SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
0na88 wrote:Migotkaa- ja mam aktywne klocki z fishera , ale jak ze wszystkim u nas na 3 sek i bez szalu.
Paula- nie ma to jak spacery
u nas nadal spacerówka parzy , zazdroszczę Wam ze możecie spacerować i po 3 godziny .. ja to mogę spacerować tylko w porze drzemki , w innych porach po godzinie spaceru wracam umordowana jak kon.
Dziewczyny a ktoras z Was używa pieluchomajtek ? bo ja poważnie się nad nimi zastanawiam , zmiana pampersa to teraz niezły wyczyn , uciekanie , przekręcanie , obracanie.. może z takimi majtami poszlo by szybciej.
Ja używam co jakiś czas jak już kompletnie nie ma innej opcji, mam z babydream, są na nas trochę za duże. Najczęściej teraz zapinam pieluchę na stojąco.
Czy jest łatwiej? Może trochę tak, ale generalnie też się trzeba naszarpać trochęWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 12:30
-
Hubert zrobił mi dzisiaj Dzień Dziecka, w nocy się obudził o 2 i o 4.15 i spał do 6.45 - szał normalnie, jesten wyspana i nie potrzebowałam dosypiać
Przedłużyłam sobie rzęsy metodą 1:1, bardzo mi się podobają
Migotkaa, Paula_071, Zetka, jesslin87, Weridiana, Maniuś, mamasia lubią tę wiadomość
-
A ja dzisiaj dostałam wspaniały prezent na dzien dziecka! Pieniądze od komornika w zwiazku z ta sprawą, o której Wam pisałam - ludzie nie zapłacili mi za 2.5 miesiąca pracy. Warto było poczekac bo dostalam prawi dwa razy tyle ile byli mi winni. Ech...sprawiedliwość, coś pięknego
Katarka, Agaata, Paula_071, Zetka, jesslin87, Weridiana, Maniuś, Pulpecja, aaaaga, 0na88, Migotkaa, Griszanka, mamasia, 5ylwia, jasmine89 lubią tę wiadomość
-
Jechalam z Tomkiem samochodem do parku i prawie wjechalam w samochód. Facet ledwo co zahamowal z piskiem opon. Zupelnie nie zrobilo to na mnie wrazenia, jestem tak zmeczona ze az dziwne ze do tej pory nie bylo takiego incydentu. W ciagu 4 dni spalam 17h i to jeszcze przerywane. Ciekawe jak uda mi się w poniedzialek samej przejechać prawie 500 km nad morze...13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Agata, wrzuć fotki
U nas też dzień marudy. Śpi przy cycu. Ja na dzień dziecka kupiłam tablet, bo mąż na stary usiadł i pękła szyba. Żartowałem że na dzień dzieckaraczej na podróż. Starszy dostał lego oczywiście chyba jego na bank ponad setny zestaw, ale tylko to go cieszy, grrrrr. A młodszy Pchacz v-tech. Ale nie do pchania tylko odkrecilam ten panel póki co niech chodzi bez pchacza, wystarczy że pcha kartony i krzesła.
Po południu ma przyjść teściowa.. Mam jej jablecznik, który dała nam w niedziele a my zapomnieliśmy o nimale chyba siara go tak postawić, hehe
Apaczka, super!
Lys, ja nie pomogę z tymi odciskami. U nas kolana non stop brudne ale ranek żadnych nie ma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 14:19
lys lubi tę wiadomość
-
Paula, współczuję. Ja póki co nie wsiadam za kółko. A z tym spaniem, u nas mnóstwo pobudek ale biorę go do siebie daje cycka i śpię. Też jestem zrąbana bo to kilkanaście razy ale nie aż tak jakbym była gdybym go odnosiła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 14:31
-
Paula nie mozesz taka wyczerpana jechac. Jak tylko poczujesz sie senna to zatrzymuj samochod lub wez kogos ze soba , to sa sekundy a pozniej mozna zalowac do konca zycia.
co do pieluchomajtek to sa podobne do tych na basen i ja uzywam z Aldi ale pewnie z Lidla sa podobne. -
U nas tez mały ma Dzień Dziecka bo od rana spał 20 min.. oczywiście nowe zabawki nie zrobiły na nim większego wrażenia..
Paula uważaj na trasie.. ja tez z małym rzadko kiedy jeżdżę sama, u nas tez 100 pobudek, u rodziców spróbuję dosunac łóżeczko do mojego łóżka żeby w razie czego złapać małego za rączkę, ostatnio spędzam pół nocy pod jego łóżkiem i juz nie nam siły. . -
Hej, a mój maluch od dwóch tygodni przesypia całą noc. Śpi czasem po 11 godzin, z przerwą na picie wody i znowu sen.
Chciałam zapytać o ząbki? Czy Wasze dzieci mają proste ząbki? Używacie smoczków? Bo my używamy lovi dynamicznego 3-6 no i pierwszy dolny lewy widzę ze juz krzywo idzie, hmm... zmienić na ortodontyczny smoczek czy co? Większość z Was kp to może smoczków nie używacie? Ze względu na ciaze gin kazał odstawić piers i teraz smoczek niezbędny jest. Dodam że pije tylko z doidy.
Co myslicie? Jak jest u Was?Weridiana lubi tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Hejka
Moje dziecię kochane spało dziś do 10potem śniadanko (zmiksowalam manne na mm z poziomkami od babci) zjadla dużo więcej niż zwykle.
potem spacerek, krotka drzemka, bo ją telefon w domu obudził, obiadek i zaraz starsza idzie na swoje zajęcia, a ja spróbuje młodą jeszcze uśpić.
chcebycmama, a nie zmieniasz smoczka na ten większy? 3-6 to chyba za mały już troszkę. Powiem ci tak: każde z moich dzieci używało smoczka (
rożnych, jakoś specjalnie nie zwracałam uwagi ), odstawili chyba około 1,5 roku, z tego co pamiętam. Dodatkowo syn do 4 lat pił kaszę z butelki, bo nie chciał jeść, więc tylko to nam zostawało. Malutka jeszcze zębów nie ma, ale starsze mają proste. Siostry syn tez smoczek do około 1-1,5 roku, kasza z butli i w wieku nastu lat aparat, bo ząb mu rósł prawie poziomo. U znajomych ciągle zabierali smoczek, żeby jak najszybciej oduczyć, mała ssała palec przez jakiś czas i zęby krzywe niestety.
Paula, jeśli jesteś taka zmęczona, to może jest możliwość, żeby ktoś zajął się małym, zebyś mogła bardziej się wyspać przed wyjazdem? Wiesz, refleks nie ten, koncentracja spada jak jesteś zmęczona... a to jednak kawał drogi.Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Pulpecja ja mam strasznie małe sutki i tym większym smokiem się krztusi... poprostu syn przyzwyczaił się do małych rozmiarów. :')
Jak byłam po porodzie i widziałam sutki sąsiadek to popadłam w kompleksy...Syn, roczek.
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Jaka maruda nie dalo rady nawet wyjsc na drugi spacer bo tak kurczowo uwiesil sie szyji i ryk jak tylko chcialam położyć nawet pieluchy nie dal sobie przewinąć wymiekam
Na szczescie dostal butle i jak jeszcze jadl zaczelam lulac i odpadl
Zaraz maz bedzie to wyprawie ich na spacer a ja naciesze sie ciszą
-
chcebycmama wrote:Pulpecja ja mam strasznie małe sutki i tym większym smokiem się krztusi... poprostu syn przyzwyczaił się do małych rozmiarów. :')
Jak byłam po porodzie i widziałam sutki sąsiadek to popadłam w kompleksy... -
Pulpecja rozumiem
za mały smoczek powoduje wady zgryzu, wiem, ale mój syn się nim krztusi, ten 3-6 ma od 6 miesiaca, bo wcześniej był za duży. Już gdzieś nawet czytałam opinie o smoczkach lovi, że mają zaniżone przedziały wiekowe. No zobaczymy. Dzięki :-*
Syn, roczek.
Pulpecja wrote:Aaa i u nas hit na dzień dziecka: gumowa piłka różowa w kropy
za całe 4,99
Mama kupila Tomkowi zolta piłkę z buzka za 1 zl:)
Niestety nie ma nikogo, kto moglby zajac sie Tomkiem gdy ja bym odpoczela.Pulpecja, Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Weridianko gin sugerował przerwanie karmienia piersią, bo wywołuje skurcze macicy. W pierwszej ciąży brałam leki na podtrzymanie, bo była zagrożona. No i odstawilam
Już półtorej tygodnia nie karmiłam, ale wiem, że mam jeszcze pokarm. Dziś już prawie się złamałam i chciałam dać cyca ale się opanowałam, tak czuję, że odbieram synowi piers na rzecz przyszłego brata lub siostry. Ale cóż no taka decyzję podjęłam. Mam nadzieje, ze słuszna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 20:55
Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku.