Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polanica jest ok ale tak max 2 dni bo w sumie nudno.. no chyba że pojedzie się do Kłodzka, Międzylesia, skoczy do Czech i jako baza wypadowa to super.. a wiecie że w Polanicy wszystkie knajpy są czynne do ok 23.. mój m był bardzo zawiedziony jak jednego wieczoru chciał wyskoczyć na nocne piwko..obszedł całe miasto i okazało się, że jest otwarta tylko jedna mordownia do której nawet nie wchodził:) no w sumie to miasto kuracjuszy więc ma być cisza i spokój:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 21:25

Agaata lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Polanica jest ok ale tak max 2 dni bo w sumie nudno.. no chyba że pojedzie się do Kłodzka, Międzylesia, skoczy do Czech i jako baza wypadowa to super.. a wiecie że w Polanicy wszystkie knajpy są czynne do ok 23.. mój m był bardzo zawiedziony jak jednego wieczoru chciał wyskoczyć na nocne piwko..obszedł całe miasto i okazało się, że jest otwarta tylko jedna mordownia do której nawet nie wchodził:) no w sumie to miasto kuracjuszy więc ma być cisza i spokój:)

No właśnie ja bym wolała nie jechać do miasta sanatoryjnego, bo jakoś te klimaty mnie nie kręcą, więc tu wolałabym Szklarską - ale fakt, że tam z wózkiem może być trudno. Kołobrzeg w sumie też ma kuracjuszy, ale nad morzem to już trochę inaczej.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pozostaje Ci Wroclaw:))))

AgaSad, Agaata, Pulpecja, mamasia, jesslin87 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Pochwal się co nakupilas :-)
    Przeznaczeni Grocholi i dwie części Stacji Jagodno :-) muszę sobie poczytać coś miłego :-)

mamasia lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiesz w Polanicy np to nie czuć że to miasto kuracjuszy..poza tymi zamkniętymi knajpami:) na week majowym bardzo dużo rodzin z dziećmi było a pospacerować w sumie jest gdzie.. Szklarska i Karpacz tak jak pisze Paula dość górzyste ale jak macie dobry wózek to dacie radę, my dziś w tym Książu też się trochę mordowaliśmy pod górkę, jednak przydałyby się duże, pompowane koła na takie wypady a my mamy niby duże ale tylko powleczone gumą a to nie to samo..

Agaata lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    To pozostaje Ci Wroclaw:))))

A Wrocław akurat kocham :-) To miasto moich studiów, więc spędziłam tam piękne lata :-) I mam kilka koleżanek. Chociaż teraz to nie wiem, czy się bomberów nie bać ;-)

AgaSad lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam na twarz u nas masakra patelnia na dworze 26 stopni bylismy z mlodym na spacerze na molo na obiadku lodach i dlugim spacerze z moimi rodzicami i myslalam ze sie ugotuje mialam krotkie spodenki jeansowe i mi w dupe parzylo powiem jedno plakac mi sie chcialo jak w ten upal spotkalam znajomych a raczej znajomi meza i byli na spacerze z 7 tygodniowa coreczka spacer w foteliku samochodowym ( dla mnie szok bo mlody chwile jechal w samym body i mial spocone plecki a co dopiero ta dziewczynka ) miala rajstopki buciki sukienke dlugi rękaw czapeczke i jak staliśmy na molo zakryli ja kocykiem takim polarowym bo uwaga troszke wieje i ciagnie od morza
    Ehhh

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no aaaga, jak wieje i ciągnie....

aaaaga, 0na88, Maniuś, jesslin87, Paula_071 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach ta morska bryza
    Ale sie dzisiaj najadlam zjadlam rybke w sosie ze szpinakiem i gorgonzolą do tego pieczony ziemniak i micha surowki mmm i zimne piffko
    Artek byl zbylwersowany i az krzyczał jak nie mogl mi nic z talerza zgarnąć az rekoma uderzal w stol heheh

lys lubi tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam, bardzo się cieszymy. Ale poszło szybko, bo w pierwszym cyklu starań. Także uwaga ;-)))

Termin na 10 styczeń, czyli rocznikowo między dziećmi będą 2 lata różnicy. A tak faktycznie to rok i 4 miesiące. Będzie dobrze :-)))

To gratuluję Ofka :-)))) może jakis wątek ponownie zaciazonych sierpniowek się pojawi za jakiś czas ;-)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 21:58

Maniuś, jesslin87, magda sz, Paula_071, Migotkaa, Weridiana, witaminkab lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Padam na twarz u nas masakra patelnia na dworze 26 stopni bylismy z mlodym na spacerze na molo na obiadku lodach i dlugim spacerze z moimi rodzicami i myslalam ze sie ugotuje mialam krotkie spodenki jeansowe i mi w dupe parzylo powiem jedno plakac mi sie chcialo jak w ten upal spotkalam znajomych a raczej znajomi meza i byli na spacerze z 7 tygodniowa coreczka spacer w foteliku samochodowym ( dla mnie szok bo mlody chwile jechal w samym body i mial spocone plecki a co dopiero ta dziewczynka ) miala rajstopki buciki sukienke dlugi rękaw czapeczke i jak staliśmy na molo zakryli ja kocykiem takim polarowym bo uwaga troszke wieje i ciagnie od morza
    Ehhh
    Biedne dziecko :-(

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie Karpacz trochę gorzysty na spacery z wózkiem ale może chociaż Hubert pod górę nie ucieknie za szybko :-P a Zakopane? Ja swego czasu często jeździłam do Kościeliska, blisko wyjścia do TPN, blisko do Dol Kościeliskiej, Małej Łąki, Drogi Pod Reglami. Poza tym są termy, można wyskoczyć gdzies - Słowacja, Kraków. Nad Morskie Oko się przejść w klapkach :-D i takie tam.

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Faktycznie Karpacz trochę gorzysty na spacery z wózkiem ale może chociaż Hubert pod górę nie ucieknie za szybko :-P a Zakopane? Ja swego czasu często jeździłam do Kościeliska, blisko wyjścia do TPN, blisko do Dol Kościeliskiej, Małej Łąki, Drogi Pod Reglami. Poza tym są termy, można wyskoczyć gdzies - Słowacja, Kraków. Nad Morskie Oko się przejść w klapkach :-D i takie tam.

Musiałabym się specjalnie przygotować i kupić jakieś wyjściowe klapki na tę okazję. Na koturnie rzecz jasna.

Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że najlepsze to by były plastikowe, najtańsze, śmierdzące gumą japonki :-D nie ma opcji żeby przejść w tym choćby kilometr nawet po asfalcie

Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    u nas też te pianki odrywa i gryzie :/ mam już tak poprzylepiane mocno a i tak, tak długo kombinuje i nie odejdzie dopóki nie oderwie, a jak się mu zabiera to ryk taki że cały blok słyszy.... nie wiem co jest w tych piankach takiego dobrego
    Jak to co jest dobre? Sam upolowal ;)

jesslin87, Aska87 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Ja myślę, że najlepsze to by były plastikowe, najtańsze, śmierdzące gumą japonki :-D nie ma opcji żeby przejść w tym choćby kilometr nawet po asfalcie

Zwłaszcza jak się stopa spoci i jest poślizg :-D

apaczka, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    Mamasia, udanego wypoczynku!
    ktora z was karmi wciaz mlekiem z cycka, poza mna i Zetka jak widze?kiedy macie zamiar przestac i jak?
    Jeszcze ja i przymierzam sie fo odstawienia. Chwilowo staram sie, zeby w dzien nie jadl z piersi, tylko stale pokarmy, cyc jest tylko w nocy i nad ranem, no chyba, ze wieczorem juz praktycznie spi i nie mam jak podac kaszki lyzeczka czy x kubka to cyc. Ppxniej bede wprowadzac w nocy mm, zobaczymy jak mi to wyjdzie ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie..
    My dzis od 16 do 20.30 na polku na działeczce, Szymko potem szybko usnął:)

Agata soryy ale usmiałam sie jak czytam o przewijaniu Huberta, mój Szymon sie kreci ale zazwyczaj daje coś do łapki i sie zajmuje, a pudełko od chusteczek nawilżanych jest tak fascynujace ze lezy grzecznie:)

U nas dzisiaj tez upał, w domu pokazuje 26 stopni wiec jeszcze bez tragedii, najgorsze chyba to ze w tym roku bedzie bez wiatraka? bo jak przy tym szogunie małym, dopiero by była zabawka

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama wielkie gratulacje!!! Spokojnej i bezproblemowej ciazy zycze.

chcebycmama lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama gratuluję!!!może dołączę do Was :) choc byłabym w szoku gdyby teraz udało się za pierwszym razem :) no nic jeszcze tydzień i teścik :)

Co do upałów,tu dzis było apogeum...ale właśnie przeszła straszna burza i od jutra caly tydzień ma lać :/ no nie dogodzisz człowiekowi :P

Kaszel nie ustępuje,w dalszym ciągu praktycznie tylko na śnie go męczy ale wole to skonsultować,no dzis juz 3 noc :/

Co do przebierania pampersa to u na juz tez jest level hard :)
    Wstaje już tak szybko ze nie nadążam normalnie :) strasznego dostal teraz przyspieszenia :P

Jedyneczki dolne piękne zdobią już dziaselko mojego Skarbeczka i tak fajnie wypycha gorna wargę na dolną :P zabujczo to wygląda :P

Dobrej nocki :)

jesslin87, mamasia, Weridiana, chcebycmama lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
‹‹ 3767 3768 3769 3770 3771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ