SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry.
Apaczka co za wiadomosc, oby maluszek szybko doszedl do siebie i nie mial zadnych problemow w przyszlosci.
5ylwia milo, ze w koncu udalo Ci sie dpotkac z ta kolezanka. Mysle, ze nie bylo jej latwo, ale sie przelamala.
5ylwia lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim
Apaczka trzymam kciuki za Maluszka...
Dokladnie dziewczyny,kazda ma prawo mieć gorszy dzień ale na prawdę nie możemy narzekać,bo mamy zdrowe dzieci
a to największy skarb
ja nie raz krzyknę na Alexa a później zjadają mnie wyrzuty sumienia...
Dzieci wywracają swiat do góry nogami,ale mnie sie ten świat zdecydowanie bardziej podoba
i to jak on potrafi się przytulić do mnie wynagradza mi wszystko 
Miłego dnia życzę
Pulpecja, Weridiana, jesslin87, Paula_071, aaaaga lubią tę wiadomość
-
Pulpecja ostatnio jak szukalam czegos w dokumentach, to trafilam na ksiazecxke zdrowia dziecka mpjego m. Tesciowej wbili pieczatke z instrukcja przyrzadzania mleka: Mleko w proszku 3 lyzeczki, cukier 1,5 lyzeczki, woda 100g. I zalecenie -karmienie co 3,5 godziny z przerwa nocna.
A nawiazujac do tego co napisalas, to nasze mamy i babcie nie mialy tylu zlodziei czasu co my teraz - w telewizji byly dwa programy i to nadawaly w okreslonych godzinach i neta nie bylo. Jakby mi wylaczyli obie opcje na tydzien, to chyba mialabym wszystko wysprzatane na tip-top haha
Pulpecja, Maniuś, jesslin87, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Wlasnie w DDTVN o karmieniu piersią było , matka trojaczków 2,5 litra mleka na dobe produkowala a ja z 60 ml nie mogłam uciagnac - szacun !
oczywiście program sponosorowany Femaltikerem.
To prawda , najważniejsze ze nasze dzieciaczki sa zdrowe - ja się naogoladalam dzieci z porazeniami mózgowymi , do tej pory mam ten widok przed oczami , nasze problemy to gowno.
Apaczka - trzymam kciuki za dzieciaczka koleżanki , teraz opieka nad maluszkamina wysokim poziomie , pamiętam ten dokument 600g szczęścia. Musi być dobrze.
Sylwia - te komentarze obcych ludzi którzy nie znaja sytuacji mnie do szalu doprowadzają. Pamietam jak na początku mojej przygody z samochodem (jezdzilam jeszcze z listkiem) wjechal we mnie tir ,nie zauwazyl mnie, zmienial pas ze stania wiec nic mi się nie stało, ale moje auto do kasacji . Jakis busiarz jechal już po całej sytuacji , widział tylko moje rozwalone auto - krzyknal " długie wlosy , krotki rozum" loooo a się wkurzylam wtedy...
Nie to zebym narzekala , ale ja dziś zaczelam dzień o 5.15
aaa i czekam na wozek;-)
Maniuś, Migotkaa, jesslin87, Paula_071 lubią tę wiadomość

-
Ja też mam nadzieję, że mały da radę i obejdzie się bez większych problemów. Póki co to wiem, że jest na Cpapie a nie jest zaintubowany a to już coś

Mi babcia opowiadała, ze czasem kładła się spać ok 3 w nocy zanim wszystko porobiła - pranie, sprzątanie, gotowanie. Do tego kiedyś facet też w niczym nie pomagał - przynajmniej mój dziadek, który dużo pracował. Kobieta ogarniała dom i dzieci a jego nie interesowało czy ona jest wyspana czy nie. -
Paula ciesze sie bardzo, ze dzis odespalas choc troche. Ptzed taka trasa musisz sie choc troche zregenerowac i jak bedziesz czula, ze jestes zmeczona, koniecznie rob przerwe. Ja pamietam jak jednego razu misialam zrobic postoj 1,5 km od domu, bo moglabym nie dojechac. Wracalismh z jakiej imprszy, rodzice i maz byli po kielichu, a ja jedyny kierowca. No ale lepiej dojechac pol godziny pozniej niz wcale.
Paula_071, aaaaga lubią tę wiadomość
-
Moj Karol dostal wczoraj pod wieczor kataru. C
Od rana nie mogl zasnac, ani w domu, ani na spacerze, padl po 16-tej u moich rodzicow. Obudzil sie po 19-tej i juz lalo mu sie z nosa. I teraz zastanawiam sie gdzie sie zalatwil, czy to nie przez to, ze przez pierwsza godzine spal w pampersie i koszulce z brzuchem na wierzchu, bez zadnego przykrycia. Pozniej go przykrylam flanelowa pieluszka. Czy moze jjz wczesniej go cos bralo, a ja nie zauwazylam.
Niby bez wiekszych problemow zasnal na noc, ale budzil mi sie co 20-30 minut, pozniej juz przerwy byly dluzsze. Dzien rozpoczal o 5:10, ja nie wyspana, on niewyspany, ale tak go ten katarek meczyl ze nie mogl usnac. Przymknal oko na 5 minut, teraz spi na mnie od 15 minut, mam nadzieje, ze pospi dluzej, a ja z nim.
Milego dnia
-
Weridiana wrote:http://m.ebay.co.uk/itm/LORELLI-ACTIVITY-BABY-WALKER-PUSH-ALONG-RIDE-ON-LOCO-boy-girl-toy-activitiy-/322131877525?nav=SEARCH
Migotka znalazlam cos takiego podobna ale chyba w pl bardziej sie oplaca kupic tylko dopiero za dwa miesiace bedziemy hmmmm
o to bardzo podobne, prawie identyczne, u nas tylko nie ma oparcia w wagoniku:)
ten z v-techa tez, wogóle maja swietne solidne zabawki,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 11:29
Weridiana lubi tę wiadomość
-
dobra, wciagnelam sniadanie, o zgrozo dopiero teraz bo bylismy odebrac sukienke od krawcowej, na małych zakupach i po truskawki, a wczesniej Szymon jak opetany sie co chwila darł a ja z rana myłam głowe, suszyłam, gotowałam mu zupe, ale udało się wszystko załatwić, teraz spi, lece sobie henne zrobic na brwi:)
Taaa mi jak by wyłaczyli internet to bym mogła z podłogi jesc haha, swoja droga dawniej kobiety nie miały łatwo, bez pampersów, chusteczek nawilżanych, ciuchów, gotowych zupek deserków itp..
jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH