X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj kiepski dzień, nie wyspalam się, Hubert zrobil kupe zaraz po tym jak zdjelam mu pieluche, byłoby ok, bo zrobił na podkład, ale zaczal uciekać i się wymazal w tym. Przy kolejnej zmianie pieluchy, po 15 minutach ganiania go, zsikal sie na podloge, i rozmazal rękami, jak wycieralam to położył się w to caly i smial się w głos. Teraz śpi, na szczęście, bo juz wymieklam przez chwile.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    I gdzie Ty poszłaś? Na piwo z kolezankami? Moze i dobrze, miałaś chwilę żeby przewietrzyć mózg.
    Ja przewietrze mózg jak wrócę do domu, bo już się tu napinka robi powoli. Czuje że ten tydzień bedzie trudny, oby szybko minął.
    spotkałam się z koleżanka, potem jeszcze znajomi dołączyli. Powiem wam, ze picie zimnego piwa w fajnym towarzystwie ze świadomością, że dzieckiem ktoś się zajmuje jest super. Wróciłam chata posprzątana, obiad zrobiony... można? Można! A jak wychodziłam, to powiedziałam, ze nie wracam i mają mnie nie szukać.

Migotkaa, Aska87, Agaata, jasmine89, mamasia, Paula_071, Griszanka, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    A ja mam dzisiaj kiepski dzień, nie wyspalam się, Hubert zrobil kupe zaraz po tym jak zdjelam mu pieluche, byłoby ok, bo zrobił na podkład, ale zaczal uciekać i się wymazal w tym. Przy kolejnej zmianie pieluchy, po 15 minutach ganiania go, zsikal sie na podloge, i rozmazal rękami, jak wycieralam to położył się w to caly i smial się w głos. Teraz śpi, na szczęście, bo juz wymieklam przez chwile.
    Haha, ale hardcore! Jak mały psotny piesek ;-)
    My już jesteśmy w domu. Ale w tej Warszawie gorąco!
    Pulpecja no to zrobiłaś reset, brawo Ty ;-)

Agaata, Pulpecja, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja, zazdroszczę. Muszę cycki zostawić w domu i też wyjdę.

Agata, współczucia, tez nie panuje nad małym jak go przebieram.

Aaaaaga, bez komentarza. Zrób jak Pulpecja :)

Mamasia, super że już na miejscu. Wrzuć koniecznie fotki :) miłego odpoczynku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 13:52

Pulpecja, mamasia, Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej!
    noc dzisiaj fajna, o 1 tylko sprawdzalam pieluche(bo powinnam zmieniac czescien), nawet sie mala nie obudzila. goraczki tez nie ma, takze coraz lepiej:)
    dzisiaj wyszlam kupic mlodej poduche do siedzenia(wkleje pozniej foto), to tata potowora przewinal, byla najedzona i wyspanawyspana. takze maz zarobil plus u mnie;)
    ja wam powiem ze wyparzalam dzieciowe rzeczy zawsze przed pierwszym uzyciem. teraz plyn i woda:)
    a jak sciagna ten wstretny gips to zapowiedzialam ze jedziemy cala banda nad morze, to bedzie akurat przed urodzinami dziewczyn i po urodzinach syna:)

a ktos pytal o zeby, moja ma wciaz jednego. ja nie wiem co jest, jak taki maly dziurkacz:)

Pulpecja, mamasia, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia, udanego wypoczynku!
    ktora z was karmi wciaz mlekiem z cycka, poza mna i Zetka jak widze?kiedy macie zamiar przestac i jak?

mamasia lubi tę wiadomość

• Martucha86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama gratulacje :))!
    Mój Młody nie wpadł na to by odrywac zabezpieczenia, za to ma pełno innych ciekawych pomysłów; )...
    Goooraco :)!!
    W środę jedziemy na kilka dni do rodziny męża :)! Zmiana otoczenia dobrze nam zrobi.
    Miłego popołudnia :*

Migotkaa, jesslin87 lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dotarlismy do domu rodzicow. 20km przed koncem trasy Julka sie obudzila, ostatnie kilometry juz na syrenie, ale sie nie dziwie, bo pampers przesikany. W domu przez'godzine nie mogla usnac i wyla niemilosiernie. Dopiero po 3 zasnela i przed 8 dostalam radosnego gonga w twarz, choc mialam wrazenie, ze dopiero co zasnelam. Maz caly czas ma ochote trase do Chorwacji zrobic na jeden raz. Chyba go Bog opuscil.

Mamasi zycze super pogody i udanego urlopu!
    Dzięki :-) dziś zaliczylismy mszę po chorwacku, później plaża i basen,a teraz młody drzemkuje :-) pojawił się chłodny wiaterek i trochę chmur,oby tylko nie padało

jasmine89, Paula_071, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    ktora z was karmi wciaz mlekiem z cycka, poza mna i Zetka jak widze?kiedy macie zamiar przestac i jak?

Jasmine, super że humor już lepszy. Mam nadzieję że z dnia na dzień będzie coraz lepiej.

Z tego co wiem, to Karmi jeszcze Lys, Agata, Magda, Weridiana, Paula jeszcze trochę, Jesslin. Nie wiem jak Aśka i AgaSad. Już mi się myli :)

jasmine89, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Pulpecja, zazdroszczę. Muszę cycki zostawić w domu i też wyjdę.

Agata, współczucia, tez nie panuje nad małym jak go przebieram.

Aaaaaga, bez komentarza. Zrób jak Pulpecja :)

Mamasia, super że już na miejscu. Wrzuć koniecznie fotki :) miłego odpoczynku.
    Fotki jakieś na fb wrzucę jak zgram z aparatu :-)

Zetka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała żeby Lily w przeciągu najbliższych 6 miesięcy sama się odstawiła, ale pewnie marzenia ściętej głowy...

jasmine89, Zetka, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze kp. O zakończeniu nie myślę na razie, choć mojej na cycu szczególnie nie zależy dlatego myślę, że problemów z odstawieniem nie będzie. Chciałabym karmić min do roku a jak będzie to będzie.

jasmine89, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine89 wrote:
    Dzięki :-) my też cyckowi,a planuje do zabiegu młodego go karmić co najmniej ,bo tak będzie mi wygodniej. w sierpniu kontrola i wizyta i pewnie dowiem się, co i jak i kiedy zabieg

bzkxskf.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia, ja mlodej sciagalam mleko przez dwa dni i o dziwo pila z butelkj, a wczesniej jak cokolwiek probowalam dacz butelki to byla zlosc. moze sprobujesz tak? a jaki zabieg macie miec wogole? pelne znieczulenie?

Zetka, staram sie jak moge, bo moje chodzenie ze smetna mina nie zmieni sytuacji.nmialam czas, ze plakalam bez przerwy, ale teraz godze sie z tym, co mamy. pociesza mnie mysl, ze to jest dla dobra mojego dziecka i trzeba teraz zacisnac zeby i bedzie ok

lys, moj syn przestal jak mial dwa lata ponad,takze tego...

Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmine, super, że masz takie podejście. trzeba szukać plusów, zacisnąć zęby i jakoś przez to przejść.

jasmine89, Migotkaa, jesslin87 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas kp i tez nie myślę jeszcze o końcu, póki co nie mam powodów żeby odstawiac od piersi Huberta.

Zaczyna mnie wkurzac picie z bidonu, fakt Hubert w ten sposób wypija dużo wody, ale jak się już napije to nie da mu.sie zabrac, krzyczy żeby mu go dac nabiera wody, wypluwa na siebie i dookola, przekreca go do góry dnem i przebieram go przez to kilka razy dziennie bo ciągle mokry, a on ma zabawę. Może z tego kubka 360 by takiej zabawy nie robił...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 17:44

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze kp i chciałabym odstawić w okolicach września jak wrócimy z urlopu.. niedługo zastąpię to jedno karmienie w dzień jakąś przekąską i wtedy zostanie rano, wieczór no i niestety te nieszczęsne nocki :/ muszę spróbować dawać wodę w nocy tylko nie wiem jak bo on butelki już nie tknie:( i co uczyć na nowo? bez sensu.. chyba zostaje niekapek albo bidon ale wtedy na bank rozbudzi się i na nowo zabawa z usypianiem.. no nie mam pomysłów..

My właśnie wróciliśmy z Książa, ale było cudnie:) jest gdzie pospacerować i Patryk pierwszy raz pogłaskał konika a właściwie źrebaczka.. śmiesznie to wyglądało:)
    Zrobiliśmy sobie mały piknik na kocu więc mały wytrzymał 6 godz na powietrzu, zjadł 2 słoiczki, wypił z cyca i cały bidon wody.. od wczoraj używamy bidonu i faktycznie super sprawa, pije dużo więcej niż z niekapka i sprawnie mu to idzie..

Dziewczyny może ja jestem dziwna ale my nie mamy w domu ani jednego zabezpieczenia.. może dlatego że nie mamy zbyt wiele mebli no i mały jeszcze nie staje na nogi a pewnie jak zacznie to trochę przestawimy myślenie i pozabezpieczamy przynajmniej kanty szafek..

mamasia, lys, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia a jaki macie mieć zabieg? Czy ja dobrze kojarzę że Piotrusiowi nie zstąpiło jąderko? chyba że coś mi się poplątało ale któraś o tym pisała.. u nas jest ten problem i tez czeka nas zabieg, lekarze każą zgłosić się bliżej roku i wtedy zadecydują.. trochę przeraża mnie pobyt w szpitalu i narkoza :(

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad, ja trzecie wychowuję i nigdy nie miałam żadnych zabezpieczeń ;-)

AgaSad, niecierpliwa, Maniuś, jasmine89, jesslin87 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u Was też jest taki upał? Jakaś Afryka normalnie. Na termometrze teraz 26 stopni, w domu się nagrzało na maksa, mimo, że od trzech dni nie odsłaniałam rolet i śpimy przy otwartym balkonie. Hubert śpi niespokojnie, dużo razy się budzi, zaczynam się zastanawiać, czy nie jest mu za gorąco. Śpi w body z krótkim rękawem i nóżki mu przykryłam muślinowym otulaczem - bardzo cienkim, balkon na oścież, a taki upał, że nie idzie wytrzymać. Burze nas ominęły póki co. Muszę przyznać, że dzisiaj jestem zrypana jak koń po westernie, miałam beznadziejny dzień, temepratura i zaduch mi nie pomogły też. Teraz już siedzę na tarasie i odpoczywam, ale myślałam, że nie dotrwam do wieczora normalnie, zwłaszcza, że wstałam o 5.34, a dla mnie to jakiś pieprzony środek nocy.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 3765 3766 3767 3768 3769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ