SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry.
Apaczka co za wiadomosc, oby maluszek szybko doszedl do siebie i nie mial zadnych problemow w przyszlosci.
5ylwia milo, ze w koncu udalo Ci sie dpotkac z ta kolezanka. Mysle, ze nie bylo jej latwo, ale sie przelamala.5ylwia lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim
Apaczka trzymam kciuki za Maluszka...
Dokladnie dziewczyny,kazda ma prawo mieć gorszy dzień ale na prawdę nie możemy narzekać,bo mamy zdrowe dziecia to największy skarb
ja nie raz krzyknę na Alexa a później zjadają mnie wyrzuty sumienia...
Dzieci wywracają swiat do góry nogami,ale mnie sie ten świat zdecydowanie bardziej podobai to jak on potrafi się przytulić do mnie wynagradza mi wszystko
Miłego dnia życzęPulpecja, Weridiana, jesslin87, Paula_071, aaaaga lubią tę wiadomość
-
Pulpecja ostatnio jak szukalam czegos w dokumentach, to trafilam na ksiazecxke zdrowia dziecka mpjego m. Tesciowej wbili pieczatke z instrukcja przyrzadzania mleka: Mleko w proszku 3 lyzeczki, cukier 1,5 lyzeczki, woda 100g. I zalecenie -karmienie co 3,5 godziny z przerwa nocna.
A nawiazujac do tego co napisalas, to nasze mamy i babcie nie mialy tylu zlodziei czasu co my teraz - w telewizji byly dwa programy i to nadawaly w okreslonych godzinach i neta nie bylo. Jakby mi wylaczyli obie opcje na tydzien, to chyba mialabym wszystko wysprzatane na tip-top hahaPulpecja, Maniuś, jesslin87, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Wlasnie w DDTVN o karmieniu piersią było , matka trojaczków 2,5 litra mleka na dobe produkowala a ja z 60 ml nie mogłam uciagnac - szacun !
oczywiście program sponosorowany Femaltikerem.
To prawda , najważniejsze ze nasze dzieciaczki sa zdrowe - ja się naogoladalam dzieci z porazeniami mózgowymi , do tej pory mam ten widok przed oczami , nasze problemy to gowno.
Apaczka - trzymam kciuki za dzieciaczka koleżanki , teraz opieka nad maluszkamina wysokim poziomie , pamiętam ten dokument 600g szczęścia. Musi być dobrze.
Sylwia - te komentarze obcych ludzi którzy nie znaja sytuacji mnie do szalu doprowadzają. Pamietam jak na początku mojej przygody z samochodem (jezdzilam jeszcze z listkiem) wjechal we mnie tir ,nie zauwazyl mnie, zmienial pas ze stania wiec nic mi się nie stało, ale moje auto do kasacji . Jakis busiarz jechal już po całej sytuacji , widział tylko moje rozwalone auto - krzyknal " długie wlosy , krotki rozum" loooo a się wkurzylam wtedy...
Nie to zebym narzekala , ale ja dziś zaczelam dzień o 5.15aaa i czekam na wozek;-)
Maniuś, Migotkaa, jesslin87, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Ja też mam nadzieję, że mały da radę i obejdzie się bez większych problemów. Póki co to wiem, że jest na Cpapie a nie jest zaintubowany a to już coś
Mi babcia opowiadała, ze czasem kładła się spać ok 3 w nocy zanim wszystko porobiła - pranie, sprzątanie, gotowanie. Do tego kiedyś facet też w niczym nie pomagał - przynajmniej mój dziadek, który dużo pracował. Kobieta ogarniała dom i dzieci a jego nie interesowało czy ona jest wyspana czy nie. -
Paula ciesze sie bardzo, ze dzis odespalas choc troche. Ptzed taka trasa musisz sie choc troche zregenerowac i jak bedziesz czula, ze jestes zmeczona, koniecznie rob przerwe. Ja pamietam jak jednego razu misialam zrobic postoj 1,5 km od domu, bo moglabym nie dojechac. Wracalismh z jakiej imprszy, rodzice i maz byli po kielichu, a ja jedyny kierowca. No ale lepiej dojechac pol godziny pozniej niz wcale.
Paula_071, aaaaga lubią tę wiadomość
-
Moj Karol dostal wczoraj pod wieczor kataru. C
Od rana nie mogl zasnac, ani w domu, ani na spacerze, padl po 16-tej u moich rodzicow. Obudzil sie po 19-tej i juz lalo mu sie z nosa. I teraz zastanawiam sie gdzie sie zalatwil, czy to nie przez to, ze przez pierwsza godzine spal w pampersie i koszulce z brzuchem na wierzchu, bez zadnego przykrycia. Pozniej go przykrylam flanelowa pieluszka. Czy moze jjz wczesniej go cos bralo, a ja nie zauwazylam.
Niby bez wiekszych problemow zasnal na noc, ale budzil mi sie co 20-30 minut, pozniej juz przerwy byly dluzsze. Dzien rozpoczal o 5:10, ja nie wyspana, on niewyspany, ale tak go ten katarek meczyl ze nie mogl usnac. Przymknal oko na 5 minut, teraz spi na mnie od 15 minut, mam nadzieje, ze pospi dluzej, a ja z nim.
Milego dnia -
Weridiana wrote:http://m.ebay.co.uk/itm/LORELLI-ACTIVITY-BABY-WALKER-PUSH-ALONG-RIDE-ON-LOCO-boy-girl-toy-activitiy-/322131877525?nav=SEARCH
Migotka znalazlam cos takiego podobna ale chyba w pl bardziej sie oplaca kupic tylko dopiero za dwa miesiace bedziemy hmmmm
o to bardzo podobne, prawie identyczne, u nas tylko nie ma oparcia w wagoniku:)
ten z v-techa tez, wogóle maja swietne solidne zabawki,Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 11:29
Weridiana lubi tę wiadomość
-
dobra, wciagnelam sniadanie, o zgrozo dopiero teraz bo bylismy odebrac sukienke od krawcowej, na małych zakupach i po truskawki, a wczesniej Szymon jak opetany sie co chwila darł a ja z rana myłam głowe, suszyłam, gotowałam mu zupe, ale udało się wszystko załatwić, teraz spi, lece sobie henne zrobic na brwi:)
Taaa mi jak by wyłaczyli internet to bym mogła z podłogi jesc haha, swoja droga dawniej kobiety nie miały łatwo, bez pampersów, chusteczek nawilżanych, ciuchów, gotowych zupek deserków itp..jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość