SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Zetka u nas zęby dwa wyszły na początku kwietnia i też nic więcej nie ma, ciągle słyszę, zę górne dziąsłą rozpulchnione, ale co z tego. Ale od kilku dni mamy apogeum ślinienia się, zawsze było teog sporo, ale teraz ślina leje się z buzi do pasa. 10 razy dziennie body zmieniam, dzisiaj latał w samej pieluszce, to spokój był.
Może zrób d-dimery?Zetka lubi tę wiadomość
-
Mój wlazl dziś na ślimaka sorter, z niego na pudlo z zabawkami i sięgał do wyższej szafki.
A parę dni temu wszedł na leżaczek i wylal moja kawę inke. Całe szczęście nie był to wrzątek. Leżak już wyeksmitowalam.
Nosz jak mi ten słownik zmienia.
No właśnie chyba będę musiała zrobić badania. Ostatnio byłam z tatą u flebologa w Olsztynie bo wyszła mu zakrzepica. Kurde, dawno tak dobrego lekarza nie spotkałam. Przyjmuje tylko prywatnie, a terminy na 3mce do przodu aż. Też chyba się zapisze do niego na Dopplera. A d-dimery to by wyższe wyszły?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2016, 23:34
-
Weridiana, Zetka no chyba bym musiala... musze mojego wyslac,jak bedzie zpracy wracal. starszaki maja podwozke zalatwiona, bo jutro pada, wiec z gipsowa panienka nie ma co wychodzic;)
Migotka, ja gotuje szparagi biale we wodzie ze szczypta soli i szczypta cukru, i sprawdzam co jakis czas czy sa miekkie(przed gotowaniem obieram nozykiem do warzyw, pamietaj zeby glowek nie uciac,bo sa najlepsze), kiedyy juz sa gotowe, wrzucam na talerz. stawiam patelnir na goracy gaz, jak juz jest rozgrzana rumienie bulke tarta i zaleznosci jaka konsystencje lubisz, dodaje maslo i polewam tym szparagi;) proste, ale przypomina mi moje dziecinstwo.
wogole mala dzisiaj zasypiala na noc z rykiem(od szpitala ryk wielki na noc),teraz caly dom spj, a ja mam czas na ksiazke. do rana dziewczyny:*Weridiana lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry! My od 5 30 nie śpimy. Kosmos jakiś z tym wcześniejszym wstawaniem. Nie dość ze tak wstała to w nocy jadła 3 razy! Musiała dziewczyna nadrobić wczorajszy brak apetytu.
Juz zdążyłam posciagac pranie, ogarnąć kuchnie i pije kawę a Łucja szaleje na podłodze. Miłego dnia!Migotkaa, Weridiana lubią tę wiadomość
-
witaminkab wrote:Dzień dobry! My od 5 30 nie śpimy. Kosmos jakiś z tym wcześniejszym wstawaniem. Nie dość ze tak wstała to w nocy jadła 3 razy! Musiała dziewczyna nadrobić wczorajszy brak apetytu.
Juz zdążyłam posciagac pranie, ogarnąć kuchnie i pije kawę a Łucja szaleje na podłodze. Miłego dnia!
Spalas 1h15minut dluzej niz ja, zazdroszcze:)13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Cześć
a mnie dzisiaj syn obudził,bo do szkoły wstał, tak mi się fajnie spało, że ich nie obudziłam. Ja już chcę wakacje. Jestem zmęczona rokiem szkolnym.
Moja jeszcze sama nie wstanie na podłodze, ale cały czas robi proby samodzielnego stania, tez myślę, że szybko odkryje jaka to rewelacja biegać samodzielniemoże wtedy się trochę ode mnie odczepi? Teraz faza na mnie jest okropna. Jakby mogła to siedziałaby u mnie na rękach cały dzień.
Weridiana, jesslin87, niecierpliwa lubią tę wiadomość
-
Siema a moj syn zrobił mi prezent i spal do 6.15 chial wstac chwile po 5 ale smok i pluszak go przekonały ze to zdecydowanie za wczesnie
Ale mialam pobudke okolo 24 okno otwarte bo goraco ja spie czujnie i nagle dzwiek jakby kogos zarzynali wiec staje ide do kuchni do okna a pob balkonem rodzina dzików dwa duze i 5 małych ryja w trawniku obok placu zabaw i mlode miedzy soba sie przepychaly stad ten kwik budze męża a ten ze mi aie snilo no to mu mowie odz i zobacz poszedl i zdziwiony ze faktycznie ( zajace ok sarenki lisy tez sie widywalo ale dziki pierwszy raz )
Potem zasnąć nie moglam bo sie martwilam zeby nic im sie nie stalo bo obwodnica niedaleko ( jakies ok 3 km )
My juz drzemke mamy znowu zapowiada sie upał
Trzeba na zakupy jechac bo pusto w lodówceWeridiana, lys, jesslin87, Paula_071, Maniuś, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Aa pulpa mam tak samo z mlodym tylko mama i najlepiej raczki bardzo ciekawy swiata ale sam boi sie i nie umie ruszyc
W ogole dziwnie tak bo umie przybrac pozycje czworacza ale tylko jak moze przeturlac sie po mojej nodze ( ma ja pod pachami ) i z tej pozycji potrafi sie cofnac i usiąść ale bez mojej nogi boi sie
I odkryl ze siedzac na tylku moze sie obkrecac o 360 stopniPulpecja, Zetka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Aa Zetka gratulacje czyli Misiek pierwszy sierpniowy dzieciaczek zaczął sam stawiac kroki czyli troche pocwiczy i niedługo bedzie oficjalnie chodził tak ? Super
Zetka, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Dzień doberek, witam sie z kawą
Zapowiada sie upał..
Zagladałam do zbeów i jest maciupka kropka na dziąsełku, chyba w koncu zaczyna pękać, oby sie wyrobiło przed sobotą bo mamy wesele..
Szymon w nocy kwikał i spalismy razem, niedługo chyba braknie nam łózka, spi w poprzek, miałam robic zdj ale spałam na takim koncu ze bałam sie ze spadne..Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
szymon próbuje wstawac tylko bidulek nie zaczaił że to trzeba sie czegoś trzymać i próbuje w powietrzu, albo łapie za rece, a jak wstanie to taka ma mine cfaniaka ze sie udało że zawsze się smieje:) coraz ładniej mu wychodzi pozycja czworacza, teraz widze jak to wygląda prawidłowe siadanie z tej pozycji:) tak wiec cwiczy ostro, czekamy na dalszy rozwój akcji,
Wczoraj chcielismy kupic buty i dupa, wszystko przebrane.. mąz sie pyta po co mu buty jak on nie chodzi, to mu mowie ze do wrzesnia to raczej sie wyrobi, a zreszta jak bedzie go chciał postawic na spacerze czy pod blokiem to na czym, na gołych stopach?lys, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
My dalej szczerbate
ale wszystko pakuje do buzi i co chwile ja przebieram bo prawie zawsze za daleko sobie cos wsadzi i wymiotuje .
U nas się wszystko ze spaniem popieprzyło , wypadla jedna drzemka w dzień i tym sposobem o 20.00 już spi - niby dobrze bo mam czas dla siebie a to żeby ogladnac jakiś film czy nawet cos porobić ale z drugiej strony wstaje kolo 5:30 a ja z tych co dochodza do siebie kolo 10.00.
Zoska z kolei nauczyla się podciagac przy meblach ale tylko do kleku , tzn kleczy jak na razie i trochę na tych kleczkach podnosi dupsko do góry.lys, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Jak czytam, ze wasze dzieci śpią o 19-20 to dla mnie jakaś abstrakcja
my to czasami dopiero ze spaceru wracamy
spać młoda idzie o 22-23 budzi się po 5 na mleko i dalej śpi. Przeważnie do 8-9. Nie mam wolnych wieczorów (ale zazwyczaj zrzucam młodą na męża) za to rano pije spokojnie kawę, a tego potrzebuję. Drzemka około 12. Czasami bywa tak, ze jeszcze po południu ma taką 1,5-2 h, ale bywa i tak, ze zdrzemnie się 20 minut i bryka do nocy. -
Pulpecja wrote:Migotka, z tymi butami to ja bym się jeszcze wstrzymała
może się okazać, że teraz mu dopasujesz, a jak zacznie chodzić, będziesz musiała kupić, większe
w sklepie takich co ja bym chciala w rozmiarze 21 juz nie ma, i tak musze zamówic przez internetWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 09:46
-
emma obudzila sie z katarkiem pierwszy raz
hmm teraz zasypia przy cycku.
u nas pogoda beznadziejna a dzieci maja tydzien wolnego. pewnie syarsza sie nie zmartwi bo i tak online z kolegami gra
podejde dzis po wit.to dam znac Jasmine
a i wysylam dzisiaj wozek do niemiec do naprawy , stwierdzili ze musze wyslac przyslali naklejke. wczoraj meczylismy sie z pakowaniem ale upchnelismy. zobaczymy niech naprawiaja
-
Młoda śpi 1.5h, ochłodziło się, ciasto w lodówce - czego chcieć więcej
no jeszcze kuriera z zabawkami nie było to fakt...
Z butami dla takich maluchów to dla mnie ciężki temat. Ja bym nie kupowała przez internet bo jednak trzeba przymierzyć. W ogóle zastanawiam się gdzie w Wawie jest dobrze zaopatrzony sklep z butami dziecięcymi? Agata wiesz może? Taki gdzie też dobrze doradzą.jesslin87 lubi tę wiadomość