X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie uspokoilam po wizycie u babki ktora pracuje w malopolskim szpitalu rehabilitacyjnym i zajmuje sie ciezkimi przypadkami , porazeniami - serce peka jak widzialam te dzieci , nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazic co Ci rodzice przechodza. Jak powiedziala mi ze jest ok i zebym sie od dziecka odpie*** ( oczywiscie w bardziej ladnym jezyku) to odpuscilam , najwazniejsze ze jest zdrowa a ze leń to widoczne po starym ;-)

Migotkaa, Maniuś, Pulpecja, jesslin87, niecierpliwa, mamasia lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry,
    Dawno nas nie było na belly, byłyśmy trochę u rodziców i szalałyśmy na spacerach dalekich, niestety w większości noszonych bo jest bunt na siedzenie i babcia nauczyła że jak tylko wnusia jęknie to już są rączki..:)
    Idzie nam druga górna jedynka, w sumie to razem z pierwszą i jest makabra..gorączka, sraka, katarek no i kilkanaście histerii dziennie, ale przetrwamy :) w bloku mam inwazje szczurów i za każdym razem jak idziemy na spacer to jak pojebana nawalam w szczebelki na klatce i tupie żeby żaden mi nie wszedł w drogę jak schodzę...sąsiad mało nie nadepnął na jednego i złamał nogę bo się spierdzilił na sam dół, słyszę kilka razy dziennie jak ludzie piszczą bo pewnie zobaczyli intruza na schodach...Debile z bloku pootwierali okienka w piwnicach i się zeszły. Była niby deratyzacja ale chyba pic na wodę bo nikt nie otwierał boxów, samo wyłożenie trutek to mogą sobie robić...21 wiek i plaga tego chujostwa. Szukamy intensywnie domu ale jak na złość nie ma ciekawych ofert, tak baaaardzo chcę stąd uciec :(

Maja nadal nie je nic, nooo czasem jakieś przebłyski ma że coś rączką zje. Badałam swoją morfo bo taka ospała byłam ostatnio i kręciło mi się w głowie ale moje badania super...hmb-13.6! Nie wiem jak to możliwe . Więc to po prostu leń nie anemia heheh. Co jeszcze u nas, Maja fika po całym mieszkaniu, siada ze wszystkich możliwych pozycji, akrobatka normalnie. Łazi przy meblach a jak się ją trzyma to biegnie w powietrzu, jak zacznie sama to będzie kosmos w tej małej klicie.
    Jestem w dupie z mgrką bo po całym zabieganym dniu i histeriach nie mam siły otworzyć worda..obym się wyrobiła z tym do końca sierpnia chociaż...

Muszę Was ponadrabiać ale nie ma kiedy bo jak Maja śpi to ja z nią odsypiam.

0na88, Pulpecja, jesslin87, Weridiana, Paula_071, mamasia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Wybiera sie któraś?
    http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-informacje.html
    Paula, a we Wroclawiu, to kiedy konkretne sa, bo nie widze. W sumie chetnie bym sie wybrala :)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i miałam pisać ale zapomniałam. Wczoraj w parku na kocyku Lily 2 razy przyjęła pozycję czworaczą (pierwszy raz), co prawda nie było idealnie ale oderwała choć na chwile brzuch od podłoża, a to już postęp. Cieszę się, ale i tak będę rehabilitować, tym bardziej że nadal nie gaworzy, a przecież to jest powiązane.

0na88, apaczka, Zetka, Maniuś, Pulpecja, Ewa123, Martucha86, Paula_071, mamasia lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka debesciara z ciebie :) Przyznaj, ze chcialas isc z dzieckiem na zakupy, a stary krecil nosem, a tak to juz mus ;)

Lys czekaj czekaj, jak Ci Lily ruszy, to zrobi sie z niej szczybiorek i nie bedxie miala czasu na takie prozaiczne sprawy jak jedzenie ;)

lys, Zetka, Pulpecja lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ona dam znać jutro jak było i co mówiła fizjo :)
    Cholerka współczuję z powodu mamy. Niestety starsi ludzie muszą bardziej uważać, moja mama też nosiła małą mimo, że kazałam ograniczyć do minimum i jej kolana popuchły i z sił opadła i skończyło się na leżeniu w łóżku. Z resztą jak młodym osobom "siada" na kręgosłup to co dopiero starsi ludzie.

Zetka nie wkurza Cię to nocne KP? Ja ostatnio jakoś strasznie nerwowo do tematu podchodzę. Ale nie mam pomysłu co zrobić.

Lys, nie wkurza mnie, to mnie wkur... Dziś i tak było super bo przesłałam ciągiem około 2,5h potem do rana od 2giej już kilka razy cycek. Też nie wiem jak to zlikwidować. On płacze jak go nosimy, wody też nie chce. Nie wiem.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usypiam małego na rekach, w klatce obok ktos napierdala wiertarka udarowa, ju chyba 2 tydzien, ja pierduuuuuuuuuu, oby mały usnal bo zjadła bym sniadanie

Zetka, co mi przyszlo na mysl, bylo swoich nie wziac to bys skorzystała na zakupach haha, swoja droga koszulki doszły dla Miska?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Lys, nie wkurza mnie, to mnie wkur... Dziś i tak było super bo przesłałam ciągiem około 2,5h potem do rana od 2giej już kilka razy cycek. Też nie wiem jak to zlikwidować. On płacze jak go nosimy, wody też nie chce. Nie wiem.

Lily też płacze noszona, z wodą kiedyś próbowałam to raz pomogło na godzinę, a potem tylko w histerie wpadała. A jak daję cyca to łapie za niego jakby go tydzień nie dostała.
    Buuu :( jak byś coś wymyśliła to daj znać.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Zetka debesciara z ciebie :) Przyznaj, ze chcialas isc z dzieckiem na zakupy, a stary krecil nosem, a tak to juz mus ;)

Lys czekaj czekaj, jak Ci Lily ruszy, to zrobi sie z niej szczybiorek i nie bedxie miala czasu na takie prozaiczne sprawy jak jedzenie ;)

Oj nie, ostatnio mu kupiłam trochę ciuszków właśnie :) Maz też nie wszystkie swoje rzeczy zabrał. A mojego nowego polara ostatnio na spacerze zgubił, wrrrr

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, wczoraj było awizo ale nie zdążyłam odebrać :)

Lys, brawo dla Lily za podniesienie dupki:)
    Jak coś wymyślę dam znać :)

Migotka, dobry pomysł z tymi zakupami :)

lys lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śpi, jem szybko oczywiscie, dawno nie pamietam żebym spokojnie zjadła..
    Magda, fajnie ze sie odezwałas, ale nie lubie za szczury, aż mnie otrzepało brrry

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie moge chodzić do pepco kupiłam mowe dekoracyjne poduchy na rogowke w duzym pokoju mlodemu komplet letni spodenki i bluzeczka sobie bluzke a poszlam po prezent dla teściowej bo ma w niedziele urodziny i tez kupilam potem przechodzilam obok sklepu z farbami i stwierdziłam ze przemaluje scianr w łazience bo widac juz ze tego potrzebuje to kupilam farbe z mieszalnika ale nie kupilam zadnego waleczka ani pedzelka brawo ja!
    Lys no tak takie nagle urwanie sie matki z cyckiem moze nie byc humanitarne ehhh bidulka
    Zetka zawsze to jakis pretekst do zakupow heheheh
    Mlody padl w 5 min po spacerze zakupach i wizycie na placu zabaw oby pospal chociaz godzine
    Ide pic kawe pa

lys lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa koce plazowo piknikowe od dzisiaj w lidlu chyba pojade i kupie

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł wózeczek :-) już oczywiście zmontowałam i jeździłam po domku :-) kocham go :-) młodej też się podoba.

A, gorączki już nie ma, no może tak koło 37, ale tego nie liczę, za to już chyba 4 kupy dzisiaj poszly. Niby normalne są, ale jak robi to płacze jakby ją coś bolało i patrzy z takim strachem, a odgłosy jak przy biegunce. Sory za szczegóły w opisie ;-) To już chyba ewidentnie wskazuje a zęby, co?

Ewa123, Weridiana, lys, Maniuś, Paula_071, mamasia lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaga co sobie załujesz:) ja jak wejde do pepco to zawsze cos wezmę małemu, takim sposobem skompletowałam mu koszulki na lato :D

aaaaga lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Wybiera sie któraś?
    http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-informacje.html

Tak ja ale w Katowicach :)

74diqps6a69lyc94.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz chyba ostatnie tonowanie, moze matka w koncu bedzie ladna ;) Teraz popijam kawke i zagryzam ciasteczkiem (bo po co bylo zjesc sniadanie w domu ;) )
    Moj to jak juz nocne spanie, to mozemy zapomniec, ze chwyci co innego jak cyc. Wczoraj probowalam podac kaszke z butli, potem wode, avanti trwalo, do momentu, az nie dostal piersi. Jest wesolo nocami, tyle, ze ja go karmie prawie spiac, on zalapuje cyca, a ja odplywam. Wychodzi nam 3-5 karmien w nocy, zalezy od dnia ;)

mamasia lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce karmić do roku max ale nie wiem co wyjdzie, takie hardcorowe odstawienie to nie ma szans bo nie wytrzymam psychicznie. Maja nawet nie bardzo chce pić z niekapka czy bidonu, łyczka wezmie- ale oby nie za dużo bo przecież miejsce na mleko z cyca musi być...

Pulpecja ja nie w temacie, kupiłaś drugą spacerówkę?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna noga ksonczona, druga sie robi, oh jakie lato u mnie na paznokciach:D
    Kurde kiedy mozna sandałki zalozyc? Jeszcze nie widzialam nikogo na ulicy a temp ponad 20 stopni

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja to zeby, sprawdzałas czy nie pekło dziąsełko gdzies?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3706 3707 3708 3709 3710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ