X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W to nie watpie, bo jak widzi dzieci to chce sie skichac w gacie z radosci, ale ja sobie nie wyobrazam dwojki malych dzieci, wiec nic z tego ;)

• apaczka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas aktualnie idą 3 zęby na raz więc myślę, że z końcem przyszłego tygodnia moja córeczka będzie szczęśliwą posiadaczką 6 sztuk zęboli :-)

Agaata, Weridiana, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    U nas aktualnie idą 3 zęby na raz więc myślę, że z końcem przyszłego tygodnia moja córeczka będzie szczęśliwą posiadaczką 6 sztuk zęboli :-)

Woow! :-) A które idą? I czy Natalka jakoś to pokazuje? U nas nic nie wylazło, chociaż wydaje się, żę górne jedynki są blisko. No i nocki mniej spokojne i wczoraj i dzisiaj problem z zaśnięciem wieczorem. Nie wiem kiedy się w końcu coś z tego wykluje ;-)

Kiedy wracacie do Warszawy? Ja jeszcze tydzień u mamy.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej:)
    chcebycmama serdeczne gratulacje! spokojnej, bezproblemowej ciązy,
    ja zawsze marzyłam żeby w maju zajsc w ciąze:) na kiedy termin?

Zetka my dzis bylismy na spacerku i wstapilismy do lidla po pieczywo, oczywiscie ja musiałam zachaczyc o lodówke z lodami:D te truskawkowe w białej czkeoladzie sa pycha, ale te w czekoladzie z migdałami tez:)

Niecierpliwa ja tez póki co nie, moze za rok, zobaczymy, a chyba ze wyjdzie inaczej, tym bardziej ze mąż namawia:)

Szymko przybiera pozycje czworaczą, tylko do przodu nie, ale do tyłu po kawałku czasem sie udaje, mam nadzieje ze bedzie raczkował:)

Zetka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys jak Lily przy tych upałach, nie odparza sie w fałdkach? U nas na zgieciu raczek i pod kolanami noi szyja.. chyba zaczne stosowac jakąs zasypke..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy z Chorwacji :-) jest pięknie i pysznie,młody szaleje i poszedł spać 20 minut temu :-)

Migotkaa, Agaata, jesslin87, jasmine89, Weridiana, AgaSad, Paula_071, aaaaga, Aska87, witaminkab, Zetka, Martucha86, 0na88, Griszanka, Maniuś, magda sz lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Woow! :-) A które idą? I czy Natalka jakoś to pokazuje? U nas nic nie wylazło, chociaż wydaje się, żę górne jedynki są blisko. No i nocki mniej spokojne i wczoraj i dzisiaj problem z zaśnięciem wieczorem. Nie wiem kiedy się w końcu coś z tego wykluje ;-)

Kiedy wracacie do Warszawy? Ja jeszcze tydzień u mamy.
    Znosi To zadziwiająco dobrze. Łapki non stop w buzi, wszystko gryzie,w nocy budzi się chyba milion razy, czasem wieczorem ma problemy z zaśnięciem ale jak wspominam pierwsze dolne jedynki to wtedy był horror. Idą dwie górne dwójki (choć jedna już się przebiła 2 dni temu) i druga górna jedynka.
    My właśnie wracamy do Warszawy, jeszcze 2 h i będziemy w domu. Mała zasnęła 5 min po wyruszeniu i tak sobie jedziemy :-)

Agaata, Weridiana, Paula_071, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Mamasia, a długie robicie postoje? Co wtedy? Jedzonko, jakiś kocyk żeby się rozprostowal?
    Postoje ok. 45minut do godziny - jedzenie,przewiniecie i pobrykanie by dziec stracił trochę energii i się zmeczyl :-) wczoraj w Polsce był kocyk, a później na Słowacji plac zabaw gdzie bardzo mu się spodobał tunel i tam prawie pół godziny, Dziś na Węgrzech wariowal w barze,a później w Chorwacji na kocyku,bo też dwa postoje wyszły i na końcu na promie

Weridiana, Paula_071, Zetka, jesslin87 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Lys jak Lily przy tych upałach, nie odparza sie w fałdkach? U nas na zgieciu raczek i pod kolanami noi szyja.. chyba zaczne stosowac jakąs zasypke..

Na razie nic się nie dzieje, ale dziś i wczoraj cały dzień spędziliśmy w domu, bo Lily ząbkuje i daje nam popalić. Lewa górna jedynka częściowo się przebiła i chyba górna dwójka też będzie się przebijać na dniach.
    Podejrzewam, że jak przyjdą mega upały to niestety Lily też będzie miała odparzenia, bo jednak ciałka trochę ma. Grunt to osuszać i nawilżać.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama gratulacje ;)

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, piwo sie skonczyło, ide pod prysznic i spać:)

Weridiana, jesslin87, Zetka, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama gratuluję :-)

Malagosia lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys oby ząbki szybko wyszły !
    U nas górna jedynka juz chyba ponad 2 tyg.. pod dziasłem juz taka spora a dziąsło nie pękniete..;/

lys lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmine we wtorek ide kupic do osrodka te witaminy to dam znac. Podobno dwa funty u nich kosztuja wiec smieszne pieniadze , jak bedziesz miala mozliwosc to idz , zobacza jaka sytuacja.

Chcebycmama gratulacje :-)

1usasg185gkausx0.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama serdeczne gratulacje i spokojnej ciąży !!
    Mamasia udanego wypoczynku! Jakie teraz temperatury są tam?
    My jutro chcemy skoczyć na Zamek Książ ale zapowiadają jakieś burze cały dzień to zobaczymy co z tego wyjdzie..
    Spokojnej nocki!

mamasia, Weridiana lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama gratulacje:)) na kiedy masz termin?

Cud sie wydarzyl! Tomek poszedl spać chwila przed 21, kolo polnicy sie przebudzil, maz wzial na rece i zasnal. A pozniej obudzil sie dopiero o 3:30, zjadl rozcienczonego mleka i spal do 6! Oby tak zostalo:))

A mnie boli brzuch coraz bardziej. W koncu chyba bedzie @.

mamasia, aaaaga, lys, Weridiana, Zetka, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Chcebycmama serdeczne gratulacje i spokojnej ciąży !!
    Mamasia udanego wypoczynku! Jakie teraz temperatury są tam?
    My jutro chcemy skoczyć na Zamek Książ ale zapowiadają jakieś burze cały dzień to zobaczymy co z tego wyjdzie..
    Spokojnej nocki!
    Jak przyjechaliśmy do Splitu po 16 to w porcie 30st, później na wyspie 25, a teraz z rana chlodnawo - nie tu termometru, ale chodzimy w dlugim rękawku

Zetka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja wczoraj prawie zabiłam męża a dzisiaj mam ochote poprawic
    Wrocilismy z grilla rozpakowalam rzeczy w tym butelke po poludniowym mleku tylko wyplukana w wodzie ( nie mylam dokladnie u tesciow tylko pod wode i do torby) postawilam ja wraz z pojemnikiem po mleku mm kolo zlewu a ze obok mamy czajnik to on zrobil na noc mlodemu mleko w brudnej butelce !! I co oczywiscie moja wina bo nie umylam butelki bo postawilam obok zlewu a nie w a to ze odkad mlody nie na cycu butelki bierzemy swieze ze sterylizatora to pikus bo on myslal ze ja mu ja przygotowalam a maly qrwa szczegol ze nigdy tego nie robie a najbardZiej rozwalil mnie tekst ze on jest zmeczony i o 20 wyłącza mu się juz myslenie
    Kuzwa przy malym dziecky nawet na chwile nie mozna wylaczyc myslenia
    Tak wiec mlody zjadl mleko w brudnej butelce w ktorej 4 godziny wczesniej jadl mleko w nocy stekal i plakal mam nadzieje ze to nie byl bol brzucha

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Lys oby ząbki szybko wyszły !
    U nas górna jedynka juz chyba ponad 2 tyg.. pod dziasłem juz taka spora a dziąsło nie pękniete..;/

Migotka u nas tak samo było chyba ze 3-4 tygodnie wyglądało ze się przebije a dopiero wczoraj przebiło się z jednej strony, dziś już jakby na pół szerokości ząbka wiec myśle ze jutro najpóźniej pojutrze będzie już cały .

mamasia lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, chyba bez przesady, Artur jest juz duzy, waptpie, ze cos mu bedzie od wyplukanej butelki.

aaaaga lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 3763 3764 3765 3766 3767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ