X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Paula Łucja zje zdecydowanie mniej, tez rusza się jak szalona, robi 3-5 kup, a 97 centyl i dopiero niedawno na niego wskoczyła, bo była poza siatką.

To moja była jeszcze do niedawna poza centylami ale na siatce, teraz w ogóle nie ma jej nigdzie bo pole kończy się na 12 kg, więc może wskoczy znów na siatkę po skończonym roku, a kiedy wskoczy na centyle to któż to wie.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybiera sie któraś?
    http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-informacje.html

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem lys. No cóż, mam nadzieję, że ktoś będzie miał jakiś dobry pomysł na Twoją Lily i jednak uda się trochę przyhamować tempo przyrostu jej masy. Oby :)

Moja Natalka na drzemce, ja maluję paznokcie, piję kawę i chyba nawet poczytam książkę lub gazetę, jeszcze nie wiem ;) Szaleństwo :P

Pulpecja, lys, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na drzemkę Szymona i robie neonową hybryde u nóg :D

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    To moja była jeszcze do niedawna poza centylami ale na siatce, teraz w ogóle nie ma jej nigdzie bo pole kończy się na 12 kg, więc może wskoczy znów na siatkę po skończonym roku, a kiedy wskoczy na centyle to któż to wie.
    po kim Lily taka duża?... z tego co pamiętam to Ty taki szczypiorek jesteś :) w ogóle sobie nie wyobrażam jak ją nosisz...
    a na długość wiesz ile ma?

ja mam spore "boczki" to Patryk sobie siedzi jak na krzesełku :P a i tak mi ciężko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 09:04

Pulpecja, lys, Paula_071 lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka niby dziecka KP nie można przekarmić, ale teraz oprócz KP ona też je pokarmy uzupełniające to raz, a dwa to teoretycznie dzieci w tym wieku powinny jeść z cyca mniej, a ta jakby mogła to by co 5 minut za cyca łapała.
    Bardzo często jest tak, że siedzi normalnie z mężem, a gdy się zamienimy i ja usiądę obok to łapie i cięgnie mnie za bluzkę, żeby dostać się do cyca i nie chce przestać. I szczerze mówiąc ja bym chciała już przestać KP, ale nie chcę też dawać mm, zastanawiam się czy jest jakaś opcja żeby zastąpić cyca i mm np. jogurtami czy twarożkami, a jak tak to jak ugryźć temat.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Migotka niby dziecka KP nie można przekarmić, ale teraz oprócz KP ona też je pokarmy uzupełniające to raz, a dwa to teoretycznie dzieci w tym wieku powinny jeść z cyca mniej, a ta jakby mogła to by co 5 minut za cyca łapała.
    Bardzo często jest tak, że siedzi normalnie z mężem, a gdy się zamienimy i ja usiądę obok to łapie i cięgnie mnie za bluzkę, żeby dostać się do cyca i nie chce przestać. I szczerze mówiąc ja bym chciała już przestać KP, ale nie chcę też dawać mm, zastanawiam się czy jest jakaś opcja żeby zastąpić cyca i mm np. jogurtami czy twarożkami, a jak tak to jak ugryźć temat.

hehe ja już dawno cycem nie karmie, a młody też ma ostatnio fazę na łapanie za bluzkę i naciąganie dekoltu :) ostatnio wyszłam na ogród u rodziców i latarnie obok bramy robotnicy stawiali, a ten mi bach całe cyce na wierzch wywalił.... mieli ubaw pfff

Pulpecja, Migotkaa, lys, niecierpliwa, 0na88, Griszanka, Maniuś, jesslin87, Weridiana, Paula_071 lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Iys, tak byłam u drugiego fizjoterapeuty na konsultacji, zalecił to samo ćwiczenie. U neurologa nie byłam, ale byliśmy u lekarza rehabilitacji i zaproponował właśnie dołożenie do Vojty bobatha. Nie wiem, może nie mamy szczęścia do fizjoterapeutow :/ a z kim Ty się umowialas na bobatha? My chodzimy na NFZ, ale myślę, że może jeszcze wykupie parę godzin, żeby ktoś z nią w domu poćwiczyl

a ile razy macie Bobatha w tygodniu?

Teraz w piątek przyjdzie do mnie ta fizjo:

http://www.rehabobath.pl/o-mnie

dobre opinie ma też ta, ale nie świadczy wizyt w mojej dzielnicy (Ołtaszyn), ale może akurat u Ciebie tak

http://sprawnedziecko.pl/

Ewa123 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, to może faktycznie skonsultuj to z jakimś specjalistą od żywienia. Tak jak wam kiedyś pisałam, moja Tośka nie piła wcale mm i żyje. Jadła serki, jogurty i tego typu rzeczy. Mięsko, warzywa i ogólnie dostawała wszystko. Mm odmawiała. Zdrowa jak koń :-)

lys, 0na88, Paula_071 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    po kim Lily taka duża?... z tego co pamiętam to Ty taki szczypiorek jesteś :) w ogóle sobie nie wyobrażam jak ją nosisz...
    a na długość wiesz ile ma?

ja mam spore "boczki" to Patryk sobie siedzi jak na krzesełku :P a i tak mi ciężko

Właśnie nie ma po kim być taka duża, w rodzinie wszyscy szczupli, nikt nie ma problemów z wagą wzrostowo też wszyscy normalnie, jedynie mój brat ciut wyższy bo 185, ale jak na faceta to też nic nadzwyczajnego.
    Nie wiem jaka długa jest - jakoś chyba 77-78 cm, musiałabym zmierzyć.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo 2 tyg przerwy mlody dal rade
    Lys a jakby maz zajal sie mala calt weekend a ty gdzies wyjedz to moze odstawi sie
    Moze taka terapia drastyczna jest rozwiazaniem

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Mimo 2 tyg przerwy mlody dal rade
    Lys a jakby maz zajal sie mala calt weekend a ty gdzies wyjedz to moze odstawi sie
    Moze taka terapia drastyczna jest rozwiazaniem

eee nie dam rady tak... mąz pewnie też by się nie zgodził na to, i chyba nie jest zalecane takie odstawianie od cyca.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska byłaś już na spacerze? Widzę, że wszyscy chodzą na huśtawki i tez chce sprawdzić reakcje Łuśki. Wybierzesz się?

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys - hehe i niech ktoras babcia jeszcze powie, ze co to takie mleko z cycka małowartosciowe :) z takim pokarmem to na misje do Afyki dzieci dokarmiac , fiu fiu cala wioska by sie pewnie zalapala :)

Tez slyszalam teorie ze dzieci na KP nie mozna przekarmic , ale tak jak piszesz isc do pediatry jak Cie cos martwi nie zaszkodzi.

Zdaj prosze relacje po cwiczeniach Lily , co sadzi o niej fizjo ,jestem ciekawa bo jestesmy na tym samym etapie.

U nas piekny dzien , ide na kontrole z psem po zabiegu a pozniej do tesciow na dzialke , walne sie na kocyku z mała . Musze kupic takie maty na trawke , wiem ze w lidlu czy w biedronce byly i przegapilam cholera , a teraz by sie przydalo.

Zetka, lys, Paula_071 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tu w ogole jakas mama oprocz mnie, ktorej dziecko nie raczkuje, nie pelza, nie siada samo i nie rehabilituje dziecka??

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa Szymon nie raczkuje, ale sam siada, wogóle od tego tyg to bardzo ruszył, wczoraj 2 razy chciał na czworaka i 2 razy padł na głowe i ryk, ale nie zniecheca go to i próbuje dalej:) a jak siedzi to na siedzaco sie wokół włąsnej osi kreci, zaczał sie przemieszczać

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily jak ruszy to na pewno zrzuci. Ale warto pójść po wskazówki, żeby dobrych nawyków na start nabrała. A jedzenie nocne, mleko w nocy wiado że najbardziej tresciwe. A koło się nakręca, bo jak jest duża, to ciężko jest jej się więcej ruszać. Mam nadzieję że po ćwiczeniach coś ruszy. Sto latek z wczoraj :)
    Z tym cycem w nocy mamy to samo.

My na Mazurach. Usypianie ostatnio to masakra u nas. Mąż na wieczór spoko, ale ja w dzień jak nie na spacerze to ryk i wyginanie się i walczy ze zmęczeniem.

Jestem matka roku. Nie spakowałam ciuchów starszego. Ma do soboty tylko to w czym przyjechał. Tzn wyjelam wszystko z szafek ale do walizki nie spakowałam. Idziemy zatem na zakupy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 10:34

Pulpecja, lys, 0na88, Griszanka, niecierpliwa, Martucha86, Paula_071, mamasia lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, jesteś lepsza ode mnie :-)

Zetka lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka hahaha jestes the best :D

niecierpliwa - my pelzamy/slizgamy sie , nie mamy wskazan na rehabilitacje , jedynie mam napisane w zaleceniach " obserwacja rozwoju" kolo 10 miesiaca ma wpasc fizjo zobaczyc jak jej idzie , ewentualnie dac wskazowki jak jej mozna pomoc.

Zetka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona dam znać jutro jak było i co mówiła fizjo :)
    Cholerka współczuję z powodu mamy. Niestety starsi ludzie muszą bardziej uważać, moja mama też nosiła małą mimo, że kazałam ograniczyć do minimum i jej kolana popuchły i z sił opadła i skończyło się na leżeniu w łóżku. Z resztą jak młodym osobom "siada" na kręgosłup to co dopiero starsi ludzie.

Zetka nie wkurza Cię to nocne KP? Ja ostatnio jakoś strasznie nerwowo do tematu podchodzę. Ale nie mam pomysłu co zrobić.

0na88, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 3705 3706 3707 3708 3709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ