X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele, łeb mi peka, tak jak wczorja jak sie pogoda zmieniała na burze.. id epod prysznic i siadam do testów..

Ofka pamietaj ze kazda ciaza inna, ni emusi byc tak jak z Iwem, bedzie lepiej!

Weridiana lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka spokojnie, ja nie miałam mdłości tyło właśnie nie miałam apetytu wiec to różnie bywa..
    Chciałam iść na drugi spacer a tu deszcz pada:(

Młody raczkuje po całej chacie że nie wyrabiam za nim, już zapomniał o czołganiu ale nam do chodzenia daleko bo nawet nie próbuje stawać na nóżkach..
    Gratulacje dla Miśka, Huberta, Tomka i Karolka swoich pierwszych prób:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 16:34

Paula_071, Weridiana, Agaata, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Troche Was nadrobilam...

Ide chyba dzis do gina zaraz bede dzwonic.
    Wkrecam sobie ze cos jest nie tak bo czuje sie inaczej niz z Iwem. Pamietacie w ktorym tygodniu zaczely Wam sie mdlosci? Z Iwem juz chyba rzygalam, teraz poprostu nie chce mi sie jesc...mogloby tak zostac i po ciazy.:)
    Ja nadal na diecie paleo.

O burza idzie.
    Ofka kochana tak jak wspomniała Migotka kazd ciaza jest inna :) ja rzygalam od 4 tyg gdzies do prawie 5 miesięcy,ale znajoma np z pierwszym dzieckiem masakra a z drugim jakby w ciąży nie byla,tak ze ten :P pisz co i jak po wizycie <3

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) Ja dzis nieco odgruzowalam salon, kuchnie i lazienke, pomylam czesc podlog i zrobilam jedno pranie. Dobrze, ze przyszli dzis rodzice, bo zarosli bysmy brudem. Tato poszedl z mlodym na spacer, mama troche porobila w ogrodku. No i pierwszy raz od tygodnia w domu byl obiad (tak to chodzilismy na krzywy ryj do rodzicow ;) ), dzis mlode ziemniaki, tatus obral, ja ugotowalam, do tego usmazylam jaja sadzone ogorki malosolne, ktore nastawilam w niedziele rano i kefirek takze napracowalam sie przy tym obiadku, ze hej.
    Moj Karol to sama radosc, ale poraza mnie w jakim on tepie robi postepy, wszedzie go pelno, kombinuje jak moze, juz kiedys pisalam jak to wdrapal sie na szafke pod telewizor i maz lapal go w locie, lezaczek-bujaczek juz od dobrego miesiaca jest wyniesiony, bo wlazil na niego nieustannie. Lczy w dupie, to malo. Choc musze przyznac, ze przez ostatnie dni nie obija sie juz tak jak wczesniej, jakos tak bardziej stabilny jest w pionie.
    Teraz spi i zastanawiam sie czy to juz nie na noc. Zasnal po 16-tej, dziwne to. Czasami jiz po 19 zasypia na noc, a dzis to ja nie wiem o co chodzi.

0na88, Weridiana, Martucha86, jesslin87 lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka co do ciazy, to wiesz, ja ani razu nie zwymiotowalam, mdlilo mnie raz w pracy, to pogryzalam caly dzien krakersy, pozniej zdarzylo mi sie to moze ze dwa razy. Na poczatku lecialam z wagi, bo nic mi nke wchodzilo za bardzo, a jak pieklo sie mieso to myslalam, ze wyjde z siebie, tak strasznie mi smierdzialo, w efekcie tak obrzydzilam mezowi to mieso ze ani ja, ani on go nie tknelismy, zjadly je okoliczne koty ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko ok, mlode ma pol cm i bije mu serduszko:)))

AgaSad, aaaaga, la_lenka, chcebycmama, mamasia, Agaata, witaminkab, Pulpecja, lys, apaczka, Martucha86, Migotkaa, niecierpliwa, jesslin87, 0na88, Weridiana, Paula_071, Griszanka, Meggi31, Maniuś, 5ylwia lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały śpi od godziny a ja delektuję się wolnym wieczorem.. Jutro rano chcemy jechać do Parku Szczytnickiego na wspólny spacer, kawę i lody w ramach Dnia Dziecka:)
    a potem czeka mnie wielkie pakowanie bo w czwartek rano jedziemy do tej rehabilitantki do Brzegu..podejście numer 2.. a później od razu do moich rodziców więc musimy wyjechać o 9.30.. to będzie masakra..

Ofka jeszcze raz gratulacje!! :)

1usawn15ju6q9qwm.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Wszystko ok, mlode ma pol cm i bije mu serduszko:)))
    U nas na tym samym etapie, bijące serducho juz widać :-)))

Agaata, witaminkab, Pulpecja, Zetka, apaczka, lys, Martucha86, niecierpliwa, jesslin87, la_lenka, 0na88, Weridiana, AgaSad, Paula_071, mamasia, Griszanka, Meggi31, Maniuś, aaaaga lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcebycmama,Ofka jeszcze raz gratulacje! Co za radość zobaczyć serduszko :)
    Nogi mam w du... Łazilam z Łuśka prawie cały dzień a wieczorkiem bieganie. Zrobiłam 15 km łącznie a czuje się jakbym zrobiła 150!
    Jesslin tak myślałam dziś o Tobie na treningu. Zaczęła ten plan treningowy?

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała dopiero zasnęła, ostatnio co raz później chodzi spać ku mojemu niezadowoleniu. Od pełzania zrobiły jej się odciski na stopach i ranki, które ją bolą i zastanawiam się co z tym fantem zrobić. Na rajtuzy za gorąco, a skarpetki ściąga. Ma może ktoś jakiś patent?
    Ja dziś posadziłam kwiaty na balkonie stanęło na surfiniach i pelargoniach. Jestem z siebie zadowolona, bo ja raczej do takiej roboty się nie nadaję, bo nie idzie to w parze z moją fobią związaną z żyjątkami, robalami, pasożytami itp No, ale dałam radę i nawet zdecydowałam, że dokupię więcej na drugi balkon.
    Jeszcze puzzle i basenik i mała będzie mogła się taplać.

Weridiana, AgaSad, Paula_071, mamasia, aaaaga, Zetka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serduszka!! :) :):) super!

5fo2vs9.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Dziewczyny czy robicie juz zwykła jajecznice na maselku czy tylko na parze? Mi to na parze średnio wychodzi, mam ochotę zrobić zwykła tylko nie wiem czy już można..

Ja tylko raz zrobilam na parze, a potem juz tylko na masle

Weridiana, AgaSad lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Dziewczyny fajny patent na plamy , wypróbowałam i jak na razie działa z truskawkami.

zaprać i wsadzić do miseczki z mlekiem (żeby ta plama się w nim moczyła)zostawiłam na noc , rano tylko przepłukałam i zeszła franca.

Aaaaga - super :) ja to jak na razie jeszcze na placu zabaw z Zośką nie byłam , ewentualnie u dziadków w ogrodzie, tam jest dla niej huśtawka.

Mi plamy z truskawek schodza normalnie proszkiem, moze dlatego zadzialalo ze truskawke latwo usunac :D

0na88 lubi tę wiadomość

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaki patent macie na ulewanko marchewkowe? u nas wszystkie ubranka doplamione i ani odplamiacze ani nic nie daje rady :/ więc większość rzeczy więc zyskało miano "po domu"

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchewka odrazu zaprana sie spierze, ja tez czasem polewałam tym rózowym vanishem, tylko odrazu i sie spierało:)

Mówie Wam jak mi dzis opaliło podkoszulek na spacerze, wszystko by było git tylko miałam duzy dekolt i torebke przewieszona na ukos, wiec mam znamie jak rambo haha

Weridiana, aaaaga, Zetka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Chcebycmama,Ofka jeszcze raz gratulacje! Co za radość zobaczyć serduszko :)
    Nogi mam w du... Łazilam z Łuśka prawie cały dzień a wieczorkiem bieganie. Zrobiłam 15 km łącznie a czuje się jakbym zrobiła 150!
    Jesslin tak myślałam dziś o Tobie na treningu. Zaczęła ten plan treningowy?

Ehhh jeszcze nie :( muszę się zebrać w kupę no iaz jeszcze nigdy nie był z małym sam w domu dłużej niż pół godziny a myślałam by najpierw zrobić spacerek do parku ok. Pół h i tam pobiegać te pół godziny i wrócić no to mnie nie będzie 2 godziny i się boję czy sobie poradzi. Ehh matka kwoka że mnie :)

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz specjalnie dla Pulpecji jutro w zabce wszystkie lody tańsze o 50% ;)

0na88, Pulpecja, Paula_071, Zetka lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mi plamy z truskawek schodza normalnie proszkiem, moze dlatego zadzialalo ze truskawke latwo usunac :D

i po moim patencie :D

gratuluje babeczki serduszek !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 22:52

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a na czym polega ten trening biegowy?

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    a jaki patent macie na ulewanko marchewkowe? u nas wszystkie ubranka doplamione i ani odplamiacze ani nic nie daje rady :/ więc większość rzeczy więc zyskało miano "po domu"

Normalnie piorę, a później suszę na słońcu, plamy z marchewki znikają pod wpływem słońca. Szukałam patentu i wyczytałam to na jakimś forum i działa :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 23:16

Aska87, Paula_071 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 3773 3774 3775 3776 3777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ