę co 2 h się budzilam by kontrolować temperaturę. Pół nocy spał mi na rękach a drugie pół non stop czuwalam prawie wogole nie spałam...

74diqps6a69lyc94.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Aska oczywiście, że usg przezciemiaczkowe robią, Łucja po porodzie miała bo była owinieta pepowina
    no własnie większość dzieci miała, a Patryk nie mimo że puls mu spadł i było cc... my robiliśmy prywatnie jak miał bodajze miesiąc i też neurolog była zdziwiona, że nam w szpitalu nie zrobili

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Aska właśnie to jest najgorsze potem się nie da spokojnie spać człowiek się boi. Pamiętam jak Maksy miał gorączkę co 2 h się budzilam by kontrolować temperaturę. Pół nocy spał mi na rękach a drugie pół non stop czuwalam prawie wogole nie spałam...
    PAtryk miał raz gorączke jak mu ząbki szły to też całą noc był na rękach, a ja tylko czuwałam, żeby nic nie przegapić

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula zdrowka dla Tomeczka, oby szybko przeszło

Aśka ale się stracha najadlas,dlatego właśnie ja wole omijać ip,szkoda że to nie funkcjonuje jak powinno

Ją pierduuu polozylam Szymona po 21 polozylam do łóżeczka przychodzę przed 22 a on siedzi zadowolony i się bawi,teraz leżę z nim na łóżku a on walczy z zamkniętymi oczami z poduszką, ostatnio usypianie to jakaś masakra ..
    Ja w makijażu nie wykonana, mąż sobie poszedł zadowolony spac, ciekawe jak to mam zostawić na łóżku

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    PAtryk miał raz gorączke jak mu ząbki szły to też całą noc był na rękach, a ja tylko czuwałam, żeby nic nie przegapić

Wiesz co Ci powiem myslalam że nie dam rady czuwać ale kurcze adrenalina napędza człowieka dostaje jakiś nadprzyrodzonych sił.

Mama ma moc ;)

Pulpecja, Aska87, Maniuś lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Paula zdrowka dla Tomeczka, oby szybko przeszło

Aśka ale się stracha najadlas,dlatego właśnie ja wole omijać ip,szkoda że to nie funkcjonuje jak powinno

Ją pierduuu polozylam Szymona po 21 polozylam do łóżeczka przychodzę przed 22 a on siedzi zadowolony i się bawi,teraz leżę z nim na łóżku a on walczy z zamkniętymi oczami z poduszką, ostatnio usypianie to jakaś masakra ..
    Ja w makijażu nie wykonana, mąż sobie poszedł zadowolony spac, ciekawe jak to mam zostawić na łóżku
    a jak Szymek nie płącze i jest spokojny to nie zostawiasz go w łóżeczku żeby sam się położył?
    ja wkładam Patryka on tam zawsze się poturla trochę, pośpiewa i pobawi a po jakimś czasie zasypia... co prawda nie zawsze, czasem trzeba iść podać smoka itp ale on nie potrafi zasnąć w łóżeczku jak ktoś jest w pokoju...musi być sam inaczej się rozprasza

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie usypianie jak Aska piszesz to dla mnie kosmos. W łóżeczku można się zdaniem Łuśki bawić bądź płakać żeby wyjść, innych opcji nie ma. Zasypianie aktualnie na rękach, w nosidelku lub chuście

Paula_071 lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja ciesze sie, ze przesylka dotarla :)

Agasad dziekuje za marketing szeptany ;)

Manius my tez bez zebow!

Paula zdrowka dla Tomka.

Dziewczyny mam pytanie z serii CZY WASZE DZIECI zapowietrzaaja sie?? Julka jak sie mocniej uderzy, wystraszy czy z innych przyczyn wpada w ryk, ale zanim ten placz sie z niej wydusi to lapie bezdech. Dzis w przeciagu godziny 2 razy.g raz uderzyla sie butelka, a drugi powodu nie znam, bo to maz ja tulil do snu i nagle slysze no co zas, wbiegam do pokoju a ten nia potrzasa, bo purpurowa no masakra. Twierdzi, ze nie ma pojecia czemu. Tak mnie wkurzyl ze dostal eksmisje na podloge do pokoju Julki, a ona spi ze mna. Troche mnie martwi to zapowietrzanie jej

Maniuś lubi tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm, niecierpliwa, nie znam czegoś takiego. Czasami jak się np. mocniej uderzy albo coś to tak jakby bierze wdech taki z rykiem jest chwila ciszy i po chwili ryk pełną parą, ale żeby się np. czerwona z braku powietrza robiła to nie.

201508091565.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jakby bylo konieczne, to jedzcie do Olawy, tam chociaz rozsadnie rozmieszczaja dzieci po pokojach, zeby nie zalapaly czegos gorszego. Lekarze z tego co wiem sa so dobrzy. Pielegniarki tez mile, zawsze mozna poprosic, zeby chwile dziecka przypilnowaly. TV na salach (ostatnio wymieniali na nowe). Tylko doba hotelowa dla rodzica 25zl/noc. Bylam tam dwa razy z Karolem i w aumie nie moge narzekac.

Paula_071 lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Łucja się nie zapowietrza, ale wiem, że niektóre dzieci tak mają. Ja tak miałam. Pomaga dmuchnac dziecku w twarz

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Takie usypianie jak Aska piszesz to dla mnie kosmos. W łóżeczku można się zdaniem Łuśki bawić bądź płakać żeby wyjść, innych opcji nie ma. Zasypianie aktualnie na rękach, w nosidelku lub chuście
    u nas to działa na noc :) w dzień jest różnie czasem zaśnie bez problemu czasem trzeba się z nim w łóżku położyć żeby zasnął, a czasem całkiem bojkaotuje drzemki ...no ale na noce narzekać nie możemy, więc możesz zazdrościć :P
    (byle nie zapeszyć)
    za to Patryk nie zaśnie na rękach...dlatego dziś w tym szpitalu była masakra, bo już od 6h nie spał, a nie było jak go położyć bo nawet wózka nie wzięliśmy :/

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czesto sie robi czerwona wlasnie. Czasem ta cisza trwa dluzej czasem krocej, ale generalnie dla mnie trwa wiecznosc jak czekam na ten krzyk

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa a jak często to się dzieje? Pisała Ci już kiedyś że Maksy tak ma najwięcej podczas skokow.

Z tego co wiem dziecko z zanoszenia się wyrasta. Choć ja Ci powiem że po horrorze na okulistyce kiedy go wymeczyli to podczas badania lekarka naciskala mu gdzieś na szyję bo był bliski zaniesienia sie i od tego czasu prawie wogole się nie zanosi.

74diqps6a69lyc94.png
‹‹ 3709 3710 3711 3712 3713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ