SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ofka spokojnie, ja nie miałam mdłości tyło właśnie nie miałam apetytu wiec to różnie bywa..
Chciałam iść na drugi spacer a tu deszcz pada:(
Młody raczkuje po całej chacie że nie wyrabiam za nim, już zapomniał o czołganiu ale nam do chodzenia daleko bo nawet nie próbuje stawać na nóżkach..
Gratulacje dla Miśka, Huberta, Tomka i Karolka swoich pierwszych prób:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 16:34
Paula_071, Weridiana, Agaata, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:Troche Was nadrobilam...
Ide chyba dzis do gina zaraz bede dzwonic.
Wkrecam sobie ze cos jest nie tak bo czuje sie inaczej niz z Iwem. Pamietacie w ktorym tygodniu zaczely Wam sie mdlosci? Z Iwem juz chyba rzygalam, teraz poprostu nie chce mi sie jesc...mogloby tak zostac i po ciazy.
Ja nadal na diecie paleo.
O burza idzie.ja rzygalam od 4 tyg gdzies do prawie 5 miesięcy,ale znajoma np z pierwszym dzieckiem masakra a z drugim jakby w ciąży nie byla,tak ze ten
pisz co i jak po wizycie
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Hejka
Ja dzis nieco odgruzowalam salon, kuchnie i lazienke, pomylam czesc podlog i zrobilam jedno pranie. Dobrze, ze przyszli dzis rodzice, bo zarosli bysmy brudem. Tato poszedl z mlodym na spacer, mama troche porobila w ogrodku. No i pierwszy raz od tygodnia w domu byl obiad (tak to chodzilismy na krzywy ryj do rodzicow
), dzis mlode ziemniaki, tatus obral, ja ugotowalam, do tego usmazylam jaja sadzone ogorki malosolne, ktore nastawilam w niedziele rano i kefirek takze napracowalam sie przy tym obiadku, ze hej.
Moj Karol to sama radosc, ale poraza mnie w jakim on tepie robi postepy, wszedzie go pelno, kombinuje jak moze, juz kiedys pisalam jak to wdrapal sie na szafke pod telewizor i maz lapal go w locie, lezaczek-bujaczek juz od dobrego miesiaca jest wyniesiony, bo wlazil na niego nieustannie. Lczy w dupie, to malo. Choc musze przyznac, ze przez ostatnie dni nie obija sie juz tak jak wczesniej, jakos tak bardziej stabilny jest w pionie.
Teraz spi i zastanawiam sie czy to juz nie na noc. Zasnal po 16-tej, dziwne to. Czasami jiz po 19 zasypia na noc, a dzis to ja nie wiem o co chodzi.0na88, Weridiana, Martucha86, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Ofka co do ciazy, to wiesz, ja ani razu nie zwymiotowalam, mdlilo mnie raz w pracy, to pogryzalam caly dzien krakersy, pozniej zdarzylo mi sie to moze ze dwa razy. Na poczatku lecialam z wagi, bo nic mi nke wchodzilo za bardzo, a jak pieklo sie mieso to myslalam, ze wyjde z siebie, tak strasznie mi smierdzialo, w efekcie tak obrzydzilam mezowi to mieso ze ani ja, ani on go nie tknelismy, zjadly je okoliczne koty
-
Wszystko ok, mlode ma pol cm i bije mu serduszko:)))
AgaSad, aaaaga, la_lenka, chcebycmama, mamasia, Agaata, witaminkab, Pulpecja, lys, apaczka, Martucha86, Migotkaa, niecierpliwa, jesslin87, 0na88, Weridiana, Paula_071, Griszanka, Meggi31, Maniuś, 5ylwia lubią tę wiadomość
-
Mały śpi od godziny a ja delektuję się wolnym wieczorem.. Jutro rano chcemy jechać do Parku Szczytnickiego na wspólny spacer, kawę i lody w ramach Dnia Dziecka:)
a potem czeka mnie wielkie pakowanie bo w czwartek rano jedziemy do tej rehabilitantki do Brzegu..podejście numer 2.. a później od razu do moich rodziców więc musimy wyjechać o 9.30.. to będzie masakra..
Ofka jeszcze raz gratulacje!!Weridiana lubi tę wiadomość
-
Ofka wrote:Wszystko ok, mlode ma pol cm i bije mu serduszko:)))
))
Agaata, witaminkab, Pulpecja, Zetka, apaczka, lys, Martucha86, niecierpliwa, jesslin87, la_lenka, 0na88, Weridiana, AgaSad, Paula_071, mamasia, Griszanka, Meggi31, Maniuś, aaaaga lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Chcebycmama,Ofka jeszcze raz gratulacje! Co za radość zobaczyć serduszko
Nogi mam w du... Łazilam z Łuśka prawie cały dzień a wieczorkiem bieganie. Zrobiłam 15 km łącznie a czuje się jakbym zrobiła 150!
Jesslin tak myślałam dziś o Tobie na treningu. Zaczęła ten plan treningowy?
-
Mała dopiero zasnęła, ostatnio co raz później chodzi spać ku mojemu niezadowoleniu. Od pełzania zrobiły jej się odciski na stopach i ranki, które ją bolą i zastanawiam się co z tym fantem zrobić. Na rajtuzy za gorąco, a skarpetki ściąga. Ma może ktoś jakiś patent?
Ja dziś posadziłam kwiaty na balkonie stanęło na surfiniach i pelargoniach. Jestem z siebie zadowolona, bo ja raczej do takiej roboty się nie nadaję, bo nie idzie to w parze z moją fobią związaną z żyjątkami, robalami, pasożytami itp No, ale dałam radę i nawet zdecydowałam, że dokupię więcej na drugi balkon.
Jeszcze puzzle i basenik i mała będzie mogła się taplać.
Weridiana, AgaSad, Paula_071, mamasia, aaaaga, Zetka lubią tę wiadomość
-
AgaSad wrote:Dziewczyny czy robicie juz zwykła jajecznice na maselku czy tylko na parze? Mi to na parze średnio wychodzi, mam ochotę zrobić zwykła tylko nie wiem czy już można..
Ja tylko raz zrobilam na parze, a potem juz tylko na masle
Weridiana, AgaSad lubią tę wiadomość
-
0na88 wrote:Dziewczyny fajny patent na plamy , wypróbowałam i jak na razie działa z truskawkami.
zaprać i wsadzić do miseczki z mlekiem (żeby ta plama się w nim moczyła)zostawiłam na noc , rano tylko przepłukałam i zeszła franca.
Aaaaga - superja to jak na razie jeszcze na placu zabaw z Zośką nie byłam , ewentualnie u dziadków w ogrodzie, tam jest dla niej huśtawka.
Mi plamy z truskawek schodza normalnie proszkiem, moze dlatego zadzialalo ze truskawke latwo usunac
0na88 lubi tę wiadomość
-
a jaki patent macie na ulewanko marchewkowe? u nas wszystkie ubranka doplamione i ani odplamiacze ani nic nie daje rady
więc większość rzeczy więc zyskało miano "po domu"
-
marchewka odrazu zaprana sie spierze, ja tez czasem polewałam tym rózowym vanishem, tylko odrazu i sie spierało:)
Mówie Wam jak mi dzis opaliło podkoszulek na spacerze, wszystko by było git tylko miałam duzy dekolt i torebke przewieszona na ukos, wiec mam znamie jak rambo hahaWeridiana, aaaaga, Zetka lubią tę wiadomość
-
witaminkab wrote:Chcebycmama,Ofka jeszcze raz gratulacje! Co za radość zobaczyć serduszko
Nogi mam w du... Łazilam z Łuśka prawie cały dzień a wieczorkiem bieganie. Zrobiłam 15 km łącznie a czuje się jakbym zrobiła 150!
Jesslin tak myślałam dziś o Tobie na treningu. Zaczęła ten plan treningowy?
Ehhh jeszcze niemuszę się zebrać w kupę no iaz jeszcze nigdy nie był z małym sam w domu dłużej niż pół godziny a myślałam by najpierw zrobić spacerek do parku ok. Pół h i tam pobiegać te pół godziny i wrócić no to mnie nie będzie 2 godziny i się boję czy sobie poradzi. Ehh matka kwoka że mnie
-
Aska87 wrote:a jaki patent macie na ulewanko marchewkowe? u nas wszystkie ubranka doplamione i ani odplamiacze ani nic nie daje rady
więc większość rzeczy więc zyskało miano "po domu"
Normalnie piorę, a później suszę na słońcu, plamy z marchewki znikają pod wpływem słońca. Szukałam patentu i wyczytałam to na jakimś forum i działaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 23:16
Aska87, Paula_071 lubią tę wiadomość