X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, wczoraj bylam u pediatry. Jej zdaniem to wirus, tylko inny niz te badany. Zachowuje sie ok, jest wrecz pobudzony niz osowialy, nie ma sladow odwodnienia.

Wracam od fryzjera, bylam na pielegnacji wlosow. Voucher dostalam na Boze Narodzenie od szwagierki. Farbowanie wlosow ze strzyzeniem kosztuje ram od 350 do 650zl. Niektorych to stac... ja ram bylam pierwszy i ostatni raz;)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mam nadzieje ze efekt jest piorunujący!

Paula_071 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga na stronie Tuli jest takie info

"Niewskazane jest noszenie dziecka z tyłu, jeżeli nie ma ono przynajmniej 12 miesięcy. Do tego czasu, nosząc dziecko rodzic powinien mieć możliwość obserwacji jego główki i buzi, aby dbać o odpowiedni dostęp powietrza."

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak myślałam że z tyłu to dla większych dzieci.. musimy pożyczyć i na próbę o ocenić czy damy rade iść z dzieckiem z przodu.. w sumie mąż będzie niósł Patryka z przodu, z tyłu dołożę mu plecak 10 kg dla równowagi to co nie da rady?

Zetka, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 2 stoliki interaktywne, jeden od chrzestnego Patryka a drugi dostaliśmy w SB bo synek znajomych juz się tym nie bawi.. to są zabawki typu ze albo nie bawi się tym wcale albo pół dnia.. ale np u nas długo hitem były klocki interaktywne z Fisher Price, teraz jak mu schowam na jakiś czas to dalej lubi się bawić..

jesslin87 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    dalam jej pedicetamol , nakarmiona , przebrana , napita a krzyczala. Moze nie dospala sie , nie wiem . Pchala rece strasznie do buzi wiec moze zeby. Mam nadzieje ze jak wstanie bedzie lepszy humor . Ja to w ogole czuje ze psychicznie siadam . Meza nie ma calymi dniami , a jak juz przychodzi to wiecznie ma cos do zalatwienia . Teraz kazdy weekend bedzie jezdzil na swoje dorabianie. Szlak chce mnie trafic , bez jaj - potrzebuje pomocy . Psychicznie nie dam rady.

Pomnik samotnym matka !

Odrost mam na pol glowy , plus piekne pasma siwizny - lakier z paznokci mi poodpryskiwal , staje sie zaniebana matka polka ktorych nie cierpialam. Pojde dzis po farbe - moze podreperuje psyche.
    Ona u nnie to sami m wychodzi o 6:30 a wraca 22-22:30. Ja w desperacji codziennie robie turne sklepy, rodzice-tesciowa i do domu. Wlasnie Karolek bawi sie z babcia ;)

mamasia, 0na88 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa jest po 70-ce, ma 10 wnuczat, 1 prawnuka i drugiego w drodze. A jak przychodzimy, to szaleje z radosci, teraz zamecza moje dziecko i oboje sie smieja jak pomyleni, mlody az czkawki dostal.
    Mojej mamy to tez 3 wnuk i tak samo wariuje jak przg pierwszym. Chyba wiele zalezy od usposobienia.

mamasia, Paula_071, Weridiana, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też postawiłabym pomnik samotnym matkom.. czasem mam wrażenie że faceci uciekają w pracę, ale z drugiej strony takie czasy.. żeby starczyło na jakieś normalne życie to często trzeba pracować od rana do nocy plus jakieś dorabianie na weekendy.. warto znaleźć jakiś zdrowy kompromis, Ona - walcz o swoje! wolne popołudnie od czasu do czasu, ot choćbyś miała połazić bez celu po galerii.. a etap zaniedbanej matki polki to chyba każda z nas przerabiała, dłuższy lub chwilowy więc nie przejmuj się:)

Paula_071, Griszanka, lys, jesslin87, 0na88 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obojetnosc rodzicow to straszna rzecz ale jakze prawdziwa i ten kto doswiadczyl wie ze juz lepiej byc po raz setny zapytanym czy nie zje jeszcze jabluszka niz nie byc zapytanym wcale ;-)

AgaSad, Zetka, lys, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana niestety, to niezwykle smutne co piszesz, bo ja z tych pytanych po sto razy o jabluszko i u tesciowej jest to samo. Ja tego nie doswiadczylam i sadze, ze moje dzieci tez czegos podobnego nie doswiadcza, oby, bo to w gruncie rzeczy straszne.

Weridiana lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie moje dziecko zrobilo sobie dzis drzemke po 1,5 godziny od wstania i ja skimalam sie razem z nim. Spalismy jakos 2h. Okolo 13 skimal sie z pol godzinki w aucie i padl dopiero wymeczony o 20. Nawet jakos specjalnie marudny nie byl, ciekawe czy jutro bedzje dzien z serii, caly dzien bede drzemal?

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole co tu taka cisza?

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    nie przejmuj się. Ja przed wyjazdem nad morze doszłam downiosku, ze młoda nie ma żadnej kurtki, która byłaby dobra na wiatr np. No to teraz ma 4 :-)

Gdzie kupowalas???

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój jeszcze nie śpi. . Uciął sobie godzinna drzemkę o 17 i nie ma zamiaru iść spać.. juz wole jak śpi raz w ciągu dnia i pada o 19.00..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój usnal o 21 ale już wyspany i kreci się tu przy mnie na łóżku .. ja nie wiem co on ma z tym wysłaniem na wieczór,

Dziewczyny podziwiam Was za takie sam na sam z dzieckiem przez cały dzien

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci gonią to każda zajęta a wieczorem pada. Myślę że to jest powodem ciszy.
    Jakiś śpiący dzień dziś dzieci chyba miały. Łucja spala 3 razy i poszła spać jak zwykle o 19 30. Nie spala tyle od kiedy skończyła 3 miesiące!
    My juz w łóżeczku, nie wiem czy przez zęby czy brzuszek, ale straszna przylepa się zrobiła z mojej córki, ale tylko w nocy. W dzień nie lubi dalej się przytulać. Teraz to już chyba długo nie wygonimy jej z łóżka, bo przez to przytulanie coraz bardziej lubimy spać we trójkę

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bryy jakie mi zimno, weszłam pod kołdrę, Szymon przyznał ale muszę trochę poczekać i odkładam go do łóżeczka,zebym mogła iść pod prysznic

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam :-)
    Ja wczoraj jeszcze na zakupy skoczyłam, potem szykowałam mężowi jedzonko na dzisiaj do pracy, potem mloda dawała czadu. nagle wieczorem bardo zapragnęłą się z nami bawić, skakać, śmiać się.... a w dzień jak nie spala, to chciała na ręce. Ciekawe jak dzisiaj będzie.
    Migotka, jak nie ma wyjścia, to co zrobisz? Siedzisz sama. Mój wychodzi domu o 5.30 (mógłby trochę później, ale w ten sposób unika korków przy wjeździe do wroclławia), jak wraca po 18 to jest "wcześnie", bo zdarza się i 22. Ale co zrobić? Ja już się tak nauczyłąm funkcjonować, ze jak maż jest np. w sobotę w domu, to ja mniej zrobię niż w zwykly dzień. Chyba, ze go wyślę na spacer to wtedy mogę cos ogarnąć.
    Niecierpliwa, ja większość rzeczy kupuję na allegro :-)
    Milego dnia dziewczynki :-)

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny poradzcie. Od poniedzialku Julka ma katar, nie ma jakiegos mega dramatu odciagamy 2,3 razy dziennie, daje wit C, nasivin i inhalujemy. Dizs z rana odciagnelam taka zolta juz wydzieline i mam dylemat czy isc do lekarza jutro zeby jas osluchal przed wyjazdem czy nie ma sensu?? Bo boje sie zeby mi czegosc gorszego tam nie zlapala

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa - idz , bedziesz spokojniejsza ze jest osluchowo czysta.

Maz wywalil mi mleko bo bylo z dwa dni po terminie , ale smakowo bylo ok- zabije go ! czarnej kawy nie wypie.

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
‹‹ 3727 3728 3729 3730 3731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ