X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia, a jak idzie odstawianie Piotrusia od cycka? Wiem, ze mialas plan zrobic to w Chorwacji:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Mamasia, a jak idzie odstawianie Piotrusia od cycka? Wiem, ze mialas plan zrobic to w Chorwacji:)
    Legł w gruzach,bo przypomniałam sobie,że czeka nas zabieg jak skończy roczek a wtedy będzie to wygodne dla nas obojga

jasmine89 lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojciec wział Szymka na spacer, hm dziwne bo zawsze w piatek jest "wypompowany" po całym tyg a jakoś dziwnie dużo siły ma hehe, no ale ok, biore sie za rosół, prasowanie i ogarniecie chałupy:)

jesslin87 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia, moja mala pila z butli po operacji, nawet nie wiedzialam ze potafi. ale jednak przy cycku byla spokojniejsza, takze dobra decyzja z karmieniem, z mojgo punktu widzenia. Piotrus bedzie potrzebowal bliskosci
    my bylismy sciagnac szwy i nic.nie sciagneli!dzwonilam wczoraj do szpitala i powiedzieli ze w przycodni sciagna. poszlam dzisiaj i pielegniarka mnie odeslala, bo nie ma wprawyn i nie chce nic uszkodzic. w sumie racje ma, bo szwy sa daleko po gipsem. takze nasteepne podejscie w piatek w szpitalu. a mala sie rozryczala od razu w przychodni, gdzie nikt jej nawet ie dotknal, boje sie ze to jakas trauma i zastanawiam co bedzie za tydzien

mamasia lubi tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Legł w gruzach,bo przypomniałam sobie,że czeka nas zabieg jak skończy roczek a wtedy będzie to wygodne dla nas obojga

hmmm.. dlaczego? Po roku już nie ma zaleceń by podawać mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 18:47

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Paula zalecenia zaleceniami, a jak się dziecko będzie domagać mleka, to mu książkę pokażesz?

Migotkaa, jesslin87, niecierpliwa lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Bardziej dlatego, że to cycus mamusi i jak mu źle to pierwsze co się rzuca na cyca i od razu przechodzi :-) myślę że będzie potrzebował tej bliskości :-) jeśli wcześniej sam się odstawi (w co wątpię) to luzik :-)

Paula_071 lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej... jak ten czas leci, dziś ostatni nocleg na wyspie -nawet nie wiem kiedy to zlecialo. Jutro jeziora plitwickie, później dwa dni Budapeszt i do domu :-/ buuu... a tak mi tu dobrze i tak pysznie :-) mieszkamy w gaiku oliwnym i obok mamy agroturystyke :-) jedzenie palce lizać :-) a ile zioł j jakie dorodne :-) a w naszym ogrodzie dwie dorodne czereśnie, które uwielbiam, a które juz mi się przez te kilka dni przejadly :-) dziś chłopcy ( maz,syn i tesc) nam zrobili niespodziankę zafundowali godzinne masaże :-) tzn. Mi i teściowej ( bo teściowa ma jutro urodziny),bo zona właściciela jest masazystka :-) ach... życ nie umierać :-) nie opaliismy się mocno, bo plazowalismy tylko trochę, a z basenu przy domku korzystaliśmy rzadko,bo wolelismy podziwiać widoki :-)

Agaata, AgaSad, Paula_071, Pulpecja, lys, Migotkaa, jesslin87, Weridiana, Maniuś, Zetka, Griszanka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Mamasia, super urlop, aż się rozmarzyłam jak przeczytałam Twój opis :-)

Ja dzisiaj byłam u kosmetyczki i zrobiła m manicure i pedicure, od razu mi się humor poprawił. Hubert śpi od 19.30, więc też fajnie.

A najbardziej cieszy mnie to, że w niedzielę wraca już mój mąż! Jutro pakuje się do samolotu, a ja powoli zaczynam pakować nasze rzeczy ;-)

Jeśli chodzi o łóżeczko turystyczne, to my mamy dodatkowy materac.

mamasia, lys, jesslin87, Weridiana, Maniuś, Zetka, Martucha86 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, my od wczoraj u rodziców i oczywiście mały musiał dać mi popalić z tytułu zmiany miejsca wiec ledwo żyję..
    Wczoraj byliśmy u tej rehabilitantki w Brzegu i ona nie widzi żadnych wskazań do rehabilitacji, bardzo fajna babka, z takim zdrowym podejściem.. mały poprawnie siedzi, pozycja czworacza też jest ok, mamy dać mu święty spokój i niech idzie w swoim tempie, na kontrolę mamy pojawić się w 12 miesiącu. Trochę poopowiadała nam różnych ciekawostek i np radziła żeby w razie upadków dziecka nie reagować paniką bo tylko potęgujemy lęk w dziecku.. u nas to wygląda tak że jak młody się przewróci to lecimy do niego jak poparzeni, od razu rączki, tulenie itp.. no w sumie normalna reakcja ale ona mówiła żeby przykleić sobie uśmiech do twarzy, najpierw pozwolić się pozbierać dziecku, oczywiście jak płacze pocieszyć ale na spokojnie.. prawdopodobieństwo że coś mu się stanie przy upadku jest znikome a musi nauczyć się asekuracji, no i tak trochę sobie porozmawialiśmy..

Patryk od wczoraj przypomniał sobie w dzień o cycusiu i normalnie już szału dostaję, dziś w ciągu dnia karmiłam 4 razy a wcześniej tylko raz.. Powiem Wam, że czasem mam dość ale nie karmienia tylko tego uzależnienia , że np on nie da się uspokoić jak nie dostanie cyca i wpada wtedy w taki szał.. dziś to wogóle jakby mi ktoś dziecko podmienił bo pół dnia rzucał się z płaczem na podłogę i naprawdę nie wiedziałam już o co chodzi..wózek też zrobił się be..
    Mam nadzieję że jutro będzie lepiej :/

lys, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy też macie wrażenie, że ten ostatni rok tak nienaturalnie szybko minął? Ja mam wrażenie, że tak mnie pochłonęło dziecko, bycie w domu, karmienie, spacery i wszystko wokół dziecka, że nie zauważyłam dosłownie uciekającego czasu i zmieniających się pór roku. Takie mam dziwne uczucie, że dosłownie chwilę temu siedziałam na worku sako w szkole rodzenia, a to było na początku lipca tamtego roku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 22:18

jesslin87, Weridiana, aaaaga, Maniuś lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia zadroszczę! Też się rozmarzyłam, jak przeczytałam opis.
    Aga super, że Patryk rozwija się prawidłowo. Z resztą nie mogło być inaczej, jak ostatnio pisałaś o jego rozwoju to byłam przekonana, że ta wizyta tak będzie wyglądać :)
    Agata dokładnie takie wrażenie mam. Nawet nie wiem zbytnio co się przez ten czas na świecie działo.

AgaSad lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata dokładnie o tym samym dziś rozmawiałam z męzem , zaraz nasze dzieciaczki będą miały pierwsze urodziny , póżniej powroty do pracy a dopiero wtedy czas zacznie zapieprzac - trochę jestem tym przerażona ;-)

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem przerażona tym, że idąc do pracy muszę oddać dziecko do żłobka. Na samą myśl płakać mi się chce. To jest jakiś rodzaj lęku separacyjnego ze strony rodzica czy tylko ja tak mam?

Agaata, jesslin87, Weridiana, 0na88, aaaaga, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę sobie w łóżeczku już,długi prysznic za mną,mąż usypial naszego wariata małego, jak trzeba iść spac to jest taki pobudzony ze ja nie mogę..
    Ide poczytać

jesslin87 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja jestem przerażona tym, że idąc do pracy muszę oddać dziecko do żłobka. Na samą myśl płakać mi się chce. To jest jakiś rodzaj lęku separacyjnego ze strony rodzica czy tylko ja tak mam?

Mnie też nie napawa wielką radością zostawienie Huberta w obcych rękach póki co, ale z drugiej strony chciałabym już też trochę wrócić do życia i oderwać się chociaż na trochę od spraw związanych z dzieckiem. Czuję, że potrzebuję trochę oddechu od domu i spraw dziecka. Powrót do pracy dobrze by mi zrobił, ale ja przed nowym rokiem raczej nie wrócę. Postaram się za to po wakacjach wrócić na angielski.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily też wieczorami w łóżku taki cyrk odstawia, krzyki, wygibasy, obroty na wszystkie strony, macha łapkami jak szalona.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Mnie też nie napawa wielką radością zostawienie Huberta w obcych rękach póki co, ale z drugiej strony chciałabym już też trochę wrócić do życia i oderwać się chociaż na trochę od spraw związanych z dzieckiem. Czuję, że potrzebuję trochę oddechu od domu i spraw dziecka. Powrót do pracy dobrze by mi zrobił, ale ja przed nowym rokiem raczej nie wrócę. Postaram się za to po wakacjach wrócić na angielski.

Ja mam plan, aby zacząć szukać od nowego roku. Chcę być aktywna zawodowo, tym bardziej że nie pracuję od lutego 2014, ale boję się rozstania z córką. Jestem trochę rozdarta. I też planuję wrócić do nauki ang bo się uwsteczniłam.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga super wieści,tak więc proszę dac Patrykowi spokój, ja Szymkowi dałam to zadziwia mnie z dnia na dzień, dzis zauważyłam ruchy nóżkami na czwórka, tylko kilka 3-4 i kładzie się na brzuch,ale jestem z niego dumna,coraz wyżej zaczyna się podciągać,ale jeszcze nie staje za to wymusza żeby to stawiać,nogi robi jak kołki i nie chce zginąć,

Mamasia korzystaj z wypoczynku ile się da

Agata tak dziś myślałam że na dniach Maz wraca

jesslin87, AgaSad, mamasia, Paula_071, 0na88, Maniuś lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asz Kurde wcięło mi połowę posta, ..

Kładę się spać bo jutro długa noc <tańce >

lys, jesslin87 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 3780 3781 3782 3783 3784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ