X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pl.m.wikipedia.org/wiki/Rybik_cukrowy

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybiki są fajne.. takie małe żyjątka... Musisz wietrzyć łazienkę i po kąpieli zostawiać otwarte drzwi żeby była cyrkulacja powietrza... One uwielbiają wilgoć i ciepełko... Ja mam praktycznie cały czas łazienkę otwartą. Jak ktoś przychodzi to zamykam czyt.bardzo rzadko!

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym teraz ich już nie zabijam... Tak mi ich żal jakoś. Jak są w łazience w brodziku to zalewam je wodą, bo one żyją w rurach. Czasami wychodzą i coś skubną jakiś okruszek z kuchni czy coś...

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie,to nie to,po dlugich szukaniach znalazlam co to..a wiec- sa one w drzewie sosnowym- takie drzewo lezy na podworku i prztnosimy je co raz na polke na drzewo do kominka..

małaMyszka lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytalam ze jest to niegrozny karaluszek i czest wlasnie spotyka go sie w drzewie kominkowym. Ot dupki jedne :p

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina u mnie kiedyś widziałam raz karalucha a raz prusaka.. chciałam uciekać z domu. Kupiłam kratki na takie insekty i pózniej już nic nie widziałam. Tylko kurcze najlepiej zostawić to w piątek, uchylić okno i wyjechać na weekend bo to chemia i żeby się nie struć w ciąży. Pozniej okazało się wlazły przez dziurę przy kratce wentylacyjnej, w domu dzięki Bogu się nie zagnieździły. Z kolei u koleżanki pojawił się jeden a pózniej całe stado bo złożyło to coś jaja i było nawet w szafkach kuchennych.

Mama dzwoniła że już w domu, z ciotką poszło ekspresowo :)tym bardziej że jakiś jej znajomy lekarz był na dyżurze (zdziwił się że ciotka nadal w tym szpitalu "pracuje" heheh). No ale mówiła że takiego bólu jak jej palca nastawali to nie pamięta od porodu z moim bratem :)

małaMyszka, zabka11, mamasia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać :(

9f7jtv73juycdhvl.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Siostry!
    Jakie czwartkowe plany? Co na obiadek?
    Chciałam Wam powiedzieć, że wybraliśmy mieszkanie do wynajęcia, więc choć jeden kamień z serca. Nic specjalnego 2 pokoje z kuchnią,ale na 1 piętrze i w pobliżu parku, więc z wózkiem nie będzie problemu i na spacery miejscówka dobra.Będziemy też stawiać dom, ale na razie musimy gdzieś chwilowo mieszkać- myślę,że z rok nam zejdzie może dłużej.
    Poza tym dziś w planach farbowanie włosów, sprzątanie i obiad- spaghetti.

niecierpliwa, Pati Belgia, małaMyszka, magda sz, futuremama, mamasia, Cassie lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja w 16 tc :)
    Ja tez na obiad dzis mam spaghetti :)
    Wczoraj mowilam o braku mdlosci to dzis rano ledwie dolecialam do wc.
    Maz mnie od rana zdenerwowal, bo zawsze widzi brzuch wieczorem, a dzis rano mu sie zebralo na przytulasy i mowi do mnie, ze brzuch mi jakos zmalal, bo wieczorem byl wiekszy noz! Gamon :D Jutro wizyta!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 06:59

psioszka11, Pati Belgia, małaMyszka, zabka11, mamasia, Cassie lubią tę wiadomość

• psioszka11 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie oglądam swój brzuch, troszkę mnie wybrzuszyło choć wszyscy mówią,że sporo widać, to ja tego nie zauważam, ale przed ciążą miałam spory bębenek, to może dlatego. 17 tc ruchów nie czuje, w ogóle cały czas mam jakieś ciemne myśli, ehh... Jakie macie pomysły,żebym ja wreszcie uwierzyła, że się udało, jest i będziesz wszystko ok?
    Ahh smucę tu trochę, idę zjeść śniadanie i za coś się wziąć.

małaMyszka, niecierpliwa, mamasia lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:-)
    U mnie tez dzis spagetti:-) nie wiem tylko jaka zupka. Pomyslu brak. Pomozcie cis wymyslic...
    Wyniki brata juz przyszly I jest to infekcja wirusowa. Od wczoraj zmniejszaja dawki lekow I jak bedzie wszystko ok to w piatek wyjdzie do domu... jej dobrze by bylo bo bym weeken odpoczela:-)
    Jesli chodzi o ruchy dziecia to od dwoch dni wydaje mi sie, ze cos czasem czuje ale nie jestem pewna. Moja mama mowi, ze to mozliwe bo w drugiej ciazy ruchy czuje sie szybciej... ale coz zobaczymy co bedzie dalej:-)

niecierpliwa, małaMyszka, magda sz, zabka11, Paula_071, mamasia, Cassie, sylwucha89 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż zaspał do pracy... Śniadanie było zrobione w mig. No i pojechał, bez kawy, ale ma sobie kupić na stacji benzynowej to jakoś dojedzie.
    U mnie na obiad warzywa z mięskiem w folii z piekarnika.
    Pogoda nie zachęca do spacerku, a muszę iść do sklepu po te warzywa, no i może uda mi się w końcu zanieść do krawcowej spodnie?! Taka nieogarnięta to już dawno nie byłam... Urodzę a ich nie założę.
    Wstałam z katarem... Wczoraj to samo. Nawet "przyćpałam" sobie i było lepiej. Cały dzień jakoś minął. A na wieczór znowu... Katar w ciąży to zło ... Mimo że mam go przez cały rok, bo jestem alergikiem, to teraz doprowadza mnie do pasji...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 07:45

niecierpliwa, Pati Belgia, Griszanka, psioszka11, Cassie lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    Ja codziennie oglądam swój brzuch, troszkę mnie wybrzuszyło choć wszyscy mówią,że sporo widać, to ja tego nie zauważam, ale przed ciążą miałam spory bębenek, to może dlatego. 17 tc ruchów nie czuje, w ogóle cały czas mam jakieś ciemne myśli, ehh... Jakie macie pomysły,żebym ja wreszcie uwierzyła, że się udało, jest i będziesz wszystko ok?
    Ahh smucę tu trochę, idę zjeść śniadanie i za coś się wziąć.

Psioszka ja tez ruchow nie czuje, ale przy'1 ciazy to podobno ok 20 tc, co pare dni wieczorem czuje w brzuchu takie dziwne smyranie, ale czy to to??? Nie mam pojecia.

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• chcebycmama Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Ja się witam w 14 tygodniu ciąży. Dziś juz czwartek. Jak ten czas leci. :-)

Wczoraj byliśmy tez odwiedzić teściów i tak się zastanawiam, czy dobrze zrobiłam...

Moj teść zanim zaszłam w ciaze ciągle pytał kiedy będzie ten wnuk, bo on już chce kolyske strugac... I ciągle nas męczył, żeby "brać się za robotę..." jak ja to tylko słyszałam to mi niedobrze było.

Udało nam się zajsc w ciaze i po przekazaniu dobrej wiadomości teściom zapytał mój mąż kiedy będzie ta kolyska, która tak mozolnie struga!?

Teść trochę się zmieszal, ale po chwili powiedział, że będzie taka góralska kolyska z prawdziwego zdarzenia.

Szczerze to ja niekoniecznie chciałabym taka kolyska dla dziecka, ale jak chce to niech kupi.

Wczoraj zapytali nas tesciowie czy może zamiast kołyski nie chcielibyśmy łóżeczka dla dzieci? Bo chyba i tak będziemy kupować łóżeczko.
    No szczerze to się ucieszyłam, bo ta kolyska tak średnio mi pasowała.
    Zapytali co ny na to.

A ja na to, że owszem fajny pomysł z tym łóżeczkiem, ale łóżeczko, które kupią musi spełniać parę "moich" wymogów, a mianowicie chciałabym szufladę pod łóżeczkiem, chce wyjmowane min. 3 szczebelki, potem, wyjmowana cała frontowa ściana ze szczebelek, żeby dziecko mogło spać w nim do 2 r.ż. No i dodałam, że do tego chciałabym komodę z przewijakiem oczywiście chowanym.

No i na to usłyszałam od teścia, że nie dość, że darowane to jeszcze zwymyslane.

Ja dodałam, ze komodę sobie sami kupimy. Ze poprostu chciałabym praktyczne łóżeczko.

Wtedy mój mąż wszystko załagodzil i powiedział, że razem się wybierzemy na zakupy i juz:-)

Heh na to wszysyko mój Łukasz powiedział mi później w domu, że muszę zawsze wymyślać...

Co myslicie? Bezczelna jestem? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 08:23

niecierpliwa, magda sz, zabka11, psioszka11, mamasia, Cassie, Maniuś, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle, ze bardzo dobrze zrobilas :) Jesli chca kupic lozeczko, z ktorego Ty nie bedziesz zadowolona to mija sie to z celem. Ja bym nie chciala jechac z tesciami na zakupy (pomimo swietnych relacji) bo wiem, ze mamy z tesciowa zupelnie inne gusty i nie chcialabym jej zrobic przykrosci wiebj ja bym wolala, zeby dali pieniazki ile uwazaja, a ja bym kupila to swoje wymarzone i jakby bylo drozsze bym sama po prostu dolozyla :)

psioszka11, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziendoberek :)

Chcebycmama jak już sami wyszli z inicjatywą łóżeczka to niech kupią takie jakie bedzie Wam pasowało :) także nie miej żadnych wyrzutów

Psioszka ruchy możemy poczuć najpózniej do 22 tygodnia, spokojnie:) Ja też często gęsto się martwię, kontrola papieru jest ZAWSZE czy biało czy jak.
    O 10 mam ten kurs w Luxmedzie to zapytam położne o te ruchy jak to jest :)

Nie wyspaliśmy się, chore sny i to głupie :/ do tego taaak mnie piersi swędziały i bolały od środka że się wybudzałam kilka razy niemalże z płaczem. I takie sutki takie lepkie że o ja, przez to nad ranem śniło mi się że miałam zalaną koszulkę :D

psioszka11, Cassie, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie

ja dzis ranek bez bólu głowy!!! ejjejjejeejeje :-)
    ale i tak nie poszłam do pracy, pracuję z domu.
    mam dzis sie pokazać z moją zajebistą infekcja u gina, ale do przychodni dodzwonić sie moge, bo nawet nie wiem o której mam przyjsc (nie mam umówionej wizyty, nie chce sie wpychac pomiedzy inne pacjentki, wolałabym np. na koniec przyjsc).
    zawiozłam córcię do szkoły, kupiłam świeże bułki i siedzę na służbowym mailu.
    zamek w zimowej kurtce mi sie popsuł (juz kolejny raz) i chyba ją wywalę..
    na szczescie miałam jeszzce w szafie kurtkę którą nosiłam po pierwszym porodzie, wiec jest torszeczkę szersza i spokojnie myślę ze przechodzę w niej tą końcówkę zimy - takze nie musze kupowac nowej kurtki na miesiac czasu ;)

na obiad u mnie schabowy, kasza gryczana/jęczmienna (jeszcze nie wiem którą zrobić) i surówka z pekińskiej.

niecierpliwa, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :-)

Nie wiem czy się interesowałyście tematem badań w kierunku konfliktu płytkowego w ciąży, ale gdyby któraś z Was chciała poddać się takiemu badaniu to podaję linka do większej ilości informacji:

http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/konfliktplytkowy

Badania wykonywane są bezpłatnie w określonych laboratoriach, na wyniki czeka się około 2 tygodni. Badania przeprowadzane są bezpłatnie w ramach jakiegoś grantu z UE między 8 a 20 tygodniem ciąży.

Jakoś wczoraj trafiłam na ten temat i mnie zainteresował, więc postanowiłam się podzielić. Ja pójdę dzisiaj oddać krew. :)

zabka11, mamasia, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    jakieś głupie sny miałam, że zamiast mnie dziecko miała moja młodsza siostra...
    moi teściowie tylko czekaja żeby poznac płec dziecka i teściowa najchetniej juz by chciała kupić łózeczko, wózek, ale na szczescie jest taka ze sie zapyta albo poprostu dadza pieniazki:)
    Idę myć głowę i nastawie sobie parówki na śniadanko:)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja się witam zaczynając 17 tc.
    Z tym smyraniem mam od tygodnia jakos ale nie zawsze, zazwyczaj jak wieczorem sobie leżę spokojnie, chociaż wczoraj jak byliśmy w Kościele to jakby coś się działo. Śmiałam się że maluchowi nie podoba się jak organista śpiewa (byliśmy blisko niego) :D Ale cały czas czekam na to, żeby poczuć jak maluszek się kręci i być pewna że to to :) Uspokoiło mnie to bo oczywiście do wizyty 18 dni i już mi sie włącza strach.

Psioszka Ty będziesz we Wro mieszkać - dobrze kojarzę?

U nas póki co teściowie nic się nie odzywają co do łóżeczka czy coś, ale zazwyczaj jak chcą nam zrobić "znaczniejsze" prezenty to dają nam gotówkę, żebyśmy sami wybrali.

zabka11, psioszka11, niecierpliwa, Cassie, mamasia, magda sz, Maniuś, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ