SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewa zaczynamy jutro. Nie wiem jak tym razem będzie reagowała na ćwiczenia z fizjoterapeutką, ale w październiku jak pierwszy raz rehabilitowaliśmy to zaczynała ryczeć po 15 minutach, a ostatnia sesja w listopadzie to rozryczała się na sam widok fizjoterapeutki. Tylko że wtedy była malusia, mało komunikatywna i w ogóle wtedy nakładało się kilka problemów, więc ogółem ciężko było z nią funkcjonować. Teraz zobaczymy, ale myślę że tak źle jak wcześniej raczej nie będzie.
A myślałaś, żeby zmienić fizjo od Vojty na inną. Czasem szkopuł tkwi też w osobie. No i co mówi neurolog, bo pewnie konsultowałaś brak postępów czy też małe postępy? Na ogół Vojta jest postrzegana jako bardzo efektywna, ale też nie dla każdego. -
lys wrote:Agaata ja myślę nad poszukaniem pediatry dietetyka ale nie wiem czy znajdę coś takiego. Muszę poszperać.
Pulpecja smoczka uznaje tylko na spacerach i raczej jako gryzaka.
Alicja Widerska:)lys lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Apaczka moim zdaniem pediatra a zarazem dietetyk czyli jednak specjalista od żywienia i wpływu żywienia na zdrowie i rozwój mógłby mi poradzić, np jak jej komponować pokarmy uzupełniające, żeby nie dodawać zbędnych kalorii, a utrzymać zbilansowaną dietę. Doradzić co robić w sytuacji jeśli nadal będzie tak przybierać, wyjaśnić gdzie jest jakaś granica, że spokojnie czekamy, a gdzie moment że trzeba reagować. Chciałabym uzyskać trochę więcej info, niż tylko to, że jest na cycu to może być gruba itd
W końcu chyba dzieci do lat 2 się nie odchudza, ale można wyeliminować błędy żywieniowe czy wprowadzić jakieś dobre nawyki. Nawet już znalazłam pediatrę - spec. od żywienia i spróbuję się do niej umówić na konsultację. -
Witam
Noc nawet ok, chocciaz 2 razy odciągałam katarkiem, charczy strasznie Szymon, czasem kaszlnie ale to hcyba normalne przy katarze bo nosek zatkany, dużo oddycha buzia, ale przy tym pogodny, apetyt ma, goraczki brak, gada jak przekupa
Mam pytanie odnośnie wit C, ile razy można ją dawkować? Ja mam Juwit C, niby pisze tam 5-8 kropelek na dobe, czy w stanach przeziebienia mozna podać wiecej?
Zaraz pasuje odpalić inhalator a niestety Szymon sie obraził na niego, chcociaz nie zrywa maski tylko siedzi i po jakims czasie popłakuje, ale generalnie 10 min wytrzyma
Lys pewno że skonsultować można, ale w mysl zasady kp dziecka karmionym piersią na żadanie nie mozna przekarmić -
Nie wiem jak dlugo moj mąż siedzial z Tomkiem, ale ja wstalam do niego dopiero o 4, 6 i pospal do 7:30. Agata, u bas o 6 rano sprawdza sie szumis, inaczej pewnie by juz zaczal dzien.
Tomek od 20 do 8 rano wypil 500ml mm i dwa cycki. W dzien zjadl tyle, ze moja mama nie mogła uwierzyć, ze tyle da rade pochłonąć. A 25 centyl. Tylko on rusza sie jak szalony i robi po 5 kup.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 08:48
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Katarka wrote:I co najgorsze Laurka jak wstaje to puszcza sie obiema raczkami
Ja jestem za Nia i Ja lapie, a Ona w smiech. Nie wiem jak Ja tego oduczyc. Nie moze tak robic, bo jakby mnie z tylu nie bylo to co?
Katarka lubi tę wiadomość
-
witaminkab wrote:Dzień dobry.
Ja kurcze tez musze się wybrać do fizjoterapauty czy gdzieś, bo Łucja zaczęła się napinac jakoś dziwnie. Najpierw zapytam mojej lekarki na kontroli w przyszłym tyg do kogo z tym iść.
My już od 6 40 na nogach, ale co się dziwić jak spała od 19 15.
Spóźnione życzenia dla Lily i Sebastianahttp://rehabilitacjanowytarg.pl/
witaminkab lubi tę wiadomość
-
Ja z moim synkiem rozpoczelam dzien o 5:30. Teraz mlody spi, na spacerku z babcia, a ja na kanapie u fryzjera, czekam w kolejce. Dwie babeczki sie farbuja, a przede mna 3 osoby, za mna dwie. Zaraz tu zasne
Udanego dniaPulpecja lubi tę wiadomość
-
Iys, tak byłam u drugiego fizjoterapeuty na konsultacji, zalecił to samo ćwiczenie. U neurologa nie byłam, ale byliśmy u lekarza rehabilitacji i zaproponował właśnie dołożenie do Vojty bobatha. Nie wiem, może nie mamy szczęścia do fizjoterapeutow
a z kim Ty się umowialas na bobatha? My chodzimy na NFZ, ale myślę, że może jeszcze wykupie parę godzin, żeby ktoś z nią w domu poćwiczyl
Ewa123 -
Griszanka wrote:Ja z moim synkiem rozpoczelam dzien o 5:30. Teraz mlody spi, na spacerku z babcia, a ja na kanapie u fryzjera, czekam w kolejce. Dwie babeczki sie farbuja, a przede mna 3 osoby, za mna dwie. Zaraz tu zasne
Udanego dniateż babcia z małą zostaje, ale ze względu na gorączkę siedzą w domku.
Griszanka lubi tę wiadomość
-
Patryk był blisko 90 centyla, a jak ruszył to spadł między 50-75, a teraz to już nawet bliżej 50 jest
i to w przeciągu 2 miesięcy ... to też wydaje się mi dziwne, no chyba że to jest błąd w ważeniu bo teraz na siedząco się ważymy
no ale fakt nie usiedzi już w miejscu jak dawniej....dziś jak odkurzałam rano to "chodził" za mną i kolankami podłogi wycierałpraca zbiorowa
Pulpecja, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:Internet mi przez chwilę przestał działać, to już mam prawie gotową zupę dla młodej... strach pomyśleć ile rzeczy bym zrobiła, gdybym nie miała dostępu do kompa
Pulpecja lubi tę wiadomość
-
Dzien Dobry
mloda zalapala bidon , uff juz myslalam ze bedzie kurzyl sie w szafce - co prawda krztusi sie co jakis czas , albo wyleje jej sie czasem woda z ust ale i tak jest niezle. Nie wiem czemu mam wizje ze ona sie nabije na ta rurke
Zosia zalatwila wczoraj babcie , wziela ja moja mama na rece cos chruplo a babcia nie jest w stanie ruszyc reka , pojechalismy na IP ( na IP siedziala od 18.00 -23:30 wrrrr..) okazalo sie ze zerwane wiazadla w barku - jest mi tak glupio , dodatkowo ma pod opieka mojego schorowanego ojca a tu taki klops - a ja jeszcze chcialam do niej na weekend z dzieckiem przyjechac bo meza nie bedzie w domu , ale w tej sytuacji to tylko jej doloze problemu.